İban

İban

Son dakika iban haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iban ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iban haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İban

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iban gelişmeleri de dahil olmak üzere 465 iban haberi bulunmuştur. Tüm iban haberleri aşağıda listelenmiştir.
45 TL para üstü için veteriner hekimi darbedip burnunu kırdılar
45 TL para üstü için veteriner hekimi darbedip burnunu kırdılarKocaeli’de alışveriş sırasında kasada 45 TL bozuk olmaması sebebiyle müşteri ile veteriner arasında tartışma çıktı. Yaklaşık 1 saat sonra yanında 2 kişiyle gelen müşteri, Veteriner Hekim Ali Özen’i darbetti. Burnu kırılan Özen, hastanedeki tedavisinin ardından şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
22.07.2024Gündem
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyonda
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
18.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesindeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri paylaştı.
18.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni vergi paketini 'çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" dedi.
16.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten IBAN, 'mail order' ödeme açıklaması
Bakan Şimşek'ten IBAN, 'mail order' ödeme açıklamasıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergide kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şimşek ayrıca IBAN veya 'mail order' ödeme yönetimi ile tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeler de inceleniyor." açıklamasında bulundu.
13.07.2024Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Çok harcayan ancak vergi vermeyenlere yakın takip
Bakanlık harekete geçti! Çok harcayan ancak vergi vermeyenlere yakın takip Vergi Denetim Kurulu, yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına aldı. İlk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.
13.07.2024Ekonomi
IBAN ile para gönderirken bu detaylara dikkat edin! Yeni kurallar geldi, artık zorunlu oluyor
IBAN ile para gönderirken bu detaylara dikkat edin! Yeni kurallar geldi, artık zorunlu oluyorSon dönemde işletmelerin IBAN kullanımı yaygınlaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu durumu kontrol altına almak için denetimleri artırıyor. Tüketiciler, ödemelerinde dikkatli olmalı ve ödeme açıklamalarına hizmet detaylarını eklemeli. İşletmeler ise fiş veya fatura düzenlemeyi ihmal etmemeli. İşte IBAN'a para gönderirken dikkat edilmesi gereken detaylar...
12.07.2024Ekonomi
Kuğu emojili ilaç parası olayında yeni gelişme! Soruşturma derinleşecek
Kuğu emojili ilaç parası olayında yeni gelişme! Soruşturma derinleşecekBolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının hastalara verdikleri her bir ilacın kupürü için ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla kuğu emojisi göndererek kazancın yarısını istedikleri iddiasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
27.06.2024Gündem
Hastalara yazdıkları her reçeteye emoji gönderdiler! Doktorların oyunu ortaya çıktı
Hastalara yazdıkları her reçeteye emoji gönderdiler! Doktorların oyunu ortaya çıktıBolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının ilaç mümessilleri ile ortak çalışarak hastaya uygulanan ilaçtan gelen kazancın yarısını aldıkları iddiasıyla 4 doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Bazı doktorların hastalara verdikleri her bir ilacın kupürü için ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla kuğu emojisi gönderdiklerine ilişkin kayıtlar soruşturma dosyasına girdi.
25.06.2024Gündem
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! IBAN numaralarıyla ilgili flaş talep!
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! IBAN numaralarıyla ilgili flaş talep!Son dönemde artan banka hesabı dolandırıcılığı vakaları, Türkiye genelinde büyük bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda. Banka müşterileri, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı giderek daha fazla tedirginlik yaşıyor. Önümüzdeki günlerde de bu konunun Meclis'te masaya yatırılması bekleniyor. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
25.06.2024Ekonomi
Bayram öncesi Bakanlıktan yoğun denetim! Binlercesi var, SGK'ya bildirildi!
Bayram öncesi Bakanlıktan yoğun denetim! Binlercesi var, SGK'ya bildirildi!Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda IBAN ve KDV oranları için usulsüzlükler tek tek tespit edilerek SGK'ya bildirildi.
18.06.2024Ekonomi
Kiracılara ve ev satın alacaklara hayati uyarı: IBAN'a kapora atmadan bir kez daha düşünün!
