Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED’in son faiz kararı ne olmuştu?

FED toplantıları ve faiz kararının açıklanacağı tarih yatırımcının merak ettiği konuların başında geliyor. Küresel piyasalar FED’in faiz kararına göre şekilleniyor. FED’in son toplantısında enflasyon vurgusu yapılmış pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı ifadeleri öne çıkmıştı. Yatırımcı FED’in bir sonraki toplantısının tarihini merak ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED’in son faiz kararı ne olmuştu? İşte detaylar…

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED’in son faiz kararı ne olmuştu?

Küresel piyasalar FED faiz kararlarını yakından takip ediyor. Piyasalar FED’in faiz kararına göre şekillenirken yatırımcı da dolar, altın tarafında yanısmaların nasıl olacağını araştırıyor. FED toplantısı belli tarihlerde yapılıyor ve kararları piyasaları etkiliyor. FED’in son toplantısından çıkan kararda enflasyonun fiyat baskısı yarattığı faiz arttırımlarının da enflasyona göre şekillleneceği vurgusu yapılmıştı. Yeni toplantının tarihi de ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından merak ediliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED’in son faiz kararı ne olmuştu? İşte detaylar…

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı toplantısı 21 Eylül ve 22 Eylül’de yapılacak. Faiz kararı 22 Eylül’de açıklanacak.

FED’İN SON FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı. Fed, 12 üyenin tamamının oyu ile Faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını öngördü.

Haberin Devamı

FOMC toplantısının ardından yapılan açıklamada, Komite üyelerinin geçtiğimiz ay yapılan toplantıdan bu yana daha yavaş ekonomik aktivitenin işaretlerinin bilincinde oldukları ortaya kondu. Açıklamada, "Harcama ve üretimin son göstergeleri yumuşadı. Bununla birlikte son aylarda istihdam kazanımları güçlüydü" ifadeleri yer aldı.

Önceki toplantılardan sonra yapılan açıklamalardaki, Fed yetkililerinin ek faiz artırımlarının uygun olacağını öngördükleri ifadesi bugünkü toplantıdan sonra da tekrarlandı.

Bununla birlikte bugünkü açıklamada, enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı ifadeleri de kullanıldı.

Fed bilançosunun küçültülmesinin planlandığı gibi Eylül'de hızlandırılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Eylül'den itibaren mortgage destekli menkul kıymetlerin ayda 35 milyar Dolar ve Hazine kağıdı stoğunun aylık 60 milyar dolar azaltılacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

FOMC'nin enflasyon risklerine karşı oldukça özenli, dikkatli olduğunu belirten Fed, "FOMC enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmeye güçlü şekilde bağlı" ifadesi de açıklamada yer aldı.