Mobil Cihaz

Mobil Cihaz

Son dakika mobil cihaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mobil cihaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mobil cihaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobil Cihaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobil cihaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.239 mobil cihaz haberi bulunmuştur. Tüm mobil cihaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yurt dışından telefon alanlar dikkat! e-Devlet'ten yapılıyor, süre uzatılıyor
Yurt dışından telefon alanlar dikkat! e-Devlet'ten yapılıyor, süre uzatılıyor Yurt dışında ikamet edenlerin getirdikleri cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi uzatılabilecek.
2.04.2024 Gündem
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 ilde düzenlenen Sibergöz 26 operasyonlarında 75 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
15.03.2024 Gündem
RTÜK’ten lisans uyarısı: 72 saat süre verildi
RTÜK’ten lisans uyarısı: 72 saat süre verildi Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrasında yorumcu Serdar Ali Çelikler canlı yayında karşılaşmanın yardımcı hakemi Mustafa Savranlar hakkında ağır ifadeler kullandı. Çelikler, gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada özür dilerken bir süre ekranlara çıkmayacağını duyurdu. Konuyla ilgili harekete geçen RTÜK ilgili platforma 72 saat süre verdi.
27.02.2024 Süper Lig
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazlarının kullanım sürelerine ilişkin düzenleme yapıldığını belirterek,"120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek" dedi.
27.12.2023 Ekonomi
Yedekte tutulan telefonlar kapatılacak! Kritik uyarı geldi
Yedekte tutulan telefonlar kapatılacak! Kritik uyarı geldi Telefonların IMEI (mobil cihaz kodu) numaralarının kopyalanmasının önüne geçilmesi için geçen yıl düzenleme yapılmış, 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cihazların Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılacağı açıklanmıştı. Uygulama 1 Ocak tarihi ile başlayacak
25.07.2023 Ekonomi
Vpn Nasıl Kullanılır? Vpn Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Vpn Nasıl Kullanılır? Vpn Kullanırken Yapılması Gerekenler... VPN aynı zamanda kişiye özel ağ olarak ifade edilmektedir. Uzaktan erişim yolunu kullanmak suretiyle farklı ağlara bağlanma imkanı veren bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Bu sistem genel çerçevede sanal bir ağ uzantısı oluşturmaktadır. Böylece VPN kullanımı ile beraber ağa bağlanmış olan bir sistem, fiziksel olarak bağlı görünüyor gibi internet doğrultusunda alışveriş gerçekleştirir. Özellikle günlük yaşamda yasaklı olan ya da girilmesi mümkün olmayan sitelere bağlantı konusunda ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda kişiyi uluslararası düzeyde farklı sitelere bağlanması konusunda da yardımcıdır.
18.06.2023 Gündem
98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? İran'ı ziyaret etmek adına profesyonel ya da turistik bir gezi yapmayı planlıyorsanız ve İran topraklarında bir otel rezervasyonu yapmak istiyorsanız, telefon ile aramalarınızda İran ülkesine karşılık gelen 98 telefon kodunu bilmeniz gerekmektedir.
27.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik'' dedi.
29.12.2022 Gündem
ING Türkiye resmen duyurdu! Tüm müşterileri kapsıyor! Şifreler, ödeme ve...
ING Türkiye resmen duyurdu! Tüm müşterileri kapsıyor! Şifreler, ödeme ve... ING Türkiye resmen duyurdu! Hesabı olan tüm müşterileri çok yakından ilgilendiriyor. Dev banka şifreler, banka müşterisi olma, karekodla ödeme yapma, para alıp gönderme ve yeni sigorta ürünleri gibi yeni özelliklerini hayata geçirdi. ING Türkiye, mobil uygulamasına yeni özellikler eklendiğini bildirdi. Banka, yapılan yeni güncellemelerle müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. İşte o özellikler...
27.10.2021 Ekonomi
Araba ve sigara fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! 3 kat ÖTV...
