Rasathane

Rasathane

Son dakika rasathane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rasathane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rasathane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rasathane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rasathane gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 rasathane haberi bulunmuştur. Tüm rasathane haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı?
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı? Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde duyulan ve sosyal medyanın gündemine oturan esrarengiz sesin kaynağı 36 saattir çözülemedi. Sesi işitenler, “boğuk bir patlama”, “gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses” diyerek tarif edebildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sesi duydukları anlarda evlerinin kapı ve pencerelerinde küçük çaplı “titreme” olarak tabir ettikleri bir sarsıntı da hissettiklerini ifade etti. Peki, Karadeniz'de gizemli ses nedir?
12.02.2024 Gündem
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür?
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür? Sismograf, yer hareketlerinin düzenli olarak kaydedilmesini ve yer sarsıntılarının süresini, büyüklüğünü, merkezini ve zamanını belirlemeye yarayan aygıt olarak geçer. Depremlerin ölçümünde sismograf yardımcı olur.
10.02.2024 Yaşam
İzmir'de 4.2 büyüklüğünde deprem!
İzmir'de 4.2 büyüklüğünde deprem! İzmir’in Bayındır ilçesinde saat 15.55’te 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir’in büyük bölümünde hissedildi.
18.10.2023 Gündem
Kayseri'de peş peşe korkutan depremler!
Kayseri'de peş peşe korkutan depremler! AFAD'dan alınan bilgiye göre; Kayseri'nin İncesu ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu. Öte yandan dakikalar sonra aynı bölgede 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kayseri Hacılar ilçesinde ise 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
7.03.2023 Gündem
Düzce’de deprem mi oldu 2 Aralık, Düzce’de deprem kaç şiddetinde oldu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi…
Düzce’de deprem mi oldu 2 Aralık, Düzce’de deprem kaç şiddetinde oldu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi… 2 Aralık Düzce'de deprem mi oldu, Düzce'de kaç büyüklüğünde deprem oldu? Düzce'de 23 Kasım’dan sonra bir deprem daha meydana geldi. 23 Kasım'da Düzce merkezli yaşanan 5,9'luk depremin ardından diken üstünde olan halk bir kez daha sallandı. 2 Aralık Cuma günü 3,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. İşte 2 Aralık Kandilli AFAD son depremler listesi...
2.12.2022 Gündem
Samsun'da intihar şoku! Köprüye kendini astı
Samsun'da intihar şoku! Köprüye kendini astı Samsun'da köprüye kendini asan özel güvenlik görevlisi, vatandaşlar tarafından kurtarılarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
19.09.2022 Yaşam
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi... Son dakika deprem açıklaması! Türkiye genelinde sık sık depremler yaşanıyor. Korkutan açıklamalar peş peşe geliyor. Vatandaşlar İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Marmara depremi kaç büyüklüğünde olacak? sorularını merak ediyor. Deprem uzmanları ise gerçekleşmesi beklenen Marmara depremi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her yerinin deprem tehlikesine maruz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara depremi için beklenen büyüklüğün 7'nin üzerinde olacağını belirtti. Marmara’da 2030 yılına kadar 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı yüzde 64 olarak belirlendi. Marmara depremi ile ilgili yapılan son açıklamalar...
2.03.2022 Gündem
Cacabey kimdir, ne demek? Bahçeli’nin Astronot kelimesi yerine önerdiği Gökbilimci Cacabey ne yapmıştır, neyi önermiştir? Cacabey’in hayatı…
Cacabey kimdir, ne demek? Bahçeli’nin Astronot kelimesi yerine önerdiği Gökbilimci Cacabey ne yapmıştır, neyi önermiştir? Cacabey’in hayatı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya gidecek Türk astronota isim bulunması çağrısı yapmıştı. Erdoğan'ın çağrısına ilk öneri MHP lideri Bahçeli'den geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından astronot kelimesi için Gökbilimci Cacabey'in ismini önerdi. Cacabey kimdir? Bahçeli’nin Astronot yerine önerdiği Cacabey ne yapmıştır? Cacabey hakkındaki merak edilenler…
10.02.2021 Gündem
2 Şubat 2021 deprem listesi! AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son depremler ile Türkiye Fay hattı haritası…
2 Şubat 2021 deprem listesi! AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son depremler ile Türkiye Fay hattı haritası… Kayseri de deprem mi oldu? sorusu sabah saatlerinde yoğunluk kazandı. Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4.6 büyüklüğünden deprem meydana geldi. Deprem bölgede paniğe neden olurken çevre iller Sivas ve Yozgat'ta da hissedildi. Yaşanan deprem sonrası Sarıoğlan ilçesinde sokağa çıkan Sinan Karaerik ise, "Gece panik olarak kalktık. Kaldığımız misafirhanede bir arkadaş bağırıyordu. 'Herkes kalksın' diyordu. Böyle bir sallantıyı hiç görmedim. Herkes dışarı çıkmıştı. Bende arkadaşımı aradım. Ben Tomarzalıyım. Eşimi aradım. Kendisi Tomarza'da bir şey olmadığını söyledi. Deprem Sarıoğlan ilçesinde olmuş" ifadelerini kullandı. İzmir peşine Kayseri’de yaşanan depremler sonrası, 2 Şubat deprem listesi ile son depremler merak edilmeye başlandı.
