Özel Hastane

Özel Hastane

Son dakika Özel hastane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Özel hastane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Özel hastane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Hastane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel hastane gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.529 özel hastane haberi bulunmuştur. Tüm özel hastane haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkardı.
21.12.2023 Ekonomi
Emeklilere özel indirim geliyor! Yeni çalışma ortaya çıktı, Market, özel hastane...
Emeklilere özel indirim geliyor! Yeni çalışma ortaya çıktı, Market, özel hastane... Emeklilere özel indirim geliyor. AK Parti'nin yeni çalışması ortaya çıktı. AK Parti'de, seçim kampanyası için süren çalışmalara ilişkin son bilgileri aktarıldı. İşte emeklilere özel indirim planının detayları...
21.12.2023 Ekonomi
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi...
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi... Antalya'da, 4’üncü gebeliğinin ardından 2013 yılında tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) yaptıran Şerife Erenci (43), 4,5 yıl sonra hamile kalınca işlemi yaptığını öne süren doktor D.A. ve hastane hakkında dava açtı. Tüplerin bağlanması işlemini yapmadığı tespit edilen D.A.'nın, bir başka hastanın 2 yıl önceki doğumunda vücudunda 30 santimlik gazlı bez unutan doktor olduğu ortaya çıktı.
13.12.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca yeni dönemde yapılacakları sıraladı
Sağlık Bakanı Koca yeni dönemde yapılacakları sıraladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni dönemle ilgili Twitter hesabından yapılacakları açıkladı.
6.06.2023 Gündem
Bakan Koca tek tek sıraladı! İşte yeni dönemde yapılacaklar
Bakan Koca tek tek sıraladı! İşte yeni dönemde yapılacaklar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemde yapılacakları açıkladı. Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Yeni dönemde de görevlerimizin her biri öncelikli. Öncelikli görevlerimizin bir kısmını şöyle sıralayabiliriz." dedi.
5.06.2023 Gündem
Tuğba öğretmen varis ameliyatı sonrası fenalaşıp öldü, soruşturma başlatıldı
Tuğba öğretmen varis ameliyatı sonrası fenalaşıp öldü, soruşturma başlatıldı Diyarbakır’da özel bir hastanede 15 Nisan’da varis ameliyatı olup aynı aynı gün taburcu edilen 2 çocuk annesi öğretmen Tuğba Parlak (37), ertesi gün evinde fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan Parlak, 24 Nisan’da yaşamını yitirdi. Parlak’ın yakınları doktor, hastane yönetimi ile ihbarın ardından eve 27 dakika geç geldikleri iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezi personeli hakkında suç duyurusunda bulundu, il sağlık müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.
26.04.2023 Yaşam
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi Antalya'da geçen yıl eylül ayında, 4,5 yaşında yaşamını yitiren epilepsi ve mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası Ata Özdemir'in doğum öncesi rahatsızlıklarının teşhis edilememesi nedeniyle hastane hakkında açılan davada, talep edilen adli tıp raporunun 22 aydır gelmemesi, ailenin tepkisine neden oldu.
18.04.2023 Yaşam
147 milyon liralık vurgun! Aralarında özel hastane sahipleri ve doktorlar da var
147 milyon liralık vurgun! Aralarında özel hastane sahipleri ve doktorlar da var İzmir merkezli 4 ilde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Nitelikli dolandırıcılık' gibi suçlardan kamuyu 147 milyon TL zarara uğrattıkları iddia edilen, aralarında hastane sahibi ve 9 doktorun da yer aldığı şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.
14.04.2023 Gündem
Bademcik ameliyatına giren çocuğun bademciklerini almayı unuttular!
Bademcik ameliyatına giren çocuğun bademciklerini almayı unuttular! Yalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyona rağmen bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Baba Neyfel Tosun (45) hastane ile operasyonu yapan doktordan şikayetçi oldu.
23.01.2023 Yaşam
Özel hastanede skandal
Özel hastanede skandal İstanbul Ataşehir’de bulunan bir özel hastanede personellerin, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki konuşma ve 'böbreğini alacağız' diyerek kadının yüzüne para saçmaları, cep telefonu kamerasına yansıdı.
5.10.2022 Haber
Mardin Sağlık Müdürlüğünden “hasta kuyruğu” açıklaması
Mardin Sağlık Müdürlüğünden “hasta kuyruğu” açıklaması Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğinde "hasta kuyruğu oluştuğu" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.
23.08.2022 Gündem
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87...
