Ramazan Ayında Beslenme

Ramazan Ayında Beslenme

Son dakika Ramazan ayında beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ramazan ayında beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ramazan ayında beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan Ayında Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan ayında beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 381 ramazan ayında beslenme haberi bulunmuştur. Tüm ramazan ayında beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı Hatay'da Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenme
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenme Uzman Diyetisyen Aslıhan Şahiner, "Sahurda tok tutması açısından özellikle protein ağırlıklı beslenmenizi, iftarda ise çorba ve salatayı tükettikten sonra 10 veya 15 dakika boyunca bir mola vermenizi öneriyorum" dedi.
11.04.2022 Ramazan
Ramazan'da lifli gıdalarla enerjinizi yüksek tutun
Ramazan'da lifli gıdalarla enerjinizi yüksek tutun Ramazan ayında öğün saatleri değiştiği için beslenmeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini dikkat çeken Diyet Uzmanı Müge Mertcan, Ramazan ayına özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
5.04.2022 Ramazan
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişiklik mide ağrısına neden olabiliyor. Şikeyetlerin arttığı bu dönemde, uzmanlar mide ağrısının hafife alınmaması gerektiğini ifade ediyor. Mide ağrısına eşlik eden kanama, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, boğazda takılma hissi, erken doyma veya kansızlık gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurmak gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan mide ağrısına eşlik eden belirtileri ve alınabilecek önlemleri anlattı. Peki, oruçluyken mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte mide ağrısına iyi gelen yöntemler…
4.04.2022 Ramazan
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Oruç tutanlar için beslenme önerileri!
Oruç tutanlar için beslenme önerileri! Oruç tutarken diyet listesi nasıl olmalıdır sorusu ramazanda kilo almamak ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarında bir takım değişiklikler yaparak bu süreci daha sağlıklı geçirmek mümkün. Ramazan’da bağışıklığı artıracak 11 besin önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Selin Nur Ünal, “Ramazan’da ceviz, badem, kuru erik, kuru kayısı, tam buğday ekmeği, kefir, yumurta, yulaf, zeytin, fındık ve tahini uygun miktarlarda tüketerek bağışıklığımızı güçlendirebiliriz” dedi.
30.03.2022 Ramazan
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı! Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
27.03.2022 Sağlık
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır?
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır? Ramazan ayı geldi! Pek çok kişinin aklında “oruç tutarken nasıl beslenmeliyiz?” sorusu yer alıyor. Sahur ve iftar arasındaki ortalama 15-16 saatlik açlık süresi pek çok kişiyi tek öğünde beslenmeye yöneltiyor. Ramazan’da en sık yapılan hataların başında tek öğün beslenme olduğunu dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, Ramazan ayında beslenme ile ilgili merak edilenleri anlattı.
23.03.2022 Ramazanda Sağlık
Ramazan'da protein ağırlıklı sporcu beslenmesi nasıl olmalı? Kilo almamak ve kas kaybetmemek için öneriler
Ramazan'da protein ağırlıklı sporcu beslenmesi nasıl olmalı? Kilo almamak ve kas kaybetmemek için öneriler Ramazan ayı tüm Müslüman aleminde olduğu gibi ülkemizde de büyük bir sevinçle karşılanır. Ramazan ayında oruç başta olmak üzere ibadetlerin ve iyi davranışların çoğaltıldığı bir aydır. Oruçlu olan kişiler sabah ezanı ile akşam ezanı arasında gün boyunca yemeyi içmeyi ibadetleri gereği terk eder. Oruç ibadeti ile tok olanın aç olanı anlaması, nefsini ve bedenini terbiye etmesi sağlanır. Ramazan'da protein ağırlıklı sporcu beslenmesi nasıl olmalı? Kilo almamak ve kas kaybetmemek için öneriler
1.04.2022 Ramazan
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler!
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler! Ramazan ayında beslenme düzenine dikkat etmeyenlerin sıklıkla karşılaştığı sağlık sorunlarının başında kabızlık geliyor. Peki ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Ramazan'da kabızlığı çözmek için yapılması gerekenler nelerdir? İşte kabızlık problemi ile ilgili tüm bilgiler...
1.04.2022 Ramazan
Uzmanından "iftarı küçük porsiyonlarla yapın" önerisi
