Ninova

Ninova

Son dakika Ninova haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ninova ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ninova haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ninova

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ninova gelişmeleri de dahil olmak üzere 305 ninova haberi bulunmuştur. Tüm ninova haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kritik isim Esenyurt'ta yakalandı! Çapraz sorguda gerçeği itiraf etti
Kritik isim Esenyurt'ta yakalandı! Çapraz sorguda gerçeği itiraf etti Küresel terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün sözde “Ninova (Musul) Bölgesi Kadısı” Iraklı terörist İstanbul’da yakalandı. Çapraz sorguda çözülen hücre sorumlusu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
10.06.2023 Gündem
Aşure ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman 2022? Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
Aşure ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman 2022? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicreti İslam tarihinde tarih başı kabul ediliyor. İslam âleminde 1 Muharrem hicri takvimin başlangıcı olarak kutlanıyor. Muharrem ayının 10. Günü ise ‘aşure’ günü olarak benimsenmiştir. Aşure Günü’nün önemine binaen müslümanlar hem ibadet hem de hayır yapmak için birlik ve beraberliğim simgesi olarak aşure yapar. Aşure Günü’ne kısa bir süre kala Aşure Günü ve Muharrem ayının başlangıcı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman 2022? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? İşte detaylar…
11.06.2022 Dini Bilgiler
Hz. Yunus'un Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Hz. Yunus'un Duası kaç kez okunmalı?
Hz. Yunus'un Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Hz. Yunus'un Duası kaç kez okunmalı? Yunus Peygamber Allah'ın tek olduğunu kendi kavmine anlatmaya çalışan ve bu sebeple kavminin onu reddetmesi üzerine Allah'ın Yunus peygambere tebliği ile koruma altına alınan peygamberler arasında yer almaktadır.
30.03.2022 Dini Bilgiler
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a rahip tokadı: DEAŞ, sizin gibi gece değil gündüz geldi...
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a rahip tokadı: DEAŞ, sizin gibi gece değil gündüz geldi... Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Irak ziyaretinde Hristiyanların verdiği tepkiyle neye uğradığını şaşırdı. Musul’daki Saa Kilisesi’nde din adamı, Macron’a “DEAŞ, sizin gibi Musul’a gece değil gündüz geldi. Tüm dünya bunu izledi” dedi. Terör örgütü DEAŞ’ın kente girişi ile Macron’un gelişini birbirine benzeten din adamı Macron’u işgale sessiz kalmakla suçladı.
31.08.2021 Dünya
Irak ordusu harekete geçti... Plan uygulamaya konuldu! PKK Sincar’dan çıkarılacak
Irak ordusu harekete geçti... Plan uygulamaya konuldu! PKK Sincar’dan çıkarılacak Bağdat, güvenlik güçlerinin Sincar'da konuşlanma planının uygulanmaya başladığını duyurdu. Plan sayesinde ilçede güvenlik ve istikrarın tahsis edilmesinin, yerinden edilenlerin evlerine dönmesini sağlayacağı kaydedilerek, ‘Güvenlik güçleri, Sincar ilçesi ve ona idari olarak bağlı bölgelerdeki istikrarı sağlama icraatına devam edecek’ ifadeleri kullanıldı.
1.12.2020 Gündem
DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin haleflerinden Kardaş yakalandı
DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin haleflerinden Kardaş yakalandı Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın öldürülen elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında ismi geçen Abdulnasır Kardaş'ın yakalandığını duyuruldu.
21.05.2020 Dünya
Irak, PKK'ya bomba yağdırdı!
Irak, PKK'ya bomba yağdırdı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ya yönelik Kandil merkezli operasyonları sürerken, Irak yönetimi de tartışmalı bölgeler arasında yer alan kuzey Suriye sınır hattındaki Şengal bölgesindeki PKK mevzilerini vurdu. Bağdat'tan kalkan savaş uçakları, PKK hedeflerine bomba yağdırdı.
