Kısa Çalışma Ödeneği

Kısa Çalışma Ödeneği

Son dakika Kısa Çalışma Ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kısa Çalışma Ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısa Çalışma Ödeneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısa çalışma ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 749 kısa çalışma ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm kısa çalışma ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti Çalışma hayatına pandemi ile birlikte dahil oldu. 120 ve 600 gün ayrıntısı dikkat çekiyor. Kısa çalışma ödeneğinde şartlar değişti. İşte merak edilen ayrıntılar
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.
23.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni gelişme! Şartlar değişiyor
Asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni gelişme! Şartlar değişiyor Milyonlarca emekli ve çalışan bekliyordu. Ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Şartlar tamamen değişiyor. İşte detaylar...
17.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi
Emekliye ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmesi Milyonlarca emekli ve çalışan bekliyordu. Ek zam, asgari ücret ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika gelişmeleri art arda yaşandı. Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ve kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşına ek zam konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte son dakika gelişmelerinin detayları...
15.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilere ek zam müjdesi! AK Parti Grup Başkanı Güler: Aylıklar, oransal artışla iyileştirilecektir
Emeklilere ek zam müjdesi! AK Parti Grup Başkanı Güler: Aylıklar, oransal artışla iyileştirilecektir AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarına ilişkin olarak "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı Emeklilik ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Pandemide kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlar için SGK’ya eksik bildirilen emeklilik prim günlerini tamamlama imkânı tanındı. SGK’ya, sigortalılar adına eksik hizmet bildirilen günler için işveren SGK’ya başvuracak ve başvurduğu tarihten itibaren üç ay içinde primleri yatıracak. Bu durumda hem işveren yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak hem de çalışanların eksik prim günleri tamamlanmış olacak ve emeklilik haklarında bir kayıp olmayacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Emekliye zam var mı yok mu? Emekliye ek zam yapılacak mı, emekli maaşlarına zam geldi mi?
Emekliye zam var mı yok mu? Emekliye ek zam yapılacak mı, emekli maaşlarına zam geldi mi? Emekliye ek zam var mı, emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı, 6 aylık enflasyon farkının belli olup emekliye yapılan yüzde 25'lik zam oranının netlemesinin ardından gündeme geldi. Zamlı aylıklar 2023 Temmuz-Aralık döneminde hesaplarda görülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının 3 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Erdoğan asgari ücretli ve emekli maaşlarıyla ilgili de "Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz." dedi. Peki, Emekliye zam var mı yok mu, emekli maaşlarına zam geldi mi?
26.07.2023 Emekli
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldı
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
25.07.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye kısa çalışma ödemesi yapıldı
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye kısa çalışma ödemesi yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
25.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Senet borcu olan herkesi ilgilendiren karar! İmzalarken dikkat: Tamamen geçersiz sayılıyor
Senet borcu olan herkesi ilgilendiren karar! İmzalarken dikkat: Tamamen geçersiz sayılıyor Senet borcu olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ticari hayatın tartışılan konularından olan teminat senedine dair emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme’den senette yazılı “teminattır” kelimesi ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi.
29.05.2023 Gündem
Çalışanlara nakdi destek ve kısa çalışma ödeneği! Rakam belli oldu
Çalışanlara nakdi destek ve kısa çalışma ödeneği! Rakam belli oldu İŞKUR, son verileri açıkladı, deprem bölgesinde nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlananların sayısı, ödenen rakam belli oldu.
17.05.2023 Çalışma Hayatı
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu
SGK verileri açıkladı! 6.9 milyon çalışana dev destek! Devlet deprem illerindeki işçilere nefes oldu SGK son dakika olarak duyurdu. Salgınla mücadele döneminde 6.9 milyon çalışan için ödenen 50.7 milyar liralık kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği depremin yaşandığı 11 ilde de çalışanlara nefes oldu. Yine aynı dönemde işsizlik maaşı hariç 60 milyar liranın üzerinde harcama yapılan İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla depremzedelerin de yaraları sarılıyor. İşten çıkarma yasağının geldiği bu illerde işyeri kapanan her bir sigortalı için ayda 4 bin lira ödeme uygunluk tespiti beklenmeden, işverenin beyanı esas alınarak yapılıyor. İşverenlerin işyerindeki hasara ilişkin belgeyi sunmaları yeterli oluyor.
11.04.2023 Ekonomi
İŞKUR'da yeni dönem! Kullanıma açıldı, bu ay itibarıyla başladı
İŞKUR'da yeni dönem! Kullanıma açıldı, bu ay itibarıyla başladı İş arayan ve işverenlere yönelik hizmetler başta olmak üzere, uzun yıllardır pek çok dijital platform üzerinden hizmet sunumu gerçekleştiren İŞKUR, mobil uygulamasıyla da hizmet vermeye başladı.
7.04.2023 Ekonomi
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı İşçi - işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren sigorta prim desteği dört yıl önce uygulanmaya başladı. Teşvikten borcu olmayan işverenlerin yararlanabilmesi sebebiyle, prim borcu bulunanlar, borcunu yapılandırdı. Hem SGK prim borçlarının ödenmesi hem de ilave istihdam yaratması dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkı sağlayan 7103 sayılı ilave istihdam teşviklerinde süre aralık ayında doldu. İşverenler bu sürenin uzatılmasını beklerken, uzmanlar belirsizliğin işsizliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
3.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan yeni kararları açıkladı. Deprem konutlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Amacımız 2 ay içerinde 244 bin konutun inşasına başlamaktır. Bugün kadar 22 binin inşasına başlanmıştır. Toplamda 488 bin yeni hane yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi. Vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı yapan Erdoğan, "Bir kez daha vatandaşlarıma 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sunmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde toplamda 46 bin 104 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
6.03.2023 Gündem
Kısa çalışma ödeneğinde son 12 aya dikkat! İşsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği...
Kısa çalışma ödeneğinde son 12 aya dikkat! İşsizlik maaşı alamayana nakdi ücret desteği... Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem bölgesinde her iki uygulama da 22 Şubat itibarıyla başladı. Peki, kimler kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlanacak, destekler kapsamında çalışanlara ne kadar ödenecek?
1.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı!
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı! Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra afet bölgesinde depremzedelerin barınmaları için konteyner kentler kuruldu. Deprem bölgesinde toplum yararına işlerde 21 bin kişiye iş kapısı açılırken, konteyner kentlerde iş fırsatı sunacak mobil ofis üniteleri kurularak, gençlere istihdam olanakları sunulacak
27.02.2023 Ekonomi
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıkladı ve KGF limitinin 350 milyar liraya çıkarıldığını söyledi.
27.02.2023 Gündem
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanında alınan tedbirler 22 Şubat 2023 tarihli 32112 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz” dedi.
22.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısa çalışma ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.