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87... Sağlık sektöründe çalışan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren gelişme! Sağlık sigortası hizmeti veren şirketlere kötü haber! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor. TTB-HUV katsayı listesi ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretleri, sigorta sektörünün gündemine oturdu. Türk Tabipler Birliği’nin açıkladığı yeni tarife sağlık sigortası sektörüne ciddi yükler getirecek. Sektör, artan maliyetleri her ne kadar yeni poliçelere yansıtacak olsa da, geçmiş dönem poliçe yüklerini taşımak zorunda kalacak. Yeni fiyatların öngörülmeyen bir ek maliyet yaratacağını dile getiren sektör temsilcileri, şirketlerin sermaye anlamında zorlanabileceğini vurguluyor. Sigortada ikinci trafik vakası yaşatacak gelişmenin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları...
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 7 Haziran tarihi itibarı ile SGK'nın bazı özel sağlık kuruluşları ile olan anlaşması iptal edildi. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlıksigortası olanlar ise bu durumun kendilerini nasıl etkileyeceğini araştırmaya başladı. SGK ve hastaneler arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle 18 hastane SGK sisteminden çıktı. Bu durum ise 1 milyona yakın hastanın tedavi giderlerini SGK’nın karşılayamayacağı anlamına geliyor.
27.06.2022 Ekonomi
Turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı, ortalık kan gölüne döndü
Turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı, ortalık kan gölüne döndü Antalya’nın Korkuteli ilçesi ile Fethiye karayolunda tur otobüsünün yan yatması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere 1 turist öldü, 22 kişi yaralandı.
14.06.2022 Yaşam
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar! Resmen kaldırılıyor, 1 hazirandan itibaren...
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar! Resmen kaldırılıyor, 1 hazirandan itibaren... SGK'dan son dakika kararı. Özel hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor. Artık kaldırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı özel hastanelerin kurumla sadece belli branşlarda yaptığı anlaşmaların kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyle tüm vatandaşların tüm sözleşmeli hastanelerden tüm branşlarda eşit bir şekilde hizmet almasının sağlandığını bildirdi. İşte son dakika haberinin detayları...
28.05.2022 Ekonomi
Tazminatı devlet ödeyecek! Yeni düzenleme, değişti
Tazminatı devlet ödeyecek! Yeni düzenleme, değişti Tazminat ödemesi devlet eli ile yapılacak. Kamu ve özel sektör farkı bulunuyor. 3 milyon sınırı bulunuyordu. Yeni düzenleme ile değişti. Doktorlara açılan tazminat davaları konusunda yasal düzenleme yapıldı. Artık tazminat bedeli devlet tarafından ödenecek. Ancak özel hastane çalışanı doktorlar kapsam dışında bırakıldı.
18.05.2022 Çalışan Hakları
Suriyelilerle ilgili flaş destek planı! İş, konut, gübre ve tohum...
Suriyelilerle ilgili flaş destek planı! İş, konut, gübre ve tohum... Türkiye’nin terörden temizlediği güvenli bölgelere dönmek isteyen Suriyelilere taşınmaları için nakliye, barınma ve insani yardım desteği verilecek. Bölgede kurulan sanayi bölgelerinde 50 bin kişiye iş hazır. Çiftçilere gübre ve tohum dağıtıldı.
25.04.2022 Gündem
Başak Cengiz davasında flaş gelişme! Cezası belli oldu
Başak Cengiz davasında flaş gelişme! Cezası belli oldu İstanbul Ataşehir'de geçen kasım ayında hiç tanımadığı Başak Cengiz'i (28) yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un (27) davasında Adli Tıp Üst Kurulu'ndan gelen nihai raporu okundu. Raporda tutuklu sanık Can Göktuğ Boz'un cezai ehliyeti tam çıktı. Can Göktuğ Boz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
22.04.2022 Yaşam
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor...
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor... Emeklilik koşulları zorlaşıyor, emekli maaşları daha düşük oluyor, yıllık izin, kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, iş güvencesi gibi haklardan yararlanamıyorlar, mobbing karşısında savunmasız kalıyorlar. Çalışan çok sayıda kişiyi kapsıyor. Bu haklar sözleşmedeki yalnızca bir cümleye bakıyor. Özel hastanelerde ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekimler ile diş hekimleri ile ilgili kritik sözleşme detayına dikkat çekildi. İş sözleşmesinde açıkça 4/1-a kapsamında çalıştığı belirtilmeyenler otomatik olarak 4/1-b kapsamında sayılıyor ve birçok hak kaybı doğuyor. İşte özel sektörde çalışan hekimlerin hakları...
