Psikiyatrist

Psikiyatrist

Son dakika psikiyatrist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan psikiyatrist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını psikiyatrist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psikiyatrist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psikiyatrist gelişmeleri de dahil olmak üzere 587 psikiyatrist haberi bulunmuştur. Tüm psikiyatrist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Taş Kağıt Makas bu kez baba baskısına dikkat çekti
Taş Kağıt Makas bu kez baba baskısına dikkat çekti Toplumun her kesiminde yaşanan olaylara değinen ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’, bu defa baba baskısının çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
18.03.2024 Magazin
Cüneyt Arkın'ın kızı Filiz Canlı mirastan payını istedi! Arkın ailesinde miras kavgası
Cüneyt Arkın'ın kızı Filiz Canlı mirastan payını istedi! Arkın ailesinde miras kavgası Psikiyatrist Dr. Güler Mocan, Cüneyt Arkın ile 10 yıl evli kaldı. Dr. Güler Morcan geçtiğimiz günlerde Cüneyt Arkın ile olan evliliğini anlatmıştı. Çok ses getiren röportaj sonrasında Cüneyt Arkın'ın görüşemediği kızı Filiz Canlı'ya yazdığı duygu yüklü mektup gündeme geldi. Bugün ise gündemde olan konu miras davası. Cüneyt Arkın’ın kızı Filiz Canlı, mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile kardeşleri Murat Cüreklibatır ve Kaan Polat Cüreklibatır’a dava açtı. Filiz Canlı mirasın eşit şekilde bölüştürülmesini istedi.
16.10.2023 Magazin
Öfkelendiğinizde bu 10 yöntemi deneyin! Farka inanamayacaksınız!
Öfkelendiğinizde bu 10 yöntemi deneyin! Farka inanamayacaksınız! Öfkeliyken stres hormonlarının salındığını ve bu karıncalanma hissinin, kalp çarpıntısı, göğüste sıkışma, baş ağrısı, başta baskı hissi ve ateş basması gibi birçok semptoma yol açabildiğini, uzun vadede ise bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini söyleyen Psikiyatrist Uzm. Dr. Gamze Ergil, “Öfke kontrol bozukluğu ile başa çıkabilmek mümkün. Sizi özellikle neyin öfkelendirdiğini fark ederseniz, baş etme yolunu da bulabilirsiniz” dedi.
14.10.2023 Sağlık
Cüneyt Arkın'ın ilk eşinin açıklamaları olay yaratmıştı! Cüneyt Arkın'ın göremediği kızına yazdığı mektup olayın seyrini değiştirdi
Cüneyt Arkın'ın ilk eşinin açıklamaları olay yaratmıştı! Cüneyt Arkın'ın göremediği kızına yazdığı mektup olayın seyrini değiştirdi Psikiyatrist Dr. Güler Mocan, Cüneyt Arkın ile 10 yıl süren evliliği hakkında yıllar sonra önemli itiraflarda bulundu. Mocan, "Film artistliği başladıktan sonra aramızdaki makas yavaş yavaş açıldı. Cüneyt tarumar etti ortalığı" dedi. Öte yandan Mocan'ın o zamanlar kızını Cüneyt Arkın'a göstermediği ortaya çıktı. Arkın'ın göremediği kızana yazdığı mektup olayın seyrini değiştirdi.
9.10.2023 Magazin
Cüneyt Arkın'ın ilk eşi Dr. Güler Mocan yıllar sonra konuştu: Film setinden gelip evimizi bastı!
Cüneyt Arkın'ın ilk eşi Dr. Güler Mocan yıllar sonra konuştu: Film setinden gelip evimizi bastı! Psikiyatrist Dr. Güler Mocan, Cüneyt Arkın ile 10 yıl süren evliliği hakkında yıllar sonra önemli itiraflarda bulundu. Mocan, "Film artistliği başladıktan sonra aramızdaki makas yavaş yavaş açıldı." dedi.
9.10.2023 Magazin
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
FETÖ’cü psikiyatristin hipnoz ile cinsel istismar oyunu deşifre oldu
FETÖ’cü psikiyatristin hipnoz ile cinsel istismar oyunu deşifre oldu Kliniğinde 40’a yakın çocuğa ebeveynleri tarafından cinsel tacizde bulunulduğu yönünde rapor hazırlayan FETÖ/ PDY üyesi psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu deşifre oldu. Düzenbazlığın çocuklara uygulanan hipnozla gerçekleştirildiği tespit edildi.
17.09.2023 Yaşam
Psikiyatrist trafikte sıkıştırıldığı anları sosyal medyada paylaştı
Psikiyatrist trafikte sıkıştırıldığı anları sosyal medyada paylaştı Arnavutköy'de otomobiliyle giden psikiyatrist, trafikte başka bir sürücü tarafından otomobille sıkıştırıldığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.
