Orkestra

Orkestra

Son dakika orkestra haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orkestra ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orkestra haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orkestra

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orkestra gelişmeleri de dahil olmak üzere 947 orkestra haberi bulunmuştur. Tüm orkestra haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM'de 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri düzenlendi
TBMM'de 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri düzenlendi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 23 Nisan Milli Egemenlik Konserini izledi.
22.04.2024 Gündem
Sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu! 340 bin liraya çıkıyor
Sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu! 340 bin liraya çıkıyor Her yıl ortalama 600 bin kişinin evlendiği Türkiye’de, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düğün hareketliliği de başladı. İzmir’deki düğün salonlarında ise eylül ayına kadar rezervasyonların yüzde 70’i doldu.
19.04.2024 Ekonomi
ÇEV Sanat'ın genç keman sanatçısı Bade Daştan, Curtis Institute of Music’i birincilikle kazandı: Türkiye'den bu okula giren ilk kemancı oldu
ÇEV Sanat'ın genç keman sanatçısı Bade Daştan, Curtis Institute of Music’i birincilikle kazandı: Türkiye'den bu okula giren ilk kemancı oldu ÇEV Sanat’ın genç keman sanatçısı Bade Daştan, dünyanın en önemli müzik okullarından Amerika’daki Curtis Institute of Music’in, yüzlerce başvuru arasından yapılan elemeleri başarıyla geçen 3 sanatçı arasından birinci olarak okula tam burslu kabul edildi.
25.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları dünya genelinde birçok yarışma ve festivale damga vurmaya devam ediyor.
4.03.2024 Adana
Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj sahneye çıkıyor
Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj sahneye çıkıyor Limak Vakfı tarafından kurulan ve bu yıl 7’nci yaşını kutlayan Limak Filarmoni Orkestrası, geleneksel hale gelen yeni yıl konserlerini bu yıl Şubat ayında verecek. Limak Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü tenorlar Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj ile İstanbul, İzmir ve Ankara’da sahne alacak.
2.02.2024 Yaşam
Apaşlar grubunun gitaristi Yalçınkaya Tümay vefat etti
Apaşlar grubunun gitaristi Yalçınkaya Tümay vefat etti 1960'ta kurulan Apaşlar grubunun gitaristi Yalçınkaya Tümay, zatürreye bağlı organ yetmezliğinden 81 yaşında hayatını kaybetti
6.12.2023 Magazin
“Atatürk’ü Anlamak” konseri 13 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek
“Atatürk’ü Anlamak” konseri 13 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek Cumhuriyetimizin 100. yılında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü klasik müzikle anlatmayı ve anlamayı hedefleyen “Atatürk’ü Anlamak” başlıklı çok özel konser, 13 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek! Milliyet gazetesi ve Türkiye’nin en köklü kültür-sanat dergisi Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen bu çok özel konserde Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Faik Mansuroğlu ve Burcu Hancı, Atatürk’ün sevdiği Türk ve yabancı bestecilerinin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerini seslendirecekler. Cihat Aşkın ise her parça öncesinde çalınacak eser ve bu eserin Atatürk için önemi üzerine bir açıklama yapacak. “Atatürk’ü Anlamak” konserinin biletleri Mobilet’te ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gişesinde!
29.11.2023 Yaşam
Festival gibi konser! Tekfen Filarmoni, kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’i anıyor
Festival gibi konser! Tekfen Filarmoni, kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’i anıyor Tekfen Filarmoni, kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’i iki özel konserle anıyor. Daimî Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra, Bulgar Liya Petrova ile seslendireceği Erich Korngold’un Keman Konçertosunu’nun ardından kemança, kanun, ud ve ney ustaları Mehri Arifqızı, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan ve Ercan Irmak ile Gökyiğit’in en sevdiği eserlerin icra edileceği konserde İstanbul ve İzmir’deki klasik müzik severler, unutulmaz bir geceye şahit olacak.
24.11.2023 Kültür Sanat
Antalya’da 'Ata’ya Saygı' uçuşu
Antalya’da 'Ata’ya Saygı' uçuşu Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Konyaaltı sahilinde “Ata’ya Saygı” uçuşu yapan Türk Yıldızları, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.
11.11.2023 Yaşam
Cengiz Ünder'i solladı, Szymanski ne yaptın sen? İtiraf etti: Ben bile inanmadım
Cengiz Ünder'i solladı, Szymanski ne yaptın sen? İtiraf etti: Ben bile inanmadım Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe'nin orkestra şefi Sebastian Szymanski, samimi bir itirafta bulundu. Performansıyla sarı-lacivertli taraftarların sevgilisi haline gelen Szymanski bile kendisine inanamıyor. İşte detaylar...
22.10.2023 Fenerbahçe
Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline 4 kilo altın takıldı! Gelin ayakta duramadı
Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline 4 kilo altın takıldı! Gelin ayakta duramadı Şanlıurfa’da İzol aşiretinin kanaat önderi iş adamı Cihan İzol’un avukat oğlu Ferman İzol ile iş insanı Celal Özdiker’in kızı mimar Aslı Özdiker, yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi.
