Omü

Omü

Son dakika omü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan omü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını omü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Omü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan omü gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 omü haberi bulunmuştur. Tüm omü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düşük maliyetli ısı yalıtım buluşu
Düşük maliyetli ısı yalıtım buluşu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenleri tarafından üretilen maliyet ve yalıtımda mevcut ürünlere göre avantajı bulunan ’düşük maliyetli ısı yalıtım buluşu’ ticari bir firmaya lisanslandı.
10.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak!
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! Ondokuz Mayıs Üniversitesi personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, sağlık personeli, laborant, koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve şoför alınacak. Peki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları!
8.06.2022 Personel Alımı
“TEKNOFEST bir fırsat"
“TEKNOFEST bir fırsat" Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bu yıl Samsun merkezli yapılacak olan TEKNOFEST’i bir ‘fırsat’ olarak gördüklerini söyledi.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Samsun Teknopark kendi kategorisinde dördüncü oldu
Samsun Teknopark kendi kategorisinde dördüncü oldu Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) faaliyetlerini sürdüren Samsun Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Endeks Raporu’na göre “Gelişmekte Olan TGB” kategorisinde dördüncülük elde etti.
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 80 sözleşmeli personel alacak!
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 80 sözleşmeli personel alacak! Ondokuz Mayıs Üniversitesi sözleşmeli personel alacak. Yayınlanan ilana göre, 45 hemşire, 2 laborant, 15 sağlık teknikeri, 8 sağlık personeli, 2 koruma ve güvenlik görevlisi ile 8 temizlik görevlisi olmak üzere 80 sözleşmeli personel alınacak. Peki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte 19 Mayıs Üniversitesi personel alımı şartları!
16.11.2021 Personel Alımı
Antibiyotik kaynağı olma özelliğine sahipler! 60 yeni tür bakteri...
Antibiyotik kaynağı olma özelliğine sahipler! 60 yeni tür bakteri... Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevzat Şahin ve ekibi, 60 yeni tür bakteri keşfetti. Türkiye ile birlikte 6 ülkede 2 yıllık çalışma sonucu bulunan yeni türlerin isimlendirilip tanımlandıktan sonra literatüre girmesi bekleniyor. Şahin, "Bu bakteri türlerinin çoğunluğu genetik özellikleri bakımından antibiyotiğin kaynağı olma özelliğine sahiptir. Bunlarla ilgili yeni ilaç ve antibiyotik keşiflerine yönelik çalışmalarımız da var" dedi.
13.07.2021 Bilim ve Teknoloji
İki kadın akademisyenin projelerine 400 bin TL destek
İki kadın akademisyenin projelerine 400 bin TL destek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesinden iki kadın akademisyen, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı (TÜBİTAK BİGG) desteği almaya hak kazandı.
24.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Siraz balığında 5 yeni parazit türü keşfedildi
Siraz balığında 5 yeni parazit türü keşfedildi Türk bilim insanlarınca Samsun'daki akarsu ve göletlerde yürütülen çalışmalarda 5 yeni parazit türü keşfedilerek Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) dünyadaki tanınırlığına katkı sağlandı.
19.03.2021 Bilim ve Teknoloji
IGM hastalığını ameliyatsız tedavi etmeyi başardılar
IGM hastalığını ameliyatsız tedavi etmeyi başardılar Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Özgen ile Dr. Öğretim Üyesi Demet Yalçın Kehribar'ın kadınlarda nadir görülen İdiopatik Granülomatöz Mastit (IGM) hastalığını ilaçla tedavi etmeye yönelik araştırmasında başarılı sonuçlar elde edildi.
6.02.2021 Sağlık
Ambulans uçakla getirilen Afgan doktor Türkiye'ye minnettar
Ambulans uçakla getirilen Afgan doktor Türkiye'ye minnettar OMÜ Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi alan ve yıllık izin için gittiği ülkesinde Kovid-19'a yakalanınca Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Sedeqi, sağlığına kavuşup yeniden işinin başına dönmenin mutluluğunu yaşıyor.
