Mortgage

Mortgage

Son dakika Mortgage haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mortgage ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mortgage haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mortgage

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mortgage gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.169 mortgage haberi bulunmuştur. Tüm mortgage haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi Küresel ekonomiye dair 2024 yılı öngörülerini hazırladığı bir raporla paylaşan Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI), 2024 yılında Avrupalı turistin Türkiye’ye olan ilgisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
9.01.2024 Ekonomi
Cedi Osman: Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgünüm
Cedi Osman: Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgünüm Cleveland Cavaliers’ın başarılı oyuncusu Cedi Osman Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem faciası sonrası "Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgünüm. Tüm halkımıza geçmiş olsun" paylaşımında bulundu.
9.02.2023 Basketbol
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu Orta gelirliye yönelik düzenlenen Yeni Evim kampanyasına ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarına ilişkin tüm verilerin ellerinde bulunduğunu ve fırsatçıların radarlarında olduğunu dile getirdi. İkinci el konutların ise bu kampanyaya dahil olmayacağını belirten Nebati, bankalarla görüşerek yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Nebati, "son noktaya geldiğimizde belirlenen faiz oranlarıyla ikinci el konut konusuna girilebilir" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin geldi! 'Devam edecek' deyip uyardı
Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin geldi! 'Devam edecek' deyip uyardı Fed’in faizi 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'ye yükseltmesinin ardından düşüşe geçene gram altın güne yükselişle başladı. Uzmanlardan ise altın ve Bitcoin fiyatları ile ilgili kritik tahminler arda arda geldi. Gelişmenin piyasalar için ters köşe olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altında baskılamanın devam edeceğini belirterek, gram altın ile ilgili önemli mesajlar verdi.
16.12.2022 Ekonomi
Araba ve ev alacaklara uyarı geldi! Büyük yoğunluk olacak
Araba ve ev alacaklara uyarı geldi! Büyük yoğunluk olacak Araba ve ev alacak milyonları ilgilendiriyor. Hükümet, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) emekli olmasının önünü açacak düzenleme üzerinde çalışırken piyasalarda da EYT tazminatlarına ilişkin hazırlıklar başladı. Aracı kurumlardan gayrimenkul firmalarına, bankalardan oto galerilerine ve başta teknoloji olmak üzere perakendenin tüm alanlarında EYT’lilerin tazminatlarını kullanmalarına ilişkin alternatifler üretiliyor. Yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olacağına ilişkin açıklamalar, bu kişilerin toplam tazminat tutarının 500 milyar lirayı bulacağına ilişkin hesaplamalar, piyasa aktörlerinin bu paranın kullanımına ilişkin seçenek üretmesinin en büyük motivasyonunu oluşturuyor.
11.12.2022 Ekonomi
Fed faiz kararını açıkladı!
Fed faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı. Fed bu kararla faizi 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,75-4,00 aralığına çıkardı.
2.11.2022 Ekonomi
Konut kredisi ile ilgili flaş öneri! Acilen hayata geçmeli
Konut kredisi ile ilgili flaş öneri! Acilen hayata geçmeli Ev almak isteyen vatandaşlar, konut kredisi faizlerinin yüksek olmasından şikayetçi. Yüksek faizler vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğinin altını çizerek, "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" diye konuştu.
10.10.2022 Ekonomi
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED’in son faiz kararı ne olmuştu?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED’in son faiz kararı ne olmuştu? FED toplantıları ve faiz kararının açıklanacağı tarih yatırımcının merak ettiği konuların başında geliyor. Küresel piyasalar FED’in faiz kararına göre şekilleniyor. FED’in son toplantısında enflasyon vurgusu yapılmış pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı ifadeleri öne çıkmıştı. Yatırımcı FED’in bir sonraki toplantısının tarihini merak ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED’in son faiz kararı ne olmuştu? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
Fed faiz kararını son dakika açıkladı
Fed faiz kararını son dakika açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi 75 baz puan artırma kararı aldı. Fed böylece faizi yüzde 2,25 ile 2,50 aralığına çekmiş oldu. fed yaptığı açıklamada enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı ifadelerini de kullandı.
27.07.2022 Dünya
Fed faiz kararını son dakika açıkladı!
Fed faiz kararını son dakika açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. Fed 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi.
15.06.2022 Ekonomi
Ev alacak milyonları ilgilendiren açıklama! Konutta yeni mülkiyet sistemi...
Ev alacak milyonları ilgilendiren açıklama! Konutta yeni mülkiyet sistemi... Ev almayı düşünene milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Kira ve ev fiyatlarındaki fahiş artışlar sonrası hükümet harekete geçmişti, hem ev sahiplerinin hem de kiracının hukukunu koruyacak bir düzenlemenin yapılacağı duyurulmuştu. Kritik bir öneri daha geldi. Avrupa’da uygulanıyor, konuttaki fahiş fiyat sorununa hızlı çözüm olacak. Bu modelde, kişiler sadece konutun yapı ömrü boyunca kullanım hakkını satın alıyor, arsa mülkiyeti yine hak sahibinde kalıyor. Evin yapı ömrü kadar kira ödüyor, çocuklarına miras bırakabiliyor. İşte detaylar....
