Özgüven Eksikliği

Özgüven Eksikliği

Son dakika özgüven eksikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özgüven eksikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özgüven eksikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özgüven Eksikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özgüven eksikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 özgüven eksikliği haberi bulunmuştur. Tüm özgüven eksikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuğunuz sürekli onay almaya çalışıyorsa dikkat! Bir uzman desteği gerekebilir
Çocuğunuz sürekli onay almaya çalışıyorsa dikkat! Bir uzman desteği gerekebilir Sağlıklı, başarılı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve saygılı bir çocuk yetiştirmek her ebeveynin çocuk yapmaya karar verdiğinde temel hedefleri arasında yer alır. Çocuk dünyaya gelir ama bazen işler yolunda gitmeyebilir, siz özgüveni yüksek bir çocuk yetiştirmeye çalışırken çocuğunuz “sürekli onay bekleyen biri” haline gelebilir. Bu durum fark edilmezse ve zamanında anlaşılmazsa çocuğun sürekli olarak başkalarının onayını arayarak davrandığı durumlar, gelecekte hem iş hayatına hem de özel hayatına yansıyabilir. Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek de bunun önüne geçebilmek için çocuğun başkaları tarafından takdir edilmediği durumlarda üzüldüğünü ve değersiz hissettiğini gözlemleyen ebevenylerin öncelikle çocuğun neden sürekli onay aradığını anlamaya çalışmaları gerektiğini belirtti ve durumun ciddi bir sorun haline gelmesi durumunda uzman desteği alınmasını önerdi.
3.09.2023 Sağlık
Sadakatsiz erkeği tanımanın 13 açık işareti! Şüphe varsa bunları okuyun!
Sadakatsiz erkeği tanımanın 13 açık işareti! Şüphe varsa bunları okuyun! Erkekler aldattığında ne yapar? Sadakatsiz erkeklerin ihanetinin arkasında özgüven eksikliği, onaylanma ya da fiziksel tatminsizlik gibi etkenler yer alır. İlişkiler için yıkıcı etkisi olan aldatma olayında uzun süren bağı koparmak gerekebilir. Ancak bir yandan içinizi yiyip bitiren bir şüphe varsa bu 13 işarete kulak verin.
4.08.2023 Gündem
Çocuklar için oyun tehlikesi! "Bakanlık olaya el atmalı"
Çocuklar için oyun tehlikesi! "Bakanlık olaya el atmalı" Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alan Roblox, özellikle çocuklar tarafından tercih ediliyor. Oyunla ilgili kurgulanan ve milyonlarca kullanıcısı olan kanallardan paylaşılan videolar, özellikle çocuklar tarafından takip ediliyor. Uzmanlar ise oyunların çocuklar üzerine dikkat çekerek bakanlıkların düzenleme getirmesini savundu.
14.07.2023 Gündem
Sahte psikolog skandalı! Seans sırasında taciz iddiası
Sahte psikolog skandalı! Seans sırasında taciz iddiası Sahte doktor Ayşe Özkiraz vakasının ardından birbiri ardına sahte psikolog haberleri gündeme geldi. Kendini psikolog olarak tanıtan 66 yaşındaki M.E.D. 17 yaşındaki lise öğrencisine tacizden 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
23.01.2023 Yaşam
Bolu Belediye Başkanı Özcan, 6'lı masaya adaylık için dilekçe yazacak
Bolu Belediye Başkanı Özcan, 6'lı masaya adaylık için dilekçe yazacak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 6'lı masaya gönderme yaparak "Açıklamazlarsa 2-3 güne kadar 6’lı masaya bir dilekçe yazıp ‘Ben aday olmak istiyorum’ diyebilirim mesela" dedi.
18.01.2023 Gündem
Yeni sosyal destek programı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak' diyerek açıkladı
Yeni sosyal destek programı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak' diyerek açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gelir seviyesi belli bir rakamın altında kalan vatandaşlarımıza koruyucu önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik. Türkiye Aile desteği... Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak. Doğalgaz yardımının 2022 kış dönemi ilk ödemesi de bu hafta gerçekleştirilecektir." dedi.
7.11.2022 Siyaset
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Anne ve oğlu aynı gün obezite ameliyatı oldu
Anne ve oğlu aynı gün obezite ameliyatı oldu Diyet ve sporla zayıflayamayan 51 yaşındaki Reyhan Koca ile 27 yaşındaki oğlu Burak, hayal ettikleri ideal kiloya kavuşmak için Eskişehir'den Düzce'ye geldi. Düzce Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran anne ile oğlu, obezite ameliyatı oldu.
15.04.2022 Sağlık
Labioplasti işlemini kimler tercih edebilir?
Labioplasti işlemini kimler tercih edebilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, labioplasti ameliyatı nedir, nasıl yapılır sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Göbek yağı nasıl eritilir? Göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek eritme diyet listesi!
