Para İade

Para İade

Son dakika para iade haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan para iade ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını para iade haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Para İade

haberleri sayfasında son dakika yaşanan para iade gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.045 para iade haberi bulunmuştur. Tüm para iade haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli maaşlarında yanlış kesinti: SGK'ya başvurduğunuz anda para iade ediliyor!
Emekli maaşlarında yanlış kesinti: SGK'ya başvurduğunuz anda para iade ediliyor! Emeklilik, kişilerin çalışma hayatları boyunca verdikelri primler belirlenir. İş hayatıına genç yaşta başlayanlar için emeklilik süreci de önemli derecede etkilenir. Fakat bu sürede yatırılan primlerin erken emekli olma sürecine nasıl etki eder, bu konu anlaşılamamaktadır. İşte adım adım izlemeniz gereken yol...
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?
Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi? Karayolları Genel Müdürlüğü, "Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir" açıklamasıyla ücretlere zam geldiğini duyurmuştu. Ancak İletişim Başkanlığından yeni bir açıklama geldi. Peki, Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?
25.10.2023 Ekonomi
Plajda "harcama limiti" vurgunu!
Plajda "harcama limiti" vurgunu! Plajlara giriş ücretleri epey arttı. O da yetmezmiş gibi şimdi işletmeciler bir de plajda "harcama limiti" diye bir kota belirledi. Yani denize girmek isteyenler daha plaja girmeden binlerce lira ödüyor. Hiçbir harcama yapmasalar bile ceplerinden çıkan o para iade edilmiyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar ne yapmalı? Yanıtı Meva Coşkun ve Volkan Kamber'in haberinde.
10.07.2023 Vatan TV
Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri alabilirsiniz!
Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri alabilirsiniz! Denize girmek isteyen vatandaşlar sahil boyunca özel plajlarla karşılaşıyor. Bu plajlarda “harcama limiti” adı altında bir ücret isteniyor. Uzmanlar ise ödenen paranın geri alınabileceğini söylüyor.
10.07.2023 Ekonomi
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sahipleri ve işletmeler hazırlıklara başladı. Evlilik hazırlığı yapan ve aylar öncesinden düğün salonu tutan çiftler, anlaşmazlık durumunda ayrılık yaşayabiliyor ve düğün iptal edilebiliyor. Ya da bazı sebeplerden dolayı erteleme de talep edebiliyorlar. Bu durumda kaporanın düğün sahiplerine iadesi söz konusu oluyor. İşletmeler kaporanın iadesinin yapılamayacağını söylüyor ancak Yargıtay aynı görüşte değil. İşte detaylar...
19.05.2023 Gündem
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi  3 ay'
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi 3 ay' Hisseli tapu sahiplerine, tapuda önalım hakkı için 90 gün süre tanındığı, yasal süre içerisinde başvuru yapmayanların haklarını kaybedeceği iddiaları sonrası art arda açıklama yapıldı. Konuyla ilgili haberler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanırken, avukatlardan paydaş ve hisse uyarısı geldi.
16.03.2023 Gündem
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi?
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi? Kolombiya’da metaverse aracılığı ile yapılan bir duruşma ile dünya tarihinde bir ilk imza atıldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran gelişmeyi yorumlayan Avukat Begüm Gencer Aytaç, benzer bir duruşmanın Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.
11.03.2023 Gündem
Köylere çelik ev geliyor! 10 kat hafif, daha dayanıklı
Köylere çelik ev geliyor! 10 kat hafif, daha dayanıklı Depremde yıkılan 70 bin köy evi fay hatlarından olabildiğince uzakta dağ yamaçlarına inşa edilecek. Evler dayanıklı ve inşa süreci hızlı olsun diye çelik konstrüksiyon kullanılacak. Evlerde bahçe ve ahır, köylerde de sosyal donatılar, çocuk parkları olacak.
24.02.2023 Ekonomi
Deprem endişesi hızlandırdı! Satış iptal olur, para iade edilir, işte şartları
Deprem endişesi hızlandırdı! Satış iptal olur, para iade edilir, işte şartları Kahramanmaraş merkezli depremler Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere, bölgedeki pek çok ilde yıkıma neden oldu. 11 ili vuran depremde artçı sarsıntılar devam ederken Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüklerinde iki deprem daha meydana geldi. Yaşanan bu depremlerin ardından herkesin aklına, 'yaşadığım bina ne kadar depreme dayanıklı?' sorusu geliyor. Oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünen birçok kişi daha güvenli dairelere geçiş yapmaya başladı. Deprem öncesi yüz binlerce liraya daire satın alan veya kiralayan kişiler ise binalarının depreme dayanıklı olmamasından endişe ediyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir mi gibi soruların cevaplarını merak ediyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2023 Gündem
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki İzmir'de bir özel okul, iddiaya göre gelecek yıl için kayıt yaptırmak isteyen velilerden sözleşmede yer almayan ve velinin tercihine bırakılan yemek ücreti ve genel gider katkı payını zorunlu tuttu. İstenilen ücretin kanun dışı olduğunu belirten veliler hukuki yollara başvururken, "Yaklaşık 50 bin TL olan yıllık okul ücreti, yasal olmayan ilave ücretlerle 100 bin liraları buluyor, bu parayı ödemezsek kayıtların yenilenmeyeceği söyleniyor. Öğrencinin öğlen yemeği için yaklaşık 200 lira ücret isteniyor" diyerek duruma tepki gösterdi.