8.06.2022 Ekonomi
Evi olmayana müjde! Aidat öder gibi ev satın alınacak, konutta yeni dönemin şifreleri...
Evi olmayana müjde! Aidat öder gibi ev satın alınacak, konutta yeni dönemin şifreleri... Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artış sonrası hükümet harekete geçti. Ev sahibi olmak isteyenleri doğrudan ilgilendiren bir adım atılıyor. Düşük taksitlerle ev sahibi olmak mümkün hale gelecek. 81 ilde konut seferberliği başlatılıyor. Peki avntajlı fiyatlarla kimler konut sahibi olabilecek? Evi olmayan dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı kapmanya ile kiralardaki artışın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan konut maliyetlerinin düşürülmesi de gündemde. İşte gayrimenkul sektörünü hareketlendiren konunun detayları...
1.06.2022 Ekonomi
Kripto para ile ilgili flaş açıklama! Piyasadan silindi
Kripto para ile ilgili flaş açıklama! Piyasadan silindi Yüksek enflasyon ve faiz ortamına ilişkin endişelerin yanı sıra sabit coinlerdeki istikrarsızlığın sıçraması ile kripto piyasalardaki kayıplar sürüyor. Bu gelişmelerle birlikte, nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.
24.05.2022 Ekonomi
FED faizi kararı açıklandı! Son dakika kararı, 22 yıl sonra bir ilk
FED faizi kararı açıklandı! Son dakika kararı, 22 yıl sonra bir ilk 2022 yılının üçüncü Fed faiz kararı son dakika açıklandı. İki gün süren Mayıs 2022 Fed toplantısı sonrası dünyanın kilitlendiği Fed faiz kararı ve açıklaması belli oldu. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltti. Fed, 22 yıllık aranın ardından faizi 50 baz puan artırdı.
4.05.2022 Dünya
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının... Satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar astronomik seviyelere çıktı, ev almak imkansız hale geldi. Son bir yılda fiyatlar arttı ancak özellikle 4 aydır yaşanan fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatında dört ayda iki katına çıkan artışlar yaşandı. Kur artışından kaynaklı artan maliyetler, pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle ülke genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL'yi, İstanbul'da ise 13 bin TL'yi geçti. Hızla artan maliyetler satılık konut fiyatlarına doğrudan yansıyor. Rekor fiyat artışları kiraları da etkiliyor. Adeta bir kısır döngü içine girildi. Vatandaşlar konut fiyatları düşecek mi yoksa yükselmeye devam mı edecek sorularını araştırıyor. Acilen faiz oranlarının düşürülmesi ve mortgage kredisinin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamalar ve gelişmeler...
25.04.2022 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarını doğrudan etkiliyor! Konut fiyatları düşecek mi? Flaş açıklama...
Satılık ev fiyatlarını doğrudan etkiliyor! Konut fiyatları düşecek mi? Flaş açıklama... Konut yapımında inşaat maliyetleri arttı. Artan maliyetlerle birlikte konutta üretim de giderek azalıyor. İnşaat maliyetlerinin artmasıyla birlikte önemli oranda azalan yeni konut yapımı beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması ise fiyatların artmasına neden oluyor. TÜİK verilerine göre 2021 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27.8 ve yapı kullanım izni verilen daire sayısı da yüzde 4.4 arttı. Konut satış rakamları arzın satışı karşılama oranının yüzde 40'lar seviyesine gerilediğini ortaya koyuyor. 2014 yılında bu oran yüzde 67 seviyesindeydi. Konut fiyatları neden artıyor? Konut fiyatları düşecek mi? İşte açıklamalar...
25.04.2022 Ekonomi
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Limit ve vadeler artırıldı, 6 yeni kredi paketi devrede, faizler...
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Limit ve vadeler artırıldı, 6 yeni kredi paketi devrede, faizler... Ziraat Bankası harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni kredi paketleri devreye alındı. Mevcuttaki kredi ürünleri ise yenilendi; vade ve limitler artırıldı. Ziraat Bankası, yeni tarım bankacılığı stratejisini açıklayarak, yeni uygulamaya konulan kredi paketlerini tanıttı. 6 yeni kredi ürünü devreye giriyor. 'Küçük Ekipman Kredisi' ve 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' adlı kredi ürünlerinde ise kredi limitleri yükseltildi. Azami vade sayısı da 60 aya uzatıldı. Öte yandan tarım kredilerinde, kredi borçları takip hesaplarına geçmiş üreticilere yönelik sunulan faizsiz taksitlendirme çözümleri de yoğun ilgi gördü. Faiz destekli kredilere ilişkin de açıklama yapıldı. Kredi paketlerine ilişkin Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklama...
12.04.2022 Ekonomi
Tapu masrafı ile ilgili açıklama! Paralar iade ediliyor, eğer ödeme yaptıysanız...
