Roman

Roman

Son dakika roman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan roman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını roman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Roman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan roman gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.681 roman haberi bulunmuştur. Tüm roman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dilber'le Azem ayrıldı! Gizemli birinden mesaj aldı
Dilber'le Azem ayrıldı! Gizemli birinden mesaj aldı Kanal D’nin; Yılmaz Erdoğan imzalı çok izlenen dizisi 'İnci Taneleri’nin 11. bölümü yayınlandı. Milyonları ekrana kilitleyen dizide, Cihan, Reyyaz'ı kurtardı, Sırat'a çok ağır ceza verildi. Azem müzikoldeyken Piraye geldi. Azem yaşadıklarından sonra ne yaptığını sorguladı. Azem hislerini kaleme alırken gizemli birinden mesaj geldi. İşte detaylar...
18.04.2024 Magazin
Kobra Murat gençlik halini paylaştı! Yorumlar gecikmedi
Kobra Murat gençlik halini paylaştı! Yorumlar gecikmedi Roman müziğinin efsane ismi Kobra Murat, Instagram hesabından gençlik fotoğrafını paylaştı. Ünlü şarkıcının yaptığı paylaşım kısa sürede birçok beğeni ve yorum aldı.
18.04.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Roman kardeşlerim sandıkta en güzel cevabı verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Roman kardeşlerim sandıkta en güzel cevabı verecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli’nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır." dedi.
30.03.2024 Gündem
Orhan Gencebay Murat Kurum şarkı sözleri | Orhan Gencebay’ın Murat Kurum için bestelediği şarkı hangisi? İşte Murat Kurum'a hediye edilen şarkı
Orhan Gencebay Murat Kurum şarkı sözleri | Orhan Gencebay’ın Murat Kurum için bestelediği şarkı hangisi? İşte Murat Kurum'a hediye edilen şarkı Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum için şarkı yazarak hediye eden Orhan Gencebay, Roman Vatandaşlarımızla İftar Buluşması etkinliğine katıldı. Murat Kurum sahneye Orhan Gencebay ile çıkarak şarkıya eşlik etti. Peki, Orhan Gencebay’ın Murat Kurum için bestelediği şarkı hangisi? İşte Orhan Gencebay’ın Murat Kurum’a yazdığı şarkı…
27.03.2024 Gündem
Ukrayna 3 dakikada geri döndü, Misli'de 206 bin 325 TL kazandı!
Ukrayna 3 dakikada geri döndü, Misli'de 206 bin 325 TL kazandı! Bir Misli üyesi dün hem Euro 24 Eleme Maçları’ndan seçtiği 5 maçlık kuponunda 124.32 oran yakaladı. Üye aynı zamanda kuponunu Misli Arena’da da paylaştı.
22.03.2024 İddaa
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum Muzafferin Ölüm Uykusu kitabının yazarı Zekeriya Ünal Çukurova'nın bereketli topraklarının yeni nesil yazarları arasında dikkat çekiyor. Yazım serüvenine öyküyle başlayan Ünal, " Yeni öyküler yazmak, yeni kitaplar yayınlamak ve daha çok okura ulaşmak istiyorum. Yaşar Kemal’lerin, Orhan Kemal’lerin doğduğu bu bereketli topraklarda yeni bir edebiyatçı olarak onların izinden gitmek niyetindeyim." diyor.
21.03.2024 Adana
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Gökhan Türkmen: Estetik yaptırıp bir de inkar ediyorlar!
Gökhan Türkmen: Estetik yaptırıp bir de inkar ediyorlar! Şarkıcı Gökhan Türkmen estetikli şarkıcılar hakkında konuştu. şarkıcı, "Son zamanlarda ünlülerin estetik haberleri çok konuşuluyor. Senin yorumun ne?" sorusunu cevapladı.
10.03.2024 Magazin
Can Bonomo’dan Öykü Karayel’e romantik sözler!
Can Bonomo’dan Öykü Karayel’e romantik sözler! Oyuncu Öykü Karayel ile 2018'de evlenen Can Bonomo, 2021'de oğulları Roman'ı kucağına aldı. Mutlu evliliklerini sürdüren çiftten Can Bonomo’dan yeni paylaşım geldi.
6.03.2024 Magazin
Müzisyen Özgül Akgül’den İstanbul’a “Hediye”
Müzisyen Özgül Akgül’den İstanbul’a “Hediye” Geleneksel ezgileri modern elektronik tınılarıyla buluşturan müzisyen Özgür Akgül’ün ilk albümü "Hediye" müzikseverlerle buluştu.
3.03.2024 Magazin
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Hiç kitap okumadan ve kitaba ilgi duymadan iyi bir sahaf olmanın mümkün olmadığını söyleyen İşli, “Dükkanı kapattıktan sonra kitapla ilgisini kesmek dükkanı açtığı zaman ise kitapla ilgili olmak çok yanlış ve sizi mesleki açıdan kötüye götüren bir durum. Sahafın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey” dedi.
22.02.2024 Gündem
Rafet El Roman'ın dans şovu dillere düştü! Yüzündeki değişimle dikkat çekmişti
Rafet El Roman'ın dans şovu dillere düştü! Yüzündeki değişimle dikkat çekmişti Rafet El Roman... Şiş görünen yüzüyle verdiği röportajla dikkatleri üzerine çeken ünlü şarkıcı, konuşmakta ve gülmekte zorluk yaşamıştı. Rafet El Roman bu sefer de dans şovu ile gündeme geldi.
