Nakdi Ücret Desteği

Nakdi Ücret Desteği

Son dakika nakdi ücret desteği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nakdi ücret desteği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nakdi ücret desteği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nakdi Ücret Desteği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nakdi ücret desteği gelişmeleri de dahil olmak üzere 345 nakdi ücret desteği haberi bulunmuştur. Tüm nakdi ücret desteği haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Çalışanlara nakdi destek ve kısa çalışma ödeneği! Rakam belli oldu
Çalışanlara nakdi destek ve kısa çalışma ödeneği! Rakam belli oldu İŞKUR, son verileri açıkladı, deprem bölgesinde nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlananların sayısı, ödenen rakam belli oldu.
17.05.2023 Çalışma Hayatı
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu SGK son dakika olarak duyurdu. Salgınla mücadele döneminde 6.9 milyon çalışan için ödenen 50.7 milyar liralık kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği depremin yaşandığı 11 ilde de çalışanlara nefes oldu. Yine aynı dönemde işsizlik maaşı hariç 60 milyar liranın üzerinde harcama yapılan İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla depremzedelerin de yaraları sarılıyor. İşten çıkarma yasağının geldiği bu illerde işyeri kapanan her bir sigortalı için ayda 4 bin lira ödeme uygunluk tespiti beklenmeden, işverenin beyanı esas alınarak yapılıyor. İşverenlerin işyerindeki hasara ilişkin belgeyi sunmaları yeterli oluyor.
11.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan yeni kararları açıkladı. Deprem konutlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Amacımız 2 ay içerinde 244 bin konutun inşasına başlamaktır. Bugün kadar 22 binin inşasına başlanmıştır. Toplamda 488 bin yeni hane yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi. Vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı yapan Erdoğan, "Bir kez daha vatandaşlarıma 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sunmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde toplamda 46 bin 104 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
6.03.2023 Gündem
Kısa çalışma ödeneğinde son 12 aya dikkat! İşsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği...
Kısa çalışma ödeneğinde son 12 aya dikkat! İşsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği... Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem bölgesinde her iki uygulama da 22 Şubat itibarıyla başladı. Peki, kimler kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlanacak, destekler kapsamında çalışanlara ne kadar ödenecek?
1.03.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanında alınan tedbirler 22 Şubat 2023 tarihli 32112 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz” dedi.
22.02.2023 Gündem
Depremzede iş yeri çalışanlarına kısa çalışma ödeneği
Depremzede iş yeri çalışanlarına kısa çalışma ödeneği Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.
20.02.2023 Gündem
Depremzedeye 4 bin TL kısa çalışma ödeneği! 1 Mart'tan itibaren başlıyor
Depremzedeye 4 bin TL kısa çalışma ödeneği! 1 Mart'tan itibaren başlıyor Deprem bölgesine kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği verilecek. Kısa çalışma ödeneği şu anda çalışan başına 4 bin TL'yi buluyor. Depremde eşini, ana-babasını veya çocuğunu kaybedenlere ölüm aylığı başvurusu durumunda 1 Mart'tan geçerli olmak üzere ölüm aylığı bağlanacak.
16.02.2023 Ekonomi
Beştepe’de kritik zirve! Gündemde EYT ve asgari ücret vardı
Beştepe’de kritik zirve! Gündemde EYT ve asgari ücret vardı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. Toplantıda EYT ve asgari ücret zammı görüşüldüğü bildirildi.
30.11.2022 Ekonomi
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları! SGK primleri kıdem tazminatı hesaplamalarında yıl 365 gün, sosyal güvenlik mevzuatında hizmet hesaplamalarında yıl 360 gün olarak dikkate alınıyor. SGK uygulamalarında tam ay çalışma esasına göre çalışanlardan belirsiz süreli iş sözleşmeleri veya belirli süreli iş sözleşmeleri (kısmi zamanlı çalıştırılanlar hariç) ile çalışanlar ayın kaç gün olup olmadığına bakılmaksızın her ay 30 gün prim ödeme gün sayısı bildirimi yapılması zorunludur. Bazen de iş veren tarafından eksik gün bildirimi de yapılır. Peki, Eksik gün nedenleri nedir? Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
14.10.2022 Çalışan Hakları
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması. İşsizlik maaşı yüz binlerce kişinin hesabına yatıyor. İşsizlik maaşı ile ilgili yeni detaylar belli oldu. İŞKUR’un son açıkladığı rakamlara göre 2022’nin mayıs ayında İşsizlik Fonu’nun varlığı 103.1 milyar lirayı aştı. Bu yılın 5 aylık döneminde fonun gelirleri 32.2 milyar lirayı bulurken, aynı dönemde giderleri ise 19.8 milyar lira oldu. Bu yılın ilk 5 ayında en yüksek ödeme ise işsizlik maaşı olarak ödendi. Sadece mayıs ayında fondan 449 bin kişiye 760 milyon liraya yakın işsizlik maaşı ödendi. Yılın ilk 5 ayında ödenen işsizlik maaşı tutarı 3.7 milyar lirayı geçti. Yine aynı dönemde İşsizlik Fonu’ndan 5 bin kişiye de 858 bin lira kısa çalışma ödeneği ödendi. Kimileri diyebilir ki, ‘salgın bitti kısa çalışma ödeneği mi kaldı?’. Kısa çalışma ödeneği yıllardır fonun ödemeleri arasında yer alıyordu ama COVID-19 döneminde ön plana çıktı. İŞKUR’un raporuna göre de salgın döneminde 25.5 milyar lirası 2020’de, 11.2 milyar lirası da 11.2 milyar lira olmak üzere 36.7 milyar lira işveren ve çalışanlara destek verildi.