31.01.2023 Eğitim
Bankada hesabı olan herkesi kapsıyor! 15 gün detayı, hemen başvuru yapın
Bankada hesabı olan herkesi kapsıyor! 15 gün detayı, hemen başvuru yapın Bazı ATM'ler teknik sorun nedeniyle paraları ya da kartları yutabiliyor. Böyle bir problem yaşandığında bankalar parayı anında müşterilerin hesaplarına iade etmiyor. İade başvurularının sonuçlanması haftalar, aylar bile sürebiliyor. Bu sebeple vatandaşlar kişisel ödemelerini yapamadıkları için büyük mağduriyet yaşıyor. Böyle bir durumla karşılaşılırsa ne yapılabilir? Uzman isimler 'Bankalar oyalıyor' dedi ve önemli detaylara yer verdi.
1.12.2022 Ekonomi
Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü
Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü Ev sahibi olmak için elindeki tüm birikimlerini verdikleri kararla kaybettiler. Yıllarca biriktirdikleri paralarla, yaptırmak istedikleri evleri teslim alamayan vatandaşların başına gelenler duyanları hayrete düşürüyor.
21.11.2022 Yaşam
İnternette alışveriş yapanlar için 'kargo' kararı! Para iade edilecek
İnternette alışveriş yapanlar için 'kargo' kararı! Para iade edilecek Kargoda kırılan eşyanın parasını tahsil etmenin sırrını açıklayan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; kargo alıcısının, kargoda bir kırık veya hasar olduğu takdirde, haklarını kullanabilmesi için kargoyu teslim aldığı anda, ihtirazi kayıt koyması ve kanuni süreler içinde bildirimde bulunması gerektiğine hükmetti.
10.10.2022 Gündem
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
28.09.2022 Çalışma Hayatı
İnternetten araba kiralayanlar dikkat! Tüm paranız gidebilir
İnternetten araba kiralayanlar dikkat! Tüm paranız gidebilir Araba kiralayanlar dikkat! İnternet üzerinden otomobil kiralıyorsanız sakın bunu yapmayın. Batman’da yaşayan 4 çocuk babası Muhterem Çetin, askerdeki oğluna sürpriz ziyaret gerçekleştirmek için kiraladığı araç şirketi tarafından dolandırıldığını ileri sürdü.
5.09.2022 Yaşam
Ev, sıfır veya ikinci el araba almak isteyen milyonları kapsıyor! Para iade ediliyor
Ev, sıfır veya ikinci el araba almak isteyen milyonları kapsıyor! Para iade ediliyor Ev ve araba almak isteyen milyonlar ilgilendiren flaş detaylar ortaya çıktı. Araba satış işlemi tamamlandıktan sonra Satın alınan ikinci el aracın kilometre kaydının bozulması gibi sebeplerden ayıplı olması durumunda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamındaki haklardan yararlanılabiliyor. İkinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu en az bir yıl olarak ifade ediliyor. Öte yandan son zamanlarda yükselen fiyatlar nedeniyle zorlaşan konut alım satımında da bazı haklar mevcut. Kapora verilerek satış işlemlerine başlanan evin, emlakçı tarafından başka birisine daha yüksek bir bedelle satılması ve kaporanın iade edilmemesi halinde de, maddi limitlerin sağlanması halinde tüketici hakem heyetine müracaat imkanı bulunuyor.
28.08.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili kritik açıklama! Tarih verildi, temmuzda...
Asgari ücret zammı ile ilgili kritik açıklama! Tarih verildi, temmuzda... Asgari ücret ile ilgili son dakika zam açıklaması. Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL oldu. Fakat artan enflasyon sebebiyle vatandaşın alım gücü oldukça düştü. Bu nedenle sık sık asgari ücrete yeni zam yapılması gündeme geliyor. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ asgari ücretle ilgili milyonlara umut vererek, "Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan uzmanlar asgari ücrete zammının temmuz ayı itibarıyla kaçılmaz olarak yapılacağını söylüyor. Ancak asgari ücretin temmuzda yeniden belirlenmesi için yasal bir değişiklik yapılması gerekiyor. Buna göre yılda bir kez toplanan komisyonun ikinci kez toplanması sağlanacak. Ardından temmuz ayında emeklilere ve memurlara yapılacak ikinci artış asgari ücretliler için de uygulanabilir. İste asgari ücret ile ilgili tüm detaylar...
