Ratko Mladic

Ratko Mladic

Son dakika Ratko Mladic haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ratko Mladic ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ratko Mladic haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ratko Mladic

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ratko mladic gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 ratko mladic haberi bulunmuştur. Tüm ratko mladic haberleri aşağıda listelenmiştir.
"Bosna Kasabı" lakaplı eski Sırp komutan Mladiç hastaneye kaldırıldı
"Bosna Kasabı" lakaplı eski Sırp komutan Mladiç hastaneye kaldırıldı "Bosna Kasabı" olarak tanınan, soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilen eski Sırp komutan Ratko Mladiç'in Hollanda'nın Lahey kentinde bulunduğu cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
10.09.2022 Gündem
Hollanda’dan 27 yıl sonra Srebrenitsa kurbanlarının ailelerinden özür
Hollanda’dan 27 yıl sonra Srebrenitsa kurbanlarının ailelerinden özür Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollogren, Srebrenitsa soykırımında katledilenlerin ailelerinden özür diledi. Hollanda, o dönem bölgede Birleşmiş Milletler'in (BM) barış gücü olarak bulunuyordu. Binlerce Bosnalıyı katleden Sırp komutan Ratko Mladiç, Hollandalı komutanla anlaşmasından sonra Hollandalı askerler bölgeyi terk etmişti.
11.07.2022 Dünya
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu? Balkan tarihin en acı olayı Srebrenitsa Katliamı 27. yılında anılıyor. En az 8.372 Bosnalı'nın hayatını kaybettiği Srebranitsa Katliamı Yugoslavya'nın çöküşü üzerine 1992 yılında Sırplar tarafından Bosna'da başladı. Peki, Srebrenitsa Katliamı nedir, ne zaman oldu? 8 bin 372 kişinin öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı’nı kim yaptı, 1992 yılında Bosna’da neler oldu?
11.07.2022 Dünya
Acılar yeniden hatırlandı! 19 soykırım kurbanı 26 yıl sonra tespit edildi
Acılar yeniden hatırlandı! 19 soykırım kurbanı 26 yıl sonra tespit edildi Srebrenitsa’da Temmuz 1995'te yaşanan soykırımda hayatını kaybedenler 26. yıl dönümü kapsamında anılıyor. Katledilen ve kimlik tespiti yeni yapılan 19 soykırım kurbanı daha bugün törenle toprağa verilecek.
11.07.2021 Dünya
Türkiye'den Mladiç'in müebbet hapis cezasının onanmasıyla ilgili 'doğru karar' açıklaması
Türkiye'den Mladiç'in müebbet hapis cezasının onanmasıyla ilgili 'doğru karar' açıklaması Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması'nın (IRMCT) "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasını onamasıyla ilgili, "Söz konusu karar Srebrenitsa soykırımının kurbanlarının yakınlarının acılarını dindirmese de adaletin tecellisi bakımından doğru bir karar olmuştur." açıklamasında bulundu.
8.06.2021 Gündem
"Bosna Kasabı"nın müebbet hapis cezası onandı
"Bosna Kasabı"nın müebbet hapis cezası onandı Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması, "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasını onadı.
8.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bosnalı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bosnalı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı'nın 25. yılı dolayısıyla bugün yapılan anma programına video mesaj ile katıldı.
11.07.2020 Gündem
Ölüm çiçekleri ve mavi kelebeklerin Srebrenitsa sırrı
Ölüm çiçekleri ve mavi kelebeklerin Srebrenitsa sırrı Avrupa'da 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa Soykırımı'nın yarası hala kapanmadı. Srebrenitsa Soykırımı, aradan 25 yıl geçmesine rağmen unutulmuyor. Yakın tarihin en büyük soykırımlarından biri olan 8372 sivil Boşnak erkeğinin Sırplar tarafından katledildiği Srebrenitsa katliamında görülen “Ölüm çiçekleri ve mavi kelebekler” dilden dile anlatılan bir hikaye oldu. Peki, Ölüm çiçekleri ve mavi kelebeklerin Srebrenitsa sırrı nedir? İşte Srebrenitsa'da yaşananlar, ölüm çiçekleri ve mavi kelebeklerin sırrı...
11.07.2020 Gündem
Srebrenitsa'da ne oldu? Srebrenitsa katliamı tarihi
Srebrenitsa'da ne oldu? Srebrenitsa katliamı tarihi Srebrenitsa Soykırımı, aradan 25 yıl geçmesine rağmen kurban yakınlarının ve Boşnak halkının kapanmayan yarası olarak kalmayı sürdürüyor. Peki, Srebrenitsa'da ne oldu? Srebrenitsa katliamı tarihi...
11.07.2020 Gündem
Srebrenitsa Soykırımı nedir? Bosna Soykırımı nedenleri nelerdir? Bosna Soykırımında kaç kişi öldü?
Srebrenitsa Soykırımı nedir? Bosna Soykırımı nedenleri nelerdir? Bosna Soykırımında kaç kişi öldü? 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'daki en büyük katliam olarak nitelendirilen Srebrenitsa Katliamı aradan neredeyse çeyrek asır geçmesine rağmen başta kurban yakınları olmak üzere tüm Boşnak milletinin en derin yarası olmaya devam ediyor. Srebrenitsa Soykırımı tarihinin yaklaşmasıyla yapılan paylaşımlar, konu ile ilgili bilgisi olmayanların arama motorlarından Srebrenitsa Soykırımı hakkında araştırma yapmasına neden oluyor. Peki, Bosna Soykırımı nedenleri nelerdir? Bosna Soykırımında kaç kişi öldü? İşte Srebrenitsa Soykırımı hakkında merak edilenler…
