Gazete Vatan Logo

İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi? Yeni araç alacaklara ÖTV indirimi iddiası!

Kurdaki artış nedeniyle araba alacakların gözü kulağı ÖTV indirimi haberlerinde. Otomobillerde ÖTV oranları yüzde 80’e kadar çıkmış durumda. Sosyal medyada ise ilk otomobilini alana 5 yıl satmama koşuluyla ÖTV’siz araç satılacağı iddiaları dolaşıyor. Söz konusu paylaşımlarından ardından “İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yeni araç alacaklara ÖTV indirimi hakkında merak edilenler…

İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi? Yeni araç alacaklara ÖTV indirimi iddiası!

ÖTV muafiyeti ile ilk defa araç alacaklara indirim yapılacağı yönündeki iddialar vatandaşların söz konusu olayın detaylarını sorgulamasına neden oldu. İddiaya göre ilk arabasını alacak olanlara 5 yıl satmamak koşulu ile ÖTV indirimi uygulanacak. Peki, İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi?

İlk arabada ÖTV indirimi var mı, ilk defa araç alanlara ÖTV indirimi geldi mi?

İlk otomobilini alanlara 5 yıl satmama koşulu ile ÖTV'siz araç satılacağı yönündeki iddialara yönelik henüz bir kampanya yürütülmüyor, böyle bir çalışma kamuoyuyla paylaşılmadı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş haftalarda yaptığı açıklamada ilk otomobilini alan gençler için sıfır ÖTV vaadinde bulunmuş sonrasında da iktidara geldiklerinde sıfır araç alımında Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) sadece lüks araçlarda uygulayacaklarını söylemişti.

ÖTV'ye baz teşkil eden matrahın artırılması ile olabilecek. Böylece daha yüksek vergi daha yüksek fiyatlı otomobiller için geçerli olurken diğerlerinde oran düşecek.  ÖTV’ye baz teşkil eden matrah arttırılarak özellikle yerli otomobillerde birkaç modelin daha düşük vergi oranları içerisine dahil olması bekleniyor.

Haberin Devamı