Milli Uçak

Milli Uçak

Son dakika milli uçak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli uçak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli uçak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Uçak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli uçak gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.022 milli uçak haberi bulunmuştur. Tüm milli uçak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, 2'nci 5 yıllık döneme de mührünü vurması gerektiğini belirterek, "Eser ve hizmet kervanı yarı yolda kalmamalıdır. Türkiye bir yol kazasına uğramamalıdır" dedi.
12.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknoloji ile oyun değiştiren bir ülke olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknoloji ile oyun değiştiren bir ülke olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiricilere hizmet eden bir ülke haline geleceğiz." ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Milli Muharip Uçak hangardan çıktı
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Milli Muharip Uçak hangardan çıktı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıktığını duyurdu.
17.03.2023 Gündem
Tamamen yerli! Motoru dursa bile uçabiliyor
Tamamen yerli! Motoru dursa bile uçabiliyor Tamamen yerli olarak üretiliyor, motoru dursa bile 62 kilometre hıza kadar uçabiliyor. Sınıfına nazaran çok üst düzey olarak planlandı. Karbon kompozit denilen yüksek malzeme teknolojisine sahip, dijital ekranlardan oluşuyor. Bursa'da motor ve aviyonik sistemler haricinde yerli imkanlarla üretilen iki kişilik eğitim uçağı, yıl sonunda semada olacak.
27.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Havacılık alanında bir ilk! Milli uçak için ‘Demir Kuş’ geliyor
Havacılık alanında bir ilk! Milli uçak için ‘Demir Kuş’ geliyor Türkiye, savunma sanayiindeki atılımlarını güçlü bir şekilde devam ettiriyor. Özellikle İHA ve SİHA’larla dünyanın dikkatini çeken, her geçen gün heyecanlandıran yeni projeler açıklanıyor. Son olarak havacılık alanında bir ilk yaşandı. "Demir Kuş" olarak adlandırılan uçuş kontrol sisteminin entegre test tesisi Şubat 2022'de faaliyete geçeceği ortaya çıktı.
13.10.2021 Ekonomi
Türkiye yabancı casusların radarına girdi!
Türkiye yabancı casusların radarına girdi! Türkiye'nin son dönemlerde savunma sanayinde şaha kalkması dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirdi. Bu durum sonucu olarak diğer ülkelerin Türkiye'deki casusluk faaliyetleri hız kazandı. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
25.01.2021 Gündem
Havelsan Genel Müdürü Atalay: Türk savunma sanayi altın çağını yaşıyor
Havelsan Genel Müdürü Atalay: Türk savunma sanayi altın çağını yaşıyor Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Türk savunma sanayisinin altın çağını yaşadığını söyleyerek, "TSK'nın yüzde 60- 65 oranında ihtiyacını karşılıyoruz. Bu yeterince yerli ve milli bir oran" dedi.
13.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Yerli savaş uçağı için Rusya'dan işbirliği teklifi
Yerli savaş uçağı için Rusya'dan işbirliği teklifi Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Dmitriy Şugayev "(Türkiye'nin TF-X projesi) Bu konuyu savunma sanayisi alanındaki iş birliği noktasında görüşmeye hazırız" dedi.
28.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Milli uçak teknisyenleri için imza!
Milli uçak teknisyenleri için imza! Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) iş birliğinde milli muharip uçak ile ağır sınıf taarruz helikopterini hayata geçirecek teknisyenler yetiştirilecek.
3.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Sanayi-üniversite işbirliği ‘uçuşta’
Sanayi-üniversite işbirliği ‘uçuşta’ Türkiye’nin öncü savunma sanayii firmalarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki (İTÜ) mühendis öğrencilerle birlikte, çok hafif uçak olarak adlandırılan VLA (Very - Light Aircraft) sınıfı bir uçak yapıyor.
1.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Milli uçak 2026'da göklerde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Milli uçak 2026'da göklerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2023'te milli uçağımızı hangardan çıkaracağız ve 2026'da göklerde görmek nasip olacak. 2031'de envantere alıyoruz." dedi.
2.03.2019 Ekonomi
Deniz Kuvvetleri F-35B alacak
Deniz Kuvvetleri F-35B alacak Doğu Akdeniz’de tansiyon yükselirken Ankara’dan art arda stratejik hamleler geliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, dikey inebilen F-35B savaş uçağı alımı için talepname hazırladı. Pilotların eğitimi için Deniz Tayyare Okulu kuruldu. Milli uçak gemisi TCG Anadolu’ya destek için ikinci uçak gemisi alınıyor.
9.11.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Hürkuş müjdesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Hürkuş müjdesi Milli uçak Hürkuş'la ile ilgili önemli gelişmeyi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Oktay'ın verdiği bilgiye göre, Hürkuş kasımın ilk haftasında İzmir Çiğli'de, Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotlarıyla ilk uçuşunu yapacak.
