Gazete Vatan Logo

ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var?

ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanı, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını artırabilecek veya indirebilecek. Peki, ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var? İşte detaylar…

ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var?

ÖTV düzenlemesi! Özel Tüketim vergisinde (ÖTV) değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi. Yeni düzenleme Cumhurbaşkanı’na ÖTV indirimi ve artırımı ile ilgili yetki veriyor. Peki, ÖTV indirimi gelir mi? Cumhurbaşkanı ÖTV’yi sıfıra indirebilir mi? ÖTV düzenlemesinde neler var? İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ÖTV’Yİ SIFIRA İNDİREBİLİR Mİ?

Yeni düzenlemeyle Cumhurbaşkanı, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek ve sıfıra indirebilecek.

ÖTV DÜZENLEMESİNDE NELER VAR?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğle,  'vergi oranı ve yetki' başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

Maddedeki 'Bakanlar Kurulu' ibaresi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirilirken, önceki uygulamada Bakanlar Kurulu'nun 'motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme' yetkisi, Cumhurbaşkanınca 'ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme' olarak yeniden düzenlendi.

Haberin Devamı

ÖTV VE MATRAHLARININ ALT VE ÜST SINIRI NE?

Düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı ayrıca; belirlenen ÖTV ve matrah sınırları içinde kalmak şartıyla binek otomobiller için farklı matrah grupları oluşturabilecek.

Malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirlenebilecek.