Ösym Haber

Ösym Haber

Son dakika ÖSYM haber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ÖSYM haber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ÖSYM haber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ösym Haber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ösym haber gelişmeleri de dahil olmak üzere 211 ösym haber haberi bulunmuştur. Tüm ösym haber haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS başvuru süresi yarın sona eriyor! Flaş değişiklik...
YKS başvuru süresi yarın sona eriyor! Flaş değişiklik... Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. ÖSYM tarafından bu yıl yeni uygulama başlatıldı. Daha önce yapılmayan bir yenilik hayata geçirildi. Öğrenciler T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile yapabilecekler. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adayları için büyük kolaylık sağlanacak.
1.03.2021 Eğitim
YKS ile ilgili flaş açıklama! Adayların...
YKS ile ilgili flaş açıklama! Adayların... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. YKS'ye girecek adaylar için uyarı yapıldı. 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 4 Şubat’ta başladı. 2 Mart Salı günü sona erecek başvurular için rehberlik uzmanlarından önemli uyarılar geldi. Uzmanlar, adayların işlemlerini son güne bırakmamalarını hatırlattı.
17.02.2021 Eğitim
MEB duyurdu! Ve başladı, bugünden itibaren...
MEB duyurdu! Ve başladı, bugünden itibaren... MEB’den flaş karar! Binlerce öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Öğrenciler için fırsat niteliğinde bir yeniliğe imza atıldı. Bugün itibarı ile başladı. 11 Haziran tarihine kadar devam edecek. İsteyen tüm öğrenciler ücretsiz olarak yararlanabilecek. YKS’ye girecek adaylar için 'YKS İnteraktif Soru Çözümleri Platformu’ oluşturuldu. Tüm adaylara açık platformda canlı yayında sorulan sorulara öğrenciler yanıt verebilecek.
8.02.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yarın saat 15.00'te...
MEB resmen duyurdu! Yarın saat 15.00'te... Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. MEB tarafından resmen duyuruldu. Yarın başlıyor. Çok önemli yenilik. Bakan Selçuk da sosyal medyadan detayları paylaştı. YKS'ye girecek adayları yakından ilgilendiren bilgilendirmede Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "interaktif" sorular ile ilgili bilgi verdi.
7.02.2021 Eğitim
Öğrenciler merakla bekliyordu! Bugün başladı
Öğrenciler merakla bekliyordu! Bugün başladı Binlerce öğrenci bekliyordu. ÖSYM’den flaş karar! Bugün başladı. Daha önce yapılmayan bir yenilik hayata geçirildi. Öğrenciler T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile yapabilecekler. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adayları için büyük kolaylık sağlanacak.
4.02.2021 Eğitim
Atama müjdesi! Bakanlık duyurdu: 2 bin 392 engelli ataması yapılacak
Atama müjdesi! Bakanlık duyurdu: 2 bin 392 engelli ataması yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atanacağını açıkladı. Atamalar EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.
10.01.2024 Gündem
ALES puan hesaplama! ALES baraj puanı kaç, ALES puanı nasıl hesaplanır?
ALES puan hesaplama! ALES baraj puanı kaç, ALES puanı nasıl hesaplanır? ALES/3 sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ALES puan hesaplama için aramalar devam ediyor. Sayısal ve Sözel Testlerden oluşan söz konusu sınavın ardından, ÖSYM ALES cevap anahtarı kitapçıklarını ÖSYM.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Peki, ALES puanı nasıl hesaplanır, kaç olmalı? ALES puanı hesaplama sistemi...
9.12.2022 Eğitim
ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? İşte ALES puan hesaplama formülü!
ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? İşte ALES puan hesaplama formülü! 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2022-ALES/3) ile birlikte adaylar ALES puanlarının hesaplama yöntemlerini araştırıyor. Lisansüstü eğitim, yurt dışı eğitim, akademik personel alımı ile bazı kurumların burs başvurularında kullanılan ALES puanı akademik kariyer için büyük önem taşıyor. ÖSYM, başvuru kılavuzunda ALES puanı hesaplama formülü ve ham puanların nasıl hesaplanacağını açıklamıştı. Peki, ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? ALES 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? ALES ham puan hesaplama formülü!