2.02.2021 Gündem
Akdeniz'de korkutan deprem
Akdeniz'de korkutan deprem Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre Akdeniz'de deprem meydana geldi. Merkez üssünün Oniki Adalar olduğu deprem hafif şiddette hissedildi.
3.01.2021 Yaşam
Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Nasirüddin Tusi kimdir?
Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Nasirüddin Tusi kimdir? Türk mühendisler tarafından yapımına 2018 yılında başlanan uçan araba 'Tusi’ projesinde sona gelindi. Tusi’nin açık alanda test sürüşlerine başlandı. Peki, Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Tusi kim tarafından yapıldı? Nasirüddin Tusi kimdir? İşte Yerli uçan araba Tusi özellikleri ve Nasirüddin Tusi hakkında merak edilenler...
19.10.2020 Gündem
İstanbullular dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapalı olacak
İstanbullular dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapalı olacak 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında Kuleli Askeri Lisesi Yerleşkesinde yapılacak etkinliklerden dolayı yarın saat 19.00’dan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
14.07.2020 Gündem
Van'da korkutan deprem!
Van'da korkutan deprem! Gelen son dakika bilgisine göre; Van'da 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
3.03.2020 Yaşam
Manisa'da deprem oldu
Manisa'da deprem oldu Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Manisa Akhisar ilçesinde deprem meydan geldi.
22.02.2020 Yaşam
Irkçı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!
Irkçı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Almanya'daki saldırı ile ilgili, "Almanya’nın Hanau kentinde meydana gelen menfur saldırıda hayatını kaybeden gurbetçi vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır niyaz ediyorum. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.
20.02.2020 Siyaset
Malatya'da korkutan deprem!
Malatya'da korkutan deprem! Malatya'nın Pütürge ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
16.02.2020 Gündem
Bakan Dönmez oyunu Üsküdar'da kullandı
Bakan Dönmez oyunu Üsküdar'da kullandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oyunu ailesiyle birlikte Üsküdar'da kullandı.
23.06.2019 Gündem
Muğla'da art arda korkutan depremler!
Muğla'da art arda korkutan depremler! Muğla'da saat 15.00 ile 15.07 arasında 3 deprem meydana geldi.
26.05.2019 Gündem
Bakan Dönmez: Enerji güvenliğinde hiçbir sıkıntı yok
Bakan Dönmez: Enerji güvenliğinde hiçbir sıkıntı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye genelinde enerji güvenliğinin sağlanması konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, "Ülke genelinde herhangi bir olumsuzluk yok, özellikle şehir merkezlerimizde hiçbir sıkıntı yok. İl ve ilçe seçim kurullarımızın olduğu bölgelerde de alternatif besleme hatları daha önceden planlanmıştı. Hatta jeneratörler de oralara kuruldu, yedekleme amacıyla. Ne kadar seçim bölgemiz varsa hepsinde ekipler görev başında." dedi.
31.03.2019 Siyaset
Parkta dehşet! Genç kadın...
Parkta dehşet! Genç kadın... Samsun'da genç bir kadın gece yarısı parkta tabancayla vurularak ağır yaralı halde bulundu ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
7.01.2019 Yaşam
Samsun'da evli kadına iğrenç taciz
Samsun'da evli kadına iğrenç taciz Samsun'da Iraklı bir kadına parkta tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mısırlı, adliyeye sevk edilip savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
6.11.2018 Yaşam
Kandilli'den korkutan deprem açıklaması: En iyi ihtimalle...
Kandilli'den korkutan deprem açıklaması: En iyi ihtimalle... Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, “Kuzey Anadolu Fayı’nda 1939, 1942, 1944, 1957, 1967 ve 1999 depremlerinin kırdığı yerlere bakacak olursak, geriye kırılmayan bir tek Marmara Denizi’nin içi kalıyor. En iyi ihtimal, 7.2 büyüklüğünde deprem olacak. 20 yıl daha gecikirse büyüklük 7.4 olur.” dedi
12.03.2018 Gündem
Korkutan açıklama: 7 üstü deprem kesin
Korkutan açıklama: 7 üstü deprem kesin Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "7 üstü İstanbul depremi her an olabilir" dedi. Deprem sonrası için tsunami uyarısında bulunuldu.
19.02.2018 Gündem
Kandilli'den deprem açıklaması
Kandilli'den deprem açıklaması Kandilli Rasatanesi uzmanları gece yaşanan depremle ilgili açıklama yaptı.
29.09.2021 Gündem
Alkollü baba oğlunu vurdu
Alkollü baba oğlunu vurdu Samsun'da 76 yaşındaki alkollü baba tartıştığı oğlunu vurdu
20.04.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Rasathane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rasathane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.