Özel Üniversite

Özel Üniversite

Son dakika özel üniversite haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel üniversite ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel üniversite haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Üniversite

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel üniversite gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.040 özel üniversite haberi bulunmuştur. Tüm özel üniversite haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıktan öğrenciler için iki ücretsiz uygulama! Hizmete sunuldu
Bakanlıktan öğrenciler için iki ücretsiz uygulama! Hizmete sunuldu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Okul ve sınav başarınızı artıracak iki uygulamayı halk kütüphanelerimizde ücretsiz olarak sizinle buluşturuyoruz. Kişiye özel üniversite hazırlık çözümü olan Raunt akıllı çalışma sistemi size yapay zeka destekli kişiye özel çalışma programı sunacak. Hızlıgo ile de okuma hızınızı iki kata kadar artırabileceksiniz" dedi.
21.09.2023 Ekonomi
Başak Alara'nın şüpheli ölümü: Soru işaretleri giderilemedi
Başak Alara'nın şüpheli ölümü: Soru işaretleri giderilemedi Hukuk Fakültesi öğrencisi Başak Alara Karademir’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada savcılık ikinci kez takipsizlik kararı verdi. Kararda, şüpheli Hasan Atilla G. hakkında dava açmak için yeterli delil elde edilemediği, genç kızın intihar ettiği belirtildi.
1.06.2023 Gündem
Özel yurtlara zam sınırı! 2022-2023 özel yurtlara en fazla ne kadar zam yapılacak? Yurt zamları geri mi çekildi?
Özel yurtlara zam sınırı! 2022-2023 özel yurtlara en fazla ne kadar zam yapılacak? Yurt zamları geri mi çekildi? Yurt fiyatlarının artması nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler yurt zamlarıyla ilgili haberleri yakından takip ederken, Resmi Gazete’de yurt arayan öğrencileri ilgilendiren bir karar yayımlandı. Özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirdi. Peki, 2022-2023 özel yurtlara en fazla ne kadar zam yapılacak? İşte Özel yurtlara zam sınırı ile ilgili merak edilenler…
9.09.2022 Ekonomi
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu Öğrenci milyonları ilgilendiriyor. Özel üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili son dakika kararı. Özel üniversitelerin yaptığı yüzde 200'e varan zamlar mahkemeye taşındı. Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi tarafından alınan emsal niteliğinde karar ile Beylikdüzü'nde bulunan özel üniversitenin en fazla yüzde 79.60 zam yapabileceği belirtildi. Avukat Murat Bostan, "İhtiyati tedbir kararını mahkemeye kabul ettirdik. Şimdilik yüzde 79.60 olarak talebimizi kabul ettirdik. Fakat biz bununla da yetinmeyeceğiz. Yüzde 5-10 gibi okullarında taahhüt ettiği oranlar üzerinden esas davamızı açacağız" dedi.
20.08.2022 Eğitim
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Hastane faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması. İlave ücret ve katılım payı alınıyor. Vatandaşlar hastanelere gittiklerinde sürpriz faturalar ile karşılaşabiliyorlar. Fahiş faturalar dolayısıyla vatandaşlar ile hastane çalışanları karşı karşıya gelebiliyor. Tartışmalar daha çok özel hastanelerde yaşanıyor. Ayakta tedavilerde katılım payı devlet hastanelerinde 6 TL, devlet üniversiteleri ile ortak kullanılan Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde 7 TL, üniversite hastanelerinde 8 TL, özel hastanelerde 15 TL olarak uygulanıyor. Ayakta tedavide yazılan reçeteler için ilaç tutarının; emeklilerden yüzde 10’u, diğer kişilerden yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Ayrıca her bir reçete için 3 kutuya kadar ilaçta 3 TL, 3 kutuya ilave her bir ilaç için 1 TL katılım payı tahsil ediliyor. Peki her hastanede ilave ücret alınır mı? İlave ücret için sınır nedir? İlave ücret ödemekten kurtulmak mümkün mü? İşte sağlıkta ilave ücret ve katılım payı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
11.08.2022 Memur
Özel üniversite ücretleri ile ilgili YÖK’ten açıklama! İhbar ve şikayetler değerlendirildi! Özel üniversite ücretleri net olarak belirtilecek!
