Ramazanda Beslenme

Ramazanda Beslenme

Son dakika ramazanda beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazanda beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazanda beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazanda Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazanda beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 244 ramazanda beslenme haberi bulunmuştur. Tüm ramazanda beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri, şekerli atıştırmalıklar ya da tatlılar, bol baharatlı ve gazlı içeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü için tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
16.04.2023 Vatan TV
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Kızılay'dan Ramazan desteği! 8 milyon kişiye yapılacak yardımlar duyuruldu
Kızılay'dan Ramazan desteği! 8 milyon kişiye yapılacak yardımlar duyuruldu Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bu sene Ramazan ayında yapılacak yardımları düzenlediği basın toplantısında anlattı. 8 milyon kişiye farklı kalemlerde toplam 400 milyon liralık yardım ulaştıracaklarını anlatan Kınık, online bağış sistemini de tanıtarak, "Kızılay kart ödeme platformu, yardımlaşma ve dayanışma platformu olarak bu kartları yurtdışında da yaygınlaştıracağız. Kızılay kart bizim nakit temelli destekleriniz için platformumuzun genel konsepti. Bu kart fiziksel anlamda bulunmuş olmasa bile Kızılay kart platformumuz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerimize TC kimlik numaralarını ve banka hesaplarına doğrudan ödeme yapılması yoluyla yardımlarımızı ulaştırıyoruz." dedi.
28.03.2022 Gündem
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı! Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
27.03.2022 Sağlık
Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler
Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler Ramazan ayının gelmesiyle beslenme alışkanlıkları da değişime uğruyor. Özellikle oruç tutarken iftarda ve sahurda bazı besinlerin daha çok tercih edilmesi öneriliyor. Hem oruç tutarken çok zorlanmamak hem de dengeli beslenmek için ramazanda beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli. Peki, Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler
1.04.2022 Ramazan
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata!
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata! Covid-19 ile birlikte bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anladık. Güçlü bir bağışıklık için sağlıklı beslenmek, yeterli uyumak ve düzenli egzersiz yapmak şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bağışıklığı güçlendiren tüyolar verdi ve oruç tutarken yapılan 8 beslenme hatasını anlattı.
1.05.2021 Ramazan
Ramazanda kabızlığa ve sindirime birebir! İftar ve sahur sofralarından eksik etmeyin!
Ramazanda kabızlığa ve sindirime birebir! İftar ve sahur sofralarından eksik etmeyin! Ramazan ayı boyunca hem sağlıklı beslenmek, hem de salgına karşı bağışıklığımızı korumak büyük önem taşıyor. İftar ve sahur sofralarında şimdiye kadar olan tüm zamanlardan daha özenli olmak gerekiyor. Oruç süresinden dolayı susuz kalan bedenimizin hem sıvı ihtiyacını karşılamak, hem de vücut dengemizi korumak için uzmanlar mutlaka komposto tüketilmesini öneriyor.
17.04.2021 Ramazan
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi Ramazan ayında oruç tutmanın sağlık açısından da faydaları var. Fakat bu faydayı görebilmek için süreci iyi yönetmek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bunun için öncelikle herhangi bir sağlık problemimiz olmamalı, sahurda mutlaka bir öğün yapmalıyız, iftarda ağır ve dengesiz beslenmemeliyiz” dedi.
17.04.2021 Ramazan
Ramazan'da bu besinlere dikkat! Yemeyin
Ramazan'da bu besinlere dikkat! Yemeyin Ramazan ayında mide ve bağırsak hastalıklarının daha çok görüldüğünü belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Demirci, “Uzun süren açlık gastrit ve ülser gibi şikayetleri artırabilir. Hamur işi gibi yoğun karbonhidratlı gıdalardan kaçınmak gerekir. Bunlar kan şekerini aniden yükseltip düşüreceği için orucun iftara yakın döneminde kişide ciddi açlık, hipoglisemi, tansiyon düşüklüğü gibi bulgular yaratabilir” dedi.
12.04.2021 Sağlık
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor!
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor! Ramazan ile birlikte değişen yemek alışkanlıkları konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar özellikle sahurda ve iftarda probiyotik gıdaları tavsiye ediyor. Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
5.05.2020 Arşiv
'Sahur ve iftarda probiyotik gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin' önerisi
'Sahur ve iftarda probiyotik gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin' önerisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiftçioğlu, ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
3.05.2020 Sağlık
Ramazanda beslenme! Su, fındık, hurma...
Ramazanda beslenme! Su, fındık, hurma... Yeterli ve dengeli beslenebilmek için iftar ve sahur saatlerinde yediklerimizin ne olduğuna, miktarı, düzenine dikkat etmeliyiz.
4.05.2020 Ramazan Haberleri
Kalp hastalarına oruç uyarısı! İftarda bu hata kalp krizine neden olabilir!