9.07.2020 Gündem
33 Srebrenitsa kurbanı daha toprağa verildi
33 Srebrenitsa kurbanı daha toprağa verildi Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehrinde 1995 yılının temmuz ayında gerçekleştirilen soykırımda öldürülen 33 kurban daha Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedildi.
11.07.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları anısına düzenlenen geçit törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları anısına düzenlenen geçit törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı kurbanları anısına düzenlenen geçit törenine katıldı.
9.07.2019 Siyaset
Srebrenitsa'da çirkin saldırı!
Srebrenitsa'da çirkin saldırı! Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, 1995'te yaşanan soykırımda katledilenlerin gömüldüğü Potoçari Anıt Mezarlığı'nın kapısına kimliği belirsiz kişilerce "domuz parçaları" bırakıldı.
6.01.2019 Dünya
"Bosna Kasabı" Karadzic'in temyiz davasında hakim değişikliği
"Bosna Kasabı" Karadzic'in temyiz davasında hakim değişikliği Bosna Hersek'teki savaşta (1992-1995) işlediği suçlar nedeniyle daha önce hakkında 40 yıl hapis cezası verilen Radovan Karadzic'in temyiz davasına bakan hakimler konseyinin başkanı Theodor Meron davadan çekildi.
27.09.2018 Dünya
İbrahim Kalın'dan NYT'ye tepki
İbrahim Kalın'dan NYT'ye tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times'ta yer alan bir habere tepki göstererek "Bu gazetecilik değil. Bu, New York Times tarafından PKK terörizmini meşrulaştırmak ve örtbas etmek için açıkça bir girişim" değerlendirmesinde bulundu.
18.08.2018 Siyaset
23 yıl geçti hâlâ utanması yok!
23 yıl geçti hâlâ utanması yok! Soykırımdan müebbete mahkum edilen Sırp komutan Ratko Mladiç, 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırplar tarafından katledildiği Srebrenitsa Katliamı’nın 23’üncü yıl dönümünde çıkarıldığı ön temyiz duruşmasında NATO’yu ‘halkını yok etmekle’ suçladı
11.07.2018 Dünya
Yakın tarihin utancı, kapanmayan yara: Srebrenitsa soykırımı
Yakın tarihin utancı, kapanmayan yara: Srebrenitsa soykırımı Boşnakların kapanmayan yarası, büyük bir insanlık trajedisi olan Srebrenitsa katliamının üzerinden 23 yıl geçti. En az 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırp askerlerce hunharca katledildiği Srebrenitsa soykırımı, aradan 23 yıl geçmesine rağmen Boşnak halkı için dinmeyen bir acı olarak kalmaya devam ediyor. Peki kapanmayan yara Srebrenitsa katliamı nedir?
11.07.2018 Dünya
Saraybosnalılar Srebrenitsa kurbanlarını gözyaşlarıyla uğurladı
Saraybosnalılar Srebrenitsa kurbanlarını gözyaşlarıyla uğurladı Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın 23. yıl dönümünde toprağa verilecek 35 kurbanın cenazelerini taşıyan konvoy, başkent Saraybosna'dan Potoçari Anıt Mezarlığı'na uğurlandı.
9.07.2018 Dünya
"Savaş suçu işleyenler hesabını verecek"
"Savaş suçu işleyenler hesabını verecek" Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarını sürdürdüğü Doğu Guta'da muhtemelen savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar işlendiğini belirterek, sorumluların yargılanmaktan kaçamayacağını söyledi.
2.03.2018 Dünya
Novi Pazar ligden çekildi
Novi Pazar ligden çekildi Sırbistan'ın ikinci seviyedeki 1. Futbol Ligi'nde mücadele eden Novi Pazar, maçlardaki hakem hataları ve usulsüzlükler gerekçesiyle ligden çekilme kararı aldı.
27.11.2017 Futbol
Sırp kasabın sonu!
Sırp kasabın sonu! Binlerce Bosnalı Müslüman’ın Srebrenitsa’da katledilmesinden sorumlu Sırp General Ratoz Mladiç, Savaş Suçları Mahkemesi’nde soykırımdan suçlu bulundu ve müebbet hapse mahkum edildi
22.11.2017 Dünya
Son dakika... Suçlu bulundu!
Son dakika... Suçlu bulundu! Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, aralarında Srebrenitsa soykırımının da bulunduğu birçok faklı suçtan yargılanan ve Bosna Kasabı" olarak da adlandırılan eski Sırp komutan Ratko Mladiç'i suçlu buldu. Mahkeme, Mladiç'in savaş suçlarına iştirak ettiğine ve Srebrenitsa'nın bombalanması emrini verdiğine hükmetti.
22.11.2017 Dünya
'Bosna Kasabı'na en ağır ceza talebi!
'Bosna Kasabı'na en ağır ceza talebi! Hollanda'da Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanan savaş suçlusu Ratko Mladic için başsavcılık en ağır cazanın verilmesini istediğini belirtti.
9.11.2017 Dünya
Hollanda, Srebrenitsa kararına karşı harekete geçti
Hollanda, Srebrenitsa kararına karşı harekete geçti Hollanda, Lahey Temyiz Mahkemesi'nin Srebrenitsa'da 1995'te 300 Boşnak erkeğin ölümünden Hollanda hükümetinin "kısmen sorumlu" olduğu yönündeki kararı için Yargıtay'a başvurdu
20.09.2017 Dünya
300 Boşnak’ın ölümünden sorumlusunuz
300 Boşnak’ın ölümünden sorumlusunuz Srebrenitsa’da 1995’teki soykırımda öldürülen 8 bini aşkın Boşnak sivil için açılan davada mahkeme, Hollanda’yı 300 Boşnak’ın ölümüne sebebiyet vermekten sorumlu buldu
27.06.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ratko Mladic ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ratko mladic haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.