Nesli Tükenen

Nesli Tükenen

Son dakika nesli tükenen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nesli tükenen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nesli tükenen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nesli Tükenen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nesli tükenen gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 nesli tükenen haberi bulunmuştur. Tüm nesli tükenen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinop'ta su samuru yüzerken böyle görüntülendi!
Sinop'ta su samuru yüzerken böyle görüntülendi! Türkiye'de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları listesinde yer alan ve bilimsel adı 'lutra lutra' olan su samuru, Sinop kent merkezinde yüzerken görüntülendi.
19.03.2024 Vatan TV
Akdeniz foklarını korumak için ilginç yöntem
Akdeniz foklarını korumak için ilginç yöntem Nesli tükenen hayvanlar denildiğinde ilk akla gelen deniz memelisi Akdeniz foklarını korumak için ilginç bir önlem alındı.
9.07.2023 Gündem
Soyu tehlike altındaki yamyam tombul çekirge, Mardin'de görüntülendi
Soyu tehlike altındaki yamyam tombul çekirge, Mardin'de görüntülendi Doğada nadir olarak 1000 rakımın üzerindeki yerlerde görülen yamyam tombul çekirge (Bradyporus), Mardin'in Midyat ilçesinde görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Satar, yamyam tombul çekirgenin soyunun tehlike altında olduğunu, bu türe zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.
2.07.2023 Yaşam
Nesli tükenmiş hayvan etinden köfte yaptılar
Nesli tükenmiş hayvan etinden köfte yaptılar Bir gıda firması, uzun yıllar önce nesli tükenen yünlü mamutun hücrelerini kullanarak dev bir köfte üretti. Mamut köftesi geçtiğimiz salı günü Hollanda'daki bilim müzesi Nemo'da tanıtıldı.
31.03.2023 Dünya
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya
Küçük kız, sahilde Megalodon köpekbalığının dişini buldu
Küçük kız, sahilde Megalodon köpekbalığının dişini buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cumhurbaşkanımız göz hizasında lider diplomasisi yürütür
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cumhurbaşkanımız göz hizasında lider diplomasisi yürütür  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sayın Cumhurbaşkanımız göz hizasında lider diplomasisi yürütür.  Yani bunun anlamı şu, gecesi ve gündüzü ile sadece resmi toplantılarla da değil gayri resmi ortamlarda dahil aslında 7/24 çalışan lider diplomasisi yürüten bir cumhurbaşkanımız bir dünya liderimiz var" dedi.
16.09.2022 Siyaset
Bir ilk oldu! Nesli kritik tehlike altındaydı, iyi haber...
Bir ilk oldu! Nesli kritik tehlike altındaydı, iyi haber... Dünyada tek doğal popülasyonu Antalya'nın Düzlerçamı bölgesinde olan ve nesli kritik tehlike altındaki alageyikler için kurulan istasyonda 56 yıldır sürdürülen çalışmalar sonuç verdi. Türkiye'de birey sayısı 500'ü aşarken, bu yıl ilk kez yavru sayısı 30'a ulaştı. DKMP 6'ncı Bölge Müdürü Mahmut Temel, "Yaklaşık 2,5 kat artış yaşandı. Şu anda sahada sayabildiğimiz kadarıyla 129 alageyiğimiz var" dedi.
3.08.2022 Yaşam
Emine Erdoğan: Savaşlar tabiata da büyük zarar veriyor
Emine Erdoğan: Savaşlar tabiata da büyük zarar veriyor Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, savaşların sivil altyapıya olduğu kadar, kültürel hazinelere ve tabiata da büyük zarar verdiğini belirterek, geçmiş savaşlardan örnekler verdi. Erdoğan, Hayvanlar da en az insanlar kadar yuvasız kalıyor, yerlerinden ediliyor, ölüyor ya da sakatlanıyor" dedi.
