Ret Kararı

Ret Kararı

Son dakika ret kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ret kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ret kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ret Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ret kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.094 ret kararı haberi bulunmuştur. Tüm ret kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Araba kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! Yaptırımı yok ama uzun yolda tehlikeli oluyor
Araba kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! Yaptırımı yok ama uzun yolda tehlikeli oluyor Tatile çıkmak amacıyla uzun yola çıkanlara uyarılar art arda geldi. SİSODER Başkan Vekili Şükrü Okatan, terlikle araba kullanmaya ilişkin iddiaları yanıtlarken, İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Elif Çandır da uzun yola çıkarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2023 Gündem
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Ali İhsan Yavuz'dan CNN TÜRK'te açıkladı: Tüm Türkiye'de aynı pusula olmayacak
Ali İhsan Yavuz'dan CNN TÜRK'te açıkladı: Tüm Türkiye'de aynı pusula olmayacak AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Deprem belgesindeki OHAL'in 9 Mayıs'ta kalkacağını söyleyen Yavuz, "Ortaya herhangi handikaplar çıkmasın diye önlemler alınmıştı" dedi. Yavuz, 325 bin depremzedenin adres kaydını değiştirdiğini açıkladı. Ayrıca Yavuz, AFAD'ın ihtiyacı olan depremzede seçmenleri taşıyacağını belirtti.
4.05.2023 Gündem
Zincir marketlerin iptal davalarına mahkemeden ret
Zincir marketlerin iptal davalarına mahkemeden ret Rekabet Kurulu'nun haklarında verdiği idari para cezasının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 5 zincir market ile 1 tedarikçi firmanın açtığı davalarda ret kararı çıktı.
25.04.2023 Ekonomi
Estetik mağdurlarına Yargıtay'dan müjde
Estetik mağdurlarına Yargıtay'dan müjde Yargıtay, estetik ameliyatı mağdurlarını sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "ameliyat sonrası ortaya çıkan komplikasyon ve görüntü bozukluğuna sebebiyet verilmesi hekim için kusurlu bir davranıştır" dedi.
4.03.2023 Gündem
Kendisini savcının manevi oğlu, eşini ise hakim olarak tanıttı, mağduru da savcının akrabası ile evlendirme umuduyla dolandırdı
Kendisini savcının manevi oğlu, eşini ise hakim olarak tanıttı, mağduru da savcının akrabası ile evlendirme umuduyla dolandırdı Kocaeli’de şoför olarak taksisinde çalışan kişiye savcının manevi oğlu olduğunu, adliyede görülen davasıyla ilgili kendisine yardımcı olacağını söyleyerek dolandırdı. Sahte savcı rolüne giren kişiyle görüntülü konuşma yapan ve buna inanan mağdur şahıs, aynı zamanda savcının akrabası ile evlenme umuduyla da kandırıldı. Buna benzer yöntemlerle 2 kişiyi 225 bin TL zarara uğratan 2 şahıs hakim karşına çıktı.
20.01.2023 Gündem
OHAL Komisyonu görevini tamamladı
OHAL Komisyonu görevini tamamladı Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, çalışmalarını tamamladı. Komisyona 127 bin 292 başvuru yapıldı. 109 bin 332'si reddedildi, 17 bin 960'ı kabul edildi.
12.01.2023 Gündem
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Mahkeme kararını verdi!
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Mahkeme kararını verdi! Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nce ihtiyati tedbir kararı verildi. Garip Bülbül adlı filminin yayınlanmasına günler kala mahkeme tedbir kararı koydu. Yayınlanmasına yasak getirilen Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ne zaman sinemalarda olacak? İşte detaylar…
15.12.2022 Magazin
Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesi reddedildi
Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesi reddedildi Bulgaristan’da Hasköy Mahkemesi, Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesini reddetti.
28.11.2022 Gündem
Bebeğini karınca zehri ile öldürmeye çalışmıştı! Tahliye talebine ret kararı
Bebeğini karınca zehri ile öldürmeye çalışmıştı! Tahliye talebine ret kararı Yalova'da 13 günlük bebeğinin mamasına karınca zehri katarak öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle Serhat Oskan’ın (41) tutuklu yargılanmasına devam edildi. 'Tasarlayarak alt soya, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıl hapsi istenen Oskan, cezaevinde mağdur olduğunu söyleyip, tahliyesini istedi. Mahkeme, Oskan’ın talebini reddetti.