Göbek yağı nasıl eritilir? Göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek eritme diyet listesi! Sağlık açısından da sağlığı olumsuz yönde etkileyen göbek etrafında yağlanma genellikle hareketsiz hayat ve yanlış beslenme ile ortaya çıkan bir durumdur. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, birkaç ipucuyla karın yağını azaltmak mümkün. Peki, Göbek eritme diyeti nedir ve nasıl yapılır? Göbek eritme diyeti listesinde neler bulunur? Göbek eritmek için ne yapılmalı? İşte göbek yağından kurtulmanın yolları…
13.01.2022 Sağlık
Özgüvenli insanlar, duygu tasarrufu yapmıyor!
Özgüvenli insanlar, duygu tasarrufu yapmıyor! Bazı insanların özgüven eksikliği ya da geçmişte yaşadığı güven sarsıcı ilişkiler nedeniyle diğer insanlarla kurduğu ilişkilerde duygusunu paylaşmaktan çekindiğini belirten Uzmanlar, bu kişilerin ilişkilerde çekingen, tedirgin, şüpheci ya da ilişkiden zarar görme endişesi taşıdıklarını ifade ediyor. Uzmanlar, her ortamda birçok insan ile kısa sürede samimiyet kuran kişilerin genelde özgüvenli, kendisi ile barışık, duygularını rahatça ifade edebilen ve duygularından tasarruf etmeyen insanlar olduklarına dikkat çekiyor. Duygu tasarrufunda önemli olan onları bastırmak değil, yönetebilmektir diyen uzmanlar, sağlıklı ve uzun süreli bir ilişki için ise duygulara mantığın da eşlik etmesi gerektiğini vurguluyor.
30.11.2021 Sağlık
8 adımda sınav stresinden kurtulmak mümkün
8 adımda sınav stresinden kurtulmak mümkün Sınav dönemleri öğrenciler için stresli geçebiliyor. Yaş ilerledikçe karşılaşılan yaşamsal stres kaynaklarının etkisiyle bu durumun ciddi bir krize dönüşebileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Berra Baş, okullarda sınav, üniversitelerde ise vize döneminin yaklaştığı bir süreçte öğrencilere ve ailelerine uyarılarda bulundu.
28.10.2021 Sağlık
Çocuğunuz size bağımlı mı? 9 soruda test edin!
Çocuğunuz size bağımlı mı? 9 soruda test edin! “Çocuğum bana yapışık”, “Bir dakika ayrılamıyoruz, hiçbir yere gitmeme izin vermiyor”, “Okula bırakmak bir dert; ağlıyor, gitmek istemiyor”, “Parkta oynarken bile beni yanında istiyor”… Eğer siz de sık sık bu cümleleri sarf ediyorsanız, dikkat! Bu yakınmalarınız çocuğunuzun size ‘bağlı’ olmaktan ziyade ‘bağımlı’ olduğunu gösteriyor!
3.10.2021 Sağlık
Kepçe kulak ameliyatına yönelik bilinmesi gerekenler
Kepçe kulak ameliyatına yönelik bilinmesi gerekenler Kepçe kulak ameliyatının günümüzde gelişen cerrahi teknikler sayesinde kolayca yapıldığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mustafa Demir, “Ciddi riskleri bulunmayan basit bir estetik işlem, her yaştan kişiye uygulanabilir. Ameliyat, lokal veya genel anestezi altında olur. 30-60 dakikalık bir sürede işlem tamamlanır. Hasta aynı gün taburcu edilir, yatış gerektirmez. Kulağın şeklinin tam oturması 6 ay ile 1 yıl arası değişir” dedi.
28.09.2021 Sağlık
Anne-çocuk arasındaki bağımlı ilişki okul fobisine yol açıyor!
Anne-çocuk arasındaki bağımlı ilişki okul fobisine yol açıyor! Okula uyum sürecinin her çocukta farklı şekilde olabileceğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, okula uyumda bireyselleşmenin önemini vurguladı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 3 yaşından itibaren çocuğun bireyselleşmeye başladığını, bu dönemin anne tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Çocukla anne ilişkisinin bağımlı olması halinde çocukta özgüven eksikliğinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu durum ilerleyen dönemde okula uyum sürecini etkileyebilir ve okul fobisi ortaya çıkabilir” uyarısında bulundu. Tarhan, çocuğun sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimi için de 3 yaşından itibaren çocuğun okula gönderilmesini tavsiye etti.
13.09.2021 Sağlık
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı!