Özel üniversite ücretleri ile ilgili YÖK’ten açıklama! İhbar ve şikayetler değerlendirildi! Özel üniversite ücretleri net olarak belirtilecek! Özel üniversite ücretleri ile ilgili YÖK’ten açıklama geldi. YÖK’e gönderilen ihbar ve şikayetler değerlendirildi. Özel üniversitelerin eğitim ve öğretim ücretlerini belirli bir miktar olarak belirlemek yerine dönem sonu ve başlangıcındaki enflasyon ya da maliyetlere göre tespit edecekleri yönündeki açıklamalarda bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. YÖK, özel üniversitelere, öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için eğitim ve öğretim ücretlerinin net miktar olarak belirtilmesi zorunluluğunun bulunduğunu belirtti.
26.07.2022 Eğitim
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları...
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 7 Haziran tarihi itibarı ile SGK'nın bazı özel sağlık kuruluşları ile olan anlaşması iptal edildi. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlıksigortası olanlar ise bu durumun kendilerini nasıl etkileyeceğini araştırmaya başladı. SGK ve hastaneler arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle 18 hastane SGK sisteminden çıktı. Bu durum ise 1 milyona yakın hastanın tedavi giderlerini SGK’nın karşılayamayacağı anlamına geliyor.
27.06.2022 Ekonomi
Tazminatı devlet ödeyecek! Yeni düzenleme, değişti
Tazminatı devlet ödeyecek! Yeni düzenleme, değişti Tazminat ödemesi devlet eli ile yapılacak. Kamu ve özel sektör farkı bulunuyor. 3 milyon sınırı bulunuyordu. Yeni düzenleme ile değişti. Doktorlara açılan tazminat davaları konusunda yasal düzenleme yapıldı. Artık tazminat bedeli devlet tarafından ödenecek. Ancak özel hastane çalışanı doktorlar kapsam dışında bırakıldı.
18.05.2022 Çalışan Hakları
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor SGK tarafından karşılanmıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Detaylar tek tek ortaya çıktı. Trafik kazası geçiren sürücülerin tedavi masraflarını bir kısmını SGK karışılıyor ama üstünü vatandaş cebinden ödüyor. Özel, kamu; hangi hastaneye giderseniz gidin; acil durumda tüm tedavi giderleri SGK tarafından karşılanıyor. Ancak tedaviniz özel, üniversite ya da branş hastanesinde devam ediyorsa ve herhangi bir sosyal güvenlik sistemine bağlıysanız ya da Genel Sağlık Sigortası kapsamındaysanız SGK, sağlık giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden ödüyor. Yani, tedavinizin belirli bir miktarını karşılıyor, üzerini cebinizden ödemek durumunda kalıyorsunuz. Aynısı tedavinin bir parçası olan protez, suni uzuv gibi durumlar için de geçerli. Bunları da SGK, SUT üzerinden karşılıyor, üzerini vatandaş cebinden ödemek zorunda kalıyor. Herhangi bir sosyal güvenlik çatısı altında değilseniz, Genel Sağlık Sigortası kapsamında da değilseniz acil dışındaki tüm giderleri cebinizden ödemek zorundasınız. İşte milyonlarca araba sahibini ilgilendiren tüm detaylar...
1.04.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi yaptı. Hastaneye giden herkesi yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar belli oldu. Yüzde 35 ile 75 oranında zam yapıldı. Sağlık Bakanı Koca "Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) güncellenip yayınlandı. Böylece tanı ve tedavi ile ilgili ücretler yeniden belirlenmiş oldu" dedi. Bakan Ayrıca iki bakana da teşekkür etti. Tebliğde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığına ilişkin düzenlemeler de yer aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
4. doz aşı ne zaman? Aşıda kimler öncelikli, kimler 4.doz koronavirüs aşısı olacak?
4. doz aşı ne zaman? Aşıda kimler öncelikli, kimler 4.doz koronavirüs aşısı olacak? 4. doz aşı olacak mı, merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı'dan koronavirüs aşıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar için 4. doz aşı randevularının açıldığını söyledi. Peki, 4. Doz aşı ne zaman, aşıda kimler öncelikli grup?
16.08.2021 Gündem
Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? YKS barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi, ünivesite, açıköğretim okuyabilir mi?
Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? YKS barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi, ünivesite, açıköğretim okuyabilir mi? Barajı geçemeyen tercih yapabilir mi, üniversite okuyabilir mi? Barajı geçemeyenler ne yapmalı? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. ÖSYM YKS sınav sonuçlarının erişime açıldığını duyurmasıyla öğrencilerin üniversite tercihine yönelik araştırmaları da arttı. Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi boyunca 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu incelemeleri ve bu kılavuzu baz alarak tercihlerini yapmaları gerekiyor. Tercih sürecine geçmeden önce merak edilen konulardan biri de barajı geçemeyen öğrenciler tarafından soruluyor. Öğrenciler Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? YKS barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi, ünivesite, açıköğretim okuyabilir mi? sorularına yanıt arıyor.
28.07.2021 Eğitim
Kimler aşılanacak? Hangi meslekler aşılandı? Aşı çıktı mı nasıl öğrenilir?
Kimler aşılanacak? Hangi meslekler aşılandı? Aşı çıktı mı nasıl öğrenilir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türkiye'de aşılamada yeni bir grubun daha başladığını duyurdu. Bakan Koca, Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşılacağını duyurdu. Peki, Aşı kaç yaşa düştü? Aşı çıktı mı, nasıl öğrenilir? Aşı öncelik sırası nereden bakılır? Aşı sırası öğrenme!
11.06.2021 Sağlık
İl Sağlık Müdürü'nden flaş İstanbul açıklaması! 'Nasıl kurtuluruz?'
İl Sağlık Müdürü'nden flaş İstanbul açıklaması! 'Nasıl kurtuluruz?' İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Birisi çıkıp video yayınlıyor aşı şöyledir böyledir diyor. İnsanlar buna inanmasınlar." diyen Memişoğlu, "Biz aşıları; ki Türkiye 2009'dan beri takip sistemini kurmuş durumda. Bazen dezenformasyonlar da oluyor. Türkiye'deki aşı takip sistemi dünyada en iyilerinden birisi. Türkiye çok büyük bir altyapıya sahip durumda." diye konuştu.
15.04.2021 Yaşam
Sağlık Bakanlığı paylaşıyor! İşte Türkiye'de şu ana kadar aşı olan kişi sayısı...
Sağlık Bakanlığı paylaşıyor! İşte Türkiye'de şu ana kadar aşı olan kişi sayısı... Sağlık Bakanlığı'nın canlı aşı takip sistemi açıldı. Türkiye'de koronavirüs aşısı olan kişilerin sayısı anlık olarak sitede paylaşılıyor. Peki şu ana kadar kaç kişi aşı oldu? Öncelikli olarak kimler aşı olacak, nasıl randevu alınacak, yan etkileri neler ve yan etki durumunda ne yapılması gerekiyor? İşte aşı ile ilgili adım adım tüm bilgiler...
15.01.2021 Gündem
Aşılamanın ilk gününde 285 bin sağlık çalışanına aşı  yapıldı
Aşılamanın ilk gününde 285 bin sağlık çalışanına aşı yapıldı Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlatılan aşılamanın ilk gününde, öncelikli grupta yer alan sağlık çalışanlarından 285 bin kişi CoronaVac aşısı oldu.
14.01.2021 Gündem
MEB açıkladı! Okullarda yeni dönem!
MEB açıkladı! Okullarda yeni dönem! MEB milyonlarca öğrenciyi ilgilendin bir karar aldı. Meslek liseleriyle ilgili önemli bir çalışma başlatıldı. Başlayan bu yeni dönemde şehrin ihtiyaçlarına göre meslek liseleri açılacak. Meslek lisesi öğrencilerinin sadece okulda teorik ders alarak değil, sahada çalışarak yetişmesi gerektiğine işaret eden Selçuk, her kentin üretim potansiyeline göre meslek lisesi açılacağını söyledi. Meslek liseleri açılırken ihtiyacın da baz alındığını hatırlatan Selçuk, fabrikaların ve otellerin içerisine öğrencilerin eğitimini sürdürebilecekleri okulların açılması konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni dönemde bir değişiklik daha göze çarpıyor. Meslek liselerinden öğretmenlerin yanında artık ustabaşıları da derse girebilecek.
26.10.2020 Eğitim
Özel okullara KDV indirimi! Resmen değişti...
Özel okullara KDV indirimi! Resmen değişti... Son dakika haberi...Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile özel okullarda KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü. KDV indiriminden üniversiteler de yararlanacak. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal "KDV indirimi direkt velilerin okullara ödediği ücretlere yansıyacak bir şeydir" demişti.