24.07.2018 Dünya
Çeçenistan’ı karıştıran DEAŞ gelini İstanbul’da yakalandı!
Çeçenistan’ı karıştıran DEAŞ gelini İstanbul’da yakalandı! Öldürülen DEAŞ komutanlarından Ömer El Şişhani’nin karısı Seda Dudurkaeva’yı İstanbul polisi 4 kişi ile birlikte yakaladı
19.07.2018 Gündem
Çeçenistan'ı karıştıran IŞID'in gelini İstanbul'da yakalandı
Çeçenistan'ı karıştıran IŞID'in gelini İstanbul'da yakalandı İstanbul'da DEAŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda öldürülen DEAŞ komutanlarından Ömer Eş Şişhani kod adlı Gürcü uyruklu Tarkan Batıraşvili'nin karısı ve Çeçen Bakan’ın kızı Seda Dudurkaeva'nın da aralarında bulunduğu beş kişi yakalandı, Dudurkaeva’nın DEAŞ'a katılması babasını bakanlık koltuğundan etmişti.
19.07.2018 Gündem
"ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı"
"ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı" ABD ordusuna bağlı bir grup askerin Musul'un Sincar Dağı'na konuşlandığı ve bu adımla Washington yönetiminin Irak-Suriye sınırını kendi kontrolü altına almayı amaçladığı belirtildi.
4.06.2018 Dünya
Türkiye karşıtı toplantı yapmışlar! 5 ülke...
Türkiye karşıtı toplantı yapmışlar! 5 ülke... BAE'nin başını çektiği Türkiye karşıtı ittifakın nasıl oluştuğuna ilişkin yeni ipuçları çıktı. BAE'nin ABD’deki lobicisi George Nader, 2015'te Kızıldeniz’de bir yatta 5 Arap liderini toplayarak, "Türkiye ve İran karşıtı yeni bir bölgesel ittifak kurmalarını" teklif etmiş.
21.03.2018 Dünya
İlk  beyin  pilimiz
İlk beyin pilimiz Gaziantep’te Türk bilim adamlarından oluşan 25 kişilik bir ekip, halk arasında ‘sara’ olarak bilinen epilepsi ataklarını büyük ölçüde azaltan, bazı hastalarda ise tamamen yok ettiği belirtilen şarj edilebilir beyin pili geliştirdi.
15.01.2018 Yaşam
Epilepsi ataklarını azaltan beyin pili geliştirildi!
Epilepsi ataklarını azaltan beyin pili geliştirildi! Gaziantep’te Türk bilim insanlarından oluşan 25 kişilik bir ekip, epilepsi ataklarını büyük ölçüde azaltan, bazı hastalarda ise tamamen yok ettiği belirtilen şarj edilebilir beyin pili geliştirdi. Yöntemin, hastaların yüzde 30'unda kesin sonuç verdiği belirtildi.
15.01.2018 Sağlık
Son dakika... Son operasyon haberi geldi! Bertaraf edilecek
Son dakika... Son operasyon haberi geldi! Bertaraf edilecek Son dakika haberi... Irak Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü IŞİD'i Irak'tan bertaraf etmek için son operasyonlarını başlattı.
8.12.2017 Dünya
'ABD Orta Doğu'da bitti'
'ABD Orta Doğu'da bitti' Ünlü İngiliz yazar Robert Fisk, ABD'nin Ortadoğu'da tamamen etkisizleştiğini yazdı. Fisk, bölgenin geleceği için de karanlık bir tablo çizerek "IŞİD'den sonraki canavar ne olacak?" diye sordu.
24.11.2017 Dünya
Papa'ya  hediye Lamborghini
Papa'ya hediye Lamborghini Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'ya, Vatikan bayrağının renklerinde özel üretim bir Lamborghini otomobil hediye edildi. Ancak Papa, bu lüks spor otomobili kullanmayacak.