20.11.2022 Eğitim
TUS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 2. Dönem TUS sonuçları erken açıklanır mı?
TUS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 2. Dönem TUS sonuçları erken açıklanır mı? TUS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 2. Dönem) tercih işlemleri gerçekleşti. Tercih işlemlerinin gerçekleşmesi sonucu gözler sonuçlara çevrildi.
31.10.2022 Eğitim
ALES puanı nasıl hesaplanır? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?
ALES puanı nasıl hesaplanır? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Adaylar sınav puanının nasıl hesaplandığını ve sonuç açıklama tarihini sıklıkla araştırıyor. Peki, ALES puanı nasıl hesaplanır? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ALES puanı hesaplama formülü!
21.08.2022 Eğitim
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve tarih verildi. Maske yasağı ile ilgili son dakika açıklaması. Maske yasağında sona geliniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır" dedi.
18.04.2022 Gündem
ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru var, sınav kaçta bitiyor?
ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru var, sınav kaçta bitiyor? ALES kaç dakika? 17 Nisan 2022 Pazar günü saat 10.15’da başlayacak. 81 ildeki 90 merkezde gerçekleştirilen sınavda adaylara 100 sorudan oluşan bir test verilecek. 
21.02.2022 Eğitim
DGS ek tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS ek yerleştirme ne zaman sonuçlanacak?
DGS ek tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS ek yerleştirme ne zaman sonuçlanacak? DGS ek tercih sonuçları açıklandı mı? 15 Ekim'de başlayan DGS ek tercih başvuruları sona erince adaylar, DGS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. DGS sonuçları ÖSYM ve e-Devlet sistemine giriş yaparak öğrenilebilecek. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS ek yerleştirme ne zaman sonuçlanacak?
23.10.2021 Eğitim
DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM DGS ek tercih sonuçları 2021…
DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM DGS ek tercih sonuçları 2021… 2021 DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2 yıllık ön lisans programından mezun olup dört yıllık lisans programlarına geçmek isteyenlerin girdiği DGS ek tercih süreci tamamlandı. DGS ek tercih sürecinin tamamlanmasının ardından "DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak" Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İşte DGS ek tercih sonuçları 2021 ilgili son gelişmeler…
22.10.2021 Eğitim
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? ÖSYM ALES sonuçlarının ilan tarihini açıkladı! İşte ALES/2 sonuç tarihi…
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? ÖSYM ALES sonuçlarının ilan tarihini açıkladı! İşte ALES/2 sonuç tarihi… ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ilan tarihi belli olunca adaylar arama motorlarına yöneldi. 19 Eylül’de gerçekleştirilen ALES/2 sonuçları merak ediliyordu. 150 dakika süren ALES sonuç tarihi…
29.09.2021 Eğitim
Yurt başvuruları ne zaman 2021? KYK yurt başvurusu e devletten nasıl yapılır, KYK yurt ücretleri ne kadar?
Yurt başvuruları ne zaman 2021? KYK yurt başvurusu e devletten nasıl yapılır, KYK yurt ücretleri ne kadar? KYK yurt başvuruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. YKS sonuçlarının ilan edilmesi sonrası birinci sınıf öğrencileri ile üniversiteye devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları ÖSYM’den gelecek haber bekleniyor. Peki, Yurt başvurular ne zaman 2021? KYK yurt başvurusu e devletten nasıl yapılır, KYK yurt ücretleri ne kadar?
31.08.2021 Eğitim
ALES/1 2021 salgın tedbirleri kapsamında yapıldı! ALES soru ve cevapları ne zaman açıklanır?
ALES/1 2021 salgın tedbirleri kapsamında yapıldı! ALES soru ve cevapları ne zaman açıklanır? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1) yapıldı. Sınavın ardından yüz binlerce aday, 'ALES kolay mıydı, nasıldı? ALES soruları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanır? ALES soruları nasıldı? ' sorularını araştırıyor. İşte ALES ile ilgili merak edilenler...
2.05.2021 Eğitim
ALES soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ALES 2 soru ve cevap anahtarı için gözler ÖSYM’de!