7.10.2023 Yaşam
Ünlü müzisyen ve prodüktör Naci Bayşu hayatını kaybetti
Ünlü müzisyen ve prodüktör Naci Bayşu hayatını kaybetti Ünlü müzisyen ve prodüktör Naci Bayşu hayatını kaybetti. Acı haberi, orkestra şefi Tarık Sezer verdi.
25.09.2023 Gündem
Meteoroloji editörü Gökhan Abur hayatını kaybetti
Meteoroloji editörü Gökhan Abur hayatını kaybetti NTV ekranlarında hava durumu sunan Gökhan Abur hayatını kaybetti.
15.09.2023 Yaşam
Adra’Fest’te konserler ve etkinlikler ilgiyle izlendi
Adra’Fest’te konserler ve etkinlikler ilgiyle izlendi Balıkesir’de gerçekleşen Adra’Fest’te, bir hafta boyunca dokuz konser ve bir panel gerçekleşti.
25.08.2023 Vitrin
Galatasaray'ın son transferi Chelsea'nin Faslı yıldızı Hakim Ziyech oldu! Trabzonspor maçından sonra yapılan şov dünyanın dilinde
Galatasaray'ın son transferi Chelsea'nin Faslı yıldızı Hakim Ziyech oldu! Trabzonspor maçından sonra yapılan şov dünyanın dilinde Transferin hareketli takımlarından Galatasaray, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi için iddialı bir takım kurmanın çalışmalarına devam ederken son transferi Faslı Hakim Ziyech Trabzonspor maçından sonra taraftara tanıtıldı. Chelsea’den 1 yıllığına kiralanan Faslı yıldızın tanıtım şekli dış basında geniş yer buldu. BBC, Trabzon maçı sonrası tribündeki kuleye çıkıp taraftarı selamlayan Faslı futbolcunun adeta orkestra şefliği yaptığını ifade ederken, L’Equipe, “Transfer tribünde resmiyet kazandı” dedi. AS gazetesi de Galatasaray’ın 2-0’lık galibiyeti Hakim Ziyech şovuyla taçlandırdığını yazdı.
21.08.2023 Galatasaray
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
12.08.2023 Gündem
Fenerbahçe Arda Güler'i KAP'a bildirdi! 6 yıllık imza...
Fenerbahçe Arda Güler'i KAP'a bildirdi! 6 yıllık imza... Fenerbahçe Kulübü yıldız futbolcu Arda Güler'in Real Madrid'e olan transferini KAP'a bildirdi. Real Madrid, Fenerbahçe’den Arda Güler’i 6 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.
6.07.2023 Fenerbahçe
Bülent Ersoy’a davulcusundan 101 bin liralık tazminat davası
Bülent Ersoy’a davulcusundan 101 bin liralık tazminat davası Pandemi zamanında Kuzey Kıbrıs'a konsere giden ve PCR testleri sahte çıktığı için bir ay otelde tutulan, bir ay da cezaevinde tutuklu kalan Bülent Ersoy'un 21 kişilik orkestrasının davulcusu Ahmet İzgi, Ersoy ve menajerine toplam 101 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.
31.05.2023 Magazin
Bakan Kurum: Ticari merkezler kurup istihdam yaratılacak
Bakan Kurum: Ticari merkezler kurup istihdam yaratılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "11 ilimizde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırırken sadece konutlar yapmıyor; ticari merkezler, istihdam yaratacak, şehrin ekonomisini canlandıracak sanayi siteleri de kuruyoruz" dedi.
26.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin kapılarını birlikte açalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin kapılarını birlikte açalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Buradan “önce ülkem ve milletim” diyen tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Gelin, Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin kapılarını birlikte açalım." dedi.
26.05.2023 Gündem
Dünyada manşet oldu! BBC'den dikkat çeken Erdoğan yorumu: Kalabalıkları bir orkestra şefi gibi yönetiyor
Dünyada manşet oldu! BBC'den dikkat çeken Erdoğan yorumu: Kalabalıkları bir orkestra şefi gibi yönetiyor Dünyanın gözü kulağı Türkiye'den gelen haberlerde... Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için geri sayıma sürerken dünya basını Erdoğan'ın favori olduğunu yazdı. Erdoğan'ın seçim performansını değerlendiren BBC 'kalabalıkları bir orkestra şefi gibi yönetiyor' derken New York Times'tan itiraf gibi bir analiz geldi.
26.05.2023 Dünya
Tekfen Filarmoni, bu yaz festivalden festivale koşuyor!
Tekfen Filarmoni, bu yaz festivalden festivale koşuyor! Tekfen Filarmoni, haziran ayı konserleri ile festivalden festivale koşuyor. Festival turnesi kapsamında orkestra, ilk olarak yıldız piyanist Jan Lisiecki ile birlikte 51. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri ile seyirci karşısına çıkacak. Tekfen Filarmoni, 4 Haziran’da 36. Uluslararası İzmir Festivali’nde keman sanatçısı Veriko Tchumburidze ile dinleyicisiyle büyülü Efes Antik Tiyatro’da buluşacak. “O da Tekfen” oluşumuyla ise 8 Haziran’da 9. AIMA Müzik Festivali’ni bakır üflemeli beşlisinin renkli programıyla açacak.
22.05.2023 Kültür Sanat
‘Bergen’in senaryosu davalık oldu
‘Bergen’in senaryosu davalık oldu Vizyona girmesiyl çok konuşulan ve büyük gişe başarısı yakalayan “Bergen” filmi davalık oldu. 'Acıların kadını' lakaplı şarkıcı Bergen’in hayatını anlatan filmin senaristleri Sema Kaygusuz ile Yıldız Bayazıt, maddi ve manevi haklarını ihlal ettikleri iddiasıyla yapımcı Mine Şengöz ile Orkestra Yapım’a dava açtı.
24.04.2023 Magazin
‘Çocukların Festivali’ 5-6-7 Mayıs’ta
‘Çocukların Festivali’ 5-6-7 Mayıs’ta ‘Çocukların Festivali’ bu sene beşinci kez 5-6-7 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM ev sahipliğinde İstanbul ve deprem bölgesindeki çocuklar için kapılarını aralıyor.
20.04.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Orkestra ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orkestra haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.