Gazete Vatan Logo

98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

İran'ı ziyaret etmek adına profesyonel ya da turistik bir gezi yapmayı planlıyorsanız ve İran topraklarında bir otel rezervasyonu yapmak istiyorsanız, telefon ile aramalarınızda İran ülkesine karşılık gelen 98 telefon kodunu bilmeniz gerekmektedir.

98 Alan Kodu Nereye Ait? +98 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

98 Kodu Nereye Ait?

İran'da asla tekrarlanan bir cep telefonu veya sabit telefon numarası bulamazsınız, öte yandan dünyanın her yerinde tekrarlanan birçok telefon numarası vardır. Bu nedenle, İran topraklarında ulusal bir arama bölgesel veya yerel durumunda, iletişim numaraları arasında tekrar olmadığı için telefon önekine +98 ihtiyacımız olmayacak.

Ancak bir İran alıcısına yönelik uluslararası aramalarda, İran telefon numaralarını diğer ülkelerin telefon numaralarından ayırmak ve bunun için İran ülkesine karşılık gelen uluslararası 98 ön ekini kullanmak gerekmektedir.

Aramanın uluslararası bir arama olup olmadığı ve ülke kodunun +98 (0098, İran) belirtilmesi gerekip gerekmediği yalnızca aranan ve arayan kişiyle aynı ülkeden bir cep telefonu sağlayıcısı kullanan aranan cep telefonuna bağlıdır.

Mobil cihazın konumu fark etmez. Ancak, belirli koşullar altında konum, arama ücretlerinde büyük bir fark yaratabilir. Bir mobil cihaz yabancı bir mobil ağa bağlanır bağlanmaz dolaşım ücretleri faturalandırılır.

Haberin Devamı

+98 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

İran'ın ülke kodu +98'dir. İran'ın dışındaysanız ve batı Azerbaycan'da bulunan birini aramak istiyorsanız, alan koduna ek olarak aramak istediğiniz ülkenin ülke kodu da ihtiyacınız olacaktır. İran'ın ülke kodu +98 (0098)'dir. Yani başka ülkedeyseniz ve Batı Azerbaycan'da bulunan birini aramak istiyorsanız, o kişinin telefon numarasından önce +98 44 yazmalısınız.

Telefon numarasının başındaki artı işareti genellikle bu formatta kullanılabilir. Bununla birlikte, artı işaretini, başka bir ülkedeki bir telefon numarasını çevirmek istediğinizi telefon şebekesine bildiren bir dizi numarayla değiştirmek daha yaygındır. ITU, tüm Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülkede de kullanılan 00'ın kullanılmasını önermektedir.