Nature

Nature

Son dakika nature haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nature ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nature haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nature

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nature gelişmeleri de dahil olmak üzere 659 nature haberi bulunmuştur. Tüm nature haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dev kıta alev alev yanacak! Dünya üzerinde ne kadar vaktimiz kaldı
Dev kıta alev alev yanacak! Dünya üzerinde ne kadar vaktimiz kaldı Sürüngen benzeri canlıların evrimleşerek memelilere dönüşmesinin üzerinden yaklaşık 250 milyon yıl geçti. Şimdi ise bir grup bilim insanı, memelilerin en fazla 250 milyon yıl daha yaşayabileceğini öngörüyor.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Ay'daki su gizemli bir güç tarafından üretiliyor!
Ay'daki su gizemli bir güç tarafından üretiliyor! Ay'da buz olduğunu biliyoruz ama nereden geldiğini tam manasıyla bilmiyoruz. Yeni bir çalışma Dünya ve Güneş'ten gelen elektron dalgalarının Ay yüzeyinde donmuş su oluşumuna katkıda bulunduğunu öne sürüyor.
4.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir...
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir... Dünya günlerdir rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Dünya iklim dengesini sağlayan “Gulf Stream” olarak bilinen Atlantik Meridyonel Devir Dolaşımı’nın (AMOC) küresel iklim değişikliği nedeniyle çökebileceği açıklandı. Peki bu olasılık gerçekleşirse dünyayı nasıl bir değişim bekliyor? İşte detaylar...
27.07.2023 Gündem
Bir zamanlar Dünya'da günler 19 saat sürüyordu (1 milyar yıl kadar) Artık bunun nedenini biliyoruz!
Bir zamanlar Dünya'da günler 19 saat sürüyordu (1 milyar yıl kadar) Artık bunun nedenini biliyoruz! Dünya'mızın fırtınalı tarihinde her şeyin yavaşladığı, hatta durma noktasına geldiği bir dönem olduğunu biliyor muydunuz? Bu dönemde tektonik faaliyetler hafiflemiş, jeokimyasal süreçler ağırlaşmış, basit yaşam formlarının evrim süreci duraksamaya uğramıştı.
19.06.2023 Bilim ve Teknoloji
İlginç keşif: Ay'ın 20 katı büyüklüğünde su bulutu taşkını!
İlginç keşif: Ay'ın 20 katı büyüklüğünde su bulutu taşkını! James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Satürn'ün uydusu Enceladus'un güney kutbundaki geniş yarıklardan uzaya doğru püsküren yaklaşık 10 bin kilometre uzunluğunda donmuş su birikintisi tespit etti.
4.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Çin'de gökyüzünden solucan yağdı! Şok eden görüntüler için açıklama geldi...
Çin'de gökyüzünden solucan yağdı! Şok eden görüntüler için açıklama geldi... Dünya Çin'den gelen görüntüleri konuşuyor. Gökyüzünden yağan solucanlar caddedeki yayaların ve arabaların üstüne yağdı. Dünyayı şok eden görüntüler için açıklama geldi. İşte viral olan görüntülere ilişkin iddialar ve yorumlar...
13.03.2023 Dünya
Dünya çekirdeği durdu mu, ters mi dönüyor? Dünya çekirdeği ters dönerse ne olur?
Dünya çekirdeği durdu mu, ters mi dönüyor? Dünya çekirdeği ters dönerse ne olur? Dünya çekirdeği durdu mu, ters mi dönüyor? Dünya çekirdeği ters dönüyor iddiaları vatandaşları şaşkına çevirdi. Sismik dalgaların Dünya’nın derinliklerindeki rotalarını izleyen bilim insanları, "son on yılda çok az değişiklik" olduğunu keşfederek Dünya'nın iç çekirdeğinin dönüşünün durakladığını ve yıllar içinde döngünün, bir yönden diğerine evrildiğini belirtiyor. Peki, Dünya çekirdeği ters dönerse ne olur?
31.01.2023 Gündem
Pantone 2023 rengi viva magenta ne demek, viva magenta renginin anlamı nedir?
Pantone 2023 rengi viva magenta ne demek, viva magenta renginin anlamı nedir? Viva Magenta ne demek, Pantone 2023 rengi Viva Magenta renginin anlamı nedir? Her yıl olduğu gibi bu yılın da trend rengini belirleyen Pantone Color Institute, 2023 yılının rengini açıkladı.
2.12.2022 Gündem
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri!
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri! BİM 1 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. BİM her hafta Salı ve Cuma günleri birbirinden farklı ürünleri indirimli fiyatlarla tüketiciye sunuyor. Vatandaşlar Salı gününün gelmesiyle BİM’de bu Salı neler var? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Çikolata ve Bisküvi ürünlerinden Temizlik ve Hijyen ürünlerine, Dondurulmuş gıdalardan, Kahvaltılık grubuna kadar birçok ürün indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı.
1.11.2022 Ekonomi
'Uzaylı' iddialarına neden olan tuhaf halkaların ne olduğu açıklandı!
'Uzaylı' iddialarına neden olan tuhaf halkaların ne olduğu açıklandı! James Webb Uzay Teleskobu geçen aylarda düzgün, dairesel dalgalanmalarla çevrili uzak bir yıldızın fotoğrafını çekmişti. Görüntü, uzmanlar tarafından hemen "çılgın" olarak nitelendirilmiş ve uzaylıların yarattığı, ışık yılları boyunca uzanan bir yapıyı gösterebileceği yönünde spekülasyonlara yol açmıştı.
14.10.2022 Dünya