29.08.2020 Eğitim
Başkentte sağlıkta normalleşme sürecinin ayrıntıları belli oldu
Başkentte sağlıkta normalleşme sürecinin ayrıntıları belli oldu Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, corona virüsle (Kovid-19) mücadelede hastanelerdeki normalleşme sürecinde yarım saat arayla hasta alabileceklerini belirterek, "Sadece Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden hasta kabulü yapacağız. Bu konuda Başkentlilerin azami gayret göstermesini rica ediyoruz." dedi.
3.06.2020 Gündem
Kardeş kavgası dev fabrikayı yok olmanın eşiğine getirdi!
Kardeş kavgası dev fabrikayı yok olmanın eşiğine getirdi! İki kardeş arasındaki kavga, İstanbul Arnavutköy’de bulanan 200 milyon lira cirolu DÇT Demir Çelik Fabrikası’nı yok olmanın eşiğine getirdi. Dev fabrika üretimden düştü, adres olarak eski bir tavuk çiftliği gösterildi. Bir süre kayyım denetiminde kalan fabrikanın yönetiminde şimdilerde, ikisi işsiz biri inşaat işçisi 3 kişi bulunuyor.
1.06.2020 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı'ndan 'mobil' psikolojik destek
Sağlık Bakanlığı'ndan 'mobil' psikolojik destek Sağlık Bakanlığı, corona virüsle mücadelede yer alan sağlık personelinin ruh sağlığının korunması ve desteklenmesi amacıyla mobil "Ruh Sağlığı Destek Sistemi"ni hayata geçirdi. Gönüllü, erişkin ve çocuk-ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri ile güvenli ve resmi bir kanalla sağlık çalışanlarına görüntülü görüşme imkanı sağlayan sistem, kontrol görüşmelerinin de yapılmasına olanak tanıyor. Uygulamadan kamu-özel-üniversite dahil sisteme kayıtlı tüm sağlık personeli yararlanabiliyor.
16.04.2020 Sağlık
Vakıf üniversitelerinin kontenjanlarına alt limit getiriliyor
Vakıf üniversitelerinin kontenjanlarına alt limit getiriliyor Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç "Yükseköğretim sistemine özel üniversitenin getirilmesi lazım. Türkiye'de artık özel üniversite kavramının tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Vakıf üniversitelerinin kontenjanlarına bir alt limit getireceğiz. Vakıf üniversitelerinde bütün program tam burslu olduğunda herhangi bir kontenjan kısıtı olmayacak" "Vakıf üniversitelerinde öğrencilere yüzde 75 indirim oranını mütevelli heyetlerin talepleri üzerine kaldırıyoruz ve tam burslu öğrenci okutmalarını teşvik ediyoruz" dedi.
11.01.2020 Eğitim
"Bebeğin ilk aşısı anne sütü"
"Bebeğin ilk aşısı anne sütü" Sağlıklı bebekler için anne sütünün önemli olduğunu belirten Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Meryem Kapancı, “Emzirme, her çocuğun yaşama en sağlıklı başlangıcını sağlamanın hayati bir parçası, bebeğin ilk aşısı ve en iyi beslenme kaynağı” dedi.
26.10.2019 Sağlık
Kavacık'ta özel üniversite binasında yangın
Kavacık'ta özel üniversite binasında yangın Kavacık'ta bulunan özel üniversite binasında yangın çıktı.
9.09.2019 Gündem
Sınavlarda düzenleme yapılacak!
Sınavlarda düzenleme yapılacak! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı'na göre, Türkiye'de Japonya örneği incelenerek sadece kadın öğrencilerin kabul edildiği kadın üniversiteleri kurulacak. Dünya akademik başarı sıralamalarında 2023 yılı itibarıyla en az 2 üniversitenin ilk 100'e ve en az 5 üniversitenin de ilk 500'e girmesi sağlanacak. Eğitim sisteminin öğrenciler üzerinde yarattığı baskıyı azaltmak amacıyla kademeler arası geçişlerde uygulanan sınavlarda düzenlemeler yapılacak.Dezavantajlı bölgelerden başlayarak okul yemeği uygulamasına geçilecek.
9.07.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Özel Üniversite ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel üniversite haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.