Milli Tüfek

Milli Tüfek

Son dakika milli tüfek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli tüfek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli tüfek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Tüfek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli tüfek gelişmeleri de dahil olmak üzere 323 milli tüfek haberi bulunmuştur. Tüm milli tüfek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli tüfekte '15 bin atım' garantisi
Milli tüfekte '15 bin atım' garantisi KCR556 Piyade Tüfeği, "Türkiye’nin 15 bin atım namlu ömrü garantisi verebilen ilk ve tek piyade tüfeği" olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.
3.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli tüfek teslimatı 65 bini geçti
Milli tüfek teslimatı 65 bini geçti Güvenlik güçlerinin 5,56 milimetre kalibre piyade tüfeği ihtiyacının karşılanması amacıyla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Kalekalıp ve Sarsılmaz tarafından üretilerek teslimatı yapılan tüfeklerin sayısı 65 bini geçti.
26.04.2020 Bilim ve Teknoloji
3 koldan milli tüfek teslimatı
3 koldan milli tüfek teslimatı Güvenlik güçlerinin 5,56 milimetre kalibre piyade tüfeği ihtiyacının karşılanması amacıyla MKEK, Sarsılmaz ve Kale Kalıp teslimatlarını sürdürüyor.
25.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Türk yapımı milli tüfek, ABD’nin tahtını sarsacak
Türk yapımı milli tüfek, ABD’nin tahtını sarsacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunma sanayine ayrı bir önem verdiğini söylemesi üzerine milli projelerini kamuoyuna açıklamaya devam eden Albayraklar Savunma, ABD yapımı SRM tüfeğine göre üstün özellikler taşıyan yüzde 100 yerli ‘WattozzShotgun’ isimli pompalı tüfeğin üretimini bitirdi.
16.08.2018 Gündem
Milli tüfek komandoların hizmetinde
Milli tüfek komandoların hizmetinde Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen Milli Piyade Tüfeği MPT 76, komandolar tarafından her türlü eğitim ve operasyonda kullanılıyor
3.04.2018 Gündem
Milli tüfek sınırları aştı! Dünya peşine düştü
Milli tüfek sınırları aştı! Dünya peşine düştü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından kullanılmaya başlanılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76, dost ve kardeş ülkelerin ordularına da hizmet vermeye başladı.
29.09.2021 Gündem
Türk askerine milli tüfek sevkıyatı
Türk askerine milli tüfek sevkıyatı Kırıkkale’den bin 680 adetlik ikinci büyük sevkıyat yapıldı
29.09.2021 Gündem
Türk ordusunun gücüne güç kattı
Türk ordusunun gücüne güç kattı Türk ordusunda terörle mücadele başta olmak üzere birçok birimde kullanılan Bora, hedefleri 12’den vurarak etkisiz hale getiriyor. Üstün özellikleri ile göz dolduran, yerli ve milli olarak üretilen keskin nişancı tüfeği kahraman güvenlik güçlerinin gücüne güç katıyor.
21.07.2017 Ekonomi
Savunmada dev proje!
Savunmada dev proje! Yerli üretim Türkiye'nin gücüne güç katmaya devam ediyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı; 400'den fazla projeden oluşan 35 milyar $'lık portföyün sahibi..
6.03.2017 Ekonomi
Milli tüfek sahaya indi
Milli tüfek sahaya indi MKEK tarafından üretilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen Milli Piyade Tüfeği MPT-76 aktif olarak birliklerde kullanılmaya başlandı
29.09.2021 Gündem
Milli tüfek MPT-76 yarın teslim edilecek
Milli tüfek MPT-76 yarın teslim edilecek MKE tarafından yerli imkan ve kabiliyetlerle üretilen 500 modern piyade tüfeği yarın TSK'ya teslim edilecek
10.01.2017 Ekonomi
Milli tüfek operasyonda!
