Anka 3 özellikleri | TUSAŞ Anka 3 havalandı: ANKA-3 MİUS'un teknik özellikleri neler, ağırlığı nedir?
Anka 3 özellikleri | TUSAŞ Anka 3 havalandı: ANKA-3 MİUS'un teknik özellikleri neler, ağırlığı nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) geliştirdiği insansız savaş uçağı ANKA-3'ün, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. İşte ANKA-3 MİUS'un teknik özellikleri ve ağırlığı...
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
KIZILELMA belgeseli yayınlandı! '20 yıllık hayalimizdi'
KIZILELMA belgeseli yayınlandı! '20 yıllık hayalimizdi' Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme aşamaları ve Baykar’ın insansız hava aracı geliştirme yolculuğunu anlatan "Hedef KIZILELMA" belgeselinin ilk bölümü yayınladı.
11.05.2023 Ekonomi
Hedef Kızılelma belgeseli 10 Mayıs'ta yayında
Hedef Kızılelma belgeseli 10 Mayıs'ta yayında Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme aşamaları ve Baykar’ın insansız hava aracı geliştirme yolculuğunu anlatan "Hedef KIZILELMA" belgeselinin ilk bölümü, 10 Mayıs Çarşamba günü, saat 21.00’da Baykar’ın YouTube kanalında yayınlanacak.
8.05.2023 Ekonomi
TEKNOFEST 2023'e ziyaretçi akını! Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla başvuru var
TEKNOFEST 2023'e ziyaretçi akını! Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla başvuru var TEKNOFEST 2023’ün açılış töreni fuarın ikinci gününde gerçekleşti. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festival havanın açılmasıyla birlikte adeta insan seline uğradı. Binlerce kişi festivale akın ederek uçuş gösterilerini izledi. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “2023’te ilgi büyük oldu. ‘Ben teknoloji geliştireceğim’ diyen 1 milyondan fazla gencimiz Teknofest yarışmalarına katılmak için takımlar kurdu, projeler hazırladı” dedi.
29.04.2023 Ekonomi
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin "Kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Kızılelma nedir? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? Kızılelma ülküsü ne anlama geliyor?
Kızılelma nedir? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? Kızılelma ülküsü ne anlama geliyor? Milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı programı öncesindeki açıklamalarında yer aldı. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma gündem noldu. Peki, Kızılelma nedir? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? Kızılelma ülküsü ne anlama geliyor? İşte detaylar…
28.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler?
Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da Teknosfest’e katıldı. Önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı ile ilgili konuştu. Cunhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan KIZILELMA insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir.” dedi. Bu açıklamaların ardından pek çok kişi de Bayraktar Kızılelma ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? İşte detaylar…
3.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
TEKNOFEST büyük katılımla devam ediyor
TEKNOFEST büyük katılımla devam ediyor TEKNOFEST 5'inci gününde tüm hızıyla devam ediyor. SOLOTÜRK uçaklarının gösterisini izleyen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 15:00'deki katılımını bekliyor.
3.09.2022 Ekonomi
Selçuk Bayraktar Hürkuş'un 2. pilot koltuğuna geçti! Eğitmen Elif Ergin KIZILELMA'yı anlattı! İlk uçuş 2023'te
Selçuk Bayraktar Hürkuş'un 2. pilot koltuğuna geçti! Eğitmen Elif Ergin KIZILELMA'yı anlattı! İlk uçuş 2023'te BAYKAR'ın geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS), ilk kez TEKNOFEST Karadeniz'de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. İnsansız savaş uçağı hakkında bilgi veren Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı Pilot Eğitmeni Elif Ergin, "KIZILELMA'yı hava ve kara muharebelerinde görebileceğiz. 35 bin fit operasyonel irtifaya çıkabilecek. 2023'ün ilk çeyreğinde KIZILELMA'nın ilk uçuşunu planlıyoruz" dedi.
31.08.2022 Ekonomi
Bayraktar Kızılelma özellikleri neler? Bayraktar Kızılelma savaş uçağı ile ilgili bilmeniz gerekenler!
Bayraktar Kızılelma özellikleri neler? Bayraktar Kızılelma savaş uçağı ile ilgili bilmeniz gerekenler! Bayraktar Kızılelma ilk kez Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te sergileniyor. İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma özellikleri de merak ediliyor. Peki, Kızılelma nedir, ne demektir? Bayraktar Kızılelma teknik özellikleri neler? İşte Bayraktar Kızılelma savaş uçağı ile ilgili bilmeniz gerekenler!
3.09.2022 Bilim ve Teknoloji
KIZILELMA MİUS yeni bir dönem başlatıyor! Sahadaki dinamiği değiştirecek, önemli detaylar ortaya çıktı
KIZILELMA MİUS yeni bir dönem başlatıyor! Sahadaki dinamiği değiştirecek, önemli detaylar ortaya çıktı Selçuk Bayraktar’ın yaptığı sunum, KIZILELMA MİUS’un geleceği, yapısı hakkında önemli detaylar veriyor. TCG Anadolu üzerinden kalkış ve iniş animasyonu ilk kez yayınlanan KIZILELMA yeni bir dönem başlatacak. Herhangi bir destek sistemi olmadan gemiden kalkacak platform uzmanlara göre sahadaki dinamiği değiştirecek.