5.09.2023 Haber
Trafik magandası bu kez psikiyatristin yoluna çıktı! Her şeyi sosyal medyadan paylaştı
Trafik magandası bu kez psikiyatristin yoluna çıktı! Her şeyi sosyal medyadan paylaştı Arnavutköy'de otomobiliyle giden psikiyatrist, trafikte başka bir sürücü tarafından otomobille sıkıştırıldığı anları sosyal medya hesabından paylaştı. 
5.09.2023 Yaşam
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı Pandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor.
28.08.2023 Yaşam
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap Sık sık şiddet olaylarıyla gündeme gelen İstanbul’un ilçesi Esenyurt, 2 kişinin öldürüldüğü tekel saldırısıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede güvenlik alt yapısının eksik olduğunu savundu. Uzmanlara göre silaha kolay ulaşmak şiddet olaylarının artışında etkili.
1.08.2023 Gündem
Google’ın yeni kararı kumar bağımlılığında artışa neden olabilir
Google’ın yeni kararı kumar bağımlılığında artışa neden olabilir Geçtiğimiz günlerde kumar uygulamalılarına Türkiye’de artık izin verileceğini duyuran Google’ın bu yeni kararının kumar bağımlılığını arttırabileceğini aktaran Psikiyatrist Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, “Bu kumar oyunlarının elimizdeki cep telefonlarında serbest hale gelmesi ile gençlerimiz, evlatlarımız ve vatandaşlarımız bunun pençesine düşecektir. Kumar bağımlılığı kaçınılmaz bir şekilde artar ve tedavisi diğer bağımlılıktan daha zordur” diyerek uyarılarda bulundu.
16.06.2023 Yaşam
Camdaki Kız'da Nalan ve Sedat'ın mutlu günü!
Camdaki Kız'da Nalan ve Sedat'ın mutlu günü! Kanal D'nin perşembe akşamlarına damga vuran dizisi Camdaki Kız, son bölümüyle seyirciyle buluştu. Göz kırpmaya bile vakit bırakmayan Camdaki Kız'ın 82. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicilerini şaşırttı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız'ın final bölümünde neler oldu?
16.06.2023 Magazin
İdamını bekleyen en mutlu mahkum! İşlemediği bir suç yüzünden infaz edildi yıllar sonra aklandı...
İdamını bekleyen en mutlu mahkum! İşlemediği bir suç yüzünden infaz edildi yıllar sonra aklandı... ABD'nin Colorado eyaletinde 15 Ağustos 1936 yılında meydana gelen olay ülkede gündem olmuştu. 15 yaşındaki Dorothy Drain'in ölü bulunması şehri ayağa kaldırmıştı. Yerel yetkililer suçluyu bulmak için çabalarken bölgede gezinen Joe Arridy gözaltına alındı. Hızla mahkemeye çıkarılan ve idam cezası alınan Arridy hakkındaki bir gerçek görmezden gelindi. İdamını bekleyen 'en mutlu mahkum' olarak kayıtlara geçen Arridy'nin aklanması yıllar aldı.
15.06.2023 Dünya
Camdaki Kız son bölümde yer yerinden oynadı! Laz Kızı, Hayri'yi öldürdü! Camdaki Kız 81. Bölümde neler oldu?
Camdaki Kız son bölümde yer yerinden oynadı! Laz Kızı, Hayri'yi öldürdü! Camdaki Kız 81. Bölümde neler oldu? Ekranların vazgeçilmez dizisi olan Camdaki Kız, 8 Haziran Perşembe akşamı yeni bölümü ile seyirciyle buluştu. Göz kırpmaya bile vakit bırakmayan Camdaki Kız'ın 81. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicilerini şaşırttı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız 81. bölümde neler oldu?
9.06.2023 Magazin
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik...
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik... ABD'de yaşayan Billy Milligan'ın hikayesi duyanları şoke etti. Yaşadığı çocukluk travmalarından bir türlü kurtulamayan Billy, farklı bir yöntem buldu. Doktorların 11 yıl tedavi ettiği Milligan’ın hikayesi tüm dünyaya damga vurdu. Bir bedende 24 kişiliği bulunan Milligan, işlediği suçlarla ve anlattıklarıyla filmlerden kitaplara konu olurken dinleyenleri şoke etti.
7.06.2023 Dünya
Psikiyatristi yapacaklarını bilmişti! ‘Yol Kenarı Katili’ne tabelalı uyarı
Psikiyatristi yapacaklarını bilmişti! ‘Yol Kenarı Katili’ne tabelalı uyarı ABD’de 1980’lli yılların başında tek başına yürüyüşe çıkanların en büyük kabusu olan ‘Yol Kenarı Katili’nin yıllar sonra başka bir suçtan yakalandığı ve onu muayene eden psikiyatristin yapabilecekleri hakkında yazdıkları ortaya çıktı. 10 kişiden fazla kişiyi katleden seri katile karşı önlem ise o dönem yol kenarlarına asılan tabelalarla alındı.
