Gazete Vatan Logo

Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü

Ev sahibi olmak için elindeki tüm birikimlerini verdikleri kararla kaybettiler. Yıllarca biriktirdikleri paralarla, yaptırmak istedikleri evleri teslim alamayan vatandaşların başına gelenler duyanları hayrete düşürüyor.

Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü

Yıllarca kirada oturanlar bir gün gelip de kendi evine sahip olmanın hayalini kuruyor. Bu hayale kavuşmak için uzun süre para biriktirenler bütçesine uygun ev arayışına giriyor. Konut fiyatlarındaki artış pek çok kişinin ev alma planını ertelemesine neden olurken, apartmanlarda ev alacak birikimi olmayanlar farklı alternatifler arıyor. Kişiye özel ev yapan firmalar konut maliyetinin düşmesini sağlıyor. Ancak uygun fiyata ev sahibi olmayı bekleyenler dolandırıcılık tehdidiyle de karşılaşabiliyor. 

Düzce'de yaşanan dolandırıcılık olayında yeni ev alma hayali kuranlar mağduriyet yaşadı. Bir çelik konstrüksiyon firması ev yapma vaadi ile çok sayıda kişiden para topladı. Ancak vadedilen evler teslim edilmedi. 

ORTADA NE EV NE DE PARA VAR

Emekliliğinde başını sokacak bir evi olmasını isteyen mağdur Sabanca'da yapılacak konut için ödeme yaptı. Ancak üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen ne ev telim edildi, ne de ödediği para iade edildi.

"Dişimizden, tırnağımızdan, çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkından artırdığımız paraları, çelik konstrüksiyon ev yapması için Nizam D. isimli şahsa kaptırdık." diyen dolandırıcılık mağduru, şimdi hukuki olarak hakkını arıyor.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar bir gün emekli olup, köyüne dönme hayali kuruyor. Hayalleri için bin bir emekle birikim yapanlardan  Emriye Atabek de ev sahibi olmak isterken dolandırılanlar arasında yer alıyor. Köy hayatı yaşamak için Artvin Şavşat'ta ev yaptırmaya karar veren Ataberk internet üzerinden Nizam D.'ye ulaştı.Telefon görüşmesinin ardından yaşananları şöyle anlattı; 

Haberin Devamı

"Evimi yapacağını ve Mustafa K.’den de paramı alacağını söyledi. Geldi, yerimi gördü, görüştük. Bana örnek bir ev yapacağını söyledi. Bir süre geçtikten sonra yanına İstanbul’dan bir ortak aldığını ve oraya para göndermemi söyledi. Daha önce mağduriyet yaşadığımı söylediğimde ise öyle bir şey yapmayacağını ve köye örnek bir ev yapacağını söyledi. Bende evin başlaması için 50 bin TL para gönderdim. Çelik ev geldi, 3 usta geldi. Kaba inşaatını yaptılar. Kar yağdığı için döndüklerini, bahara yapacaklarını söyledi. Büyük mağduriyet yaşadım" 

"EV YAPTIRMAK İSTEDİĞİME PİŞMAN OLDUM"

Zor süreçlerden geçtiğini belirten Atabek, "Kendisine ulaştığımda yalvardım. Beni tehdit etti. İnternette şikayet yazdığım için başka birisi evini yaptırmaktan vazgeçmiş, ondan sonra beni arayarak cinsiyetçi küfürler etti. Sosyal medyada mağdurların oluşturduğu bir sayfa var. Orada çok fazla insan var bu şekilde. Sadece Nizam Bey'de değil bu dolandırıcılığı yapan. Türkiye'de birçok kişi bunu yapıyor. Bu konuya yetkililerin el atması gerekiyor.

Haberin Devamı

3 kuruş emekli maaşımla ben köyüme ev yaptırma çalıştım. Hayatım boyunca yaptığım yatırımları oraya döktüm. Ev yaptırmak istediğime pişman oldum" şeklinde konuştu.

"PARANIN YARISINI ÖDEDİK"

Cemal Yıldırım ise Nizam D.'nin firmasını internetten bulduğunu ifade ederek, "Mart ayının başında anlaştık, sözleşmemizi yaptık. Paranın yarısını verdik. Beşinci ayda ise gelip evimizi yapacaktı. Köyümüze ev yapalım rahat edelim dedik ama olmadı. Köyde evimizin yapılacağı yeri hazırlamıştık. Fakat gelen giden olmadı. Ondan sonra telefonları kapadı. Emekliliğimizde rahat edelim diye köyümüze ev yapalım dedik ama gelip evimizi yapmadı. Çok mağdur olduk. Evimizi ucuzda yaptırmadık. O günkü ev fiyatından anlaşmıştık. Yarısını vermiştik. Yarısını da anahtar teslimde yapacaktı" ifadelerini kullandı.

"ISLAK İMZALI SÖZLEŞME MEVCUT AMA..."

Haberin Devamı

Nizam D.'nin Türkiye genelinde birçok kişiyi dolandırdığını öne süren avukat Rümeysa Er, "Mağdurlarla şahıs arasında resmi bir şirket adı altında ıslak imzalı sözleşmeler mevcut. Ancak ortada ne bir şirket ne de şahsın kendisi bulunmakta. Şahıs hiçbir şekilde telefonlara cevap vermemekte, evlerini veya paralarını talep eden insanlara tehdit ve hakaretler savurmaya devam etmektedir. Şahsa ulaşmaya çalışıyoruz ancak hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Şahıs biz ulaşamamamıza rağmen sosyal medya hesaplarından inşaat faaliyetlerini devam ediyormuşçasına başka sayfalardan alıntıladığı fotoğrafları paylaşarak, suç teşkil eden eylemlerine devam etmektedir. Gönderilerine yorum yapıp haklarını talep eden mağdurlara ise küfürler, hakaretler, tehditler savurmakta gerekirse de arayıp gözdağı vermektedir. Şahsın bu eylemleri Türk Ceza Kanunun 157. ve 158. maddeleri gereğince nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturmaktadır. Yargıtay içtihatlarında ise meslek sahibi kişilerin mesleklerinden duyulan güveni kötüye kullanmak suretiyle bu suçun işlenmesi halinde nitelikli dolandırıcılık suçu oluşmaktadır. İstanbul Anadolu Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk ve üst hadden cezalandırılmasını talep ettik" dedi.

Haberin Devamı