23.05.2022 Ekonomi
İşte KIZILELMA'nın asıl vurucu gücü! Sürpriz yaşattı, dikkat çeken ilerleyiş...
İşte KIZILELMA'nın asıl vurucu gücü! Sürpriz yaşattı, dikkat çeken ilerleyiş... KIZILELMA Bayraktar MİUS için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Taşıyacağı mühimmatlar, yüksek hızı ve aerodinamik özelliklerinin yanında platformun en değerli gücünün yapay zeka olacağına değinen uzmanlar, muharebe konseptleri için TSK’yı işaret ediyor. Takvimler 27 Mart’ı gösterdiğinde ise Bayraktar kendi Twitter hesabından ‘Kanadını taktık’ mesajıyla KIZILELMA MİUS’un yeni bir fotoğrafını paylaştı.
30.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye için sevindiren gelişme! Son hali ortaya çıktı, İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma...
Türkiye için sevindiren gelişme! Son hali ortaya çıktı, İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma... Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandıran İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma'nın son halini paylaştı. Bayraktar'ın paylaşımı heyecana neden oldu.
27.03.2022 Ekonomi
Kızılelma nedir? Bayraktar’dan Kızılelma mesajı!
Kızılelma nedir? Bayraktar’dan Kızılelma mesajı! Baykar Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından MİUS-İnsansız Savaş Uçağı'na ait son görüntüyü paylaştı. Bayraktar, “Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi” dedi.  Selçuk Bayraktar İnsansız Savaş Uçağı MİUS'un ürettim hattına girdiğini ve adının Bayraktar "KIZILELMA" olduğunu duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından Kızılelma hakkında merak edilenler arttı. Peki, Kızılelma nedir, Kızılelma ülküsü ne demek?
12.03.2022 Gündem
İnsansız Savaş Uçağı ile ilgili flaş gelişme! Selçuk Bayraktar resmen duyurdu: KIZILELMA yolda, geliyor
İnsansız Savaş Uçağı ile ilgili flaş gelişme! Selçuk Bayraktar resmen duyurdu: KIZILELMA yolda, geliyor Baykar Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından MİUS-İnsansız Savaş Uçağı'na ait son görüntüyü paylaştı. Bayraktar, “Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi” dedi.
12.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar, üniversite öğrencilerine SİHA sistemlerini anlattı
Selçuk Bayraktar, üniversite öğrencilerine SİHA sistemlerini anlattı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, geleceğin mühendis adaylarına geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 insansız hava aracı ve insansız savaş uçağı ile ilgili bilgiler verdi.
8.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan kur açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan kur açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, 'Kur dalgalanmaları Türkiye’nin kaderi olamaz, olmayacaktır.' dedi.
14.12.2021 Siyaset
Türkiye'den insansız savaş uçağı hamlesi! Tarihi anlaşma imzaladı
Türkiye'den insansız savaş uçağı hamlesi! Tarihi anlaşma imzaladı Silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın üreticisi Baykar, Ukrayna ile önemli bir projeye imza attı. Geliştirilmekte olan insansız savaş uçağında Ukrayna menşeli Ivchenko Progress ve Motor Sich'in birlikte ürettiği AI-322F motoru kullanılacak.
11.11.2021 Ekonomi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha... Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA için 10 ülkeyle sözleşme aşamasında olduklarını söyledi. Bayraktar, TB3'ün de 2022 yılında ilk uçuşunu yapacağını, motorunun TEI tarafından geliştirildiği bilgisini paylaştı.
4.08.2021 Ekonomi
Mete Yarar fotoğrafla anlattı: İşte Türkiye konsepti, bu kez çok farklı olacak
Mete Yarar fotoğrafla anlattı: İşte Türkiye konsepti, bu kez çok farklı olacak CNN Türk'te Akıl Çemberi programına katılan güvenlik uzmanı Mete Yarar, Selçuk Bayraktar'ın sosyal medyadan paylaştığı MIUS sistemine ilişkin detayları anlattı. Mete Yarar, bu sistemin sadece karadan kalkmayacağını, çok maksatlı çıkartma gemisi olarak hayata geçirilecek olan ve daha sonra bir SİHA gemisine dönüştürülecek olan Anadolu'da kullanılacak bir sistem olduğunu belirtti.
23.07.2021 Gündem
Türkiye merakla bekliyordu! İlk görüntüsü yayınladı
Türkiye merakla bekliyordu! İlk görüntüsü yayınladı BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) ile ilgili yaptığı açıklamada, " Hedefimiz, 2023'te MİUS prototipimizin ilk uçuşunu gerçekleştirmek" dedi.
20.07.2021 Bilim ve Teknoloji