Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam'ın farzlarından biri olan namaz 5 ayrı zaman diliminde kılınır. Her Müslüman için namaz kılmak dini bir görevdir. 
1.02.2024 Dini Bilgiler
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanların uyması gereken kuralların başında temiz olmaları gerekmektedir. İman sahibi kişilerin temiz ve düzenli olması gerektiği öğütlenmiştir. Temizlik ile ilgili de pek çok hadis bulunmaktadır. Peygamberimiz tarafından söylenen hadis-i şerifler ise Müslümanlar için her zaman yol gösterici olmuştur. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Sabah namazının pek çok fazileti bulunmaktadır. Özellikle sabah namazı ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler, sabah namazının önemini ve namaz sonrası yapılacak duaların önemini vurgular. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Eşlerin Ayrı Yatması İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Eşlerin Ayrı Yatması İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Eşlerin Ayrı Yatması İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Eşlerin Ayrı Yatması İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanların evlilikte yaptığı davranışlar çok önemlidir. Özellikle de eşlerin birbirine karşı davranışları ve saygıları çok önem arz etmektedir. Eşlerin ayrı yatması da kabul edilemez. Eşlerin ayrı yatması ile ilgili de pek çok hadis-i şerif bulunmaktadır. 
30.01.2024 Dini Bilgiler
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var? Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?
27.07.2023 Gündem
Cuma mesajları 2022! Cuma ile ilgili hadisler, resimli, anlamlı ve dualı en güzel cuma mesajları!
Cuma mesajları 2022! Cuma ile ilgili hadisler, resimli, anlamlı ve dualı en güzel cuma mesajları! İslam alemi için mübarek gün olarak kabul edilen, dualarının okunduğu, ibadetlerin yapıldığı ve kabul gördüğüne inanıldığı Cuma günü müslümanların bayram günü olarak nitelendiriliyor. Cuma gününe özel hadisler, resimli, anlamlı ve dualı en güzel cuma mesajlarını sizin için derledik.
9.12.2022 Gündem
Hz. Cebrail kimdir? Hz. Cebrail'in görevleri nelerdir?
Hz. Cebrail kimdir? Hz. Cebrail'in görevleri nelerdir? İslami alanda dört büyük meleklere yer verilmektedir. Bu dört büyük melek Mikail, Azrail, İsrafil ve Cebrail'dir. Görüldüğü gibi Cebrail dört büyük melekten bir tanesidir. Bu dört büyük meleğin her birinin farklı farklı görevleri vardır. Örneğin Azrail meleğinin görevi canlıların canını almaktır. İsrafil meleğinin görevi kıyamet günü Süru üflemektir. Mikail meleğinin görevi ise doğa olaylarını idare etmek ve canlıların rızıklarını kontrol etmektir. Azrail meleğine canlıların canını aldığı için ölüm meleği de denmektedir.
12.09.2022 Dini Bilgiler
Cennetin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir? Cennet Kur'an'da Nasıl Anlatılır?
Cennetin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir? Cennet Kur'an'da Nasıl Anlatılır? Cennetin Kur'an'da geçen isimlerinden bazıları Daru's selam, Firdevs ve Cenne-u Adn olarak bilinir. Kur'an-ı Kerim'de cennetle ilgili birçok ayet ve hadis de vardır.
23.08.2022 Dini Bilgiler
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi!
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi! Müslüman alemi için büyük öneme sahip dini günlerin başında Mevlid Kandili geliyor. Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid Kandili’nin denk geldiği hafta Mevlid-i Nebi yani kutlu doğu haftası haftası olarak kutlanıyor. Peki, 2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Mevlid Kandili'nin anlamı ve önemi!
21.08.2022 Dini Bilgiler
Kadir gecesi kandil mi? 27 Nisan bugün Kandil mi, 27 Nisan kadir gecesi mi, bugün Kadir gecesi mi?