Uzmanından "iftarı küçük porsiyonlarla yapın" önerisi Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, iftar yemeklerinin belli zamana yayılarak küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğunu söyledi.
5.05.2020 Ramazan
Oruç tutmanın sağlığa faydaları
Oruç tutmanın sağlığa faydaları Oruç tutmanın sağlığa faydalarıyla ilgili bilgiler veren Kaliteli Yaşam Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Haluk Saçaklı, İnsan vücudu aç kalınca zayıf ve hastalıklı hücrelerin içindeki gereksiz parçacıkları yok etme programı keşfedildi. 3 günlük oruçtan sonra vücudun bağışıklık mekanizması akyuvar oluşumunu tetikliyor.Vücudumuz bağışıklık sistemimizin tamamını yeniliyor dedi.
1.05.2020 Sağlık
"Ramazan'da küçük porsiyonlar ile beslenin"
"Ramazan'da küçük porsiyonlar ile beslenin" Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hilal Mutlu, Ramazan ayında beslenme değişikliklerinin mide yanması, uyku hali, baş dönmesi ve kan şekeri düşüklüğü gibi sorunları beraberinde getirebileceğini, bu anlamda iftar ve sahur yemeklerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
29.04.2020 Sağlık
Beslenmedeki değişiklik insanları etkiliyor
Beslenmedeki değişiklik insanları etkiliyor Diyetisyen Ece Özlük, Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarındaki değişikliğin insanları etkilediğini hatırlatarak orucu sağlıklı kişilerin tutması gerektiğini, sürekli ilaç kullanması gereken hastaların ise doktor kontrolü altında oruç tutmasının daha doğru olacağını belirtti.
9.05.2019 Sağlık
Ramazanda ne yenmeli?
Ramazanda ne yenmeli? Uzmanlardan Ramazan ayında beslenme önerisi geldi.
5.05.2019 Sağlık
Kahveden vazgeçemeyenler dikkat!
Kahveden vazgeçemeyenler dikkat! Ramazan boyunca kahve tüketimini dengelemeyi unutmayın
17.05.2018 Arşiv
Diyabet hastaları için Ramazan rehberi
Diyabet hastaları için Ramazan rehberi Diyabet hastaları oruç tutmadan önce doktoruna hangi konularda danışmalı ve nasıl beslenmeli?
17.05.2018 Arşiv
Örnek Ramazan beslenmesi nasıl olmalı?
Örnek Ramazan beslenmesi nasıl olmalı? Ramazan boyunca sağlıklı beslenmek zor değil
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Bayramda beslenme düzenine dikkat
Bayramda beslenme düzenine dikkat Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma İlhan, bayramda tüketilen besinler ve tüketim sıklığı ile ilgili önemli bilgiler verdi...
1.07.2016 Sağlık
Sahura kalkmadan oruç tutmayın
Sahura kalkmadan oruç tutmayın Diyet Uzmanı Nazlı Çelik, sahura kalkmadan tutulan orucun sağlık açısından sakıncalı olduğunu belirtti...
17.05.2018 Arşiv
İftarda neler yenmeli? İşte en güzel iftar menüsü ve yemek
İftarda neler yenmeli? İşte en güzel iftar menüsü ve yemek Ramazan ayında en uzun oruç tutulan ülkelerden olan Türkiye yaklaşık 17 saat oruç tutululuyor. Peki iftar sofrasında neler olmalı? En güzel iftar menüsü ve yemekler haberimizde yer alıyor. İşte iftar için en güzel tarifler...
29.09.2021 Gündem
Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı?
Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı? Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı? Ramazan'da neler yemeliyiz, neler yememeliyiz? Diyetisyen Deniz Tığlı Ramazan'da sağlıklı beslenme üzerine önemli bilgiler verdi.
17.05.2018 Arşiv
Ramazan ayında tok tutan yiyecekler
Ramazan ayında tok tutan yiyecekler Diyetisyen Candan Aktaş, Ramazan ayında tok tutacak yiyeceklerin başında yumurta ve kuru baklagillerin geldiğini söyledi...
17.05.2018 Arşiv
Şeker hastaları Oruç tutabilir mi?
Şeker hastaları Oruç tutabilir mi? Ramazan bu yıl çok uzun ve sıcak yaz günlerine denk geliyor. Peki şeker hastaları oruç tutabilir mi? Merak edilen konuların başında gelen Şeker hastaları oruç tutabilir mi? sorusunun cevabını Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Serpil Salman verdi. İşte Şeker hastaları oruç tutabilir mi sorusunun yanıtı...
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da tavuk ve hindi tercih edin
Ramazan'da tavuk ve hindi tercih edin Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan, kaliteli ve sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken püf noktaları açıkladı. Ramazan'da sağlık için tavuk ve hindi tercih edilmesini önerdi.
17.05.2018 Ramazan Sofrası

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan Ayında Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan ayında beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.