Ötv Oranları

Ötv Oranları

Son dakika ÖTV oranları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ÖTV oranları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ÖTV oranları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ötv Oranları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ötv oranları gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 ötv oranları haberi bulunmuştur. Tüm ötv oranları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ticari araç ÖTV oranları 2023! Ticari araçlarda ÖTV indirimi ne kadar olacak? Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon ÖTV oranları!
Ticari araç ÖTV oranları 2023! Ticari araçlarda ÖTV indirimi ne kadar olacak? Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon ÖTV oranları! Ticari araçlarda ÖTV indirimi ve Ticari araç ÖTV oranları sorgulaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafa ticari araçlarda ÖTV muafiyeti uygulanacağı açıklaması sonrası başladı. Erdoğan açıklamayı Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde açıkladı. Peki, icari araçlarda ÖTV alınmayacak mı? Ticari araçlarda ÖTV indirimi ne kadar olacak? İşte Ticari araç ÖTV oranları…
24.04.2023 Ekonomi
Hyundai fiyat listesi 2022! ÖTV indirimi sonrası araç fiyatları 2022 ne kadar oldu, ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli?
Hyundai fiyat listesi 2022! ÖTV indirimi sonrası araç fiyatları 2022 ne kadar oldu, ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Motor 1600 santimetre küp (cm3) geçmeyenler için yüzde 45, 50, 80 şeklinde üç farklı dilimde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarına ara kademeler eklendi. ÖTV matrahı 120 bin lirayı aşmayan otomobiller yüzde 45'lik vergi oranı diliminde yer alacak. Peki, ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV sonrası Hyundai fiyat listesi 2022 nedir?
13.01.2022 Ekonomi
Araba fiyatları düşer mi? 2. el araba fiyatları ne zaman düşecek? Sektörden kritik uyarı!
Araba fiyatları düşer mi? 2. el araba fiyatları ne zaman düşecek? Sektörden kritik uyarı! Çip krizi, tedarik sorunu ve ÖTV gibi nedenlerle araba fiyatları yükselmeye devam ediyor. Pandeminin başından bari yaşanan kriz daha da derinleşti. Araba fiyatlarındaki önlenemez yükseliş piyasayı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle tüm dünyada yaşanan çip krizi ikinci el araç fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Peki, Araba fiyatları artacak mı? İkinci el araba fiyatlarına zam gelir mi? Araba fiyatları düşer mi? 2. el araba fiyatları ne zaman düşecek? İşte otomobil piyasasında son durum…
13.11.2021 Ekonomi
Motorlu karavanda ÖTV düzenlenmesi isteniyor!
Motorlu karavanda ÖTV düzenlenmesi isteniyor! TOKKDER Türkiye’nin karavan turizminde daha aktif olabilmesi için girişimlerini artırıyor.
25.02.2021 Otomobil
Otomobilde 3.450 liralık ÖTV indirimi
Otomobilde 3.450 liralık ÖTV indirimi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ÖTV oranları için taban olarak alınan matrahlar indirildi. Böylece en ucuz otomobillerde ÖTV ve dolayısıyla fiyat 3 bin 450 lira düştü. Orta halli otomobillerde fark 8 bin 100 liraya pahalı otomobillerde ise oran olarak aynı kalsa bile otomobil fiyatındaki düşüş miktar olarak 11 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Şimdiye kadar en düşük oran olan yüzde 45 ile baz fiyatı 46 bin liranın altındaki araçlar vergilenirken yeni durumda baz fiyat 70 bine çıktı.
24.09.2018 Ekonomi
ÖTV tasarısı Meclis'ten geçti
ÖTV tasarısı Meclis'ten geçti Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, Motorlu taşıtların ÖTV oranlarını yeniden belirlemeye yönelik düzenlemeleri içeren tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
29.09.2021 Gündem
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla akaryakıt ve içkiye gelecek özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı da netleşti. Alkollü içki ve akaryakıtta ÖTV tutarı yüzde 25.61 oranında artırıldı. Benzin grubunda 2.31 lira, motorinde ise 2.17 liralık bir zam oldu.
4.01.2024 Ekonomi
Bakanlıktan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama
Bakanlıktan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıttaki ÖTV artışına ilişkin, "ÖTV tutarları, maktu olması hasebiyle enflasyon karşısında erimiştir. Bunun sonucunda, akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV'nin; 2016 yılında GSYH içindeki payı yüzde 4,58 iken 2022 yılında yüzde 2,80'e, vergi gelirleri içindeki payı ise 2016 yılında yüzde 26,23 iken 2022 yılında yüzde17,84'e düşmüştür. Artışlar, 2016 yılından itibaren meydana gelen enflasyon artışının çok altındadır" açıklamasında bulundu.
