Gazete Vatan Logo

Putin'in generaline korkunç suikast: Kargo paketini açtı, ev havaya uçtu!

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Luhansk bölgesindeki bir yönetici evinde eşine az rastlanır bir suikasta uğradı. Kargo paketinin içinde bir cep telefonu vardı. General Yuri Afanasyevsky'nin cep telefonunu açmasıyla, evi havaya uçtu.

Putin'in generaline korkunç suikast: Kargo paketini açtı, ev havaya uçtu!

Ukrayna'yı işgal girişiminde onlarca generalini kaybeden Rusya'da, bu kez Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Luhansk bölgesindeki bir yönetici evinde eşine az rastlanır bir suikasta uğradı. Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl sonbaharda ilhak ettiğini duyurduğu Luhansk bölgesinde gümrük müdürlüğü yapan Yuri Afanasyevsky, Rus istihbaratı FSB'de bir tümgeneraldi.

Kağıt üstündeki Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin başındaki Leonid Pasechnik'in finansörleri arasında öne çıkan general Afanasyevsky, evindeyken bir kargo aldı.

TELEFONU AÇTI EV HAVAYA UÇTU

Kargo paketinin içinde bir cep telefonu vardı. General Yuri Afanasyevsky'nin cep telefonunu açmasıyla, evi havaya uçtu.
Ukrayna medyası, ülkenin gizli servisi tarafından gönderilen cep telefonunun patlamasıyla Afanasyevsky'nin ağır şekilde yaralandığını bildiriyor. Şarapnel parçalarının baş, boyun ve karın bölgesine isabet ettiği gümrük müdürü, yoğun bakımda tedavi ediliyor.

Rus haber ajansı TASS, Luhansk'taki gümrük müdürü Afanasyevsky'nin evinde bir patlama olduğunu doğruladı. Ancak TASS'a göre, FSB generali patlamada ciddi bir yara almadı, ağır yaralanan 21 yaşındaki oğlu ise hastaye kaldırıldı. Haberde saldırının hedefinin doğrudan Afanasyevsky olduğu da vurgulandı.

Haberin Devamı

Rus medyası ayrıca, bombalı telefonun Afanasyevsky'nin evine ulaşmasında parmağı bulunan bir kişinin gözaltına alındığını bildiriyor.

DENİZALTI KOMUTANINA SOKAK ORTASINDA İNFAZ

Yanı sıra üst düzey Rus yetkililere yönelik yapılan suikastlar bununla sınırlı değil. Temmuz ayında Rus donanmasında denizaltı komutanı olarak çalışan bir asker rutin olarak spor yaptığı ve Kremlin'in hemen yanında bulunan sahilde öldürüldü. İki gün içerisinde yakalanan saldırgan ise eski bir judocu çıktı.

Rus ordusundaki asıl çözülme ise Wagner isyanından hemen sonra başladı. Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, ayaklanmanın üstünden tam 2 hafta geçince ilk kez kameralar karşısına geçti.

'ARMAGEDDON' BUGÜN ORTAYA ÇIKTI

Wagner isyanından sonra ortalıktan kaybolan 'Armageddon' lakaplı Sergey Surovikin 622 numaralı kararname ile Ağustos ayında gizlice görevinden kovuldu. Kovulma öncesi de günlerdir kayıp olan Surovikin hakkında yetkililer 'İzinde, dinleniyor' dedi. 

Haberin Devamı

Tam 73 gün sonra Moskova sokaklarında görülen Surovikin'in kesin olarak hayatta olduğu doğrulandı. Bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanan fotoğraf hakkında Rus gazeteci Kseniya Sobçak 'General Sergei Surovikin dışarıda. Canlı, sağlıklı, evinde, ailesiyle birlikte, Moskova'da. Fotoğraf bugün çekildi' ifadelerini kullandı.