20.04.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor SGK tarafından karşılanmıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Detaylar tek tek ortaya çıktı. Trafik kazası geçiren sürücülerin tedavi masraflarını bir kısmını SGK karışılıyor ama üstünü vatandaş cebinden ödüyor. Özel, kamu; hangi hastaneye giderseniz gidin; acil durumda tüm tedavi giderleri SGK tarafından karşılanıyor. Ancak tedaviniz özel, üniversite ya da branş hastanesinde devam ediyorsa ve herhangi bir sosyal güvenlik sistemine bağlıysanız ya da Genel Sağlık Sigortası kapsamındaysanız SGK, sağlık giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden ödüyor. Yani, tedavinizin belirli bir miktarını karşılıyor, üzerini cebinizden ödemek durumunda kalıyorsunuz. Aynısı tedavinin bir parçası olan protez, suni uzuv gibi durumlar için de geçerli. Bunları da SGK, SUT üzerinden karşılıyor, üzerini vatandaş cebinden ödemek zorunda kalıyor. Herhangi bir sosyal güvenlik çatısı altında değilseniz, Genel Sağlık Sigortası kapsamında da değilseniz acil dışındaki tüm giderleri cebinizden ödemek zorundasınız. İşte milyonlarca araba sahibini ilgilendiren tüm detaylar...
1.04.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika açıklaması! Hastanelerle ilgili flaş karar! Ücretsiz...
SGK'dan son dakika açıklaması! Hastanelerle ilgili flaş karar! Ücretsiz... SGK'dan son dakika açıklaması geldi! Hastane ücretleriyle ilgili flaş uyarı. SGK'tan hastane ücretleriyle ilgili yapılan açıklamaya göre; acil hal kapsamında bulunan hastalıklar, iş kazası, trafik kazası ve benzeri durumlarda oluşan yaralanma ve travmalar sonucu alınan sağlık hizmetlerinden ilave ücret ve katılım payı alınmıyor. Sözleşmesi olmayan sağlık kuruluşlarında acil hallerde sunulan sağlık hizmet bedellerinin SGK tarafından ödenebilmesi için acil halin belgelendirilmesi, kurumca acil halin kabul edilmesi gerekiyor. Yeşil alan" kapsamı dışında sunulan acil sağlık hizmetleri için ilave ücret istenemeyeceği vurgulanan açıklamada, hastane tarafından vatandaşa sunulan acil sağlık hizmetleri dolayısıyla herhangi bir ücret alınması halinde, tedavi gören ve ücret ödeyen kişi, bulunduğu ildeki SGK il müdürlüğüne ya da CİMER’e şikayette bulunabilir. İşte hastane ücretleriyle ilgili milyonları kapsayan detaylar...
26.03.2022 Ekonomi
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech...
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech... Koronavirüs salgınında sona gelindiğine ilişkin açıklamalar art arda gelirken, pandemide hala en güçlü silah olan aşı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Sinovac ve Biontech ile ilgili flaş karar! Kahramanmaraş’ta gittiği özel hastanede ikinci doz olarak Sinovac aşısı olmak istediğini söylediği halde kendisine Biontech aşısı yapıldığını öne süren Ö.R. (45), 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ö.R.'nin avukatı Emine Nalçacı, müvekkilinin İngiltere'den iş teklifi aldığını ancak ilk doz ile ikinci doz aşının farklı olmasından dolayı sistemde aşısız gözüktüğü için yurt dışına çıkamayarak işinden olduğunu söyledi.
17.03.2022 Gündem
Paralar geri verilecek! Son tarih 31 Mart, çalışanların yapması zorunlu...
Paralar geri verilecek! Son tarih 31 Mart, çalışanların yapması zorunlu... Çalışan yüz binlerce kişi için geçerli. Paralar geri ödenecek! 31 Mart tarihinde sona eriyor. Yapılması gereken işlemin detayları madde madde açıklandı. Çalışanların yapmaları zorunlu tutuluyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile ilgili açıklama geldi. İnternetten, elden ya da posta yoluyla beyanname verilebiliyor. İnternetten işlem yapmak isteyenler ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfası üzerinden işlem gerçekleştirebiliyor. Girilecek belgeler, hesaplama, nasıl para iadesi alınabileceği detaylarıyla tek tek açıklandı. Çalışanlar adımları tamamlamasının ardından vergi ödeyecek, vergi iadesi alacak da olsa 132 lira damga vergisini de ödemek durumunda. 31 Mart’a kadar yapılması gerekiyor. İşte tüm detaylar...
16.03.2022 Çalışan Hakları
Stajyer alımı için kurumlar 1500 TL para istiyor! Taksit seçeneği bile sunuluyor
Stajyer alımı için kurumlar 1500 TL para istiyor! Taksit seçeneği bile sunuluyor Staj yapılacak kurum bulmak en az iş bulmak kadar zor. Pek çok kurum stajyer almadığını söylüyor. Bazıları da ‘CV’nizi atın dönüş yaparız’ diyerek geçiştiriyor. Stajyer alacak olanlar ise üstüne para istiyor. Bir sağlık kuruluşu stajyerlik için 900 TL para ödenmesini talep ederken, bir rehberlik merkezi de 1500 TL istiyor. 4 ya da 6 aylık taksit seçeneği dahi sunuluyor.
16.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Özel Hastane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel hastane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.