Milli Piyade Tüfeği

Milli Piyade Tüfeği

Son dakika Milli piyade tüfeği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milli piyade tüfeği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milli piyade tüfeği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Piyade Tüfeği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli piyade tüfeği gelişmeleri de dahil olmak üzere 239 milli piyade tüfeği haberi bulunmuştur. Tüm milli piyade tüfeği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişim noktası Türkiye, bugün artık yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri konumunda" dedi.
27.07.2022 Ekonomi
Polislerin ‘Sarsılmaz’ eğitimi nefes kesti!
Polislerin ‘Sarsılmaz’ eğitimi nefes kesti! Türk mühendislerince özgün olarak geliştirilen yerli ve milli piyade tüfeği ‘Sarsılmaz (SAR 223P)’, 81 ildeki polis teşkilatının eğitim envanterinde ve sahada kullanılmaya başlandı. Sarsılmaz ile eğitime çıkan polislerin ileri seviye atış eğitimleri ise nefesleri kesti.
1.07.2022 Gündem
Yerli Gatling ilk kez görüntülendi! Yeni dönem başlıyor
Yerli Gatling ilk kez görüntülendi! Yeni dönem başlıyor Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na bağlı tesislerde yerli ve milli silahları yakından inceleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 76mm Deniz Topu, Yakın Hava Savunma Sistemi, çeşitli kalibre ve tiplerde tüfekler ile gatling toplara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.
20.03.2021 Ekonomi
Açıklama geldi! Milli Piyade Tüfeği göreve hazır
Açıklama geldi! Milli Piyade Tüfeği göreve hazır Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonun tamamlandığını açıkladı.
7.02.2021 Gündem
Bayraktar ve Anka çok yakın zamanda Avrupa semalarında! Bakan Varank açıkladı
Bayraktar ve Anka çok yakın zamanda Avrupa semalarında! Bakan Varank açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özellikle son 5 yılda yapılan yatırımların çok kısa sürede Türkiye'yi savunma sanayisinde devler ligine çıkaracağını belirterek, "İnanıyorum ki Avrupa semalarında da Türkiye'den satın alınan 'Bayraktar'ların ve 'Anka'ların uçtuğunu göreceğiz." dedi.
21.01.2021 Ekonomi
Türk SİHA'lara övgü yağıyor! 'Gizli güç haline geldi'
Türk SİHA'lara övgü yağıyor! 'Gizli güç haline geldi' Alman Der Spiegel dergisi, Türkiye’nin gizli bir yeni nesil silahlı insansız hava aracı gücü haline geldiğini yazdı.
1.06.2020 Dünya
Milli savaş uçağı için tarih belli oldu!
Milli savaş uçağı için tarih belli oldu! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli savaş uçağının Türk Silahlı Kuvvetlerinde gönül rahatlığıyla bir filo olarak kullanılmasının 2028-2029 gibi düşünüldüğünü bildirdi.
2.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında, "Kürt kardeşlerimizle sorunumuz olmadığını ifade etmemize rağmen, Barış Pınarı Harekatı'nı yalnız yapmak zorunda kaldık" dedi. Bakan Akar, açıklamasının devamında "Hava savunma sistemleri: TSK, Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ı inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı, yüksek irtifa hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir" ifadesini kullandı.
21.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! 3 ülkeden teklif...
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! 3 ülkeden teklif... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleriyle üretilen 'sniper tüfeği'ne 3 ülkeden sipariş teklifi...
7.11.2019 Ekonomi
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor Barış Pınarı Harekatı'nda 3. gün... Operasyon bölgesinden gelen son haberlere göre, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 342 oldu. Tel Halef'in teröristlerden temizlenmesiyle Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi. Harekatta kurtarılan köy sayısı 13 oldu. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn'daki köyler teröristlerden temizlenirken, paniğe kapılan teröristlerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirtildi. Teröristlerin, Tel Abyad'daki bir kiliseyi karargah olarak kullanmaya başladığı ve buradan Mehmetçiğe saldırı düzenlediği öğrenildi. MSB "TSK'nın Kamışlı ve Derik’te halkı hedef aldığına dair yalan haberler akıl sınırını zorluyor. Bu bölgelerde TSK’ya ait operasyon unsuru yok" açıklaması yaptı.
11.10.2019 Gündem
Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği
Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği MKEK'nin manga seviyesi keskin nişancı tüfeği olarak geliştirilen KNT-76'da seri üretim süreci başarıyla sürüyor.Güvenlik güçlerine teslimatı gerçekleştirilen KNT-76'nın sayısı bin 200'ü geçti.
23.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisinde yerli silah mesaisi
Savunma sanayisinde yerli silah mesaisi Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından, yüksek atış kabiliyeti, benzerlerine göre hafif ve etkili bir silah olma özellikleriyle ön plana çıkan, meskun mahal gibi dar alanlarda kullanılabilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-55) güvenlik güçlerinin kullanımına sunuluyor.