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ilıpınar höyüğünde 15 yıl süren arkeolojik kazılarda antropolog olarak buluntuları inceleyen Songül Alpaslan-Rodenberg’in de içinde olduğu Anadolu merkezli antik DNA projesinin sonuçları, dünyanın saygın bilim dergilerinden Science’de 25 ve 26 Ağustos’ta yayımlandı.
8.09.2022 Kültür Sanat
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü...
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü... Koronavirüs salgınında tüm dünyada normale dönüldü. Salgında farklı varyantlar ortaya çıksa da aşı uygulamasının yaygınlaştırılması ile yasaklar kaldırıldı. Ancak Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. BioNTech CEO'su Uğur Şahin tarafındanyapılan açıklamada "Omicron’un aşılardan kaçabilen yeni bir alt türü çıkabilir" vurgusu yaparak aşının güncellenmesi gerektiğini söyledi.
21.06.2022 Gündem
Ölümünden 5 saat sonra dirildi! Odadaki profesörler dahil herkes dondu kaldı
Ölümünden 5 saat sonra dirildi! Odadaki profesörler dahil herkes dondu kaldı ABD'nin Utah eyaletindeki üniversitenin göz merkezine organ bağışı için getirilen ve beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın vefatının üzerinden 5 saat geçmesine rağmen gözleri yeniden diriltildi. Tıp tarihinde bir ilk olan bu araştırmayla yeniden dirilmenin var olup olmadığı sorusuna yanıt aranacak.
14.05.2022 Dünya
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği!
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği! Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaşamını yitiren ünlü fizikçi Hawking'in mum heykeliyle olan konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Gökçek'in videoda Ateist olarak bilinen Hawking'in heykeline "Rabbimi inkar ediyordun, şimdi hesap veriyorsun" diye sorduğu görüldü. Peki, Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği...
26.02.2022 Gündem
Felçli hastalar için umut veren gelişme! Ayağa kaldıran tedavi bulundu
Felçli hastalar için umut veren gelişme! Ayağa kaldıran tedavi bulundu Yayımlanan yeni bir çalışmaya göre felçli insanların ayağa kalkarak basit hareketler yapmasını sağlayan bir tedavi yöntemi geliştirildi.
8.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi İngiltere’nin Nature Dergisinde 10 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre sperm üretiminde yer alan genlerdeki mutasyonlar erkeklerde potansiyel bir kısırlık nedeni olarak bulundu. Konuyla ilgili dünya genelindeki bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen Embriyolog Turgay Barut, İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi ve Hollanda’da bulunan Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar sonucu erkek kısırlığına neden ola mutasyon bulunduğunu belirtti.
3.02.2022 Sağlık
Bilim insanları uzun yaşamın sırrını duyurdu! 'Seviyesi düşürüldüğünde ömür uzuyor'
Bilim insanları uzun yaşamın sırrını duyurdu! 'Seviyesi düşürüldüğünde ömür uzuyor' İskoçya’da yapılan yeni bir araştırmada, kanda bulunan iki protein türünün kişinin yaşamı boyunca daha kötü sağlığa sahip olmasına ve daha kısa yaşamasına neden olabileceği ortaya çıktı.
29.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği...
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği... Gökyüzünde görünen yabancı cisimler yıllardır pek çok habere konu oldu. En son ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un bile araştırmak üzere özel birlik oluşturduğunu duyurduğu UFO'lar 2022'de de gündemde.
5.01.2022 Dünya
Omicron ile ilgili dünyayı heyecanlandıran buluş! Yeni aşı ve tedavilerin önü açıldı
Omicron ile ilgili dünyayı heyecanlandıran buluş! Yeni aşı ve tedavilerin önü açıldı Koronavirüsle ilgili araştırma yapan ABD'li bilim insanları, Omicron varyantını bloke eden antikorları tespit etti. Dünyayı heyecanlandıran buluş ile yeni aşı ve tedavilerin önü açılabilir.
31.12.2021 Dünya
Yaşlanma karşıtı aşı geliştirildi
Yaşlanma karşıtı aşı geliştirildi Japonya'da uzmanlar, 'zombi hücreler' olarak bilinen ve ölüm riskini artıran yaşlanan hücreler için aşı geliştirdi.
13.12.2021 Sağlık
Brezilya’da dişsiz bir dinozor kalıntısı keşfedildi
Brezilya’da dişsiz bir dinozor kalıntısı keşfedildi Brezilya Ulusal Müzesi, yürütülen kazılarda paleontolog ekibi tarafından 70 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen dişsiz bir dinozor türünün kalıntılarının keşfedildiğini ve bunun ‘çok nadir’ bir bulgu olduğunu duyurdu.
19.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Meme kanseri duygusal stres ile tekrarlayabilir
Meme kanseri duygusal stres ile tekrarlayabilir Bağışıklık sistemi ile tümör nüksü arasında yakın bir ilişki olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kinyas Kartal, duygusal ilişkilerin de bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi dolayısıyla meme kanseri nükslerinde etkili olabileceğinin yapılan bir araştırmayla tekrar ortaya konduğunu söyledi.
15.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nature ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nature haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.