14.09.2022 Yaşam
YÖK’ten yurt dışından alınan diplomaların tanıma ve denklik işlemleri ile ilgili açıklama!
YÖK’ten yurt dışından alınan diplomaların tanıma ve denklik işlemleri ile ilgili açıklama! YÖK 2022 yılının sekiz ayında 7013 denklik başvurusunu karara bağladı. Denklik başvurularından 7013 başvurunun 3291’i “denklik”, 368’i “ret” kararıyla sonuçlandı.
13.09.2022 Eğitim
Zincir marketlerin yürütmenin durdurulması istemine ikinci ret
Zincir marketlerin yürütmenin durdurulması istemine ikinci ret Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere yönelik 'rekabet ihlali' soruşturmasında 2,7 milyar lira cezası kesilen 5 zincir market ve 1 tedarikçi, kararı mahkemeye taşırken, yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava reddedilmişti. Ret kararını üst mahkemeye götüren zincir marketlerden 4'ünün itirazı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8'inci İdari Dava Dairesi tarafından da reddedildi.
16.08.2022 Ekonomi
Tercih yapacak milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! YÖK'ten uyarı geldi! E-Devlet'ten görülüyor
Tercih yapacak milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! YÖK'ten uyarı geldi! E-Devlet'ten görülüyor YKS giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. YÖK'ten son dakika uyarısı geldi. Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve tercih telaşı başladı. Bazı adaylar da üniversite öğretimini yurtdışında sürdürme arayışında. Tercihini yurtdışı üniversitelerden yana kullanmak isteyen adaylara YÖK’ün önemli bir uyarısı var. Bugüne kadar binlerce üniversite mezununun denklik sorunu nedeniyle mağdur olduğunu belirten YÖK yetkilileri, “Yurtdışında yükseköğrenim görmek isteyenler, öncelikle gideceği okulun YÖK nezdinde tanınan bir okul olup olmadığını teyit etsin” diyor.
23.07.2022 Eğitim
Veterinere cinsel saldırı davasında profesörün tutuklamaya itirazına ret
Veterinere cinsel saldırı davasında profesörün tutuklamaya itirazına ret Ankara'da, veteriner Ç.B.'ye (23) sahibi olduğu hayvan hastanesinde cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 9 yıl hapis cezasına çarptırılarak, tutuklanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin, tutuklama kararına yaptığı itiraz, böyle bir ceza tehdidi altında kaçma şüphesinin olması ve suçun işlendiği yönünde kuvvetli suç şüphesinin olması nedeniyle reddedildi.
8.07.2022 Yaşam
Kripto paralarla ilgili son dakika gelişmesi! Bitcoin yine dibe vurdu: Yatırımcılar tedirgin
Kripto paralarla ilgili son dakika gelişmesi! Bitcoin yine dibe vurdu: Yatırımcılar tedirgin Kripto paralarla ilgili son dakika gelişmesi. Bitcoin dibi gördü. Bitcoin düşüş sürüyor. Bitcoin yükselmedi. En yüksek hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, 19 bin doların altına kadar düştü. Bir türlü beklenen yükselişi gerçekleştiremeyen Bitcoin, yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Adeta bir kasırga yaşayan kripto varlık piyasasının önde gelen varlıkları yeni haftada kritik seviyelere tutunmaya çabalıyor. Kripto paralarda son durum ne? Kripto para düştü mü? Bitcoin düştü mü? Bitcoin yükselir mi? Ethereum ne kadar? İşte son dakika gelişmesinin detayları...
30.06.2022 Ekonomi
FETÖ'nün 'kaset kumpası' davasında sanıklara ceza yağdı
FETÖ'nün 'kaset kumpası' davasında sanıklara ceza yağdı Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internette yayınlanmasıyla ilgili, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 sanıklı davada karar çıktı. 120 sanıktan 44’ü hakkında 6 yıl 3 aydan 92 yıl 10 aya kadar hapis cezası verildi. Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 46 sanığın dosyası ayrıldı. 3 sanığın dosyası tefrik edilirken, 2 sanık hakkında da ölüm nedeniyle düşme kararı verildi.
