Ortopedi

Ortopedi

Son dakika Ortopedi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ortopedi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ortopedi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ortopedi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ortopedi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.036 ortopedi haberi bulunmuştur. Tüm ortopedi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor
Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor Diz kireçlenmesi hakkında uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, diz artti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirtti. Sever,“ Hasta yaşam kalitesini bozan bir diz ağrısı yaşar” dedi.
19.04.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
Bakan Fahrettin Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! 'Sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız'
Bakan Fahrettin Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! 'Sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız' Ak Parti seçim stantında yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Koca, diğer siyasi partilerin seçim stantlarını da ziyaret etti.
9.03.2024 Gündem
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor Spor yaralanmaları, sanılanın aksine profesyonel sporcular yerine, amatör sporcularda veya uzun süre sportif aktivitede bulunmayıp nadiren spor yapanlarda daha çok görülüyor. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, ciddiye alınmayan ve zamanında tedavi edilmeyen yaralanmaların daha sonra sadece spor hayatının değil, günlük aktivitelerin de aksamasına neden olabildiğini belirterek, "Spor sonrası şikayetlerin devamı durumunda; bağ kopması, kemik ödemi ve kıkırdak hasarı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.
8.02.2024 Sağlık
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin Gündelik yaşam içinde merdiven inip çıkarken ya da çömeldikten sonra diz önünde ağrı yaşanması çoğu kişinin başına gelebilen yaygın bir durum. Ancak ağrı hastanın hayatını ciddi şekilde etkilemediği için genelde hekime başvurmak için geç kalınabildiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Budak Akman, “Dizin önündeki ağrı birkaç günde düzelmezse, dizi hareket ettirmede zorluk yaşanırsa zaman kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi. Prof. Dr. Akman, özellikle son yıllarda çok daha yaygın olarak kullanılan diz içi enjeksiyonlar ile bu ağrıların kontrol altına alınabileceğine işaret etti.
31.01.2024 Sağlık
Kar ve buzda yürürken ani hareket etmeyin
Kar ve buzda yürürken ani hareket etmeyin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Karaaslan, vatandaşları kış aylarında oluşabilecek kar ve buzlu alanlarda yürürken dikkatli olmaları konusunda uyararak, “Sert dönüş ve ani hareketlerden kaçınmak her zaman çok önemlidir” dedi.
28.01.2024 Yaşam
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’nde elektrik, yakıt, su, gıda ve tıbbi malzemelerin tamamen tükenmesi ve uzman doktor eksikliği nedeniyle ameliyatların durduğunu açıklarken, bölgede minimum düzeyde faaliyet gösteren hastane sayısının 4 olduğunu aktardı.
21.12.2023 Dünya
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler Omuz eklemindeki kapsül adı verilen dokuda iltihaplanma ve kalınlaşma olarak ortaya çıkan donuk omuz sendromunun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamın da etkisiyle, omuz eklemlerindeki hareket kısıtlılığı ve ağrıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Tedavide genellikle fizik tedavi ve özel egzersizler uygulansa da kimi vakalarda cerrahi müdahaleler de söz konusu oluyor. Donuk omuzun nedenleri henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da omuz yaralanmaları, hareketsizlik, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve tiroid bozuklukları gibi sistematik hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu da donuk omuz sendromunda hareketsiz yaşama dikkat çekerken, donuk omuz gelişme riskini artıran diğer nedenlere de değindi.
3.12.2023 Magazin
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi...
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi... Türkiye'de ve dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, kıkırdak aşınmasının erken aşamalardaki hastalarda kök hücre uygulaması ile etkili sonuçlar alınabildiğini söyledi.
6.11.2023 Sağlık
Okullarda tehlikeli oyun! 'Kanlı Para' birçok hastalığa davet çıkarıyor
Okullarda tehlikeli oyun! 'Kanlı Para' birçok hastalığa davet çıkarıyor ‘Kanlı Para’ adlı oyun okullarda giderek yayılıyor. Şiddet içeren oyun yasaklansa da öğrenciler gizlice ellerinden kan akana kadar oynuyor. Uzmanlar oyunun bulaşıcı hastalıklara ve kalıcı hasarlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
22.10.2023 Yaşam
265 bin TL kredi kullandı! İş kurmak istedi, parası buhar oldu
265 bin TL kredi kullandı! İş kurmak istedi, parası buhar oldu Bursa'da, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı H.İ.A. (42) tarafından birlikte iş yeri açma vaadiyle 265 bin lira dolandırılan yüzde 60 engelli Recep Altay (44), bankaya olan borcunu ödemek için babasından miras ev ve dükkanını sattı. İstanbul ve Balıkesir'de de aynı yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdığını iddia ettiği H.İ.A. hakkında Altay’ın şikayeti sonrası dava açıldı.
7.09.2023 Yaşam
Cep telefonu kullanan herkese uzmandan kritik uyarı geldi
Cep telefonu kullanan herkese uzmandan kritik uyarı geldi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlar başta olmak üzere tüm teknolojik araçların uzun süre aynı pozisyonda kullanılmaları durumunda duruş bozukluğuna bağlı kamburluğa neden olduğunu belirterek alınması gereken önlemleri açıkladı.
