Nutuk

Nutuk

Son dakika Nutuk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nutuk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nutuk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nutuk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nutuk gelişmeleri de dahil olmak üzere 268 nutuk haberi bulunmuştur. Tüm nutuk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Nutuk Kitabının Konusu Nedir, Kim Yazmıştır? Nutuk Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Nutuk kitabı Türk tarihinin en önemli eserlerinden biridir. Kalın cilt ile yazılan bu kitap Türk edebiyatında oldukça büyük bir yere sahiptir. Nutuk kitabı 1927 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmıştır. Türklere verdiği tavsiyeler ve bu vatan uğruna yapılan işleri konu alan Nutuk kitabı yazıldığı günden itibaren geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.
19.12.2023 Eğitim
Atatürk, en çok eğitime önem verdi!
Atatürk, en çok eğitime önem verdi! Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
10.11.2023 Gündem
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz konuşması (hikayesi) || Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü kime aittir, ne zaman söylendi?
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz konuşması (hikayesi) || Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü kime aittir, ne zaman söylendi? 28 Ekim 1923 günü Atatürk, arkadaşlarını ağırladığı bir akşam yemeğinde, o tarihi sözü söylüyor. Türkiye'nin bağımsızlık savaşı artık yeni bir rejim ve hükûmet ile tüm dünya karşısında bu sözle tescillendi. Peki, Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü kime aittir, ne zaman söylendi?
28.10.2023 Gündem
Bursa’nın güvenliği kadın süvarilere emanet! Yoğun ilgi gördü
Bursa’nın güvenliği kadın süvarilere emanet! Yoğun ilgi gördü Bursa'da İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, 3 yıl önce kurulan Atlı Polis Grup Amirliği ekibinin kadın süvarileri kentte güvenliğin sağlanmasında rol oynuyor. Kadın süvariler, Kübra Albayrak (33) ve Merve Duran (30), her sabah rutin olarak tesiste bulunan atların kontrolünü ve bakımını yaptıktan sonra manejde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Park ve bahçelerde, stadyum çevresinde, resmi törenlerde ve toplumsal olaylarda görev alan kadın süvarilere vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.
22.07.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Kadınlar Buluşması”nda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kredi kartı vaadi'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya sen bir kere parlamentoda yoksun. Nasıl borçları sileceksin... Cumhur ittifakı var çoğunluk, onların izni olmadan nasıl yapacaksın?" dedi.
26.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayraktar devletten bir şey almıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayraktar devletten bir şey almıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "Güçlü Yanım Türkiye" temalı "3. Türkiye Gençlik Zirvesi" programında açıklamalarda bulundu. "Bu ülkede muhalefet niçin Baykar'a saldırıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan " Akıncı'dan KIZILELMA'ya nice ürünümüz görücüye çıktı. Bunlar niçin hazmedemiyorlar da saldırıyorlar. Erbakan hocamızın da yaptığı Devrim otosuna böyle saldırdılar. Hocamız devrim otosunu yaptı biz de devrin otosunu yaptık" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Bazı sahtekarların iddia ettiği gibi arsa asla almadı almaz. O zaman benim dünürüm değildi, dava arkadaşımdı. Sonra kendisine söyledim, biz bu tür yatırım yapanlar devlet olarak destek veriyoruz, gel sen de imkanlardan istifade et. Yok almam dedi. İlk adım olarak İHA'ların kuruluşunu yaptı" dedi.
12.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete '14 Mayıs' tepkisi: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete '14 Mayıs' tepkisi: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa 897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkan Anahtar Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor, seçim önce milletin kalbinde sonra sandıkta kazanılır." ifadelerini kullandı.
16.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı gösterdiği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" diyerek tepki gösterdi.
23.12.2022 Gündem
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar?
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar? 28 Ekim’de tatil saat kaçta başlıyor, 29 Ekim tatili saat kaçta başlar? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatil araştırması da başladı. 29 Ekim milli bayram olduğundan tatil olacak. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce ise yarın gün tatil edilecek.
27.10.2022 Gündem
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır MHP lideri Devlet Bahçeli, "2023'e doğru aday belli, karar net" mitingi kapsamında Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, "Hiç kimse boş hayale kapılıp yanlış hesap yapmasın. Alayınız çıksın karşımıza. Dadaşlar Türkiye'ye yan bakanlara direnir." ifadelerini kullandı.
25.09.2022 Siyaset
19 Mayıs tüm yurtta coşku ile kutlanıyor! Binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti
19 Mayıs tüm yurtta coşku ile kutlanıyor! Binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet Ata'nın huzuruna çıkıyor. Ayrıca Anıtkabir'i 81 il ve KKTC'den gelen gençler ziyaret etti.
19.05.2022 Siyaset
Samsun Atatürk Heykelini kim yaptı? Onur Anıtı’nın hikayesi ve tarihi nedir, özellikleri ve hakkında bilgiler!
