Gazete Vatan Logo

Göbek yağı nasıl eritilir? Göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek eritme diyet listesi!

Sağlık açısından da sağlığı olumsuz yönde etkileyen göbek etrafında yağlanma genellikle hareketsiz hayat ve yanlış beslenme ile ortaya çıkan bir durumdur. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, birkaç ipucuyla karın yağını azaltmak mümkün. Peki, Göbek eritme diyeti nedir ve nasıl yapılır? Göbek eritme diyeti listesinde neler bulunur? Göbek eritmek için ne yapılmalı? İşte göbek yağından kurtulmanın yolları…

Göbek yağı nasıl eritilir? Göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek eritme diyet listesi!

Yaşam kalitesini arttırmak ve fit bir görünüm elde etmek son zamanlarda en çok önemsenen konular arasında yer alıyor. Bunun için dış görünüşü düzenlemek için diyetler ve listeler sıkça tercih edilen yöntemlerdendir.  

GÖBEK ERİTME DİYETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Milyonlarca insanı ilgilendiren bir sorun haline gelen göbek bölgesinde yağlanma sadece görünüşü değil sağlığı da olumsuz etkileyen bir durumdur. Yapılan araştırmalarda göbek problemi olan insanların kendi öz beğenilerinde de azalma ve özgüven eksikliği problemleri oluştuğu görülmektedir. Göbek eritmek için yapılan egzersizlerin yanında göbek eritme diyetlerini de uygulamak kısa zamanda bu problemden kurtulmanın yanı sıra sağlıklı beslenmeyi sağlamaktadır.

Göbek çevresinde yağlanma diyabet başta olmak üzere kalp hastalıkları felç ve diğer hastalıklara neden olmaktadır. Göbek yağlanması problemi olan kişilerin bu sorunu çözmeleri de sağlıklarını korumalarına yardımcı olan bir faktör olmaktadır.

Göbek eritme diyeti içerisinde lif oranı yüksek ürünler ile beslenme sağlanmaktadır. Trans yağ ve katkılı yiyeceklerden uzak kalınması da göbek eritme diyetinin en önemli özelliklerindendir.

Haberin Devamı

​​​​Göbek eritme diyetinde sık sık ve az beslenme uygulanmaya böylelikle de acıkma hissini engelleyerek günlük performansı arttırmayı hedeflemektedir.

Özellikle sebze tüketilmesi ve mümkün olduğunca çiğ sebzeler tüketilmesi üzerinde durulmaktadır. Çiğ sebzelerin yanında yağ oranı düşük olan kuruyemişler de tercih edilmektedir. Bu diyette zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı ve fındık yağı gibi yağlar gıdalar İçinde tercih edilmektedir.

Göbek eritme diyetinde yeşil çay ve bitki çayları tüketmek de göbek bölgesindeki yağ oranını yakmaya fırsat vermektedir.

Göbek eritme diyeti yapılırken aynı zamanda egzersizler yapılması günlük düzenli yürüyüşler yapmak ve diğer spor dalları ile uğraşmak önerilmektedir.

GÖBEK ERİTME DİYETİ LİSTESİNDE NELER BULUNUR?

Göbek eritme diyeti listesinde kahvaltıda yeşil çay ve bir dilim kepek ekmeği ile haşlanmış yumurta bir iki adet ceviz tüketilmesinin yanında yağsız peynir de tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

Ara öğünde şekersiz kahve bir iki adet ceviz ve bir avuç büyüklüğünde meyve tüketilmesi gerekmektedir.

Öğle yemeğinde ise bir kase çorbanın yanında yağsız pişirilmiş tavuk veya balık tüketilebilmektedir.

Diğer ara öğünde ise bir maden suyu ve yanında bir tane galeta tüketilebilmektedir.

Akşam yemeğinde zeytinyağlı sebze yemeği, bir kaç kaşık yoğurt, tuzsuz salata ve yanında 4 yemek kaşığı bulgur pilavı ve bir dilim çavdar ekmeği tavsiye edilmektedir.

Akşam yemeğinden sonra ise özellikle 1su bardağı kefir tüketmek de göbek bölgesindeki yağların yakımını hızlandırmaktadır. ​