Mmu

Mmu

Son dakika MMU haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MMU ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MMU haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mmu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mmu gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 mmu haberi bulunmuştur. Tüm mmu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amerika'nın kimseye satmadığı F-22 Raptor'un muadili: Kaan savaş uçağının özellikleri neler? MMU Kaan savaş uçağında pilot var mı?
Amerika'nın kimseye satmadığı F-22 Raptor'un muadili: Kaan savaş uçağının özellikleri neler? MMU Kaan savaş uçağında pilot var mı? Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Milli Muharip Uçak ilk uçuşu başarıyla tamamladı. TUSAŞ tarafından geliştirildi. Türk Hava Kuvvetleri'nin envaterine 2028 yılında girmesi planlanıyor. Kaan savaş uçağının özellikleri de merak konusu oldu. Dünyanın en iyi savaş uçğı olarka gösterilen ve Amerika'nın kimseye satmadığı öne sürülen F-22 Raptor'un muadili olarak gösterilen Kaan Savaş uçağında pilot var mı, menzili ne kadar? İşte detaylar...
21.02.2024 Gündem
Temel Kotil ‘KAAN’ hakkında son durumu paylaştı: Yer testleri yapıyoruz. Yakın
Temel Kotil ‘KAAN’ hakkında son durumu paylaştı: Yer testleri yapıyoruz. Yakın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla, 9. Verimlilik Proje Ödülleri Töreni gerçekleştirildi.
27.01.2024 Gündem
MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN | İlk milli muharip uçağı ne zaman uçacak? Milli Savaş Uçağı Kaan’ın ilk uçuş tarihi ertelendi
MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN | İlk milli muharip uçağı ne zaman uçacak? Milli Savaş Uçağı Kaan’ın ilk uçuş tarihi ertelendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen en büyük proje olan Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN’ın, en son 27 Aralık olarak açıklanan ilk uçuş tarihi ertelendi. Peki, Milli Muharip Uçak Kaan ne zaman uçacak, Kaan ilk uçuş ne zaman?
27.12.2023 Gündem
TUSAŞ'ın yeni sanat eseri: Süper Şimşek
TUSAŞ'ın yeni sanat eseri: Süper Şimşek Türkiye’nin insansız hava platformları, TUSAŞ imzalı ANKA-3 ile yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Hedef uçak olarak ortaya çıkan Şimşek ailesinin ANKA-3’e özel geliştirilen son üyesi Şimşek-3 de kritik bir konumda. Kamikaze İHA’ya da dönüşecek Şimşek-3’ün sahip olacağı imkan ve kabiliyetler ülkemizi bu alanda sayılı güçlerinden biri yapacak.
3.05.2023 Ekonomi
Tatile çıkacak herkesi ilgilendiren haber! Otel konaklama ve lahmacun fiyatları dudak uçuklattı
Tatile çıkacak herkesi ilgilendiren haber! Otel konaklama ve lahmacun fiyatları dudak uçuklattı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, lüks işletmelerde geçen yıl 200 TL'ye satılan bir lahmacunun fiyatı 450 TL'ye, kişi başı gecelik konaklama hizmeti ise 450 liradan başlayıp, konum ve konsepte göre 200 bin liraya kadar çıkıyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Yüksek sezonda 1 milyon liraya 5 gece konaklama yapılan yerler de var. Bu tarz yerler oteller içerisinde villa ve apart konsepti olarak hizmet veriyor. Burada 7 kişi de konaklayabiliyor" dedi.
2.05.2023 Yaşam
Milli muharip Uçak (MMU) ne demek? Kaan ne demek, tarihsel anlamı nedir? Yerli savaş uçağı Kaan'ın özellikleri nelerdir? MMU uçak ne zaman uçacak?
Milli muharip Uçak (MMU) ne demek? Kaan ne demek, tarihsel anlamı nedir? Yerli savaş uçağı Kaan'ın özellikleri nelerdir? MMU uçak ne zaman uçacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) adının "KAAN" olduğunu açıkladı. Açıklama ardından muharip uçağın ismi ve özellikleri araştırılmaya başlandı. Peki, Milli muharip uçak ne demek? Kaan isminin anlamı nedir? Yerli savaş uçağı Kaan'ın özellikleri nelerdir? MMU uçak ne zaman uçacak?
2.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Haluk Bayraktar: TEKNOFEST'te bu sene dünya katılım rekoru kırıldı
Haluk Bayraktar: TEKNOFEST'te bu sene dünya katılım rekoru kırıldı TEKNOFEST'in son gününde BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Haluk Bayraktar, "TEKNOFEST'te bu sene dünya katılım rekoru kırıldı" dedi.
1.05.2023 Bilim ve Teknoloji
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım programında Milli Muharip Uçağın adının "KAAN" olduğunu açıkladı. Erdoğan, "MMU uçağına verilecek isimdir, bu ismi verdik. MMU'nun ismi artık Kaan'dır. İsim babası da Devlet Bey'dir." dedi.
1.05.2023 Gündem
Bakan Akar: Bu projeler bir zihniyet devrimidir
Bakan Akar: Bu projeler bir zihniyet devrimidir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda konuştu. Savunma sanayinin önemine dikkat çeken Akar, "Bu projeler bir zihniyet devrimidir. Savunma alanında güçlü olmayan milletlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Made İn Türkiye markası uluslararası pazarda hak ettiği konuma yükselmiştir." dedi.
