Otizm

Otizm

Son dakika otizm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otizm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otizm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otizm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otizm gelişmeleri de dahil olmak üzere 575 otizm haberi bulunmuştur. Tüm otizm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival
Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival ‘’Çocukların Festivali’’ bu sene altıncı kez 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de kapılarını aralıyor. Sanatın her dalına dokunan festivalde ‘içi içine sığmayan’ çocuklar için konser, tiyatro, sanat ve bilim atölyeleri başta olmak üzere 50’den fazla etkinlik yer alıyor.
9.04.2024 Vitrin
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Berkay Ateş'ten anlamlı hareket
Berkay Ateş'ten anlamlı hareket Berkay Ateş, 19 Şubat tarihli doğum günü için anlamlı bir bağış projesine imza attı. Oyuncu, hediye göndermek isteyen dostları için sosyal medya hesabından duyuruda bulundu.
7.02.2024 Magazin
Otizm destek merkezi açıldı
Otizm destek merkezi açıldı Büyükşehir’den engelsiz Adana yolunda bir adım daha. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.
29.01.2024 Adana
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın!
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın! Zihinsel hastalıkların teşhisi benzer belirtiler nedeniyle zaman alabiliyor. Hastalıklar arasında nüanslar olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve diğer birçok zihinsel hastalığın benzer semptomlar sergileyebileceğine dikkat çekerken aşırı konuşmanın, özgüvenin yanı sıra DEHB, otizm, kaygı bozukluğu ve bipolar bozukluk gibi durumların da belirtisi olabileceğini söyledi ve hastalıkların belirtilerine dair bilgiler verdi.
31.12.2023 Sağlık
Otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı
Otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların eğitimine destek olmak için Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu'nda yerini aldı.
7.11.2023 Vitrin
Dönence'nin Miro'su Atakan Hoşgören: İstanbul'u özlediğimi inkar edemem
Dönence'nin Miro'su Atakan Hoşgören: İstanbul'u özlediğimi inkar edemem Oyuncu Atakan Hoşgören, Kanal D’nin yeni dizisi “Dönence” ile izleyici karşısına çıktı. Dizide Sümeyye Aydoğan’ın canlandırdığı Gece’nin sevgilisi Miro’ya hayat veren oyuncu, “Daha önce karşı karşıya kalmadığım bir konuydu. Heyecanlandım, bu işin en güzel şekilde parçası olmak istedim” diyor.
18.07.2023 Magazin
Dönence'nin yeni bölüm tanıtımı yayınlandı!
Dönence'nin yeni bölüm tanıtımı yayınlandı! Kanal D’nin, yapımcılığını D Media’nın, yönetmenliğini Serdar Gözelekli’nin üstlendiği yeni dizisi Dönence ilk bölümü ile izleyici karşısına çıktı.
5.07.2023 Televizyon
'Dönence' ilk bölümüyle izleyiciyi ekrana kilitledi!
'Dönence' ilk bölümüyle izleyiciyi ekrana kilitledi! Kanal D’nin, yapımcılığını D Media’nın, yönetmenliğini Serdar Gözelekli’nin üstlendiği, senaryosunu ise Nuray Uslu'nun kaleme aldığı ve büyük bir merakla beklenen yeni dizisi 'Dönence' ilk bölümü ile ekrana geldi. Başrollerini Sümeyye Aydoğan ile Caner Topçu’nun paylaştığı, usta oyuncuların yanı sıra genç yetenekleri de kadrosunda buluşturan 'Dönence' izleyicilerden tam not aldı.
5.07.2023 Magazin
Otizmli kadın kanepede erimiş halde bulundu! ‘Bir hafta yemek yiyemedim’ dedi ve korkunç detayları anlattı
Otizmli kadın kanepede erimiş halde bulundu! ‘Bir hafta yemek yiyemedim’ dedi ve korkunç detayları anlattı 3 Ocak 2022'de polis korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. 36 yaşındaki Lacey Fletcher'ın idrar, dışkı, böcek ve şiddetli ülserle kaplı cesedi, kanepede 'erimiş' halde bulundu. Kadının ebeveynleri 'ihmalle' suçlanırken davada şoke eden bir gelişme yaşandı.
16.06.2023 Dünya
Ünlü şarkıcı Sia otizmli olduğunu açıkladı!
Ünlü şarkıcı Sia otizmli olduğunu açıkladı! 'Unstoppable', 'Chandelier' ve Cheap Thrills' gibi şarkılarıyla dünya çapında ün kazanan Avustralyalı pop yıldızı Sia, hayatına dair bilinmeyenleri açıkladı. İtiraf gibi açıklamalarda bulunan Sia, otizmli olduğunu ve uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili iyileşme sürecinde olduğunu anlattı.
1.06.2023 Magazin
IQ'su Einstein ve Hawking'ten daha yüksek çıktı hayalini duyanlar şaşkına döndü...
IQ'su Einstein ve Hawking'ten daha yüksek çıktı hayalini duyanlar şaşkına döndü... 11 yaşındaki çocuğun IQ'su Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha yüksek çıktı. Üç yaşında otizm teşhisi konulan dahi çocuk, beş yaşında ilkokulu, bir yıl sonra da ortaokul ve liseyi bitirdi. Şimdi master yapan küçük kız duyanları şaşkına çeviren hayalini açıkladı.