8.05.2023 Gündem
Sedat, Nalan ve Hayri'yi yakalıyor! Camdaki Kız'ın yeni bölümünde neler oldu?
Sedat, Nalan ve Hayri'yi yakalıyor! Camdaki Kız'ın yeni bölümünde neler oldu? Perşembe akşamlarına damga vuran Camdaki Kız, 4 Nisan Perşembe akşamı yeni bölümü ile seyirciyle buluştu. Camdaki Kız son bölümüyle göz kırpmaya bile vakit bırakmadı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız 77. bölümde neler oldu?
5.05.2023 Magazin
Nalan'ın dünyası başına yıkılıyor! Camdaki Kız  73. bölümde neler oldu?
Nalan'ın dünyası başına yıkılıyor! Camdaki Kız 73. bölümde neler oldu? Kanal D'nin perşembe akşamlarına damga vuran dizisi Camdaki Kız,yeni bölümüyle soluksuz izlendi. Göz kırpmaya bile vakit bırakmayan Camdaki Kız'ın 73. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicilerini şaşırttı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız 73. bölümde neler oldu? İşte detaylar...
7.04.2023 Magazin
Hayatımızı altüst ediyor! Uzman isim açıkladı: Hatırlamıyor, bilmiyor ama yaşıyoruz
Hayatımızı altüst ediyor! Uzman isim açıkladı: Hatırlamıyor, bilmiyor ama yaşıyoruz Yaşanan trajik olaylar ardında bireylerde derin izler bırakabiliyor. Psikiyatrik rahatsızlıkların işaret ettiği nedenler de çoğu zaman bu olaylar oluyor. Peki, savaş, göç ya da doğal afetler gibi toplumu dolayısıyla bireyi derinden etkileyen olaylar sadece o anı yaşayanlarda mı yoksa sonraki nesillerde de iz bırakabilir mi? Psikiyatrist & Psikoterapist Doç. Dr. Adnan Çoban detayları açıkladı.
2.04.2023 Sağlık
Türkan, Nalan ve Hayri'yi gördü! Camdaki Kız'ın son bölümünde neler yaşandı?
Türkan, Nalan ve Hayri'yi gördü! Camdaki Kız'ın son bölümünde neler yaşandı? Camdaki Kız dizisi Perşembe akşamları izleyici ile buluşuyor. Göz kırpmaya bile vakit bırakmayan Camdaki Kız'ın 71. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicilerini şaşırttı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız 71. bölümde neler oldu?
24.03.2023 Magazin
Sedat günden güne deliriyor! Camdaki Kız 70'inci bölüm nefes kesti
Sedat günden güne deliriyor! Camdaki Kız 70'inci bölüm nefes kesti amdaki Kız'ın 70. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicisinin nefesini kesti. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız'ın son bölümünde Hayri'nin ailesi olduğu ortaya çıktı. Peki bu sırrı gören kişi söyleyecek mi? İşte detaylar...
17.03.2023 Magazin
Uzmanı uyardı: Deprem, travma sonrası stres bozukluğuna yol açabilir
Uzmanı uyardı: Deprem, travma sonrası stres bozukluğuna yol açabilir Depremin ruh sağlığını derinden etkilediğini ifade eden Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Umut Mert Aksoy, “Üzücü, sarsıcı, nitelikte ve travmatik bir yaşam olayı olan deprem, öngörülemezliği ve tehdit ediciliği nedeniyle ruh sağlımız için oldukça travmatik bir deneyimdir. Akut dönemde korku, kaygı ve endişe yaratır, uzun dönemde ise travma sonrası stres bozukluğu oluşumuna neden olabilir” dedi.
7.02.2023 Sağlık
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında
Alışveriş bağımlılık yapıyor! Bu yaş grubundakiler risk altında Alışveriş yapmak çoğu kişiye iyi geliyor olabilir. Kimileri sadece ihtiyaçlarını karşılamak için, kimileri ise stres atmak ve daha iyi hissetmek için alışveriş yapıyor. Ne için olursa olsun yapılan bilimsel araştırmalara göre de alışveriş yapmak, mutluluğu sağlayan serotonin hormonunu arttırıyor. Pandemiyle birlikte mağazada yapılan alışverişler oldukça azaldı. İnsanlar online alışverişe yöneldi. Bir tık ile dünyanın her yerinden herhangi bir şey almak kolaylaştığı için insanlar kendini durduramaz oldu. Bu da online alışveriş bağımlılığını beraberinde getirdi.
5.02.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Psikiyatrist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psikiyatrist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.