Rektör

Rektör

Son dakika rektör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rektör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rektör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rektör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rektör gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.813 rektör haberi bulunmuştur. Tüm rektör haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değişti
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değiştiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de birçok kuruma yeni isimler atandı. Buna göre; Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Rektölüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı.
25.07.2024Gündem
Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı! "Biz hedefleri olan bir şehiriz"
Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı! "Biz hedefleri olan bir şehiriz"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde sağlık turizmi alanında önemli adımların atılması amacıyla düzenlenen Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı.
26.07.2024Gaziantep
Gök gürültüsü ve şimşekten korkan genç kız hayatını kaybetti!
Gök gürültüsü ve şimşekten korkan genç kız hayatını kaybetti!Batman’da balkonda uyuduğu sırada gök gürültüsü ve şimşekten korkup fenalaşan Büşra Ceren İmir (23), ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı sırada yaşamını yitirdi. Büşra’nın 10 gün önce Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden mezun olduğu öğrenildi.
11.07.2024Gündem
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan: 15 Temmuz 2016’daki darbe bir konsorsiyumdur
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan: 15 Temmuz 2016’daki darbe bir konsorsiyumdurEmniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, “15 Temmuz’da Türk milleti ve Cumhurbaşkanımızın duruşu dünyadaki darbelerin kaderini değiştirdi” dedi.
10.07.2024Gündem
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST'te birincilik hedefliyor
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST'te birincilik hedefliyorGeçtiğimiz yıl başta olmak üzere önceki yıllarda dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST yarışmalarında önemli başarılar elde Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, bu yıl birinciliği hedefliyor.
17.07.2024Gaziantep
Dev iş birliği! Hava savunma sistemleri Manisa'da geliştirilecek
Dev iş birliği! Hava savunma sistemleri Manisa'da geliştirilecekManisa Celal Bayar Üniversitesi, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve sanayi partnerlerinin iş birliğinde hayata geçen Hava Platformları ve Savunma Sistemleri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Türkiye'de ilk defa faaliyet geçecek olan araştırma laboratuvarına sanayiciler de destek vererek hem öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine hem de havacılık ve savunma sanayisine önemli katkılar sunması bekleniyor.
6.06.2024Ekonomi
Gaziantep'te mahallenin kahramanlarına yeni bir vizyon: Muhtarlar Akademisi
Gaziantep'te mahallenin kahramanlarına yeni bir vizyon: Muhtarlar AkademisiGaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde muhtarların hizmet standartlarını yükseltmek ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla Türkiye genelinde hayata geçirilen Muhtarlar Akademisi’nin Gaziantep ayağının açılış toplantısı, HKÜ Hukuk Fakültesi amfisinde yapıldı.
4.06.2024Gaziantep
Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması
Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışmasıHasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası kapsamında, Türk mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve gastronomi öğrenimi gören öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine fırsat sağlamak amacıyla "Türk Mutfağı Haftası Ödüllü Yemek Yarışması" düzenlendi.
30.05.2024Gaziantep
Gaziantep'te Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması! Jüri üyelerini beğenisine sunuldu
Gaziantep'te Türk mutfağı haftasında gastronomi yarışması! Jüri üyelerini beğenisine sunulduHKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası kapsamında, Türk mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve gastronomi öğrenimi gören öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine fırsat sağlamak amacıyla "Türk Mutfağı Haftası Ödüllü Yemek Yarışması" düzenlendi.
30.05.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 7 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 7 üniversiteye rektör atamasıCumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.05.2024Gündem
GİBTÜ öğrencilerinden Gazze'ye destek için "Çadır Nöbeti" tuttular
GİBTÜ öğrencilerinden Gazze'ye destek için "Çadır Nöbeti" tuttularGazze'de yaşanan soykırıma dur demek için dünyadaki üniversitelerde bir süredir devam eden protestolara GİBTÜ öğrencilerinden destek geldi. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı.
17.05.2024Gaziantep
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini bulduDeğişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye'nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
17.05.2024Adana
YÖK Başkanı Özvar, Avrupa'ya alınmayan Filistin kökenli rektörle görüştü!
YÖK Başkanı Özvar, Avrupa'ya alınmayan Filistin kökenli rektörle görüştü!Konferansa katılmak için gittiği Fransa'ya alınmayan Filistin asıllı Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Ghassan Abu Sitta isimli rektörle görüşen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin tarih boyunca mağdur ve mazlumlara destek verdiğini belirtti.
6.05.2024Gündem
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldürUluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024Gündem
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyorAtatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü'ne bağlı öğrencileri günde 12 bin yuvarlak ekmek üretiyorlar ve kampüsde 15 TL'den satıldığını belirtiler.
14.03.2024Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024İsmail Sarı
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret etti
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret ettiAK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti.
8.03.2024Gündem
Kıvanç tekstil karşılayacak: ÇÜ'den öğrencilere iftar yemeği desteği
Kıvanç tekstil karşılayacak: ÇÜ'den öğrencilere iftar yemeği desteğiÇukurova Üniversitesi (ÇÜ), Kıvanç Tekstil ve Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında “2024 Yılı Ramazan Ayı Döneminde Öğrencilere Yemek İkramı Protokolü” imzalandı.
7.03.2024Adana
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci olduÇukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları dünya genelinde birçok yarışma ve festivale damga vurmaya devam ediyor.
4.03.2024Adana
Minik yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne destek
Minik yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne destekÖzel bir okulun öğrencileri; düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, 6 Şubat depremlerinde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz protez ve sağlık desteği sunan Çocuk İyilik Merkezi’ne bağışladı.
16.02.2024Adana
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldıRektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024Adana
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana olduTürkiye’nin iyilik eli olarak bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirip, gönüllere dokunan Kızılay, talasemi hastaları için sadık bağışçı havuzu oluşturmak amacıyla BİS (Biz İyilik Severiz) Projesini hayata geçirdi. Adana projede pilot il oldu.
28.01.2024Adana
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi!
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi!İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? Selman Öğüt’ün babası kimdir?
1.12.2023Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdiErzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rektör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rektör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.