Ruslar

Ruslar

Son dakika Ruslar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ruslar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ruslar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ruslar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ruslar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.352 ruslar haberi bulunmuştur. Tüm ruslar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'a ziyaretçi akını! 2 ayda 2 milyon 457 bin turist geldi
İstanbul'a ziyaretçi akını! 2 ayda 2 milyon 457 bin turist geldi Dünya turizminin göz bebeği İstanbul 2024 yılının ilk 2 ayında 2 milyon 457 bin 518 yabancı ziyaretçi ağırladı. İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,08 artış gösterdi. Türkiye’ye ilk 2 ayda gelen 4 milyon 341 bin 606 yabancı ziyaretçi sayısının yarısını ağırlayan İstanbul’u Şubat ayında en çok Ruslar tercih etti.
26.03.2024 Ekonomi
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder ABD Suriye’den çekilecek mi? Çekilirse sonuçları ne olacak? Türkiye'nin Suriye sınırı nasıl etkilenecek? Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Elif Zeynep Özipekçi'ye değerlendirdi ve ‘Washington, Ankara ile ilişkilerini bozmak istemiyor’ dedi. Türkiyesiz bir Suriye çözümünün mümkün olmadığını açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Tatile gidecekler rezervasyona başladı! İndirim fırsatı
Tatile gidecekler rezervasyona başladı! İndirim fırsatı Yaz tatili planları yapılmaya başlandı. Yükselen fiyatlarla karşılaşmak istemeyenler erken rezervasyon kampanyalarını takibe aldı. Bu yıl erken rezervasyonlarda geçen seneye göre yüzde 10’luk bir büyüme bekleniyor. Turizmciler sezonda fiyatların artabileceğini belirtirken “Ruslar da erken rezervasyona yöneldi” diyor.
9.02.2024 Ekonomi
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek Turizmde en iyi yıl olarak kabul edilen 2019 rakamlarını 2023 yılı Ekim ayı sonunda yakalayan Türkiye, Avrupa ve Rus pazarından gelecek yılbaşı rezervasyonlarıyla bu rekoru kıracak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “2019 yılı rakamlarını hemen hemen yakaladık hatta yılsonu itibarıyla üzerine bir miktar çıkmamız söz konusu. Kasım ve Aralık aylarının verileri çıktıktan sonra biz 2019’daki 51 milyon 700 bin rakamına çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.
4.12.2023 Ekonomi
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması İki devletli çözüme İsrail’in zorlanması gerektiğini belirten Bakan Fidan, “Filistin’e garantör olacak ülkeler bölgeden olmalı. İsrail için de başka ülkeler garantör olsun. Bir antlaşmaya varıldıktan sonra garantör ülkeler de sorumluluk üstlensin” dedi.
17.10.2023 Gündem
Prut Antlaşması Özeti Ve Önemi... Prut Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Prut Antlaşması Özeti Ve Önemi... Prut Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte her antlaşma son derece önemli olmuştur. Antlaşmalar tarihi değiştirebilecek ve yön verecek güçteydi. Önemli antlaşmalardan birisi de Prut antlaşmasıdır. Rusya ile Osmanlı arasında çok fazla antlaşma imzalanmış ve her bir antlaşma önem kazanmıştır. 
14.09.2023 Eğitim
Küçük Kaynarca Antlaşması Özeti Ve Önemi... Küçük Kaynarca Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Küçük Kaynarca Antlaşması Özeti Ve Önemi... Küçük Kaynarca Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devletinin tarihinde Rus savaşları oldukça önem taşımaktadır. Bu anlamda Osmanlı İmparatorluğu Rus güçleri karşısında çok fazla toprak kaybetmiştir. Osmanlı İmparatorluğuna toprak kaybetmesine yol açan Küçük Kaynarca Antlaşması olmuştur.
10.09.2023 Eğitim
Hünkar İskelesi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hünkar İskelesi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Hünkar İskelesi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hünkar İskelesi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya tarihi boyunca devletlerarasında birçok antlaşma yapılmıştır. Bunlar uzun ömürlü, kısa ömürlü ya da belirli şartlara bağlı olan antlaşmalardan olmaktadır. Günümüzde hala geçerli olan antlaşmalar olduğu gibi artık geçersiz hale gelmiş olan antlaşmalar da vardır.
8.09.2023 Eğitim
Edirne Antlaşması Özeti Ve Önemi... Edirne Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Edirne Antlaşması Özeti Ve Önemi... Edirne Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 1792 yılına gelindiği zaman Rusya ile Yaş Antlaşması yapılmıştı. Tabi bu antlaşmanın yapılışı Osmanlı için bir dönüm noktası olmuştur. Çünkü artık Gerileme Dönemi sona erecek ve Dağılma Dönemi başlayacaktı. Özellikle Osmanlı ile Rusya arasında yaşanan savaşlar giderek artmıştı. Ayrıca Osmanlı'ya karşı isyanlarda artmıştır. Bu sürecin içerisinde Edirne Antlaşması da yapılmıştır. 
5.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak değişik bir plan sunuyoruz, Rusya ile görüşeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak değişik bir plan sunuyoruz, Rusya ile görüşeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya geldi. Erdoğan görüşme sonrası 'tahıl koridoru devam etmeli' mesajı verdi ve 'Bu kapsamda yeni teklif paketi hazırladık. Birleşmiş Milletler'in yeni çalışmasıyla netice alınacağını umuyorum' dedi. Putin ise yaptırımlarının kalkması durumunda anlaşmaya hazır olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
5.09.2023 Gündem
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin tarih boyunca en fazla uğraştığı ülkelerin başında Rusya gelmiştir. Özellikle Osmanlı - Rus Savaşları dünya tarihine damga vurmuştur. Bunun için Rusya ile birçok savaş yapıldığı gibi antlaşmalar yapıldığı görülmüştür. Bazen Osmanlı kazançlı çıkarken bazen ise Rusya'nın kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Bükreş Antlaşması da Rusya ile yapılmış olan barış antlaşmalarından birisi olmuştur.
4.09.2023 Eğitim
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bükreş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bükreş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin tarih boyunca en fazla uğraştığı ülkelerin başında Rusya gelmiştir. Özellikle Osmanlı - Rus Savaşları dünya tarihine damga vurmuştur. Bunun için Rusya ile birçok savaş yapıldığı gibi antlaşmalar yapıldığı görülmüştür. Bazen Osmanlı kazançlı çıkarken bazen ise Rusya'nın kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Bükreş Antlaşması da Rusya ile yapılmış olan barış antlaşmalarından birisi olmuştur.
4.09.2023 Eğitim
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya Savaşı esnasında gerçekleştirilen anlaşmalardan biri Brest Litovsk antlaşmasıdır. Aynı zamanda bu durumu İttifak Devletleri arasında yapılan bir anlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu açısından son kez kaybettiğin toprakları kazanması noktasında önemli anlaşmalar içerisinde yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Belgrad Antlaşması Özeti Ve Önemi... Belgrad Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Belgrad Antlaşması Özeti Ve Önemi... Belgrad Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Belgrad Antlaşması, Osmanlı Devleti döneminde imzalanan önemli antlaşmalardan biridir. Bu tarihi antlaşmanın önemi içermiş olduğu maddelerden kaynaklanır. Neden ve sonuçları, bugünkü Türkiye'nin oluşmasında önemli role sahiptir.
4.09.2023 Eğitim
Antalya'da Rus turist polislere ecel teri döktürdü
Antalya'da Rus turist polislere ecel teri döktürdü Antalya’nın Alanya ilçesinde sahte alkol ya da 'zombi' tabir edilen sentetik uyuşturucu aldığı tahmin edilen Rus turist krize girerek yaklaşık 15 polise adeta ecel teri döktürdü.
3.09.2023 Yaşam
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir'
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir' İlk kez geçtiğimiz Şubat Biden'ın Kiev ziyareti sırasında ateşlenen ancak başarısız olan, sesten 12 kat hızlı giden 'Sarmat' füzesine gizli bir görev verildiği ortaya çıktı.
3.09.2023 Dünya
1700 İstanbul Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1700 İstanbul Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
1700 İstanbul Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1700 İstanbul Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 14 yıllık bir savaşı sonlandıran anlaşma olarak İstanbul Antlaşması gelmektedir. Aynı zamanda bu bir barış antlaşması olarak ön plana çıkar. Osmanlı İmparatorluğu ile Rus çarlığı arasında gerçekleşen bu antlaşma, böylece 1686 ve 1700 yılları arasında süren savaşın sona ermesine olanak verdi. Yapılan anlaşma ile beraber öne çıkan maddeler doğrultusunda oldukça önemli bir antlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda 1699 yılında yine aynı iki taraf üzerinden yapılan Karlofça Antlaşmasının devamı olarak da ele almak mümkündür.
1.09.2023 Eğitim
Antalya turizmi 2023 yılında rekorlara doymuyor! Temmuz ayında Antalya'ya 2 milyon 660 bin 420 turist geldi
Antalya turizmi 2023 yılında rekorlara doymuyor! Temmuz ayında Antalya'ya 2 milyon 660 bin 420 turist geldi Turizmde rekorlar yılı olarak bilinen 2019 yılının Temmuz ayında Antalya’yı 2 milyon 592 bin 471 kişi ziyaret ederken, bu sayı 2023 yılında 2 milyon 660 bin 420 olarak gerçekleşti. Bu rakamla birlikte, Antalya’yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı bakımından tüm zamanların en iyi temmuz ayı gerçekleşmiş oldu.
1.08.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 5,5 milyonu aştı
Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 5,5 milyonu aştı Antalya'yı yılın ilk altı ayında hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı, 5,5 milyonu geçti. 6 ayda kenti ziyaret eden turistler arasında Ruslar ilk sırada yer aldı.
1.07.2023 Ekonomi
Rostov nerede? Rusya Rostov-on-don neresi, Wagner Grubu Rostov’a girdi mi? Rusya haritası üzerinden Rostov’un yeri ve konumu…
Rostov nerede? Rusya Rostov-on-don neresi, Wagner Grubu Rostov’a girdi mi? Rusya haritası üzerinden Rostov’un yeri ve konumu… Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya meydan okuyan Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in idaresindeki paralı güvenlik şirketi Wagner grubu, güneydeki Rostov-Na-Donu şehrinde kilit bölgelerin kontrolünü ele geçirdi. Peki, Rostov nerede, Rusya Rostov neresi? İşte Rusya haritası üzerinden Rostov’un yeri ve konumu…
24.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ruslar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ruslar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.