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı! Estetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
6.08.2021 Sağlık
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyor
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyor Estetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
5.08.2021 Sağlık
Sürekli şikayet etme özgüven eksikliğinden olabilir
Sürekli şikayet etme özgüven eksikliğinden olabilir Sürekli şikayet etme davranışının özgüven eksikliği, kötümser bakış açısı ya da kendi hatalarını kapatmaya yönelik savunma mekanizmaları ile ilgili olabileceğini kaydeden uzmanlar, bu kişilerin kendilerini sürekli haklı gördüklerini, her şeyden memnuniyetsizlik duyduklarını ve hiçbir şekilde harekete geçmek istemediklerine dikkat çekiyor. Sürekli şikayet eden bireylerin hayatlarının da olumsuz etkilendiğini belirten uzmanlar, işinden şikayetçi olanların iş veriminin düştüğünü, arkadaşlarıyla ilişkilerinden şikayet edenlerin de ilişkilerinin bozulduğuna dikkat çekiyor.
14.06.2021 Sağlık
Ergenlikte ciddi motivasyon kaybı görülebiliyor
Ergenlikte ciddi motivasyon kaybı görülebiliyor Çocukların sahip oldukları özelliklerine göre hedefler belirlenmemesi, motivasyonlarını ve özgüvenlerini azaltan bir sebep olarak kabul ediliyor. Ergenlik dönemi öncesinde bulunan çocukları özellikle dış motivasyon ile hedeflenen davranışa ulaştırmanın daha kolay olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Aferin, başardın, seninle gurur duyuyorum, bir yıldızı hak ettin” gibi olumlu geri bildirimlerin motivasyon eksikliğini giderdiğini ifade ediyor. Uzmanlar ergenlik dönemine giren çocuklarda ise ciddi motivasyon kaybı yaşanabileceğine dikkat çekerek görülebilecek belirtilerle ilgili ebeveynlere önemli uyarılarda bulunuyor.
27.05.2021 Sağlık
FETÖ'cülerin gizli notları ele geçirildi! 'Aşağılık abiler'
FETÖ'cülerin gizli notları ele geçirildi! 'Aşağılık abiler' FETÖ’nün üst düzey yöneticileri arasında başlayan ‘gizli kasalar, yolsuzluk ve karanlık servetler’ kavgası tabana da sıçradı. Ankara’da bir operasyonda, gizli toplantılarda konuşulan konuların not alındığı defter ele geçirildi. El yazıyla alınan notlarda örgütün mahrem toplantılarında FETÖ’nün üst yönetimindeki ‘abi’lere ve yurtdışına kaçıp krallar gibi yaşayanlara yönelik ağır eleştiriler var.
29.03.2021 Gündem
Maden suları insan psikolojisine iyi geliyor
Maden suları insan psikolojisine iyi geliyor Doğru beslenme kuralları; sağlıklı bir yaşam için olduğu kadar, insan psikolojisi için de vazgeçilmez bir değer taşıyor. Uzm. Psikolog Sinem Büşra Bekçi, “Mineral ve magnezyum yönünden zengin içerikleriyle sağlıklı bir yaşama sayısız katkılar sunan maden suları, insan psikolojisi üzerinde de olumlu etkiler yapıyor” dedi.
16.02.2021 Sağlık
Boy uzatma ameliyatında ideal dönem 20 yaş sonrası
Boy uzatma ameliyatında ideal dönem 20 yaş sonrası Boy kısalığının hormonal, gelişimsel ve genetik gibi tıbbi nedenlere bağlı olarak gelişebileceğini belirten Op. Dr. Muzaffer Gökhan Kahraman, boy uzatma ameliyat için ideal zamanın 20 yaş sonrası olduğunu belirtti.
8.02.2021 Sağlık
'Aşırı terlemede tedaviye erken dönemde başlanmalı'
'Aşırı terlemede tedaviye erken dönemde başlanmalı' Ankara'da Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Berkant Özpolat, aşırı terleme sorununun kişinin iş ve sosyal hayatını veya eğitimini olumsuz yönde etkileyebileceği söyleyerek, "Aşırı terleme tedavilerinin mümkün olan en erken dönemde başlaması önem taşımaktadır" dedi.
27.01.2021 Sağlık
İnce: CHP, skandalları 3 günde bire düşürdü
İnce: CHP, skandalları 3 günde bire düşürdü CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, CHP’de yaşanan taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgili olarak, “Ben CHP’de haftalık skandallar eksik olmuyor demiştim. Ama 3 günde bire düşürdü arkadaşlar. Allah selamet versin” dedi.
28.12.2020 Siyaset
“İklim şartları menopoza giriş yaşını etkiliyor”
“İklim şartları menopoza giriş yaşını etkiliyor” İklim şartlarının menopoza giriş yaşını etkilediğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Tülay Çağlar, “Sigara içmemek, menopoz yaşını 1,5-2 yıl kadar geciktirebilir. Yaşam tarzınızı değiştirip düzenli spor yapmak hem stresi azaltır hem de sağlıklı bir vücuda kavuşmamızı sağlar. Düzenli uyku uyumak, psikolojik yakınmaların düzelmesine yardımcı olur” dedi.
18.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Özgüven Eksikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özgüven eksikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.