2.09.2023 Sağlık
Bıçak parası isteyen doktora ait yeni görüntüler çıktı! Balya balya paralar ve aylara bölünmüş rüşvetin çizelgesini içeren notlar
Bıçak parası isteyen doktora ait yeni görüntüler çıktı! Balya balya paralar ve aylara bölünmüş rüşvetin çizelgesini içeren notlar Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan ve hastalarından bıçak parası adı altına yüksek miktarda para talep ettiği iddia edilen doktorla ilgili yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntüde, doktorun odasında ele geçirilen 275 bin lira civarındaki rüşvet parası yer alıyor.
18.08.2023 Gündem
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir!
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir! Son zamanlarda özellikle pandemiyle birlikte kişilerin kendi başına spor yapmaya çalıştığını hatırlatan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Budak Akman, “İnsanlar, sosyal medyadan gördükleri bazı hareketler ve çalışma stilleriyle spor yapıyor. Bilinçsizce yapılan spor kalça ağrılarına ve kalça bölgesindeki bazı sorunlara yol açabilir. Spor yaptıkları veya tempoyu artıkları zaman oluşan ağrıların üstüne gitmemeleri gerekir. Çünkü bu ağrılar kronikleşebilir. Basit bir tedaviyle geçebilecekken daha karmaşık daha kompleks hale gelebilir. O yüzden sporla ilgili yaralanma, zorlanma özellikle o bölgede şişlik ve morarma gibi bir bulgu oluşursa hemen ortopedi uzmanına başvurmalarında yarar var. Aksi takdirde daha büyük sorunlara ve daha büyük yırtıklara yol açabilir” dedi.
1.08.2023 Sağlık
Tatilcileri bekleyen büyük tehlike! Güneşlenirken kabus oluyor, giyotin gibi kesiyor: Geri dönüşü yok
Tatilcileri bekleyen büyük tehlike! Güneşlenirken kabus oluyor, giyotin gibi kesiyor: Geri dönüşü yok Parmakları giyotin gibi kesiyor, güneşlenirken kabusa dönüşüyor. Önemsiz görünse bile el yaralanmalarının geri dönüşü olmayan duyu ve fonksiyon kayıplarına yol açabileceğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Can Hürel, “Böyle bir yaralanma halinde bilgili kişilerin yapacağı ilk yardım çok etkili olacaktır. Duyu ve fonksiyon kaybına yol açabileceği için evde tedavi etmek yerine bir uzmana başvurulmadır” dedi.
11.07.2023 Yaşam
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor Coutinho ve Lanzini gibi 10 numaralarla görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov'u gündemine aldı.
5.07.2023 Beşiktaş
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İsmail Büyükceran, Covid-19 tedavisi için kullanılan kortizon sonrası 'Avesküler Nekroz' hastalığının artış gösterdiğini ve görülme yaşınının da düştüğünü belirtti. Dr. Büyükceran, 20'li yaşlardaki bazı hastalara ise protez tedavisi uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.
29.06.2023 Gündem
Doktordan rezalet hareket! Ameliyat öncesi görüntülendi: Çikolata sandım
Doktordan rezalet hareket! Ameliyat öncesi görüntülendi: Çikolata sandım Antalya'da ameliyat öncesi ‘bıçak parası’ isteyen Doç. O.C.’nin hastasından aldığı 40 bin lirayı sayıp çekmecesine koyduğu ana ilişkin görüntüler ortaya çıktı. İddiaları reddeden O.C. 'pes dedirten' sözlerle kendini savundu. İşte haberin detayları...
17.03.2023 Gündem
200 bin lira 'bıçak parası' alan doktora suçüstü
200 bin lira 'bıçak parası' alan doktora suçüstü Antalya'da hastasından 'bıçak parası' adı altında 200 bin TL alan ortopedi doçenti O.C., suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
14.03.2023 Yaşam
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Bu belirtiler varsa dikkat edin!  Yıllarca fark edilmeden ilerliyor
Bu belirtiler varsa dikkat edin! Yıllarca fark edilmeden ilerliyor Genellikle sinsice ilerleyen ve her yaşta görülebilen kemik tümörleri kimi zaman hiç belirti vermeden ilerleyebiliyor. En sık diz, kalça ve omuz bölgelerinde görülüyor. Tümör aşırı büyüyerek kemiği zayıflatabiliyor. İşte kemik tümörünün belirtileri ve tedavi süreci ile ilgili merak edilen detaylar...
23.02.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdan 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez'i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdan 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez'i ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 248'inci saatte enkazdan yaralı kurtarılan Aleyna Ölmez'i (17) tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
22.02.2023 Gündem
Depremden 248 saat sonra kurtulan Aleyna'nın sağlık durumu hakkında açıklama! Enkaz altında böyle yaşama tutunmuş
Depremden 248 saat sonra kurtulan Aleyna'nın sağlık durumu hakkında açıklama! Enkaz altında böyle yaşama tutunmuş Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 248’inci saatte arama kurtarma ekiplerince enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, “İyiyim, teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendimle vakit geçirmeye çalıştım” dedi. Ölmez’in durumuna ilişkin konuşan doktorlar ise genç kızın enkaz altından nasıl kurtulduğunu açıkladı.
17.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ortopedi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ortopedi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.