22.08.2019 Bilim ve Teknoloji
'Milli Piyade Tüfeği'nde 40 bin teslimat başarısı
'Milli Piyade Tüfeği'nde 40 bin teslimat başarısı Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve üretilen MPT-76'ların teslimat sayısı 40 bini geçti.
20.08.2019 Bilim ve Teknoloji
3 yıl önce kuruldu! İlk defa bu sene...
3 yıl önce kuruldu! İlk defa bu sene... Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin yüksek dağlarla çevrili İran sınırında bulunan 3 bin 200 rakımlı Aslankaraş üs bölgesinde hudut kartalları 7 gün 24 saat nöbet tutuyor. Yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve ilk defa bu yıl kışın da askerin nöbet tuttuğu bölgede Mehmetçik, hem sınırdan gelebilecek terör saldırılarına hem de kaçakçılık olaylarına karşı vatan savunması yapıyor.
27.05.2019 Gündem
TÜBİTAK geliştirdi! Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor
TÜBİTAK geliştirdi! Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor TÜBİTAK, milli piyade tüfeği MPT 76'ya monte edilebilen ve bir kilometreye kadar caydırıcı etkisi olan milli lazer silahı geliştirdi. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda görücüye çıkan Tüfeğe Monte Lazer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tanıtıldı.
1.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor
Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor Kırıkkale'de 500 dönümde kurulacak ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika blokları yükseliyor.
15.10.2018 Ekonomi
Teröristlere göz açtırmıyorlar
Teröristlere göz açtırmıyorlar Güneydoğu Anadolu Bölgesinde motorlu piyade taburlarının komando taburlarına dönüşmesi ile terörle etkin mücadele yürüten kahraman komandolar, PKK’lı teröristlere adeta nefes aldırmıyor.
14.10.2018 Gündem
Bomba atarlar kışla yolunda
Bomba atarlar kışla yolunda Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ihaleye katılan Konya’daki Akdaş Silah firması, Kara Kuvvetlerine 8 bin adet “AK40-GL” bomba atar yapacak.
11.10.2018 Gündem
Yerli "bomba atarlar" kışla yolunda
Yerli "bomba atarlar" kışla yolunda Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ihaleye katılan Konya'daki Akdaş Silah firması, Kara Kuvvetlerine 8 bin adet "AK40-GL" bomba atar yapacak.
11.10.2018 Gündem
Teslimat için gün sayıyor
Teslimat için gün sayıyor TEKNOFEST’in son gününde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk milli hava aracı Hürkuş’un teslimatlarının başlayacağı müjdesi geldi. İlk Hürkuş kasım ayında teslim edilecek. Toplam 15 eğitim uçağının teslimatı 2019’un 6’ncı ayına kadar tamamlanacak
23.09.2018 Gündem
TSK'ya yeni silah! Tamamen yerli ve milli...
TSK'ya yeni silah! Tamamen yerli ve milli... Türkiye'nin önde gelen ateşli silah üreticilerinden Ata Silah, özgün tasarımla yerli ürettiği 40 milimetre bomba atar için SSB ile sözleşme imzaladı.
16.09.2018 Ekonomi
Savunmada altın çağ
Savunmada altın çağ Türk savunma sanayii altın çağını yaşıyor. Türkiye yerli ve milli olarak tankından korvetine, helikopterinden tüfeğine tüm savunma ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir hale geliyor. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde dev projeler aralıksız sürüyor.
30.08.2018 Ekonomi
Mehmetçik Kandil’e operasyona hazır
Mehmetçik Kandil’e operasyona hazır Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik operasyonda kritik noktalar terör örgütünden temizlendi. Adım adım ilerleyen Mehmetçik, Kandil’in kapısına dayandı. Sınır hattında yer alan köyleri bu hafta boşaltacağını açıklayan İran’ın Kandil’e yönelik büyük operasyona destek vereceği belirtiliyor...
4.06.2018 Gündem
Mehmetçiğe yerli zırh
Mehmetçiğe yerli zırh Savunma Sanayii Müsteşarlığı TSK envanterine yüzlerce yeni silah, araç ve ekipman ekledi. 200’den fazla K, 50’den fazla Bora füzesi teslim edildi. Envantere 20 İHA/SİHA, 9 T129 Atak helikopteri, 5 Sikorsky S-70, 2 A400M uçağı katıldı
27.05.2018 Gündem
Bu topraklar Mehmetçik’e emanet
Bu topraklar Mehmetçik’e emanet PKK’nın sınırın Irak tarafındaki sözde kamplarına yönelik 11 Mart’ta başlatılan hava destekli operasyonları kararlılıkla sürdüren Mehmetçik, temizlediği alanlarda kurduğu üs bölgeleriyle teröristlerin yurda sızma girişimlerini engelliyor.
24.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Piyade Tüfeği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli piyade tüfeği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.