Kalp hastalarına oruç uyarısı! İftarda bu hata kalp krizine neden olabilir! Ramazan ayında kalp damar hastalarının “oruç tutup tutamayacağına dair sorular sıklıkla soruluyor. Ancak bazı kronik hastalıklarda oruç tutmak hem ilaçların geciktirilmesi hem de uzun süren açlık nenediyle metobilizmada yaşanan değişiklikler bazı komplikasyonlara nedenolabilir. Uzmanlar, mevcut kalp-damar hastalığıyla ilgili göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi yakınmaları aktif olarak devam eden hastaları uyarıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik, ramazanda oruç tutmak isteyen kalp-damar hastalarının mutlaka doktorlarına danışması gerektiğini belirtti.
29.04.2020 Arşiv
Karantinada oruç tutarak formda kalmanın ipuçları
Karantinada oruç tutarak formda kalmanın ipuçları İftardan sonra hafif tempolu egzersiz yapılmasını öneren Diyetisyen Nursena Altunsu, Ramazanda beslenme düzeni, sahur ve iftar olmak üzere iki ana öğün, iftar sonrası bir veya iki ara öğün olacak şekilde planlanmalı. İftardan 45-60 dakika sonra yarım saat ila bir saatlik hafif tempolu egzersiz yapmak sindirime yardımcı olmakla beraber karantina sürecinde sağlıklı ve formda kalmamıza yardımcı olur dedi.
28.04.2020 Ramazan
Bakanlıktan sağlıklı bayram sofrası önerisi
Bakanlıktan sağlıklı bayram sofrası önerisi Sağlık Bakanlığınca, ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek "Sağlıklı Bayram Sofrası" hazırlandı.
30.05.2019 Sağlık
"Besin değeri düşük  yiyeceklerden kaçınılmalı"
"Besin değeri düşük yiyeceklerden kaçınılmalı" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, ramazanda masada toplanan kişilerin yiyebileceklerinden çok daha fazlasının konulduğu iftar sofralarının yeme dürtüsünü arttıracağını belirterek, "Bu durum sindirim sorunlarına ve kilo almaya neden olacaktır. Bunu önlemek için iftar sofralarının olabildiğince sade kurulması ve besin değeri düşük gereksiz yiyeceklerden kaçınılması uygun olur." dedi.
7.05.2019 Ramazan
Beyaz ekmek ve pideden uzak durun
Beyaz ekmek ve pideden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Nida Zafer sağlıklı bir Ramazan için dikkat etmeniz gereken kuralları anlattı, önemli önerilerde bulundu.
21.05.2018 Ramazan
Son bir yılda kalp krizi geçirenler oruç tutmasın
Son bir yılda kalp krizi geçirenler oruç tutmasın Kalp damar hastalığı olanların bugünlerde akıllarındaki soru oruç tutup tutamayacakları. Ataşehir Florence Nightinhale Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr Nurcan Arat merak edilenleri anlattı.
18.05.2018 Arşiv
Sağlıklı bir Ramazan için beslenme önerileri
Sağlıklı bir Ramazan için beslenme önerileri Ramazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeni, 2 ana öğüne düşüyor. Uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi artırıyor. Beslenme şekillerindeki bu değişim, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor. Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
17.05.2018 Ramazan
Ramazan'da dikkat edilmesi gereken beslenme önerileri
Ramazan'da dikkat edilmesi gereken beslenme önerileri Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, iftarın iki küçük ana öğün şeklinde yapılmasının sağlık açısından önemine dikkat çekerek “Sahurla birlikte günde toplam 3 öğün beslenilmesi yeterli olacaktır” dedi
17.05.2018 Arşiv
Adım adım Ramazan'da beslenme rehberi
Adım adım Ramazan'da beslenme rehberi 17 saatlik açlığı sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni ile geçirmenin yolları
17.05.2018 Arşiv
Ramazan ayı ne zaman? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihi...
Ramazan ayı ne zaman? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihi... Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan Bayramı'nın 2017 yılında ne zaman olduğu merak ediliyor. 11 ayın sultanı olarak kabul edilen mübarek Ramazan ayı için çok az bir zaman kaldı. İşte Ramazan Bayramı ile ilgili tüm merak edilenler...
29.09.2021 Gündem
‘Reflü’ kaderiniz olmasın!
‘Reflü’ kaderiniz olmasın! Doç. Dr. Burak Toros, “Ramazanda öğün sayısı ikiye indiği için beslenme çok önemli” dedi, reflünün nasıl engelleneceğini anlattı: İftar ve sahur öğünleri hafif yenmeli, yemek süresi uzun olmalı, acele edilmemeli...
29.06.2016 Sağlık
Yaz sıcaklarında oruç tüyoları
Yaz sıcaklarında oruç tüyoları Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, yakıcı sıcaklarda iftar sofralarından sahura dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı, çok önemli uyarılar, önerilerde bulundu.
17.05.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Ramazanda Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazanda beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.