Ramazanda Sağlık

Ramazanda Sağlık

Son dakika ramazanda sağlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazanda sağlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazanda sağlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazanda Sağlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazanda sağlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 189 ramazanda sağlık haberi bulunmuştur. Tüm ramazanda sağlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır?
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? Ramazan ile birlikte sağlıklı beslenmek kadar düzenli egzersiz yapmak da önem taşıyor. Günlük rutininde egzersiz bulunanlar da 'Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? İftardan önce spor yapmak sağlıklı mı?' sorularını merak ediyor. Oruç ve spor ile ilgili merak edilenler...
9.03.2023 Ramazan
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır?
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır? Ramazan ayı geldi! Pek çok kişinin aklında “oruç tutarken nasıl beslenmeliyiz?” sorusu yer alıyor. Sahur ve iftar arasındaki ortalama 15-16 saatlik açlık süresi pek çok kişiyi tek öğünde beslenmeye yöneltiyor. Ramazan’da en sık yapılan hataların başında tek öğün beslenme olduğunu dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, Ramazan ayında beslenme ile ilgili merak edilenleri anlattı.
23.03.2022 Ramazanda Sağlık
Ramazanda sağlık beslenmenin 10 altın kuralı
Ramazanda sağlık beslenmenin 10 altın kuralı Beslenme Uzmanı Müge Arslan, Ramazan ayında dengeli ve yeterli beslenmenin 10 altın kuralına vurgu yaparken, değişen öğün sayısında yemek miktarının abartılmamasını öneriyor.
9.06.2016 Sağlık
"Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı"
"Migren hastaları ramazanda şekerden uzak durmalı" Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof...
1.06.2016 Sağlık
İftar ve sahur menülerine dikkat
İftar ve sahur menülerine dikkat Dr. Şenol Okur, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine rastlaması nedeni ile iftar ve sahur menüleri konusunda uyarılarda bulundu.
16.05.2018 Arşiv
Ramazan’da balığa olan talep arttı
Ramazan’da balığa olan talep arttı Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İçsu Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezinde canlı olarak satılan alabalık miktarı bir önceki aya göre yüzde 30 arttı.
16.05.2018 Arşiv
Sahur imsak saatine yakın bir zamana ayarlanmalı
Sahur imsak saatine yakın bir zamana ayarlanmalı Uzman Diyetisyen Nihal İlter, ramazan ayında beslenme önerilerinde bulundu.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan’da tatlı yemenin faydaları
Ramazan’da tatlı yemenin faydaları Türkiye’nin en büyük baklava ustalarından olan Nejat Güllü Ramazan Ayı'nda tatlı tüketiminin faydalarını anlattı.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Uzmanından Ramazanda beslenme önerileri
Uzmanından Ramazanda beslenme önerileri Özel Göztepe Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Meltem Pırıl Şenol, uzun oruç süreleri ve sıcak havalarda vücudun sıvı dengesinin korunmasının önemini belirtirken, " Sahur ve iftarda su dışında tüketilen yemek ve meyveler ile sıvı ihtiyacını karşılayacak menüler tercih edilmeli" dedi.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan’da doğru beslenmenin püf noktaları
Ramazan’da doğru beslenmenin püf noktaları Uzmanlar, hava sıcaklıklarının arttığı ve günlerin uzun olduğu Ramazan ayında oruç tutanlara sağlıklarını korumalarına yardımcı olacak tüyolar verdi.
16.05.2018 Arşiv
İftarda ve sahurda ne yemeli?
İftarda ve sahurda ne yemeli? Ramazan ayında oruçla birlikte beslenme alışkanlıklarımız da tamamen değişir.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Ekmeksiz oruç tutmayın
Ekmeksiz oruç tutmayın Ramazan'da iştah kontrolü ve zinde kalmak için ekmek şart!
16.05.2018 Arşiv
Ramazan ayında susuzluğu gideren besinler
Ramazan ayında susuzluğu gideren besinler Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi, serinleten ve susuzluğu gideren gıdaları da gündeme getiriyor.
16.05.2018 Arşiv
Ramazan'da Reflüye Dikkat
Ramazan'da Reflüye Dikkat Ramazan ayının uzun ve sıcak yaz günlerine gelmesi, iftar ve sahur zamanı yemeğe aşırı yüklenme ve yanlış beslenme sonucu mide rahatsızlıkları oluşabiliyor.
16.05.2018 Arşiv
Ramazan’da tuz ve su dengesine dikkat!
Ramazan’da tuz ve su dengesine dikkat! Tuz ve su dengesi özellikle Ramazan’da daha da önem kazanıyor. Uzmanlar, özellikle sıcak aylarda vücutta su ve tuz kaybının dengelenmesine dikkat çekiyor.
16.05.2018 Arşiv
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Ramazanda mide yanması neden olur, nasıl geçer? Mide yanmasına ne iyi gelir?
Ramazanda mide yanması neden olur, nasıl geçer? Mide yanmasına ne iyi gelir? Ramazanda oruç tutan insanların yaşadığı sağlık sorunlarından biri de mide yanmasıdır. Oruç tutarken bilinçsiz beslenmek mide yanmasının en önemli nedeni olarak görülürken oruç tutarken yaşanan mide yanması nasıl önlenir? Sorusuna yanıt aranıyor. Peki, Oruç tutarken mide yanması yaşayanlar nasıl beslenmeli, hangi yiyecekleri yemeli ve içecekleri içmeli? İşte mide yanmasını önlemenin yolları...
28.03.2023 Ramazanda Sağlık
Ramazanda dengeli beslenmek için bakanlıktan 'kalori' uygulaması
Ramazanda dengeli beslenmek için bakanlıktan 'kalori' uygulaması Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yiyeceklerin kalori hesaplamaları için geliştirilen ve 2 ay önce hizmete sunulan cep telefonu uygulaması 'TürKomp', ramazan ayında yoğun talep gördü. Kullanıcılar, yeterli ve dengeli beslenmek için uygulama üzerinden yiyeceklerin kalorilerini hesaplayarak, kendi menülerini oluşturma imkanı buldu.
26.03.2023 Sağlık
Nihat Hatipoğlu'na gelen soru sosyal medyada gündem oldu!
Nihat Hatipoğlu'na gelen soru sosyal medyada gündem oldu! Ramazan aynın gelmesiyle birlikte Nihat Hatipoğlu da programlarına başladı. Ramazan'ın ilk sahurunda Hatipoğlu'na gelen "Sevip de sevilmemenin, umut verip yarı yolda bırakmanın günahı nedir?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.
23.03.2023 Magazin
Sağlık Bakanlığı'ndan ramazanda doğru beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı'ndan ramazanda doğru beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı, ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda vatandaşlara önerilerde bulundu.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan en sevdiği tatlıyı açıkladı:  Ramazanda eksik etmem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan en sevdiği tatlıyı açıkladı: Ramazanda eksik etmem... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’nda katıldığı iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayında sevdiği ve 'eksik' etmediği tatlıyı açıkladı.
22.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ramazanda Sağlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazanda sağlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.