Kiracılara ve ev satın alacaklara hayati uyarı: IBAN'a kapora atmadan bir kez daha düşünün!Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkararak konutunu daha yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermeyi tercih ediyor. Bu durum ev arayışında olan kiracı sayısının artmasına neden oluyor. Kiracılar bütçelerine uygun bir ev bulmakta zorlanırken kirası uygun olan evler de kiracılar tarafından tercih ediliyor. Bu noktada uzmanlar kiralık ev arayanları dolandırılmamaları konusunda uyarıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Canpolat kiralık ya da satılık ev arayan vatandaşları "Hem internet portallarında, hem sosyal medyada talep edilmesi halinde asla ve asla kapora göndermesinler" diyerek uyardı.
29.05.2024Ekonomi
TMSF Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı: İşte fiyatı!
TMSF Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı: İşte fiyatı!Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İstanbul Bebek'te bulunan Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı.
28.05.2024Ekonomi
IBAN ile ödeme isteyen yandı! Bakanlıktan yeni adım, ihbar edene ikramiye verilecek
IBAN ile ödeme isteyen yandı! Bakanlıktan yeni adım, ihbar edene ikramiye verilecekVergi kaçağı ve kayıtdışı ekonomiye karşı tedbirlerini yoğunlaştıran Hazine ve Maliye Bakanlığı, etkin vatandaş ihbarı için yeni şikayet kanallarını devreye aldı.
23.05.2024Gündem
Ev sahibi ile kirada uzlaşamayan kadın geceyi çocuklarıyla sokakta geçirdi
Ev sahibi ile kirada uzlaşamayan kadın geceyi çocuklarıyla sokakta geçirdiEv sahibi ile kira bedelinde uzlaşamayan Ayşe Yüce iki çocuğuyla sokakta kaldı. Yüce, 18 bin TL ödediği yıllık kirasının ev sahibi tarafından 75 bin TL'ye çıkarılmak istendiğini, bu bedeli ödeyemeyeceğini belirterek ev sahibinin hesabına 35 bin lira yatırmasına rağmen evinden atıldığını söyledi.
19.05.2024Adana
IBAN ile ödeme yapanlara kötü haber! Bakanlık peşine düştü, cezası var
IBAN ile ödeme yapanlara kötü haber! Bakanlık peşine düştü, cezası varMaliye, IBAN üzerinden ödeme talep eden esnafın peşine düştü. IBAN’a ödeme yapan, yaptıran, hesabını kullandıran yani 'IBAN kiralayana' yaptırım uygulanabilir mi? Vergi hukuku uzmanı avukat Aslanpınar, “Banka hesaplarına bloke koyulabilir, malvarlığı tamamen durdurulabilir” uyarısında bulundu
13.05.2024Ekonomi
Arkadaşına İBAN'ını verdi kabusu yaşadı! 10 yıl hapis yatacak
Arkadaşına İBAN'ını verdi kabusu yaşadı! 10 yıl hapis yatacakKonya’da ‘benim hesabımda bloke var’ bahanesine inanarak arkadaşına IBAN numarasını veren kişi, kara para tuzağına düşerek hapse girdi.
3.05.2024Gündem
81 ilin tamamında denetimler başladı! Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak
81 ilin tamamında denetimler başladı! Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacakLira, KDV oranları ve iban hesapları mercek altına alınıyor.Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadelede yeni bir evreye geçti. 81 ilin tamamında 24 saat kesintisiz denetimler başladı. Kayıt dışılıkla mücadele kesintisiz sürüyor.
1.05.2024Ekonomi
15 bin TL'ye kiralık IBAN! Bakanlık harekete geçti, inceleme başlatıldı
15 bin TL'ye kiralık IBAN! Bakanlık harekete geçti, inceleme başlatıldıHazine ve Maliye Bakanlığı tüm işletmelerin hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferleri incelemeye başladı. Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024Ekonomi
Lokanta, restoran ve kafelere KDV denetimi
Lokanta, restoran ve kafelere KDV denetimiİstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç'in de katıldığı denetimlerde işletmelerin pos cihazları, yazar kasaları ve ödeme aldıkları cihazlar kontrol edildi.
27.04.2024Ekonomi
Her şey banka hesabı açmakla başlıyor! Bunu yapan yandı, artık kaçış yok
Her şey banka hesabı açmakla başlıyor! Bunu yapan yandı, artık kaçış yokBanka hesabı olan herkesi yakından ilgilendiriyor. ‘IBAN kiralama’ şeklinde dolandırıcılık yapanlar sıkı takipte. Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili harekete geçtiğini duyururken; vatandaşlara çağrı yaptı: Hesap işlemlerini kontrol edin, tüm sorumluluk hesap sahibine aittir.
27.04.2024Ekonomi
IBAN'ını kiralayanlara kötü haber! Bakanlık harekete geçti, büyük cezası var
IBAN'ını kiralayanlara kötü haber! Bakanlık harekete geçti, büyük cezası varTicaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak; bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermenin 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini bildirdi.
26.04.2024Ekonomi
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyorDolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024Ekonomi
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yokMaliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor.
18.04.2024Ekonomi
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacakMilyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor. İşte detaylar...
16.04.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İban ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iban haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.