Milli tüfek operasyonda! Geçen ay seri üretimine başlanan MPT-76 milli piyade tüfeği PKK’ya yönelik operasyonlarda kullanılmaya başlandı
29.09.2021 Gündem
Silah fabrikası müdürüne suçüstü
Silah fabrikası müdürüne suçüstü Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, TSK’nın temel saldırı silahı olarak tasarlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve MP-5 marka silahların çizim ve tüm üretim planlarını 1.2 milyon TL’ye ABD’li firmaya satarken yakalandı
29.09.2021 Gündem
Milli tüfek balçıkta  bile ateş ediyor!
Milli tüfek balçıkta bile ateş ediyor! Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’15 dün kapılarını ziyarete açtı...
29.09.2021 Gündem
İşte Mehmetçiğin yeni silahı!
İşte Mehmetçiğin yeni silahı! Türkiye'nin ilk ulusal silahının prototipi hazır
29.09.2021 Gündem
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Sahte polis, kendisini durduran polislere “Hayırdır devrem” diyerek yakalandı
Sahte polis, kendisini durduran polislere “Hayırdır devrem” diyerek yakalandı Adana’da kendisini polis ve MİT mensubu olarak tanıttığı belirlenen şüpheli, polisler tarafından durdurulduğu sırada “Hayırdır devrem” diyerek sahte polis kimliği gösterdi. Şüpheli şahıs aracından indirilerek gözaltına alındı.
26.02.2024 Adana
MİT ve polisten ortak operasyon: 193 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
MİT ve polisten ortak operasyon: 193 bin uyuşturucu hap ele geçirildi Gaziantep'te MİT ve polis ekiplerinin ortak operasyon düzenlediği depoda 193 bin uyuşturucu hap ve 79 kilo 350 gram kimyasal madde ele geçirildi.
26.01.2024 Gündem
MSB'den bedelli askerlik ücreti için açıklama
MSB'den bedelli askerlik ücreti için açıklama MSB'den 2024 bedelli askerlik ücreti için açıklama geldi. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 2024 yılı ilk 6 ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme Mali ve Sosyal Haklar genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır.
4.01.2024 Gündem
Konya'da uyuşturucu satıcılarına operasyonlarda 5 tutuklama
Konya'da uyuşturucu satıcılarına operasyonlarda 5 tutuklama Konya'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5'i, tutuklandı.
2.01.2024 Gündem
Irak'ın kuzeyinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Irak'ın kuzeyinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesinde 467 kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizatın ele geçirildiğini duyurdu.
30.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
Kadıköy'de Trabzonspor'dan tarihi galibiyet! Fırtına Fenerbahçe'nin galibiyet serisine son verdi
Kadıköy'de Trabzonspor'dan tarihi galibiyet! Fırtına Fenerbahçe'nin galibiyet serisine son verdi Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe sahasında Trabzonspor'u konuk etti. 5 gollü mücadelede iki penaltı ve bir kırmızı kart vardı. Mücadele sonunda Fenerbahçe'nin galibiyet serisi sona ererken, Karadeniz ekibi 1997-1998 sezonu sonrası ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. Fenerbahçe, Trabzonspor’a 3-2 mağlup olarak, rakibine karşı Süper Lig'de sahasındaki 26 yıllık yenilmezlik serisi sona erdi.
4.11.2023 Fenerbahçe
MHP lideri Bahçeli: Ateşkes derhal tesis edilmeli
MHP lideri Bahçeli: Ateşkes derhal tesis edilmeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez zorunluluktur. Hak yerini bulmadan, ikazla belirtiliyorum ki sıkılı yumruklar açılmayacaktır." dedi. Tezkere oylamasında MHP olarak 'evet' diyeceklerini belirten Bahçeli, "Irak ve Suriye tezkeresine de sonuna kadar destek olup evet oyu kullanacağız. Sınır ötesi operasyonun arkasındayız." ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Tüfek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli tüfek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.