27.04.2022 Gündem
'Rockçı İmam'dan AİHM'ye başvuru! 'Görevime döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum'
'Rockçı İmam'dan AİHM'ye başvuru! 'Görevime döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum' Antalya'nın Kaş ilçesindeki Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaptığı sırada 'Rockçı İmam' olarak tanınıp, konser için izin almadığı gerekçesiyle ihraç edildiğini söyleyen Ahmet Muhsin Tüzer (51), görevine dönmek için bu kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Türk vatandaşı olarak hakkını AİHM'de aramanın kendisine zor geldiğini belirten Tüzer, "Çok sevdiğim ve büyük hizmetler yapmama aracı olan imamlık görevine tekrar döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
18.04.2022 Yaşam
Tapu kararı! Ev alacaklara güzel haber, ipotekli konut satışında kritik gelişme, tapu devri...
Tapu kararı! Ev alacaklara güzel haber, ipotekli konut satışında kritik gelişme, tapu devri... Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber geldi. Son dakika tapu kararı! Benzer durumda çok sayıda vatandaş bulunuyor. Yargıtay noktayı koydu. Yargıtay, ipotekli tapusu ile ilgili, inşaat şirketi ve bankaya karşı açtığı davada tüketiciyi haklı buldu. Ödemenin tamamı yapılmasına rağmen tapu devri yapılmadı. Bankanın 4.2 milyonluk ipoteğini iptal eden mahkeme tapunun da tüketici adına tescil edilmesine karar verdi. Banka itiraz etse de sonuç değişmedi. Yargıtay’ın da onadığı karar benzer durumda olan çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Öte yandan tapu ile ilgili önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Artık tüketici mağdur edilmeyecek. Bazı firmalar teslim tarihi geçmesine rağmen alınan daireyi teslim etmiyor ya da inşaat tamamen yarım kalıyor ve ev alma hayali kuranlar büyük mağduriyet yaşıyor. Sadece tamamlanmamış projelerde değil, tamamlanmış ev satışlarında da tüketiciler sorun yaşayabiliyor. Örneğin bir ev birden fazla kişiye satılıyor. Yeni düzenleme bu ve benzeri mağduriyetleri ortadan kaldıracak. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda yapılacak. Artık kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.
8.02.2022 Ekonomi
AYM, 2021'de 45 bin 321 bireysel başvuruyu karara bağladı
AYM, 2021'de 45 bin 321 bireysel başvuruyu karara bağladı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) geçen yıl yapılan 66 bin 121 bireysel başvurudan 45 bin 321'i sonuçlandırıldı. 
18.01.2022 Gündem
Tapu ile ilgili flaş karar! Reddediliyor, sakın bunu yapmayın...
Tapu ile ilgili flaş karar! Reddediliyor, sakın bunu yapmayın... Tapu ile ilgili flaş karar! Reddediliyor, sakın bunu yapmayın. Tapu iptal davasında mahkemeden 'açıklamasız dekont' kararı geldi. Mutlaka açıklama kısmını doldurun... Şükran Köseoğlu, yeğenine Ankara'dan adına ev alması için banka hesabına 129 bin TL gönderdi. Yeğeninin tapuyu daha sonra iade etmediğini iddia ederek tapu iptal ve tescil davası açtı. Mahkeme heyeti ise, banka dekontunun açıklama kısmı boş olduğu gerekçesiyle ret kararı verdi.
10.12.2021 Gündem
Tahkim Kurulu'ndan Beşiktaş'ın itirazına ret kararı geldi!
Tahkim Kurulu'ndan Beşiktaş'ın itirazına ret kararı geldi! TFF Tahkim Kurulu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin aldığı 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin TL para cezasının uygulamasının durdurulmasına dair yapılan talebin reddedildiğini açıkladı.
3.12.2021 Şampiy10
Danıştay’dan kritik Coca-Cola kararı! İçeriği sır gibi saklanıyordu...
Danıştay’dan kritik Coca-Cola kararı! İçeriği sır gibi saklanıyordu... Danıştay’dan Coca-Cola için kritik krara geldi. Çocuk eğitimi ve sağlığı alanında çalışmalar yapan bir kişinin Coca-Cola’ya yönelik açtığı davada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İdare mahkemesinin kararının bozulmasına hükmeden Danıştay 10. Dairesi, Coca-Cola’nın içinde zararlı maddeler olup olmadığının araştırılmasına karar verdi.
15.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ret Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ret kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.