30.06.2022 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor Emekli aylığı ile ilgili flaş detay. Emekli olduktan sonra aylık bağlanması için emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Fakat dilekçeyi verme tarihine dikkat edilmediği taktirde emekli aylığı bir ay geç bağlanıyor. Eğer emekliliğe hak kazanılan tarihin ayın son günü resmi tatil veya hafta sonu tatiline rastlaması halinde, resmi tatil gününü takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar doğrudan SGK’ya başvurmanız ya da taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT ALO Post veya PTT kargo ile talepte bulunulduğunda hiçbir hak kaybı olmuyor. İşte emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiren dilekçe detayı...
28.05.2022 Emekli
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve...
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve... SGK harekete geçti. Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Tespitin ardından işlemler başlıyor. Maaş kesintisi ile karşılaşan vatandaşlar bulunuyor. SGK bu kişilerden geriye dönük ödeme de talep ediyor. 4 binden fazla kişinin maaşı anında kesildi. Denetimler sürüyor, maaş kesintileri de yapılmaya devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtdışı istihdamı engellemek için yapılan çalışmalar devam ediyor. Sigortası yapılmadan çalıştırılan binlerce kişi tespit edildi. Bu kişilerin sigortası yapılarak geriye dönük primlerinin de ödenmesi sağlandı. Kayıtdışı olarak çalışan ya da primlerinin eksik ödendiğini düşünen vatandaşların bu durumu SGK'ya bildirmesi büyük önem taşıyor. Sigortasız olarak çalışanlar işten çıkartıldıklarında kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik maaşı gibi haklara sahip olamıyor. Ayrıca sigorta primi yatırılmadığı için bu kişilerin emeklilik süreleri de uzuyor. Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu sadece kayıtdışı istihdamın peşine düşmüyor aynı zamanda haksız yere maaş ödemesi alanlar da SGK'nın radarında. Yetim aylığı alanlara evlendiklerinde bu aylık artık ödenmiyor. Fakat boşanma durumunda yetim aylığı yeniden bağlanıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler ise anlaşmalı boşanma yoluna gidiyor. Hileli boşanma ile SGK'dan yeniden maaş alanlar bu durumun tespit edilmesi durumunda maaş kesintisi ve geriye dönük ödeme ile karşılaşıyor.
13.03.2022 Çalışma Hayatı
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor...
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor... Yüz binlerce kişi bekliyordu ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. Tarihleri belirleyen bakanlık duyurusunda öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının 27 Aralık 2021-3 Ocak 2022 tarihlerinde alınacağı belirtildi. Atamalar 14 Ocak 2022'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak 2022'den itibaren yapılacak.
17.12.2021 Eğitim
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerimizin, Toplu Sözleşme uyarınca da memurlarımızın maaşlarında artışlar yapılacağı unutulmamalıdır. Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi.
10.12.2021 Gündem
Kredi fırsatı! 2 yıl ödemesiz, 500 bin TL'ye kadar... Faiz desteği verilecek
Kredi fırsatı! 2 yıl ödemesiz, 500 bin TL'ye kadar... Faiz desteği verilecek Avantajlı koşullarda kredi imkanı sağlanıyor. Ödemeler 6 aydan 24 aya kadar ötelenebiliyor. Kredi kullanımında üst limit 500 bin TL olarak belirlendi. KOBİ'lere istihdam, imalat sanayiine 5 ve 6. bölgede yatırım odaklı, 23 milyar liralık ucuz kredi paketi oluşturuldu. İşte detaylar...
30.09.2021 Ekonomi
Emekli maaşları eksik yatırılacak, emeklilik gecikecek! Yüz binlerce kişi...