1.05.2023 Gündem
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir
İlk yerli savaş uçağının adı belli oldu! Erdoğan: İsim babası Devlet Bey'dir Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) adını "KAAN" olarak açıkladı. 'KAAN'ın ismini Devlet Bahçeli'nin koyduğunu ifade eden Erdoğan, "Suyun öte tarafındakileri rahatsız etmeye KAAN ve Hürjet yeter" dedi. Erdoğan, ANKA-3 muharip insansız savaş uçağının önümüzdeki günlerde ilk uçuşunu yapacağını söyledi.
1.05.2023 Gündem
İsmail Demir: ANKA-3'ü uçuracağız, Kardeşi KIZILELMA'nın yanında olacak
İsmail Demir: ANKA-3'ü uçuracağız, Kardeşi KIZILELMA'nın yanında olacak Bugün Ankara Kahramankazan’da Milli Muharip Uçak, ANKA-3, ATAK-2 helikopteri ve HÜRJET sahneye çıkıyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir “İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı”nda önemli açıklamalarda bulundu.
1.05.2023 Ekonomi
TEKNOFEST 2023'e ziyaretçi akını! Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla başvuru var
TEKNOFEST 2023'e ziyaretçi akını! Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla başvuru var TEKNOFEST 2023’ün açılış töreni fuarın ikinci gününde gerçekleşti. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festival havanın açılmasıyla birlikte adeta insan seline uğradı. Binlerce kişi festivale akın ederek uçuş gösterilerini izledi. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “2023’te ilgi büyük oldu. ‘Ben teknoloji geliştireceğim’ diyen 1 milyondan fazla gencimiz Teknofest yarışmalarına katılmak için takımlar kurdu, projeler hazırladı” dedi.
29.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seccade tepkisi: 'Gereken dersi milletim verecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seccade tepkisi: 'Gereken dersi milletim verecek' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbleyi bilmeyenler tabi ki seccadeye ayakkabıyla basar. Bunlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs'ta siz bildireceksiniz." dedi. Erdoğan, Pendik'e kazandırılan 168 ayrı yatırımın maliyetinin 4 milyar TL olduğunu açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, Milli Muharip Uçak'a çeşitli sistemlerin entegre edildiğini, uçağın testlerini tamamlaması sonrasında uçuşa hazır olacağını belirtti.
4.04.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi
Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı
Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı  Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ilk görüntülerini paylaştı.
23.03.2023 Gündem
Türkiye için gurur günü! Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı
Türkiye için gurur günü! Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ilk görüntülerini paylaştı.
22.03.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Stratejik ürünler bazında bazı sürprizlerimiz olacak
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Stratejik ürünler bazında bazı sürprizlerimiz olacak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bugün açılan Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İsmail Demir ayrıca Milli Muharip Uçak (MMU), Hürjet, Anka-3 ve Atak-2 projeleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İsmail Demir "Stratejik ürünler bazında bazı sürprizlerimiz olacak" dedi.
19.03.2023 Ekonomi
Milli Muharip Uçak'tan sonra HÜRJET de piste çıktı
Milli Muharip Uçak'tan sonra HÜRJET de piste çıktı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Milli Muharip Uçak'tan (MMU) sonra HÜRJET'in de piste çıktığını duyurdu.
18.03.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) projesiyle ilgili, "Bu konuda yurt dışından talepler var, şu anda bizle beraber çalışan mühendisleri de var. Bunlar devletten devlete yapılması gereken bir anlaşma. Şu anda devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama Sahte ilaç ve ilaç ithali ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Sahte kanser ilacı iddialarının Sağlık Bakanlığınca tespit edildiğini ve konuya ilişkin suç duyurusunun Sağlık Bakanlığınca yapıldığı vurgulandı. İlaç ithalat listesi konusunda yapılan değişikliklerin de bu konudaki şartları kolaylaştırmadığı aksine zorlaştırdığı ifade edildi.
9.01.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çarpıcı mesaj! "İnsanlığın ortak meselesidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çarpıcı mesaj! "İnsanlığın ortak meselesidir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İklim krizinin yıkıcı etkileri karşısında daha fazla müşterek çalışmaya ihtiyaç olduğu aşikardır. İklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar insanlığın ortak meselesidir" dedi.
9.01.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net uyarı: Aklınızı başınıza alın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Yunanistan'ın tahriklerine kapılmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeyecek, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. Bu konuda azimli ve kararlıyız" dedi.
9.01.2023 Gündem
MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil açıkladı
MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil açıkladı Milli Muharip Uçak beklenenden önce tamamlandı. Uçuşun 2025'te planlandığını ama öne çekildiğini duyuran Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e yaptığı açıklamada, 'Milli Muharip Uçak 2023'ün sonlarında uçacak' dedi.
9.01.2023 Gündem
İsmail Demir: Milli muharip uçağımız son montaj hattına girdi
İsmail Demir: Milli muharip uçağımız son montaj hattına girdi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Milli Muharip Uçağımız son montaj hattına girdi. Böylece kritik bir aşamayı daha geride bıraktık. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Milli Muharip Uçağımızı ilmek ilmek örerek montajını tamamlayıp hangardan çıkaracağız" dedi.
23.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mmu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mmu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.