Ngs

Ngs

Son dakika NGS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan NGS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını NGS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ngs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ngs gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 ngs haberi bulunmuştur. Tüm ngs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Nükleer enerji zirvesinde Akkuyu NGS damgası
Nükleer enerji zirvesinde Akkuyu NGS damgası Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, Belçika Hükümeti’nin ev sahipliğinde düzenlediği Birinci Nükleer Enerji Zirvesi, bugün Brüksel’de toplanıyor.
21.03.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS ISO sertifikalarını aldı
Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS ISO sertifikalarını aldı Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin inşaat projesini yürüten ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un iştiraki Akkuyu Nükleer A.Ş, uluslararası standartları teyit eden ISO sertifikalarını aldı.
13.03.2024 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde en önemli aşama tamamlandı! 600 ton ağırlığında 19,3 metre uzunluğunda...
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde en önemli aşama tamamlandı! 600 ton ağırlığında 19,3 metre uzunluğunda... Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci ünitesinin reaktör iç parçalarının tümü, Akkuyu Nükleer A.Ş uzmanları tarafından ekipmanın güvenli ve emniyetli işletilmesine ilişkin gerekliliklere uygunluğunun kontrolü için tasarım konumuna yerleştirilerek, kurulum testi tamamlandı.
7.12.2023 Gündem
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, geçtiğimiz yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.
17.11.2023 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 500 tonluk kutup vinci işletmeye alındı! Yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacak
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 500 tonluk kutup vinci işletmeye alındı! Yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 390 ton kaldırma kapasiteli ilk kutup vincinin işletmeye alındığı duyuruldu. Vincin, Akkuyu NGS’nin 1’inci güç ünitesinin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacağı belirtildi.
19.10.2023 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı! Bakan Bayraktar açıkladı
Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı! Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa sürede elektrik üretiminin başlanması ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınmasının planlandığını belirtti.
29.06.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'nin 2'nci ünitesine iç koruma kabuğunun beşinci katmanı kuruldu
Akkuyu NGS'nin 2'nci ünitesine iç koruma kabuğunun beşinci katmanı kuruldu Akkuyu NGS'nin 2'nci ünitesine nükleer santralin güvenlik sisteminin en önemli unsurlarından biri olan ve reaktör bölmesini koruyarak sızdırmazlığını sağlayan iç koruma kabuğunun (İKK) beşinci katmanı kuruldu.
26.06.2023 Ekonomi
3 kritik sektörde yol haritası belli oldu! Parola: Dışa bağımlılığı azaltmak
3 kritik sektörde yol haritası belli oldu! Parola: Dışa bağımlılığı azaltmak Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile özellikle üç sektörün belirlenen yol haritası Türkiye Yüzyılı'nın da kilometre taşlarının döşenmesinde etkili olacak. Tarımda gıda güvenliği için yerli ve milli adımlara ağırlık verilecek. Ticaret Bakanlığı'nın gündemi ihracatı artırmak ile aşırı fiyat artışlarının önlenmesi olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın en önemli hedefi yerli enerji ve kaynak üretimini artırarak dış kaynaklara bağımlılığı en aza indirmek.
7.06.2023 Ekonomi
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem Yaz tatili için plan yapanlara uyarılar art arda gelmeye başladı. Dolandırıcılar her sektörde olduğu gibi tatil sektöründe de adeta pusu kurdu. Ucuz tatil ile kandırılan vatandaşlar, sahte sitelerle tuzağa çekiliyor. Konuyla ilgili ise uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.
15.05.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her türlü saldırıyı kınıyoruz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Her türlü saldırıyı kınıyoruz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Siyasete şiddet girdiği zaman siyasetçi ile vatandaş arasında kurulan ilişkiye bir müdahale vardır. O yüzden biz her ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz." dedi.
10.05.2023 Gündem
Mülk sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Ceza yanlış kişiye uygulanabiliyor
Mülk sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Ceza yanlış kişiye uygulanabiliyor Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetim arttı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanmaya başlandı. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını belirten Avukat Selen Karataş, böyle bir durum ile karşı karşıya kalan vatandaşları haklarını aramaları konusunda uyardı.
10.05.2023 Gündem
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün Yaz tatili için planlar başlarken uzmanlar, internet üzerinden rezervasyon yaptıracak müşterileri uyardı. Dolandırıcılar, otel sayfalarını birebir kopyalayıp onlarca kişinin hesabını boşaltmaya başladı. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü ise hem dolandırıcıların hem de hırsızların yeni yöntemlerini anlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.