8.10.2018 Gündem
F-35 yoksa yerli savaş uçağı var
F-35 yoksa yerli savaş uçağı var ‘Süper teşvik’ler devreye alınıyor. TUSAŞ, Bosch ve BMC’nin cari açığı 1.2 milyar dolar azaltacak 4 projesi teşvik kapsamına alındı. TUSAŞ, bu teşvikle yılda 12 milli uçak üretecek.
3.08.2018 Ekonomi
Türklerin adını uzaya yazdırdı!
Türklerin adını uzaya yazdırdı! Forbes Dergisi’nin, “Amerika’nın Servetini Yaratan 60 Kadın” listesinde, Eren Özmen 1.3 milyar dolarlık kişisel servetiyle 19’uncu sırada yer aldı. İzmir’de doğup Diyarbakır’da büyüyen Özmen, Elon Musk, Jeff Bezos gibi dünyayı uzay çağına taşıyan isimler arasına girdi. Özmen kendi çabalarıyla başarıya ulaşma hikayesini anlattı...
21.07.2018 Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye YSK yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye YSK yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece ve Eyüp mitinglerinde halka seslendi. Erdoğan, Esenyurt'ta yaptığı konuşmada, "Ne diyor bu bay Muharrem? YSK önünde yatacakmış. Burası hukuk devleti hukuk. Guguk devleti değil bay Muharrem" dedi.
23.06.2018 Siyaset
Türkiye gaza bastı! Hedef insansız milli savaş uçağı
Türkiye gaza bastı! Hedef insansız milli savaş uçağı Milli savaş uçağı ‘TFX’i 2023’te uçurmayı planlayan Türkiye, ABD’nin F-35 ambargosu sonrası tüm projelere hız verdi. TFX’in ilk uçuşundan 2 yıl sonra insansız jet ‘Akıncı’ gökyüzüyle buluşacak. Ayrıca havadan erken ihbar-kontrol uçağının yerlisinin yapılması da gündemde.
31.05.2018 Ekonomi
Milli olarak yapılacak! Türkiye 150 kişinin peşinde...
Milli olarak yapılacak! Türkiye 150 kişinin peşinde... 'Milli ilaç' projesinde Türk araştırmacıların çalışmalarını finanse edecek ve buluşlarını patentleyecek bir fon kurulacak. 5 Türk şirketi fona katılmayı kabul etti. Yol haritası çıkarıldı. ABD’de tıp alanında çalışan 150 civarında araştırmacıya ulaşılacak.
27.03.2018 Ekonomi
Ortaya çıkıyor
Ortaya çıkıyor Türkiye’nin ilk milli uçak gemisi belirmeye başladı. Blokların yüzde 90’ı tamamlanırken, 114 bloktan oluşacak geminin yüzde 10’u da birleştirildi.
24.03.2018 Ekonomi
Milli savaş uçağımızı havalandıracak imza
Milli savaş uçağımızı havalandıracak imza Kale Grubu ve Rolls-Royce, Türkiye için uçak motoru geliştirmek için el sıkıştı. Ortak şirket kuracak olan iki grup, Türkiye’nin milli savaş uçağı TF-X’e motor üretecek. Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, “İlk motoru 2023 yılında uçurmak hedefimiz var” dedi
8.05.2017 Ekonomi
Milli jette son imza bu yıl!
Milli jette son imza bu yıl! Milli jet için İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE ile anlaşma imzalanmıştı. Nihai sözleşmeye imzalar IDEF 2017’de atılacak
8.05.2017 Ekonomi
TSK'da F-16 devri bitiyor
TSK'da F-16 devri bitiyor Türkiye, hava savunmasında da milli ve alternatifli çözümler için gaza bastı. 2020’ye kadar envanterden çıkarılacak F-4 uçaklarının yerine F-35’ler konulurken, 2025’ten sonra aşamalı olarak envanterden çıkarılacak F-16 uçaklarının yerini Türkiye’nin milli muharip uçağı TF-X’ler alacak
29.10.2016 Ekonomi
Milli üretimde sıra yeni nesilde!
Milli üretimde sıra yeni nesilde! Türkiye, milli imkanlarla geliştirdiği silah teknolojisinde yeni nesle odaklandı. Silahlı Anka kısa süre içinde kullanıma sunulacak. Hürkuş-C modeli de silahlı olacak. Hisar füzelerinde de uzun menzil çalışması sürüyor. Helikopter inebilen korvetlerin ardından uçak gemisi için çalışmalar hızlandı.
29.09.2021 Gündem
100 milyar dolar’lık mega yatırımlara 'Yıldırım' hızı
100 milyar dolar’lık mega yatırımlara 'Yıldırım' hızı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 65. Hükümet’i kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım’ın yatırım ajandası hayli kalabalık. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak toplamda 100 milyar doları aşan yatırımların Yıldırım döneminde hızlanması bekleniyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Uçak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli uçak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.