Tapu masrafı ile ilgili açıklama! Paralar iade ediliyor, eğer ödeme yaptıysanız... Tapu masrafları ile ilgili açıklama geldi. Paralar iade ediliyor. Eğer ödeme yaptıysanız paranızı geri alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen binalar vergi ve harçlardan muaf tutuldu. Bu muafiyet 4 yıldır yürürlükte olmasına rağmen mağduriyet yaşanabiliyor. Bazı tapu müdürlüklerinde, belediyelerde ve noterlerde işlemlerden harç ve vergi talep edilebiliyor. Böyle bir durum yaşadıysanız ve ödeme yaptıysanız geriye dönük iade alabilirsiniz. İade için vergi dairesine başvurulması gerekiyor. Genellikle ödenen harçlar iade ediliyor ancak edilmediği takdirde vergi mahkemelerinde dava açılması gerekiyor. Bu davanın da 5 yıl içinde açılması gerekli. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...
12.04.2022 Ekonomi
Sebze fiyatları ile ilgili sevindiren haber! İndirim geliyor...
Sebze fiyatları ile ilgili sevindiren haber! İndirim geliyor... Sebze fiyatlarındaki artış devam ederken, indirim müjdesi geldi. Domates, patlıcan, salatalık, sivri biber, kabak ve dolmalık biber fiyatları bir haftada yarı yarıya düştü. Sebze fiyatlarının yaklaşık üç kat arttığını belirten sektör temsilcileri, yeni mahsulle birlikte fiyatların 20 gün içinde normal seviyesine ineceğini duyurdu. 20 gün içinde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini dile getiren üreticiler, “Bütün fiyatlar yarı yarıya düşmüş durumda. Bu düşüş devam edecek. Havaların ısınmasıyla tüketicilerimiz daha ucuza ürün yiyeceklerdir” ifadelerini kullandı.
12.04.2022 Ekonomi
İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı beklentisi! 25- 30 yıl vadeli mortgage...
İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı beklentisi! 25- 30 yıl vadeli mortgage... İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı sunulması bekleniyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi hamlesine ihtiyaç var. İnşaat maliyetleri arttı, yeni yapılan konut sayısı büyük oranda düştü. Çimento ve demir zamları başta olmak üzere yapılan artış konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Konut fiyatlarında tarihin en yüksek metrekare birim fiyatlarına ulaşıldı. Vatandaşlar için ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Ev sahibi olabilmek için devlet destekli girişimlerin artırılması, ilk evini alacak kişilere 25- 30 yıl vadeli kredi verilmesi için harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Aksi durumda hem sektör hem de ülke ekonomisinin zor bir dönem yaşayabileceği belirtiliyor.
12.04.2022 Ekonomi
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Türkiye artan miktarlarda iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek" dedi.
7.04.2022 Gündem
Stephen Curry'den 50 sayı 5 ribaund... NBA All Star 2022'nin kazanan takımı...
Stephen Curry'den 50 sayı 5 ribaund... NBA All Star 2022'nin kazanan takımı... Cleveland Cavaliers'ın salonu Rocket Mortgage FieldHouse'da oynanan maçta Le Bron James'in takımı, Kevin Durant'in takımını 163-160 mağlup etti.
21.02.2022 NBA
NBA All Star 2022 ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte NBA All Star 2022 kadroları!
NBA All Star 2022 ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte NBA All Star 2022 kadroları! NBA’de yılın organizasyonu için geri sayım başladı! Dünyanın en önemli basketbol ligi NBA’da All Star heyecanı başlıyor! ABD'nin Cleveland kentindeki Rocket Mortgage FieldHouse'da yapılacak NBA All Star 2022’de kadrolar, taraftarlar, basketbolcular ve basın mensuplarının oyları sonucu belirlenmişti. Peki, NBA All Star 2022 ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte NBA All Star programı…
19.02.2022 Gündem
2022 NBA All-Star ne zaman başlayacak? All-Star kadroları!
2022 NBA All-Star ne zaman başlayacak? All-Star kadroları! NBA’de yılın organizasyonu olan All-Star’a geri sayım başladı. ABD'nin Cleveland kentindeki Rocket Mortgage FieldHouse'da başlayacak, 2022 NBA All-Star’da kadro taraftarlar, basketbolcular ve basın mensuplarının oyları sonucu belirlendi. Doğu Konferansı'na Kevin Durant, Batı Konferansı'na ise LeBron James'in kaptanlık edecek. Peki, 2022 NBA All-Star ne zaman başlayacak? All-Star kadrosu kimlerden oluşuyor? İşte All-Star oyuncuları…
8.02.2022 Gündem
Kripto paralarda deprem! Hepsi dibi gördü
Kripto paralarda deprem! Hepsi dibi gördü Kripto parada son dakika gelişmesi! Kripto para piyasalarında yeni bir deprem yaşanıyor. Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere önde gelen kripto paralar güne sert değer kayıpları ile başladı. Öte yandan ABD'li dev banka Goldman Sachs ise Bitcoin'in bu yıl 100 bin doları göreceğine yönelik bir rapor yayımladı. Goldman Sachs, 2021 yılındaki performansını sergilemesi halinde Bitcoin'in 100 bin dolara ulaşabileceğini ve altının piyasa hakimiyetini de elinden alacağını belirtti.
6.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mortgage ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mortgage haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.