8.05.2023 Dünya
‘Çocukların Festivali’ 5-6-7 Mayıs’ta
‘Çocukların Festivali’ 5-6-7 Mayıs’ta ‘Çocukların Festivali’ bu sene beşinci kez 5-6-7 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM ev sahipliğinde İstanbul ve deprem bölgesindeki çocuklar için kapılarını aralıyor.
20.04.2023 Yaşam
Ülkeyi karıştıran itiraf! Mahkemede kararları hakimin yerine yapay zeka verdi
Ülkeyi karıştıran itiraf! Mahkemede kararları hakimin yerine yapay zeka verdi Kolombiya'da bir hakimin itirafları tartışmalara neden oldu. Şaşırtıcı açıklamalarda bulunan hakim, bir çocuğun sağlık hakları ile ilgili bir davada yapay zeka motoru ChatGPT'yi kullandığını açıklayarak son günlerdeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
3.02.2023 Dünya
Selin Şekerci'den şaşırtan itiraf: Psikolojik destek alıyorum
Selin Şekerci'den şaşırtan itiraf: Psikolojik destek alıyorum “Sevda Mecburi İstikamet” filminde otizm spektrum bozukluğu olan bir kızı canlandıran Selin Şekerci, rolüyle ilgili şaşırtan itiraflarda bulundu.
16.01.2023 Magazin
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
13 yaşındaki kızın çıplak cesedi bulundu! Şüphe edilecek en son kişi katili çıktı
13 yaşındaki kızın çıplak cesedi bulundu! Şüphe edilecek en son kişi katili çıktı Annesiyle birlikte yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğunun cesedi evinden kilometrelerce uzakta gömülmüş halde bulundu. Üstünde kıyafeti yoktu ve 14 kez bıçaklanmıştı. Buna onu yapan iki isim ise hiç akla gelmeyecek, hatta en son düşünülecek kişilerdi. Her şey ortaya çıktığında 'Neden?' sorusu milyonların aklını kurcalamıştı. İşte 2016 yılında yaşanan o kan donduran olayın hikayesi...
31.12.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Nisan ayında hayata geçirilecek
TBMM Başkanı Şentop: Nisan ayında hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'nde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı, istihdamdan erişilebilirliğe, eğitimde sağlığa siyasi hayata katılımdan hakların korunmasına kadar çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu plan, güçlü koordinasyon, çok taraflı iş birliği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan 31 hedefe yönelik 107 eylem alanı ve 275 faaliyeti içermektedir" dedi.  
2.12.2022 Siyaset
Tavuklarını seven otizmli genci dövdüğü iddiası! Gözaltına alındı
Tavuklarını seven otizmli genci dövdüğü iddiası! Gözaltına alındı Diyarbakır'da otizmli Amed Kuşkanadı'nın (19) ailesi, mahallede sevdiği tavukların sahibi H.Y. ve arkadaşı tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Kuşkanadı'nın kaşına dikiş atılırken, gözaltına alınan ve suçlamayı kabul etmeyen H.Y., adli kontrolle serbest kaldı.
2.12.2022 Yaşam
Bakımevinde otizmli genç hayatını kaybetti! 'Çocuğunuz elma yedi, kalbi durdu'
Bakımevinde otizmli genç hayatını kaybetti! 'Çocuğunuz elma yedi, kalbi durdu' Sultanbeyli'de özel bir engelli bakım merkezinde kalan otizmli Oğuz Sercan Şevker (31) iddiaya göre yasak olmasına rağmen elma yedirilmesi nedeniyle nefessiz kalarak öldü. Aile ihmal olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Bakımevi yetkilileri ise Şevker'in bahçede bulunan ağaçtan elma kopararak yediğini söyleyerek ihmal iddialarını kabul etmedi.
2.11.2022 Yaşam
Bakan Yanık: Politikalarımızın odağına her zaman aileyi alıyoruz
Bakan Yanık: Politikalarımızın odağına her zaman aileyi alıyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir dizi programa katılmak için geldiği Mersinde Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin açılışını yaptı. Bakan Yanık, "Politikalarımızın odağına her zaman aileyi alıyoruz" dedi.
7.10.2022 Gündem
Pandemide doğan çocuklar ile ilgili flaş uyarı: Konuşma problemi arttı
Pandemide doğan çocuklar ile ilgili flaş uyarı: Konuşma problemi arttı Pandemi dönemi dünyaya gelen 2-3 yaş grubu çocukların genellikle gelişimsel dil problemi yaşadıklarına dikkat çeken Dil ve Konuşma Terapisti Özden Gamsız, "Gelişimsel dil bozukluğu yaşayan çocuklar, özellikle pandemi sürecinde çevresel uyaranlardan uzak kaldılar ve bu durum da konuşma problemlerinde bir artışa sebep oldu” dedi.
4.10.2022 Sağlık
Etlik Şehir Hastanesi özellikleri neler, kaç yataklı? Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde hangi bölümler var?
Etlik Şehir Hastanesi özellikleri neler, kaç yataklı? Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde hangi bölümler var? Etlik Şehir Hastanesi açılışı saat kaçta, Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılış töreni programı ne? Ankara'nın 2'nci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle açılacak. 8 ayrı hastaneden oluşan şehir hastanesi birçok ilke imza atacak. Etlik Şehir Hastanesi saat kaçta açılıyor, ne zaman? Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılış töreni programı ve bölümleri…
28.09.2022 Gündem
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de 18 yaş üzeri yetişkin engellilere yönelik hizmete alınan ilk halk eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Özel eğitime ihtiyacı olan 18 yaş üstü yetişkin bireyler için açılan "Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaretinde Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de eşlik etti.
2.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Otizm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otizm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.