18.02.2024 Magazin
Belçim Bilgin'den Yılmaz Erdoğan için övgü dolu sözler
Belçim Bilgin'den Yılmaz Erdoğan için övgü dolu sözler Belçim Bilgin, Kanadalı sevgilisi Alfredo Di Blasio ile Arnavutköy’de görüntülendi. Eski eşi Yılmaz Erdoğan’ın Kanal D’de ekrana gelen ‘İnci Taneleri’ dizisine övgüler yağdıran oyuncu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.02.2024 Magazin
Peyami Safa Eserleri Nelerdir? Peyami Safa Eserlerinin Özellikleri...
Peyami Safa Eserleri Nelerdir? Peyami Safa Eserlerinin Özellikleri... Peyami Safa 1899 yılında doğmuş, 1961 senesinde ise vefat etmiştir. Eserleri arasında Atilla, Bir Akşamdı, Mahşer, Biz İnsanlar, Bir Tereddüdün Romanı ve Yalnızız eserleri bulunur. 
10.02.2024 Yaşam
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri arasında en sık kullanılanı noktadır. Tüm dünyada standart olarak kabul edilen nokta işareti, Türk Dil Bilgisi için de oldukça önem arz etmektedir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gereken nokta işaretinin birçok önemli görevi bulunmaktadır. Nokta işareti hem okuma yazma hem de genel kültür için bilinmesi gerekmektedir.
8.02.2024 Yaşam
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir? Savaş, göç, kıtlık ve felaket gibi toplumsal hayatı derinden etkileyen olayların anlatıldığı nesir türündeki eserlere destan denir. Bazı destanlarda şiirlere de yer verilir. Epope ve dasitan adıyla da bilinen destanlar doğal ve yapay olarak ikiye ayrılır. Doğal destanlarda gerçekten yaşanan olaylar anlatılır. Yapay destanlar ise masal, öykü ve roman gibi kurgusaldır. 
4.02.2024 Gündem
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir?
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir? Toplumcu gerçekçi akımı 1. yüzyılın ilk çeyreğinde hem sinema hem de edebiyat alanında ortaya çıkmıştır. Sinemada İtalyan Yeni Gerçekçi adı ile bilinen bu akım edebiyatta özellikle hikaye ve şiir gibi pek çok türü de kapsamaktadır. Bu anlamda Türk Edebiyatında pek çok yazara rastlamak da mümkündür.
4.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? 3 Kasım 1839 tarihin Tanzimat Fermanı ilan edildi. Daha sonrasında çıkarılan Tercüman-ı Ahval adlı dergi ile birlikte edebiyatımızda Tanzimat dönemi başladı. Bu dönemde divan edebiyatının şekilciliğine karşı çıkıldı. Bununla birlikte başta roman, anı ve öykü olmak üzere, divan edebiyatında olmayan türlerde birçok eser verildi. 
4.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir? Tanzimat dönemi Osmanlı devleti için yenilikçi bir dönem olarak kabul edilmektedir. Tanzimat dönemi 1839 ile 1876 seneleri arasında 37 yıllık bir süreci kapsamaktadır.
4.02.2024 Gündem
Roman Nedir, Özellikleri Nelerdir? Roman Türü Yazarları Ve Örnekleri...
Roman Nedir, Özellikleri Nelerdir? Roman Türü Yazarları Ve Örnekleri... Edebiyat alanı içerisinde en yaygın türün roman olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü roman türünde oldukça fazla eser verilmiştir. Tabi halen roman türünde eserler verilmeye devam etmektedir. Özellikle romanların farklı içeriklere sahip olmaları son derece dikkat çekicidir. Bunun yanında roman yazarı olan kişiler belirli özelliklere göre eserler verirler. Ortaya çıkan eserlerin roman türü içerisinde değerlendirilmesi için belirli kriterler vardır. 
1.02.2024 Gündem
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir?
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir? Postmodernizm 20. yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu akım resimden romana, şiirden fotoğrafa kadar birçok sanat türünü kapsar. Postmodernist edebiyatta anlamdan ziyade kurgu ve anlatı ön plandadır.
1.02.2024 Gündem
Parnasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Parnasizm Temsilcileri Kimlerdir?
Parnasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Parnasizm Temsilcileri Kimlerdir? Parnasizm 19. yüzyılda edebiyat alanında kendini göstermiş ve etkili olmuş bir akımdır. Fransa'da ortaya çıkmıştır ve adını ilk kez 1860 senesinde ortaya çıkmış olan Modern Parnas dergisinden almıştır. 
1.02.2024 Gündem
Makale Nedir, Nasıl Yazılır? Makale Örnekleri Ve Yazım Kuralları...
Makale Nedir, Nasıl Yazılır? Makale Örnekleri Ve Yazım Kuralları... Herhangi bir konu üzerinden bir düşünce ya da görüşü savunmak üzere ele alınan yazılar makale olarak ifade edilir. Bireysel düşünce doğrultusunda ele alınmasının yanı sıra aynı zamanda kurumsal olarak da yazılmaktadır. Bu durum makalenin neden ve nasıl yazılacağını bağlı olarak değişkenlik gösterir. Günümüzde artık özellikle SEO çalışmaları doğrultusunda bu yapının bir parçası olarak öne çıkar.
31.01.2024 Gündem
Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti
Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti. Büyük bir İstanbul aşığı olmasıyla tanınan Levi 66 yaşındaydı.
31.01.2024 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Roman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki roman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.