5.05.2023 Gündem
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak'
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak' Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için nükleer yakıt getirme töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Dünyanın izlediği tören sonrası nükleer enerjinin Türkiye'ye ne gibi faydalar sağlayacağı merak konusu oldu. MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Türkiye'nin nükleer enerji hamleleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuyla ilgili merak edilen detayları aktardı.
2.05.2023 Ekonomi
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı İnsan vücudunda demir, vitamin ve yağlar, şekerler gibi enerji kaynaklarını depolamak gibi görevlerinin yanı sıra pek çok hayati öneme de sahip olan karaciğer ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İnsanı ölüme kadar götürecek bu hastalık hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, belirtinin çok ani bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.
4.05.2023 Sağlık
Bakan Dönmez: Terörden temizlediğimiz topraklardan bereket fışkırıyor
Bakan Dönmez: Terörden temizlediğimiz topraklardan bereket fışkırıyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar bölgesinde günlük 100 bin varil petrol üretecek rezerv tespit edildiğini hatırlatarak, “Cudi’de, bir zamanlar teröristlerin cirit attığı o dağlarda, oralardan terörü sildik. Kökünü kazıdık. Dağlardan, taşlardan terörü temizledik. Allah’a hamd olsun topraklarımızdan bereket fışkırıyor şimdi” dedi.
3.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere Akkuyu mesajı: Makûs talihi değiştirdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere Akkuyu mesajı: Makûs talihi değiştirdik Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne nükleer yakıt gelmesinin ardından gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bizim göz bebeğimizsiniz, umudumuzsunuz. Sizi seviyoruz, size güveniyoruz, sizi aydınlık yarınlarımızın mimarları olarak görüyoruz." dedi.
28.04.2023 Gündem
Kredi tuzağı! Emekli maaşlarına icra işlemi başlattılar
Kredi tuzağı! Emekli maaşlarına icra işlemi başlattılar Denizli'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde polis akılalmaz bir dolandırıcılığı ortaya çıkardı. Avukat dahil çok sayıda şüphelinin tutuklandığı olayda, emeklilere kurulan tuzak şoke etti. İşte dolandırıcıların, kredi ihtiyaçlarını karşılama vaadiyle kurduğu ağın detayları...
28.04.2023 Yaşam
Akkuyu NGS dünya gündeminde geniş yer buldu: Türkiye nükleer güç oluyor
Akkuyu NGS dünya gündeminde geniş yer buldu: Türkiye nükleer güç oluyor Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne taze yakıtın getirilmesi için düzenlenen tören tüm dünyada ilgi çekti. Uluslararası basın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine geniş yer ayırırken CNN Yunanistan 'Türkiye nükleer güç oluyor' başlığını kullandı.
28.04.2023 Dünya
Bakan Dönmez'den CNN Türk'e özel açıklama! Hedef Sinop ve Trakya
Bakan Dönmez'den CNN Türk'e özel açıklama! Hedef Sinop ve Trakya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu NGS töreni ardından CNN TÜRK ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez sonraki nükleer santraller için Sinop ve Trakya'yı işaret etti.
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı Mersin Akkuyu nükleer güç santrali ilk nükleer yakıt getirme töreni yapıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı.
27.04.2023 Ekonomi
Nükleer santral olan ülkeler! Hangi ülkelerde, ne kadar nükleer santral var? Ülkelerin nükleer santral sayıları
Nükleer santral olan ülkeler! Hangi ülkelerde, ne kadar nükleer santral var? Ülkelerin nükleer santral sayıları Hangi ülkelerde nükleer santral var, nükleer santral olan ülkeler ne kadar? Ülkelerin nükleer santral sayıları Akkuyu Nükleer Santral’in devreye girmesiyle merak ediliyor. Akkuyu NGS İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapılırken Nükleer santral olan ülkeler de sorgulanmaya başlandı. İşte Ülkelerin nükleer santral sayıları...
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
70 yıllık hayal gerçek oldu! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün...
70 yıllık hayal gerçek oldu! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde tarihi gün... Türkiye için tarihi gün. Akkuyu Nükleer Güç Santrali açıldı. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döneminde çalışmalara başlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için '70 yıllık hayal' ifadelerini kullanmıştı.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bugün tarihi gün. Enerji üretiminde kullanılacak 'taze nükleer yakıt' tesise getirilecek. Böylece Akkuyu, nükleer santral statüsüne kavuşacak. Ardından üretim için test aşamasına geçilecek.
27.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ngs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ngs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.