Patrikhane

Patrikhane

Son dakika patrikhane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan patrikhane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını patrikhane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Patrikhane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan patrikhane gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 patrikhane haberi bulunmuştur. Tüm patrikhane haberleri aşağıda listelenmiştir.
Millennium Challenge tatbikatı nedir, Millennium Challenge 2002 senaryosu ne demek? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı senaryosu gerçek mi, ne zaman, deprem bağlantısı ne?
Millennium Challenge tatbikatı nedir, Millennium Challenge 2002 senaryosu ne demek? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı senaryosu gerçek mi, ne zaman, deprem bağlantısı ne? Millennium challenge nedir, Millennium Challenge tatbikatı olayı nedir? İddialara göre yayınlanan bir haberde Trakya'yı Yunanistan'a, İstanbul'un batı yakasını ise Ekümenik Patrikhane Şehir Devleti olarak gösteren bir harita yayınlanmış ve haberin başlığı ise "ABD 96 saatte Ankara'yı işgal edecek" ifadeleri yer almıştı. Fransız donanmasının da olası bir Türk-Yunan savaşında Yunanistan'ın yanında yer alacağını belirten haberin arka planını 2002 yılındaki "Millennium Challenge" yani "Bin Yılın Meydan Okuması" isimli ABD tatbikatına dayandırmışlardı. Söz konusu tatbikata göre Türkiye deprem sonrası işgal ediliyor. Peki, Millennium Challenge 2002 nedir, ne demek? Millennium Challenge tatbikatı gerçek mi? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı ve senaryosu iddiası!
11.02.2023 Gündem
Ermeni Patrikhanesi’nde aforoz kavgası
Ermeni Patrikhanesi’nde aforoz kavgası Kuyumcu Levon Gagaçyan, Patrik Sahak Maşalyan ve din adamları hakkında ortaya attığı iddialar üzerine kendisine tanınan bir haftalık sürede ‘tövbe’ etmeyince, Ermeni Patrikhanesi tarafından aforoz edildi.
15.01.2023 Gündem
Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler Nelerdir? Azınlıklar Tarafından Kurulan Cemiyetlerin Özellikleri...
Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler Nelerdir? Azınlıklar Tarafından Kurulan Cemiyetlerin Özellikleri... Azınlıkların kurduğu cemiyetler Musevi, Rus ve Ermeniler tarafından kurulmuş olan cemiyetlerdir. Bu cemiyetlerin kurulmasındaki en temel amaç Osmanlı devletinden kendine pay çıkarma istekleri olmuştur.
7.11.2022 Eğitim
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim Cumhuriyete giden yolda Milli Mücadele'nin en önemli destekçilerinden biri de, “Ben Türk dostu Eftim değil, Türkoğlu Türk Eftim'im” diyen Papa Eftim'di. İşte Büyük Taaruz'dan önce TBMM’nin bahçe duvarında halka seslenen, Milli Mücadele'ye hem destek veren hem de destek toplayan 'Türk Papa'nın hikâyesi.
29.10.2022 Gündem
Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos CNN TÜRK'te konuştu: Putin ülkesine haksızlık yaptı
Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos CNN TÜRK'te konuştu: Putin ülkesine haksızlık yaptı Rusya Ukrayna savaşıyla ilgili CNN TÜRK'te konuşan İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, "Mahsum silahsız insanların bu kadar feci bir şekide ölmesini istemiyoruz. İnsanlar barış ve huzur içinde memleketlerinde yaşasın." dedi.
2.03.2022 Gündem
Tatul Anuşyan kimdir? Türkiye Ermeni Kilisesi Başrahibi Tatul Anuşyan!
Tatul Anuşyan kimdir? Türkiye Ermeni Kilisesi Başrahibi Tatul Anuşyan! Türkiye Ermeni Kilisesi din görevlilerinden Başrahip Tatul Anuşyan 14 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Başrahip Anuşyan bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Başrahip Tatul Anuşyan aynı zamanda Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanlığı görevini yürütüyordu. Peki, Tatul Anuşyan kimdir?
15.11.2021 Gündem
Patrikhanede Adamakis için görkemli tören: Türkiye Cumhuriyeti Devletine şükranlarımı sunarım
Patrikhanede Adamakis için görkemli tören: Türkiye Cumhuriyeti Devletine şükranlarımı sunarım Patrikhanedeki itaatsizlik depreminden sonra görevden alınan Kadıköy Metropoliti Athanasios Papas'ın yerine atanan Fransa Metropoliti Emanuil Adamakis, Kadıköy'deki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen törenle görevi devraldı.
20.03.2021 Gündem
Fener Rum Patrikhanesi'nde deprem! Görenden alındı
Fener Rum Patrikhanesi'nde deprem! Görenden alındı Fener Rum Patrikhanesi’nde büyük bir temizlik operasyonu gerçekleştirildi. Karar alma organı olan Sen Sinod Meclisi, Patrik Bartholomeos’dan sonra iki numara olan Kadıköy Metropoliti Athanasios’u itaatsizlik gerekçesiyle görevden aldı.
18.03.2021 Gündem
Hrant Dink kimdir? Hrant Dink 14. yılında anılıyor! Hrant Dink’in ölümü ve dava süreci…
Hrant Dink kimdir? Hrant Dink 14. yılında anılıyor! Hrant Dink’in ölümü ve dava süreci… Gazeteci Hrant Dink, 14 yıl önce bugün yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin önünde Ogün Samast tarafından öldürüldü. Anma etkinliği bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi yapılacak. Hrant Dink kimdir?
19.01.2021 Gündem
Mike Pompeo'nun Türkiye açıklamasını manşetten verdiler! ABD'yi korku sardı: Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri...