Emekli maaşları eksik yatırılacak, emeklilik gecikecek! Yüz binlerce kişi... Emeklilik hayali kuran yüz binlerce kişi için kötü haber. Emekli aylıkları eksik tutar üzerinden yatırılacak, emeklilik tarihleri gecikecek. Kısa çalışma ya da ücretsiz izinde olan çalışanların pandemi döneminde sosyal güvenlik primleri yatırılmadı. Sadece genel sağlık sigortası (GSS) primi yatırıldı. Yaş doldurulsa bile primleri 1 gün bile eksik olan kişiler emekli olamayacak ya da emeklilik tarihleri gecikecek. Emeklilik yaşı her iki yılda 1 yıl uzayacak. Pandemi nedeniyle çalışamayan işçiler için mağduriyet ancak borçlanma hakkı ile giderilebilecek.
17.09.2021 Çalışma Hayatı
1.556 lira devlet tarafından ödeniyor! En az 12 ay boyunca...
1.556 lira devlet tarafından ödeniyor! En az 12 ay boyunca... İşçi ve işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 1.556 lira destek sağlanacak. Ödemeler en az bir yıl aralıksız devam edecek. İşletmelerde ilave istihdama ucuz kredi desteğinin ardından Eylül ayı itibariyle "yeni nesil çalışma yöntemleri, teşviklerin revize edilmesi, geleceğin işleri odaklı işgücü dönüşümü, genç istihdam ulusal strateji belgesini" içeren dönüşüm ajandası yaşama geçiriliyor. Türkiye İş Kurumu bu yılın ilk 6 ayında 680 bin kişiye iş kapısı açarken, açık iş sayısı da 106 bini geçti. İşe alınan her bir işçinin sigorta primi ve ücreti üzerinden alınan vergiyi devlet karşılıyor. İmalat ve bilişim sektöründe 3700 lira sigorta prim desteği veriliyor.
16.08.2021 Ekonomi
Aylık en az 1.144 lira ödeniyor! SGK'lı olarak çalışmayan, emekli maaşı almayan ve 30 günden fazla...
Aylık en az 1.144 lira ödeniyor! SGK'lı olarak çalışmayan, emekli maaşı almayan ve 30 günden fazla... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Aylık 1.144 ile 8.584 lira arasında ödeme yapılıyor. SGK'lı olarak çalışmayan, anne-babadan ya da eşten dolayı emekli aylığı almayan, bir ay içinde 30 günden az çalışan veya part-time çalışanlar yararlanabiliyor. Halk arasında 'çalışmadan emeklilik' olarak nitelendirilen ve prim günü eksik olanlara erken emekli olma imkanı sağlayan isteğe bağlı sigorta primi ödemeleri ile ilgili detaylar merak ediliyor.
12.08.2021 Ekonomi
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta...
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "Telafide yeni dönem başlıyor. Çocuklarımız bir sonraki yıla hazır mı? Biz hazırlığımızı yaptık. TRT EBA öğretmenlerimiz, geçen yıldan hatırlatmalarla çocukları yeni döneme ısındıracak bir hafta sonu kuşağı hazırladı." ifadelerini kullandı. Öte yandan MEB'den öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
5.08.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 9 Ağustos'ta başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 9 Ağustos'ta başlıyor MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
4.08.2021 Eğitim
Nakdi ücret desteği, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ile ilgili flaş açıklama!
Nakdi ücret desteği, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ile ilgili flaş açıklama! Nakdi ücret desteği, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ile ilgili açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kovid-19 dönemi boyunca kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneği kapsamında yaklaşık 8 milyon kişi için toplam 57 milyar lira ödeme yapıldığını bildirdi.
29.07.2021 Ekonomi
Hesaplara tek seferde  8.284 TL yatırılıyor
Hesaplara tek seferde 8.284 TL yatırılıyor Zam yapıldı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Ödeme miktarı değişti. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere hesaplara 8.284 TL yatırılıyor. Temmuz ayı kamu çalışanları ve emekliler için zam ayı oldu. Kıdem tazminatı tavanı da temmuz ayı itibarı ile değişti. Yapılan zam ile 8.284 lira oldu. Kıdem tazminatının tek seferde ödenmesi gerekiyor. Ancak bazı işverenler taksitli ödeme yoluna gidiyor. İşveren kıdem tazminatı ödemesini taksitle ödemek isterse bunu çalışana bildirmesi ve onun da bu talebi kabul etmesi gerekiyor. Bu durumda ödeme taksitle yapılabiliyor ve işçinin taksitlendirilerek ödeme için faiz talep etme hakkı da bulunuyor.
19.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Nakdi Ücret Desteği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nakdi ücret desteği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.