Kadir gecesi kandil mi? 27 Nisan bugün Kandil mi, 27 Nisan kadir gecesi mi, bugün Kadir gecesi mi? Kadir gecesi kandil mi, bugün Kadir Gecesi mi? Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi  heyecanla bekleniyordu. Ramazan ayının 26. gününü, 27. gününe bağlayan gece olan Kadir Gecesi için yapılan aramalar arttı. Peki, Bugün Kadir Gecesi mi, 27 Nisan kandil mi 2022? Kadir gecesi kandil mi?
27.04.2022 Dini Bilgiler
Berat Kandili mesajları! 2022 dualı, resimli, kısa yazılı ayetli Berat Kandili sözleri ve Berat Kandili ile ilgili hadisler!
Berat Kandili mesajları! 2022 dualı, resimli, kısa yazılı ayetli Berat Kandili sözleri ve Berat Kandili ile ilgili hadisler! Berat Kandili mesajları araştırması başladı. Berat Kandili Müslümanların mübarek kabul ettikleri günlerden biri olacak tüm İslam alemi tarafından idrak ediliyor. Sevdiklerinize, eşinize dostunuza, akrabalarınıza Berat Kandili mesajları göndermek isteyenler için dualı, resimli, kısa yazılı ayetli Berat Kandili mesajları ve sözleri derledi.
17.03.2022 Dini Bilgiler
Regaip Kandili nedir, niçin kutlanır? Regaip Kandili’nde ne oldu, Diyanet’e göre önemi ne?
Regaip Kandili nedir, niçin kutlanır? Regaip Kandili’nde ne oldu, Diyanet’e göre önemi ne? Regaip kandili nedir, o gün ne oldu? Mübarek Ramazan ayının habercisi Regaib Kandili geldi çattı. Müslümanlar tarafından kutsal olan üç ayların ilki Recep ayının içinde bulunan Regaip Kandili aramaları şimdiden arttı. Regaip kandilinin önemi ve anlamını sorgulayanlar arama motorlarına yöneldi ve Regaip kandili nedir, niçin kutlanır? Regaib Kandili’nde ne oldu, Diyanet’e göre Regaip Kandilinin önemi ne? Sorularına yanıt arıyor.
3.02.2022 Gündem
Arife Günü okunacak dualar! Arife namazı nasıl kılınır? İşte Arife günü ibadetleri!
Arife Günü okunacak dualar! Arife namazı nasıl kılınır? İşte Arife günü ibadetleri! Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban ibadetinin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakarlıkta bulunma anlayışı bulunuyor. Kurban Bayramı'nda kurbanın kesilmesinin yanı sıra yapılacak ibadetler de önem taşıyor. Kurban Bayramı'nın arefe günü sabah namazından başlayarak yapılan ibadetler bayramın dördüncü gününe kadar yapılıyor. Pek çok kişi de arife günü okunacak dualar, çekilecek tespihleri ve yapılması gereken ibadetleri araştırıyor. Peki, Arife Günü okunacak dualar neler? Arife günü ibadet nasıl yapılmalı? Arife gecesi namazı nasıl kılınır? Arife günü çeklecek tespihler!
19.07.2021 Gündem
Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün olacak? Kadir gecesi 2021 son 10 gün içinde mi, kaçıncı gün?
Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün olacak? Kadir gecesi 2021 son 10 gün içinde mi, kaçıncı gün? Kadir gecesi hangi gün, ne zaman idrak edilecek? Bugün Ramazan Ayı'nın 22. gününü idrak ediliyor. On iki ayın Sultanı Ramazan Ayı içerisine yer alan Kadir Gecesi araştırması şimdiden başladı. Bin aydan daha hayırlı olarak tanımlanan Kadir Gecesi ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, bu yıl Kadir Gecesi 2021 ne zaman, bu yıl idrak edilecek kadir gecesi ramazanın kaçıncı günü, hangi güne denk geliyor? Sorularına yanıt arıyor.
4.05.2021 Gündem
Yarın ne kandili var Miraç mı? Miraç Kandili ne zaman? 2021 Diyanet kandil takvimi
Yarın ne kandili var Miraç mı? Miraç Kandili ne zaman? 2021 Diyanet kandil takvimi Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili araştırması başladı. Miraç Kandili, 13 Şubat'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Peki, Miraç Kandili nedir? Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? Miraç Kandili yarın mı idrak edilecek? Miraç Kandili hadisi…
9.03.2021 Gündem
Berat Kandili’nde hangi dualar okunur? Berat Kandili’nde oruç tutulur mu?