Mike Pompeo'nun Türkiye açıklamasını manşetten verdiler! ABD'yi korku sardı: Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri... Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Türkiye'deki tek günlük ziyaretinde Pompeo kilisede Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü. Görüşmenin ardından Rüstem Paşa Camii'ye giden Pompeo, Türkiye ziyareti öncesi Fransız gazetesi Le Figaro’ya açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin askeri gücüne değinen Pompeo, "Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı" ifadelerini kullandı.
17.11.2020 Dünya
Tarihi yapıyı bu hale getirdiler
Tarihi yapıyı bu hale getirdiler Hirami Ahmed Paşa mescidi, dış duvarlarından sarkan klimaların işgali altında. Yapının içine de sonradan PVC ve fayans kaplamalar, plastik lambalar eklenmiş. Tahmini 1300 yıllık tarihi yapının bahçesine bir de kümes kurulmuş.
1.09.2020 Gündem
Büyükada Rum Yetimhanesi çökmek üzere
Büyükada Rum Yetimhanesi çökmek üzere 1964 yılında kapısına kilit vurulan Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatı kısmında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.
11.02.2020 Gündem
Yeni bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi 'otosefal' statü kazanıyor
Yeni bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi 'otosefal' statü kazanıyor Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, yeni kurulan Ukrayna Ortodoks Kilisesi için "Tomos" adlı bağımsızlık belgesini Fener Rum Patrikhanesi'nden almak üzere İstanbul'a geliyor.
4.01.2019 Dünya
Ruslar kızacak! İstanbul'dan Ukrayna hamlesi!
Ruslar kızacak! İstanbul'dan Ukrayna hamlesi! Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko, Fener Rum Patrikhanesi’nin Ukraynalı Ortodoksların, Rusya'dan ayrılarak bağımsız bir kilise kurmasına ilişkin verdiği onayı yazılı olarak resmiyete dökmesinden büyük memnunluk duyduklarını açıkladı.
30.11.2018 Dünya
Poroşenko ve Bartholomeos arasında iş birliği anlaşması
Poroşenko ve Bartholomeos arasında iş birliği anlaşması Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Fener Rum Patriği Bartholomeos arasında, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin Moskova'daki Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılması ve bağımsızlığına ilişkin devam eden süreçle ilgili iş birliği anlaşması imzalandı.
3.11.2018 Dünya
Ortodokslarda en büyük kriz
Ortodokslarda en büyük kriz Hristiyan Ortodoks dünyası, yakın tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Rusya’dan koparak ‘bağımsız’ olma girişimine Fener Ortodoks Kilisesi’nin destek vermesi üzerine, Moskova, İstanbul’daki Patrik için ‘Hain ve alçak’ ifadelerini kullandı
9.09.2018 Dünya
Bartholomeos'tan Zeytin Dalı Harekatı'na destek mektubu
Bartholomeos'tan Zeytin Dalı Harekatı'na destek mektubu Fener Rum Patriği Bartholomeos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı geçmesi temennisiyle mektup gönderdi.
26.01.2018 Gündem
Erdoğan Demir Kilise açılışında konuştu
Erdoğan Demir Kilise açılışında konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Demir Kilise'nin açılış törenine katıldı.
7.01.2018 Gündem
A’dan Z’ye Lozan rehberi
A’dan Z’ye Lozan rehberi Türkiye’nin kurucu anlaşması sayılan ve bugünkü sınırların büyük oranda belirlendiği Lozan Antlaşması Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ve azınlıklar konusunda kilit konumda. Anlaşmayla ilgili BBC geniş bir dosya hazırladı
29.09.2021 Gündem
Ermeni Vakfı arazisinde milyonluk komisyon kavgası
Ermeni Vakfı arazisinde milyonluk komisyon kavgası Beykoz’da Ermeni Surp Nigohayos Vakfı’na iade edilen arazi için ilk etapta 25 milyon lira tazminat kazanıldı. Bu paradan milyonlarca lira komisyon dağıtıldığı iddiaları cemaati karıştırdı
29.09.2021 Gündem
Ermeni Patriği seçimi durduruldu
Ermeni Patriği seçimi durduruldu Ermeni Patriği seçiminin ilk aşaması olan Patrik Kaymakamı seçimi İstanbul Valiliği’nin müdahalesiyle durduruldu. Patrik Genel Vekili Ateşyan ile Patrik Kaymakamı seçilen Bekçiyan birbirine girdi
29.09.2021 Gündem
Bu manastıra sadece erkekler girebiliyor! Putin de ziyaret etti
Bu manastıra sadece erkekler girebiliyor! Putin de ziyaret etti Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan ziyaretinin ikinci gününde Ortodoks dünyası için manevi öneme sahip Aynoroz özerk manastır topluluğunu ziyaret etti...
28.05.2016 Dünya
‘Ermenilerin acılarını paylaşıyoruz’
‘Ermenilerin acılarını paylaşıyoruz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni Patrikhanesi’nin düzenlediği 1915 olaylarını anma ayini dolayısıyla gönderdiği mesajda hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla andıklarını belirtti
24.04.2016 Dünya
‘Ermenistan ile birlikte acıları anmak isteriz’
‘Ermenistan ile birlikte acıları anmak isteriz’ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Osmanlı Ermenileri için Patrikhane’de bir dini ayin yapılacak olmasının ezber bozduğunu söyledi, ‘İsteriz ki Türkiye ile Ermenistan birlikte ansın’ dedi...
29.09.2021 Gündem
‘İlk kez acılarımızı  birlikte paylaşacağız’
‘İlk kez acılarımızı birlikte paylaşacağız’ TÜRKİYE Ermenileri Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bakanın da katılacağı anma açıklamasını basından öğrendiğini söyledi...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Patrikhane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki patrikhane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.