12.03.2022 Gündem
Koalalar ile ilgili flaş karar! Onlar da listeye alındı
Koalalar ile ilgili flaş karar! Onlar da listeye alındı Avustralya hükümeti, son zamanlarda yaşanan orman yangınları, kuraklık gibi nedenlerle sayıları oldukça azalan koalaları nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine aldı.
11.02.2022 Dünya
Bakan Pakdemirli: Evlatlarımıza eksiksiz doğa teslim etmek için çalışın
Bakan Pakdemirli: Evlatlarımıza eksiksiz doğa teslim etmek için çalışın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün pek çok canlı türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Tüm bölge müdürlerimize talimatımdır. Birinci önceliğiniz, nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ tepe demeden 'gece gündüz' demeden çalışın. Ben daima sizlerin yanındayım" dedi.
14.12.2021 Siyaset
Nesli tükendi dendi, yarım asır sonra ortaya çıktı!
Nesli tükendi dendi, yarım asır sonra ortaya çıktı! Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Kaya ve Arş. Gör. Dr. Münevver Oral yarım asırdır kayıp olan ve Dünya'nın en çok aranan 10 balık türünden biri olan Batman bantlı çöpçü balığını buldu.
10.12.2021 Yaşam
Nesli tükendi dendi, Batman’da ortaya çıktı
Nesli tükendi dendi, Batman’da ortaya çıktı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Kaya ve Arş. Gör. Dr. Münevver Oral yarım asırdır kayıp olan ve Dünya'nın en çok aranan 10 balık türünden biri olan Batman bantlı çöpçü balığını buldu. Dünyanın en küçük balık türlerinden biri olup maksimum standart boyu 3.6 santimetre olan Batman bantlı çöpçü balığı (Paraschistura chrysicristinae) IUCN (Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) tarafından kırmızı listeye alınarak neslinin tükendiğine inanılıyordu. Shoal adlı Doğa Koruma Örgütü tarafından dünyanın en çok aranan 10 balık türü arasına yer alan Batman bantlı çöpçü balığının RTEÜ'lü akademisyenler tarafından Batman ve Diyarbakır illerinde bulunan iki farklı akarsuda yeniden keşfi bilim dünyasında oldukça dikkat çekti.
10.12.2021 Yaşam
Emine Erdoğan, Sıfır Atık Zirvesi 2021'e video mesajla katıldı
Emine Erdoğan, Sıfır Atık Zirvesi 2021'e video mesajla katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, küresel ısınmanın sadece insan yaşamını değil, bütün ekosistemi etkilediğini ve tabiatın dengesini bozduğunu belirterek, "Birçok canlı türü yok olmakta, emanet aldığımız dünya, çocuklarımıza eksilerek kalmaktadır. Dünya bir bütün. Biz, insanoğlu da onun emanetçisiyiz. Yüksek bir çevre ahlakıyla onu korumalı, emaneti eksiksiz teslim etmek için etkin çevre politikaları geliştirmeli ve uygulamalıyız." dedi.
15.10.2021 Gündem
Bunu yapan yandı! 80 bin lira ceza kesilecek
Bunu yapan yandı! 80 bin lira ceza kesilecek Muğla'nın Datça ilçesinde sahili süsleyen kum zambaklarını koparmanın veya zarar vermenin cezasının 80 bin 365 lira olduğu bildirildi.
18.09.2021 Yaşam
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar Bilim adamları ve girişimcilerden oluşan bir ekip Pazartesi günü, yünlü mamutu genetik olarak diriltmek için yeni bir şirket kurduklarını duyurdu. Colossal adlı şirket, bu muhteşem canavarları nesli tükendikten binlerce yıl sonra Sibirya tundrasına geri yerleştirmeyi amaçlıyor.
14.09.2021 Dünya
Hayvan hakları yasası tamam! Para cezası, hapis ve yasaklar...