Berat Kandili’nde hangi dualar okunur? Berat Kandili’nde oruç tutulur mu? Ramazanın müjdecisi kabul edilen Berat Kandili yarın idrak edilecek. Corona virüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Berat Kandili'nde evlerinde ibadet ve dua edecek. Peki, Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili önemi ve anlamı ne? Berat Kandili’nde ne oldu? Berat Kandili’nde oruç tutulur mu? Berat Kandili’nde hangi dualar okunur? İşte Berat Kandili hakkında merak edilenler…
6.04.2020 Gündem
Mevlid Kandili bu sene ne zaman idrak edilecek?
Mevlid Kandili bu sene ne zaman idrak edilecek? Mevlid Kandili ne zaman sorusu müslümanlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü olarak kutlanan Mevlid Kandili'nde yüz binlerce müslüman o geceyi ibadet içinde geçirecek. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim okunacak. Peki Mevlid Kandili gecesi nasıl geçirilmeli?
11.10.2018 Gündem
Hicri yılbaşı ne zaman? Muharrem ayında nasıl ibadet edilmeli?
Hicri yılbaşı ne zaman? Muharrem ayında nasıl ibadet edilmeli? Hicri Yılbaşı nedir sorusu müslümanlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Hicri, Müslümanların Mekke'den Medine'ye göçmesidir. Miladi takvimine göre yılbaşı 1 Ocak'tır. Hicri takvim'e göre ise Yılbaşı 1 Muharrem'de başlar. Hicri Takvim'in başlangıcı Mekke'den Medine'ye göç edilen tarih olan 622 yılı Hicri yılbaşı olarak kabul edilmiştir. Peki Muharrem ayında nasıl ibadet edilmeli?
11.09.2018 Gündem
Miraç Kandili ne zaman? En güzel 2018 Miraç Kandili mesajları...
Miraç Kandili ne zaman? En güzel 2018 Miraç Kandili mesajları... Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek? Sorusunun yanıtını haberimizde derledik. Müslüman alemi için büyük önemi bulunan bu gün için derlediğimiz en güzel 2018 Miraç Kandili mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte Miraç Kandili'nin önemine dair her şey...
11.04.2018 Gündem
Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? Bayram tatili kaç gün sürecek?
Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? Bayram tatili kaç gün sürecek? Müslüman alemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayının son günlerine gelindi. Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı kutlanacak. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın birinci günü 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Peki bayram tatili kaç gün sürecek?
29.09.2021 Gündem
Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak?
Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 25 Haziran Pazar günü kutlanacak. 27 Haziran Salı günü de bayramın son günü olacak. Yapılan açıklamalara göre Ramazan Bayram'ında İstanbul ve İzmir’de toplu taşıma %50 indirimli olurken, köprü ve otoyollardan geçişler ise ücretsiz olacak.
29.09.2021 Gündem
Ramazan Bayramı’na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün olacak?
Ramazan Bayramı’na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı birinci günü bu yıl 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününün hafta sonuna denk gelmesinden dolayı geçmiş yıllarda olduğu gibi uzun bir bayram tatili olmayacak. Ramazan Bayramı 27 Haziran Salı günü sona erecek.
29.09.2021 Gündem
Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman başlıyor?
Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı için çok az bir zaman kaldı. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte de bayram tatilinin kaç gün olacağı sorgulanmaya başladı. Bayram için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Peki Ramazan Bayramı Tatili kaç gün olacak?
29.09.2021 Gündem
Ramazan Bayramı yaklaşıyor! Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?
Ramazan Bayramı yaklaşıyor! Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Ramazan ayının üçüncü haftası içerisindeyiz. Ramazan Bayramı’na yaklaşık 10 gün kaldı ve bayram heyecanı şimdiden yaşanmaya başlandı. Bayram için gerekli hazırlıklarının yapıldığı şu günlerde bayram tatilinin kaç gün olacağı da merak edilen sorulardan bir tanesini oluşturuyor. Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?
29.09.2021 Gündem