16.07.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarında yeni yıl öncesi flaş gelişme! Son uyarı yapıldı, kritik detay
Araba fiyatlarında yeni yıl öncesi flaş gelişme! Son uyarı yapıldı, kritik detay Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Yeni yıl öncesi ve sonrası araba piyasasıyla ilgili tüm bilinmeyenleri İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel anlattı. Peki araba fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Yeni yılda araba almak isteyenleri neler bekliyor? ÖTV ile ilgili yeni yılda bir değişiklik olacak mı? 6+6 sisteminde son durum ne? İşte sıfır ve ikinci el araba almak isteyen milyonları kapsayan tüm detaylar...
26.12.2022 Ekonomi
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Yeni yılda fiyatlar artacak mı?
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Yeni yılda fiyatlar artacak mı? Araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Yeni yılda araba fiyatları artacak mı, düşecek mi? sorusu cevabını buldu. Uzman isimlerden otomobil piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. ODMD Genel Sekreteri Hayri Erce, fiyatları etkileyen 3 parametre olduğunu vurgulayıp yeni yılda araba piyasasının geleceğiyle ilgili konuştu.
16.12.2022 Ekonomi
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi? Yeni araç alacaklara ÖTV indirimi iddiası!
İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi? Yeni araç alacaklara ÖTV indirimi iddiası! Kurdaki artış nedeniyle araba alacakların gözü kulağı ÖTV indirimi haberlerinde. Otomobillerde ÖTV oranları yüzde 80’e kadar çıkmış durumda. Sosyal medyada ise ilk otomobilini alana 5 yıl satmama koşuluyla ÖTV’siz araç satılacağı iddiaları dolaşıyor. Söz konusu paylaşımlarından ardından “İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yeni araç alacaklara ÖTV indirimi hakkında merak edilenler…
12.10.2022 Ekonomi
Araçlarda ÖTV indirimi olur mu, ÖTV indirimi gelecek mi?
Araçlarda ÖTV indirimi olur mu, ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV indirimi gelecek mi, araçlarda ÖTV indirimi olur mu? Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Cumhurbaşkanı motorlu araç özel tüketim vergisi (ÖTV) ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek, sıfıra indirebilecek. Peki, otomobil fiyatları düşecek mi, sıfır otomobil fiyatları düşer mi?
26.07.2022 Ekonomi
Araç fiyatları düşer mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları artacak mı, düşecek mi? Araç alacaklar işte piyasadaki son durum!
Araç fiyatları düşer mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları artacak mı, düşecek mi? Araç alacaklar işte piyasadaki son durum! Araç fiyatları düşecek mi, artacak mı? ÖTV tebliğindeki ‘Bakanlar Kurulu’ ibaresi ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre; Cumhurbaşkanı, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını üç katına kadar artırabilecek, sıfıra indirebilecek. Öte yandan Dün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, dilimlerinde indirim yapacaklarını belirterek "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere. Türkiye'de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu karar sonrası araç fiyatları düşer mi, ikinci el araç fiyatları düşecek mi artacak mı?
26.07.2022 Ekonomi
ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var?
ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var? ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanı, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını artırabilecek veya indirebilecek. Peki, ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var? İşte detaylar…
26.07.2022 Ekonomi
ÖTV ile ilgili son dakika gelişmesi! Sıfıra indirme...
ÖTV ile ilgili son dakika gelişmesi! Sıfıra indirme... Araba alacak milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. ÖTV ile ilgili flaş açıklama. Resmen ilan edildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğle, Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin III. bölümünden yer alan 'vergi oranı ve yetki' başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.
26.07.2022 Ekonomi
Sıfır araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek, yeni kampanya ve indirimler...
Sıfır araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek, yeni kampanya ve indirimler... Araba alma planı yapan birçok kişi çip krizi ve sonrasında yaşanan tedarik sorunun fiyatlara yansıması nedeni ile bu planlarını erteledi. Döviz kurunda yaşanan artışın tersine dönmesi ve hızla düşmesi ise; 'Araba fiyatları düşecek mi?' sorusunu akıllara getirdi. Bu sorunun yanıtı netleşiyor. Araba almak isteyenlere güzel haber geldi. Sıfır araba fiyatları düşüyor. Yeni kampanyalar ve indirim imkanları araç almayı düşünenler için hayata geçiriliyor. Ancak sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketin araba fiyatlarına doğrudan yansıtılmaması nedeniyle sıfır araçlarda görülecek düşüşler de döviz kurundaki düşüş ile paralellik göstermeyecek.