ALES soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ALES 2 soru ve cevap anahtarı için gözler ÖSYM’de! ALES cevapları ve soruları ile ilgili araştırmalar başladı. ALES/2 oturumu 21 Şubat (bugün) saat 10.15’te başladı. 150 dakika (2,5 saat) süren sınav sona erince, gözler sonuçların açıklanacağı tarihe ve puanlara çevrilirken, cevap anahtarı ve soru kitapçığına yönelik de aramalar arttı. ALES sorularının ve cevaplarının açıklanmasını beklemeye başlayan adaylar, öte yandan sorunun zor olduğu yorumlarını yaptı. İşte ALES soruları ve cevapları hakkında merak edilenler…
21.02.2021 Eğitim
ALES kaç günde açıklanır? ALES 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020-ALES/2 sınavı tamamlandı!
ALES kaç günde açıklanır? ALES 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020-ALES/2 sınavı tamamlandı! ALES 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ve puan hesaplamaları ile ilgili araştırmalar başladı. Saat 10.15'te başlayan 2020-ALES/2 sınavı tamamlandı. Sınava giren adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi ve puan hesaplamasının nasıl yapılacağını arama motorları üzerinden sorgulanıyor. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES kaç günde açıklanır? ALES puan hesaplama…
21.02.2021 Eğitim
ALES puan hesaplama...  ALES sayısal ve sözel puan hesaplama ile ALES sayısal ve sözel puan katsayıları
ALES puan hesaplama... ALES sayısal ve sözel puan hesaplama ile ALES sayısal ve sözel puan katsayıları ALES sonrası öğrencilerin gözü kulağı sonuçlara çevriliyor. Adaylar aldıkları puanı merak ederken, ALES puan hesaplama sürecine yönelik araştırma yapıyorlar. Sınava giren adaylar, arama motorları üzerinden ALES puanı nasıl hesaplanır, ALES’te yanlış doğruyu götürüyor mu sorulana yanıt aramaya başlıyor. Peki, ALES puan hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal ve sözel puan hesaplama ile ALES sayısal ve sözel puan katsayıları…
21.02.2021 Eğitim
ALES’e girerken gerekli belgeler nelerdir, ALES saat kaçta bitiyor?
ALES’e girerken gerekli belgeler nelerdir, ALES saat kaçta bitiyor? Kovid-19 tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelenen sınav, 21 Şubat Pazar günü (bugün) 88 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. ALES’e girerken gerekli belgeler nelerdir, ALES saat kaçta bitiyor?
21.02.2021 Eğitim
ALES bugün yapılıyor! Binlerce aday bekliyordu
ALES bugün yapılıyor! Binlerce aday bekliyordu Binlerce aday bekliyordu. ALES bugün yapılıyor. Saat 10.00'da başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020- ALES/2) bu hafta sonu yapılıyor.
21.02.2021 Eğitim
ALES bu hafta sonu yapılacak!
ALES bu hafta sonu yapılacak! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020- ALES/2) bu hafta sonu düzenlenecek.
19.02.2021 Eğitim
EKPSS 2020 sonuçları açıklandı! Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuç sorgulama ekranı!
EKPSS 2020 sonuçları açıklandı! Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuç sorgulama ekranı! 2020-EKPSS sonuçları açıklandı.15 Kasım'da gerçekleştirilen EKPSS sınavı ile ilgili merak edilen haber ÖSYM başkanı tarafından duyuruldu. Adaylar sonuçlara "sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişebilecek.
17.12.2020 Eğitim
2020 DGS ek tercih ne zaman? Ek yerleştirme yapılacak mı?
2020 DGS ek tercih ne zaman? Ek yerleştirme yapılacak mı? Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS ek tercihler için ÖSYM'den gelecek haber merakla bekleniyor. 25 Eylül ile 2 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen tercihler dün ÖSYM tarafından açıklandı. Bir üniversiteye yerleşemeyenler adaylar ise ek tercih tarihi ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Peki, DGS ek tercihler ne zaman 2020? 2020 DGS ek tercihler - ek yerleştirme başvuru tarihi ve kılavuzu hakkında merak edilenler…
8.10.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ösym Haber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ösym haber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.