Hayvan hakları yasası tamam! Para cezası, hapis ve yasaklar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan AK Parti MYK toplantısında uzun süredir üzerinde çalışılan Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklik masaya yatırılacak. Taslak metin hazırlanırken, hayvanları koruma derneklerinin temsilcileri, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle birçok kez bir araya gelindi. İşte madde madde yapılacak değişiklikler...
7.06.2021 Gündem
Emine Erdoğan, 'İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı'nda konuştu
Emine Erdoğan, 'İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı'nda konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim değişikliği ile mücadele edilecekse zaferin, yeni yaşam kültürleri inşa etmeden kazanılamayacağını bildirdi.
17.02.2021 Gündem
Sibirya'da bulundu! 40 bin yıldır buzulda...
Sibirya'da bulundu! 40 bin yıldır buzulda... Rusya'nın Sibirya bölgesinde bir buzulda 40 bin yıldır korunan ve 14 bin yıl önce nesli tükenen tüylü gergedan keşfedildi.
27.01.2021 Dünya
Sibirya’da 40 bin yıldır buzulda korunan gergedan keşfedildi
Sibirya’da 40 bin yıldır buzulda korunan gergedan keşfedildi Rusya’nın Sibirya bölgesinde bir buzulda 40 bin yıldır korunan ve 14 bin yıl önce nesli tükenen tüylü gergedan keşfedildi.
27.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Balıkçılar daha önce böylesini görmedi! 300 kiloluk nesli tükenen...
Balıkçılar daha önce böylesini görmedi! 300 kiloluk nesli tükenen... Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, denize açılan balıkçıların ağına yaklaşık 300 kilo ağırlığında dev ay balığı takıldı. Balıkçılar, nesli tehdit altında olan dev balığı yeniden denize bıraktı.
8.01.2021 Yaşam
Koronavirüse yaklanan Şener Şen’in sağlık durumu nasıl? Şener Şen hangi hastanede?
Koronavirüse yaklanan Şener Şen’in sağlık durumu nasıl? Şener Şen hangi hastanede? Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Şener Şen koronavirüse yakalandı. Türkiye’nin en sevilen isimlerinden biri olan Şener Şen’in koronavirüse yakalanması milyonlarca kişiyi üzdü. Hababam Sınıfı, Çiçek Abbas, Eşkıya, Davaro, Arabesk gibi birçok başarılı filmde rol alan Şener Şen’in sağlık durumu sevenleri tarafından sık sık sorgulanıyor. Arama motorlarına yönelen vatandaşlar Şener Şen’in sağlık durumu nasıl, son durumu ne, gibi sorulara yanıt arıyor.
11.11.2020 Gündem
Nesli tükendiği sanılan "Bakır kazteresi"ne yeniden rastlandı
Nesli tükendiği sanılan "Bakır kazteresi"ne yeniden rastlandı Ege Üniversitesi (EÜ) ile Hacettepe Üniversitesinden (HÜ) araştırmacılar, nesli tükendiği düşünülen bitki türü "Bakır kazteresi"ne yeniden rastlandığını bildirdi.
25.08.2020 Bilim ve Teknoloji
68 milyon yıllık fosil yumurta mosazora ait olabilir
68 milyon yıllık fosil yumurta mosazora ait olabilir Futbol topu büyüklüğündeki 68 milyon yıllık yumurtanın, bugün Antarktika olan bölgede dinozorlar döneminde yaşamış bir deniz sürüngenine ait olabileceği bildirildi.
19.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Dodo kuşu özellikleri - Nesli neden tükendi? Dodolar hakkında kısa bilgiler
Dodo kuşu özellikleri - Nesli neden tükendi? Dodolar hakkında kısa bilgiler Yaklaşık olarak 350 yıl kadar önce soyları tükenen Dodo kuşları, bu konuda en ilgi çeken hayvan türleri arasında geliyor. Özellikle neden tükendiklerine dahil pek çok farklı teori mevcut. Buna geçmeden önce bulundukları yer ve hakkında bilgi vermek gerekir.
16.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Nesli Tükenen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nesli tükenen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.