27.12.2021 Ekonomi
2022 MTV artışı ne kadar oldu? Yeni MTV oranları 2022 ne kadar oldu?
2022 MTV artışı ne kadar oldu? Yeni MTV oranları 2022 ne kadar oldu? 2022 yılında vergi, harç ve cezalara gelen zam oranı belli oldu! Yeni tarife Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde de (MTV) ise yeniden değerleme oranına göre artış oldu. Peki, 2022 MTV artışı ne kadar oldu? Yeni MTV oranları 2022 ne kadar oldu? 2022 MTV sorgulama!
21.12.2021 Ekonomi
MTV, ÖTV, emlak vergisi, harç, değerli kağıtta yeni tarifeler belli oldu!
MTV, ÖTV, emlak vergisi, harç, değerli kağıtta yeni tarifeler belli oldu! Yeni yılın gelmesine sayılı günler kala vergi düzenlemeleri birer birer Resmi Gazete'de yayımlanmaya başladı. Buna göre vergi, harç, değerli kağıt, engelli otomobili tavanı gibi birçok kalemde yeni rakamlar belli oldu.
21.12.2021 Ekonomi
Karavan'da ÖTV yüzde 45'e indi!
Karavan'da ÖTV yüzde 45'e indi! Motorlu karavan satışlarında uygulanan ÖTV %220’den %45’e indi.
27.10.2021 Otomobil
Araç kiralamada beklenti ikiye katlandı!
Araç kiralamada beklenti ikiye katlandı! Pandemi sürecinde kısıtlamaların gevşetildiği Haziran ayı ile ivmelenen normalleşme adımları araç kiralama sektöründe umutları yeşertti.
11.06.2021 Otomobil
Araba alacaklar için büyük fırsat! Sıfır faiz seçeneği...
Araba alacaklar için büyük fırsat! Sıfır faiz seçeneği... Araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Ödemelerde büyük kolaylık sağlanıyor. Araba alımında sıfır faizli kredi seçeneği sunuluyor. Kampanya nisan ayı için geçerli. Araba almayı planlayan pek çok kişi taksit seçeneklerinden yararlanmak istiyor. Otomotiv firmaları çeşitli kampanyalarla araba alıcılarına ödeme kolaylığı sağlıyor. Opel tarafından nisan ayına özel finansman seçenekleri sunuluyor. Araba almak isteyenlere 0,99 faiz oranı ile araba alma fırsatı veriliyor. Ayrıca KOBİ'lere özel sıfır faiz imkanı da bulunuyor.
5.04.2021 Otomobil
İkinci el araç alım satım vergisi mi geliyor? İkinci el araç alım satımında yeni vergi iddiası! İkinci el araç alım satım vergisi ne kadar?
İkinci el araç alım satım vergisi mi geliyor? İkinci el araç alım satımında yeni vergi iddiası! İkinci el araç alım satım vergisi ne kadar? Ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni kriterler getirilecek. Şubat ayında bazı elektrikli araçlara getirilen ÖTV zammının ardından, ikinci el araba alım satım işlemlerinde alınacak yeni bir vergi uygulamasının da hazırlandığı iddia edildi. İddiaya göre taslak ile ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanması da öngörülüyor.
31.03.2021 Gündem
Sigara maktu vergi nedir? Maktu vergi nedir, neden ve kimlerden alınır? Maktu vergi artışı sigara fiyatlarını etkileyecek mi?
Sigara maktu vergi nedir? Maktu vergi nedir, neden ve kimlerden alınır? Maktu vergi artışı sigara fiyatlarını etkileyecek mi? Sigara ve tütün ürünlerine uygulanan ÖTV oranlarında indirime gidilirken, yine bu ürünlerden alınan maktu vergi oranları artırıldı. Resmi Gazete'de dün yayımlanan karar ile birlikte sigara fiyatları üzerinden alınan ÖTV oranı yüzde 67'den yüzde 63 oranına düşürüldü. Tütün ürünü olarak kabul edilen sigarillo ve purolarda 67-80 oranında olan ÖTV oranı ise yüzde 63'e indirildi. Sigara fiyatlarının, ÖTV'deki düşüş ve maktu vergideki artıştan sigara fiyatları etkilenmeyecek. Maktu vergi nedir? Sigara maktu vergi ne demek, neden alınır?
25.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ötv Oranları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ötv oranları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.