Samsun Atatürk Heykelini kim yaptı? Onur Anıtı’nın hikayesi ve tarihi nedir, özellikleri ve hakkında bilgiler! Samsun Atatürk heykeli tarihi ve özelliği, Samsun’da Atatürk Heykeli’ne yapılan saldırı sonrası merak edilip, araştırılmaya başlandı. Peki, Samsun Onur Anıtı nedir, Samsun Atatürk Heykelini kim yaptı? İşte Onur Anıtı özellikleri, tarihi ve hikayesi…
4.02.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'nun programında konuştu. Erdoğan, "Biz ABD'de BM binasının tam karşısında Türkevi inşa ettik. Ve orada adeta birilerine mesajımızı da en güzel şekilde verdik. Gazi Mustafa Kemal'in bu serencamı bugünkü Türkiye'nin yol haritasıdır." dedi.
10.11.2021 Siyaset
Mustafa Kemal Atatürk'ün kaybının ardından...
Mustafa Kemal Atatürk'ün kaybının ardından... Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de, saat 9’u 5 geçe aramızdan ayrıldı. Büyük Önder’in naaşının Etnografya Müzesi’nden “ebedi istirahatgâhı” Anıtkabir’e nakledilmesi kararlaştırılmıştı. İşte Büyük Önder Atatürk’ün vefatı ve aziz naaşının İstanbul’dan Ankara’ya getirilişinin duygu dolu öyküsü...
19.11.2021 Gündem
Atatürk, Osmanlıca olarak yazdı! 95 yıllık orijinal 'Nutuk' ortaya çıktı
Atatürk, Osmanlıca olarak yazdı! 95 yıllık orijinal 'Nutuk' ortaya çıktı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmanlıca kaleme aldığı 1927 yılına ait orijinal baskı "Nutuk" ile Sakarya ve 1. İnönü muharebelerinin orijinal savaş haritası, 10 Kasım'da, saat 9'u 5 geçe Antalya'daki Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sergilenmeye başlanacak.
10.11.2021 Yaşam
Atatürk’ün anısına 3 ayda hazırladı! Tam 539 parça
Atatürk’ün anısına 3 ayda hazırladı! Tam 539 parça İstanbul'un birçok noktasındaki antikacı ve eskicilerden toplanan 539 parça, Çekyalı heykeltıraş Patrik Prosko tarafından bambaşka bir forma büründü. Atatürk’ün hayatını, değerlerini simgeleyen ve anamorfoz tekniği kullanılarak yapılan ilginç çalışma, 3 ayda tamamlandı. Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, "Yabancı bir sanatçının Atatürk’ü araştırıp böyle bir eser ortaya koyması başlı başına gurur verici" diyor.
8.11.2021 Gündem
Anamorfoz nedir? Anamorfoz Atatürk eseri ziyarete açıldı!
Anamorfoz nedir? Anamorfoz Atatürk eseri ziyarete açıldı! Atatürk'ün hayatında yer alan objelerden yola çıkarak hazırlanan 'Anamorfoz Atatürk' eseri, 29 Ekim'de sanatseverlere sunulacak. Söz konusu Atatürk eseri sonrası Anamorfoz nedir, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
29.10.2021 Gündem
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü ne zaman ve nerede söylendi? Atatürk’ün Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözünün hikayesi ve konuşması!
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü ne zaman ve nerede söylendi? Atatürk’ün Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözünün hikayesi ve konuşması! Atatürk'ün 'Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' sözü, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yılı dönümü nedeniyle yeniden gündeme geldi. Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim 1923 günü dile getirdiği bu sözün hikayesi merak ediliyor. Peki, Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü ne zaman ve nerede söylendi?
29.10.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Kuşkusuz Türkiye tüm dünyanın gözü önünde insanların katledilmesine göz yumacak bir ülke değildir. Bunun yanı sıra tüm dünyanın şunu bilmesi gerekiyor; dünyanın gözü önünde mültecilere sahip çıkma görevini tek başına Türkiye üstleniyor. Bundan sonra Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur" dedi.
2.09.2021 Siyaset
Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında
Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bugün 1990'ların karanlık aktörlerinin itham ve iftiralarından medet umanlar geçmişte de FETÖ'den, PKK'dan medet ummuşlardı. Boşuna heveslenmesinler. Milletimiz bu oyunun farkındadır" dedi.
27.05.2021 Siyaset
Meral Akşener’in İkizdere ziyaretinde gerginlik
Meral Akşener’in İkizdere ziyaretinde gerginlik İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisi ile karşılaştı. Tepki gösteren grupla partililer birbirlerinin üzerine yürüyünce gerginlik yaşandı. Esnaf ziyaretini iptal eden Akşener ilçe merkezinden ayrıldı.
20.05.2021 Siyaset
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer görevden ayrıldıysa biliyoruz hangi gerekçeyle ayrıldığını, istifa ettiğini ya da alındığını. Ama devletin uğradığı kaybın mutlaka telafi edilmesi lazım" dedi.
21.04.2021 Siyaset
Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevinden alındı!
Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevinden alındı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki "Nutuk"un dağıtımına yönelik iddialara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, ilçe milli eğitim müdürünün yöneticilik görevinden alındığını bildirdi.
21.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nutuk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nutuk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.