Araba ve sigara fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! 3 kat ÖTV... Araba ve sigara fiyatlarıyla son dakika ÖTV gelişmesi. Milyonları kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Paketi düzenlemesine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tütün mamulleri ve otomotivde ÖTV'leri 3 kat artırma yetkisi verildi.
26.10.2021 Ekonomi
Esnafa gelir vergisi muafiyeti gelecek mi? ÖTV artacak mı? İşte yeni vergi paketinin detayları!
Esnafa gelir vergisi muafiyeti gelecek mi? ÖTV artacak mı? İşte yeni vergi paketinin detayları! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Vergi Paketi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni vergi paketine göre, tütün mamulleri ve otomotivdeki ÖTV ile ilgili düzenlemeler de yer alıyor. Pakette ayrıca, 850 bin civarında esnafa gelir vergisi muafiyeti ve sosyal medya içerik üreticilerine vergi düzenlemesi de geliyor. Peki, ÖTV artacak mı? Yeni vergi paketinde neler var? Vergi düzenlemesi kimlere geliyor? İşte detaylar...
18.10.2021 Ekonomi
Geleceğin askerleri görücüye çıkıyor! İlk kez...
Geleceğin askerleri görücüye çıkıyor! İlk kez... Bu yıl sahada kullanılmaya başlanması hedeflenen Askeri Taktik Operasyon Kiti-ATOK, IDEF 2021'de ilk kez sergilenecek. Türk savunma sanayisi, yenilikçi teknolojileri kullanarak güvenlik güçlerini, geleceğin operasyon ortamına hazırlıyor.
14.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bu mesaj geliyor, 365 gün içinde... Cep telefonu alan, kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Telefonunuz kapanabilir. Böyle bir mesajla karşılaşabilirsiniz. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni cep telefonu alan kişiler 'Telefonunuz 365 gün içinde kapatılacaktır' mesajıyla şok yaşıyor. Son dönemde şikayetler artmaya başladı. IMEI kopyalıyorlar. Kopyalama işi için süreci kolaylaştıran yazılımlar çıktı. IMEI kopyalamadaki en büyük artışın nedeni bu. Ayrıca IMEI numaralarına ulaşmak da kolaylaştı. Bu numaralar telefon kutularına yazılıyor. Kötü niyetli insanlar kolayca elde edebiliyor. Peki böyle bir durumda neler yapılabilir? İşte tüm bilgiler...
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullanımında yeni dönem! Tarih belli oldu ve başlıyor
Cep telefonu kullanımında yeni dönem! Tarih belli oldu ve başlıyor Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Hazirandan itibaren geçerli olacak. Avrupa’da 5 mobil operatör daha sürdürülebilir özelliğe sahip cep telefonlarını belirlemek için yeni tüketici etiketini duyurdu. İlk olarak 12 tedarikçinin telefonlarını değerlendirecek olan Çevresel Derecelendirme (Eco Rating) etiketi, 2021 Haziran'dan itibaren Türkiye dahil Avrupa genelinde kullanılmaya başlanacak
25.05.2021 Ekonomi
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) son dönemde hayata geçirilen dijital uygulamaların kullanımı, sosyal temasın azaldığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hızla yaygınlaşırken, 2020 yılında düzenlenen elektronik fatura (e-Fatura) tutarı bir önceki yıla göre yüzde 106 arttı.
16.05.2021 Bilim ve Teknoloji
İnternetten alışverişte tüketiciler "mobil uygulamaları" tercih  etti
İnternetten alışverişte tüketiciler "mobil uygulamaları" tercih etti İnternetten alışverişte geçen yıl tüketicilerin yüzde 84'ü mobil cihazları, yüzde 16'sı bilgisayarları kullanırken, mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde alışveriş marka veya pazar yeri uygulamalarının payı yüzde 82,3'e ulaştı.