15.11.2017 Dünya
Musul'da 2 ayrı bölgede patlama! Ölenler var
Musul'da 2 ayrı bölgede patlama! Ölenler var Irak'ın kuzeyindeki Ninova ilinin merkezi Musul'un iki farklı bölgesinde meydana gelen patlamalarda, 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
12.11.2017 Dünya
Irak ordusu ve Peşmerge arasında ateşkes sağlandı
Irak ordusu ve Peşmerge arasında ateşkes sağlandı Irak güçleri ile Peşmerge arasında Kerkük’ün ele geçirilmesinin ardından şiddetli çatışmalar yaşanırken, Irak güçlerinin Erbil-Dahok sınırı arasındaki Ninova’ya üç yeni askeri birlik ve savaş helikopteri gönderdiği belirtildi. İlerleyen saatlerde ise Irak ordusu ile Peşmerge ateşkes konusunda anlaştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Ryan Dillon ise, Irak güçleri ile Peşmerge arasında ateşkes sağlandığı yönündeki açıklamayı "yanlışlıkla" yaptığını, taraflar arasında görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
27.10.2017 Dünya
Bulgaristan’da "tel örgü" tartışması
Bulgaristan’da "tel örgü" tartışması Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgünün bazı bölümlerinin yağmur sonrası çökmesi siyasi tartışmalara yol açtı.
21.10.2017 Dünya
Ovaköy’e 50 kilometre
Ovaköy’e 50 kilometre Irak Ordusu, Irak Federal Polisi ve Haşdi Şabi güçlerinden oluşan Irak merkezi hükümet güçleri tartışmalı bölgeler düzenlediği operasyonun üçüncü gününde birçok bölgenin kontrolünü peşmergeden aldı.
18.10.2017 Dünya
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!'
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!' Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre, Irak ordu komutanı, Kürtlerin Haziran 2014 sınırlarına geri çekildiğini duyurdu.
18.10.2017 Dünya
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı Irak ordusu Ninova vilayeti ve Musul Barajı'nın kontrolünü aldı. Irak'ta ordu birlikleriyle birlikte ilerleyen Şii milisler Haşdi Şabi, kentin doğusundaki baraj çevresini bırakmayan peşmergelerle çatışmaya girdi. En az dokuz can kaybının gerçekleştiği çatışmalarda, 11 de yaralı var. Taraflar henüz bölgeden çekilmiş değil, eller tetikte.
18.10.2017 Dünya
‘Irak’tan davet geldi’
‘Irak’tan davet geldi’ Başbakan Yıldırım, Irak’tan davet geldiğini belirterek “Zamanlama konusunda çalışılıyor. Başika’nın aramızda sorun olmayacağını düşünüyorum” dedi
6.10.2017 Siyaset
Son dakika haberleri: Kuzey Irak teklifi! Kürtlerle karşı karşıya...
Son dakika haberleri: Kuzey Irak teklifi! Kürtlerle karşı karşıya... Son dakika haberi: Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak güçlerinin Havice'yi IŞİD'den kurtardığını açıkladı. IŞİD, Kuzey Irak'taki son kalesini kaybetmiş oldu. İbadi açıklamasında ayrıca, 'Kürt güçleriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz' dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu savunarak arabuluculuk teklifi etti.
5.10.2017 Dünya
Tartışmalı referandum oylaması sona erdi! İlk sonuçlar açıklandı
Tartışmalı referandum oylaması sona erdi! İlk sonuçlar açıklandı Türkiye ile birlikte birçok ülkenin uyarılarına rağmen Kuzey Irak’ta referandum dün yapıldı. Irak Türkmen Cephesi referandumu boykot ederken, Türkmen ve Arapların büyük bölümü oy kullanmadı. Son dakika gelen habere göre ilk sonuçlar açıklandı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz...
26.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ninova ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ninova haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.