4.12.2020 Sağlık
Nefes alıp vermenin değerini anladım
Nefes alıp vermenin değerini anladım Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi aldığı sırada yıllık izin için gittiği ülkesi Afganistan'da koronavirüse yakalanınca, Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği ambulans uçakla Samsun'a getirilen Ahmad Zarif Sedeqi (30), sağlığına kavuştu. Görevine dönen Sedeqi, “Nefes alıp vermenin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu çok daha iyi anladım” dedi.
5.11.2020 Sağlık
Kadınlar, artık istedikleri yaşta anne olabiliyor
Kadınlar, artık istedikleri yaşta anne olabiliyor Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde uygulanan yumurta ve yumurtalık dondurma işlemi sayesinde kadınlar, istediği yaşta anne olabiliyor. Artık 'gebelik yaşı' diye bir şeyin kalmadığını belirten Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Davut Güven, "Yumurta, yumurtalık dokusu, embriyo dondurabiliyoruz ve bunu da senelerce saklayabiliyoruz" dedi.
6.10.2020 Sağlık
Şoke eden görüntü! KPSS'ye girmek istedi, sürüne sürüne...
Şoke eden görüntü! KPSS'ye girmek istedi, sürüne sürüne... Samsun'da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumuna geç kalan adaylar giremezken, son anda yetişen bir aday koşarken düşünce sürünerek kapıdan içeri girdi.
5.08.2018 Gündem
Öldüğünü derste öğrencilerinden öğrendi
Öldüğünü derste öğrencilerinden öğrendi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Dr. Ömer Çakın,'öldüğünü' okulda ders verirken öğrencilerinden öğrendi.
20.03.2018 Yaşam
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak?
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Ek yerleştirme sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Adaylar ÖSYM'den gelecek ek yerleştirme sonuçları açıklamasına kilitlendi. Peki ÖSYM ek yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
29.09.2021 Gündem
Üniversite personeli yemekten zehirlendi
Üniversite personeli yemekten zehirlendi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yaklaşık 50 personel, dün öğle yemeğinden sonra fenalaşarak hastanelik oldu. Personelin yemekten yedikleri yemek nedeniyle zehirlendikleri düşünülürken, yemek numuneleri incelenmek üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderildi.
9.08.2017 Yaşam
Organ bağışında sevindiren artış!
Organ bağışında sevindiren artış! Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin Türkiye'de milyon başına donör sayısında (pmp) ilk sırada yer alıyor.
31.07.2017 Sağlık
Bölgede karaciğer nakli yapan doktorlar gidince nakiller durdu
Bölgede karaciğer nakli yapan doktorlar gidince nakiller durdu Samsun ve Trabzon'da görev yapan doktorlardan birinin FETÖ'den ihraç edilmesi, diğerinin ise istifa etmesinin ardından bölgede karaciğer nakilleri yapılamaz oldu.
29.09.2021 Gündem
22 akademik personel gözaltına alındı
22 akademik personel gözaltına alındı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda daha önce açığa alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli 22 akademik personel gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
Aşırı kilo bele zarar!
Aşırı kilo bele zarar! Belinizde çok sık ağrı hissediyor, yü­rür­ken sık sık dur­ma is­te­ği, ba­cak­lar­da uyuş­ma, ağrı ve yan­ma his­si gi­bi şi­ka­yet­le­r mi yaşıyorsunuz? Tüm bunların nedeni bel kayması olabilir.
25.02.2015 Sağlık
Başbakanlık'tan sürpriz yasak!
Başbakanlık'tan sürpriz yasak! Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yarın düzenlenecek akademik yılı açılış törenine fotoğraf makinası ve kamera alınmayacağı bildirildi
29.09.2021 Gündem
Serdar Ortaç'a ŞOK!
Serdar Ortaç'a ŞOK! Teşhis konuldu...
26.06.2014 Magazin
'Almak zorunda kalacaklar'
'Almak zorunda kalacaklar' Bayraktar'dan çarpıcı AB açıklaması
7.11.2013 Siyaset
Ebru Gündeş'ten dünyada bir ilk!
Ebru Gündeş'ten dünyada bir ilk! Yaptığı yardımlarla konuşulan Ebru Gündeş'ten bir ilk daha...
4.11.2013 Magazin
Erkekler daha çok korkuyor!
Erkekler daha çok korkuyor! Hem de bakın hangi konuda...
6.03.2013 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Omü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki omü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.