14.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'Haptik teknoloji" ile dijital ile gerçek birleşecek
'Haptik teknoloji" ile dijital ile gerçek birleşecek Bilim insanları, teknolojinin sunduğu konforları araştırmaya devam ederken, dijital bilgiyi somut hale getirerek dokunsal geri bildirim sağlayan "haptik teknoloji" yoluyla dijital dünyayı gelecekte gerçek dünyayla birleştirmeye hazırlanıyor.
2.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Belgesiz satılmayacak
Cep telefonlarıyla ilgili flaş karar! Belgesiz satılmayacak İkinci el cep telefonlarıyla ilgili flaş karar. Artık belgesiz satılmayacak. Cep telefonları mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden klonlanmış, kayıp, çalıntı cihaz olup olmadığı kontrol edilecek. IMEI numarası beyaz listede bulunmayan ikinci el cep telefonlarının yenileme işlemi yapılmayacak. Fonksiyon kaybı olup olmadığı tespit edilecek. Cihazın performans testleri yapılacak. BTK kayıtlarından kontrol edilecek.
18.02.2021 Gündem
Salgında yeni hayata uyumu 'mobil cihazlar' sağladı
Salgında yeni hayata uyumu 'mobil cihazlar' sağladı Samsung Electronics Türkiye Mobil Ürünler ve Stratejiden Sorumlu Direktör Özgür, "Salgınla milyonlarca insanın günlük hayatı yeniden şekillendi. Bunun bir sonucu olarak da akıllı cihazlarla normale oranla daha yoğun bir ilişki içine de girdik." dedi.
31.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Yurt dışından ilaca rapor zorunluluğu getirildi!
Yurt dışından ilaca rapor zorunluluğu getirildi! Yurt dışından kargo ile ilaç temin edecek vatandaşların, doktorun yazdığı reçeteyi veya yurt dışındaki sağlık kuruluşları tarafından düzenlenen raporları ibraz etmeleri gerekiyor.
24.10.2020 Gündem
E-Devlet'ten sorgulatın! Para cezası var
E-Devlet'ten sorgulatın! Para cezası var Cep telefonlarında ‘klon patlaması’ var! Yurtdışından getirilerek kimlikleri (IMEI) değiştirilen telefonların sayısı katlandı. Bir ayda satılan 1 milyon telefondan 200 bini kaçak yolla getiriliyor.
16.10.2020 Gündem
Akıllı telefon satışları tepetaklak
Akıllı telefon satışları tepetaklak Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, akıllı telefon pazarında daralma yaşandığını söyledi. Turnacı, stok eritme hızının 5-6 haftadan 13-15 hafta civarına çıktığını belirtti.
2.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya dünyanın sorunu
Sosyal medya dünyanın sorunu Dijital platformların bireyler ve toplum üzerinde etki alanlarını genişletmesiyle, şirketler ile ülkeler arasında yeni sürece uyum sağlama konusunda sorunlar meydana gelebiliyor.
25.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı!
Uzaktan ya da telefi eğitimi gündemde! Türkiye’de okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı! Türkiye’de okullar tatil mi? sorusunun cevabı dün yapılan açıklamadan sonra kesinlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığınca toplanan corona virüsü toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı ve okulların 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta, üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil olacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada, corona virüse karşı alınan tedbirlerden bahsederken, uzaktan eğitim sürecine ilişkin detay verdi.
13.03.2020 Eğitim
Okullar için flaş karar! Uzaktan eğitim nasıl olacak? Bakan açıkladı
Okullar için flaş karar! Uzaktan eğitim nasıl olacak? Bakan açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı koronavirüs toplantısı sonrası milyonlarca kişiyi ilgilendiren okulların tatil edilmesiyle ilgili kararlar açıklandı. Toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzak eğitimin nasıl olacağına ilişkin detayları açıkladı. Selçuk, "Eğitim Bilişim Ağı tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır." açıklamalarında bulundu
13.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mobil Cihaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobil cihaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.