11.04.2022 Çalışma Hayatı
Araba alım-satımında yeni dönem! Tamamen değişiyor, tarih verildi
Araba alım-satımında yeni dönem! Tamamen değişiyor, tarih verildi Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Araba alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tarih verilerek detaylar paylaşıldı: Büyük değişiklik yaşanacak. Pandemi döneminde hızlanan teknoloji kullanımı araç alım satımı için de yeni dönemin kapılarını araladı. Geçtiğimiz 2 yılda otomotiv sektöründe denenen online satış uygulamasını hem yetkili satıcılar hemde kullanıcılar sevdi. Yerli otomobil Togg'da da araç alım satımı için online satış döneminin geçerli olması beklenirken, uygulamanın yıllara sari bir şekilde yaygınlaşması bekleniyor. Öte yandan araba sahibi olmak isteyenler fiyatları yakından takip ediyor. Sıfır araçlarda kur ve maliyet artışı kaynaklı fiyat artışları nedeniyle tüketiciler artık daha küçük otomobilleri tercih ediyor. Öyle ki, ‘B segmenti’ diye tabir edilen küçük sınıftaki otomobillerin satışlardaki payı son iki yılda yüzde 97 oranında arttı.
11.04.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor Arabası olan milyonları yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar gündemdeydi. Ancak yeni gelen habere göre akaryakıt fiyatlarına zam geliyor. Yarından itibaren motorine 1 lira 4 kuruş indirim bekleniyor. 11 Nisan 2022 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?
11.04.2022 Ekonomi
BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi
BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesini etkisi altına alan elverişsiz hava şartları sebebiyle BUDO, bugün yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
11.04.2022 Gündem
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık...
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık... BES'te bir dönem sona erdi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yapılan değişiklik BES katılımcılarını doğrudan ilgilendiriyor. Yeni düzenleme hayata geçirildi. Geçen hafta itibarı ile yasak kalktı. Birçok katılımcı BES sisteminin getirisinin fonların altında kalması nedeni ile endişe yaşıyor. Şu an yüzde 10'luk bir kayıptan söz etmek mümkün. BES katılımcıları bu durumda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini merak ediyor. Emeklilik şirketlerinden destek alınabiliyor, geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir düzenleme yapıldı ve artık emeklilik şirketlerine, katılımcılarına birikimlerin değerlendirilmesi konusunda tavsiyede bulunmalarının önü açıldı.
11.04.2022 Emekli
Kredi kullanan milyonları ilgilendiriyor! Para iade ediliyor! 3 bin 783 lira...
Kredi kullanan milyonları ilgilendiriyor! Para iade ediliyor! 3 bin 783 lira... Kredi kullanan milyonları ilgilendiriyor. O para iade ediliyor. Kredi kullanımlarında yapılan ‘hayat sigortası’ ile ilgili dikkat çeken bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme, açılan bir davada tüketiciyi haklı buldu ve sigorta primi olarak alınan 3 bin 783 liranın iadesini istedi. Kararda, “Sadece zorunlu masraflar tüketiciden istenebilir. Söz konusu masrafların da ispat edilmesi şart. Aksi halde, tüketici aleyhine haksız şart oluşur” denildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun genelgesine göre; kredi kullanımı esnasında yapılacak sigortalara dair tüketici yazılı olarak bilgilendirilecek. Sigortaya ilişkin tüketiciye kısa mesaj gönderilecek. Düzenlemeye göre, tüketicinin açık talebi olmadan ve bilgilendirme metnini imzalamadan kredi ile bağlantılı sigorta yapılamayacak. Benzer şekilde, tüketicinin sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamayacak. İsteyen bankadan değil de bir başka sigorta şirketinden sigortayı yaptırıp, bankaya sunabilecek.
11.04.2022 Ekonomi
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Devlet ödeyecek!
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Devlet ödeyecek! Bankada parası olan milyonları kapsıyor! Bankadaki paralar devlet güvencesi altına alınıyor. Bankalardaki mevduatlar için şu anda sadece gerçek kişiler için güvence veriliyor. Bankanın batması halinde vatandaşın mevduatının 200 bin liraya kadar olan bölümü sigortalanıyor yani devlet tarafından ödeniyor. Teklif ile güvencenin kapsamı genişletilecek. Bankalardaki ticari hesapların da 200 bin liraya kadar olan bölümü güvence altına alınacak. Bundan özellikle KOBİ'ler ile esnaf yararlanacak. Yapılacak düzenleme kapsamında 300 milyar lira civarında ticari mevduat güvence altına alınmış olacak.
3.03.2022 Ekonomi
Afet yardımının yarısını 'fazla' diyerek iade etti
Afet yardımının yarısını 'fazla' diyerek iade etti Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle evinin çatısı zarar gören Şeyh Şamil Özbal'a (43), AFAD tarafından 8 bin TL yardım yapıldı. Evinin çatısını 4 bin liraya yaptıran Özbal, kalan 4 bin TY’yi ise iade etti. Gaziantep Valisi Davut Gül, örnek davranışı nedeniyle Özbal'ı sosyal medya hesabından kutladı.
25.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Para İade ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki para iade haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.