Mpt-76

Mpt-76

Son dakika MPT-76 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MPT-76 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MPT-76 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mpt-76

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mpt-76 gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 mpt-76 haberi bulunmuştur. Tüm mpt-76 haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'in MOSSAD operasyonu ilk değil! İşte 'Teşkilat'ın casus filmlerini aratmayan operasyonları...
MİT'in MOSSAD operasyonu ilk değil! İşte 'Teşkilat'ın casus filmlerini aratmayan operasyonları... Milli İstihbarat Teşkilatı, MOSSAD'ın 15 kişilik casusluk şebekesini önceki gün çökertti. Ancak bu ilk değil. Teşkilat son 6 yıl içinde 20'ye yakın kritik operasyona imza attı; yurtiçinde ve sınır ötesinde istihbarat servislerini, teröristleri, devlet sırlarını satanları yakalayarak adalete teslim etti.
23.10.2021 Gündem
Yerli Gatling ilk kez görüntülendi! Yeni dönem başlıyor
Yerli Gatling ilk kez görüntülendi! Yeni dönem başlıyor Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na bağlı tesislerde yerli ve milli silahları yakından inceleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 76mm Deniz Topu, Yakın Hava Savunma Sistemi, çeşitli kalibre ve tiplerde tüfekler ile gatling toplara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.
20.03.2021 Ekonomi
Açıklama geldi! Milli Piyade Tüfeği göreve hazır
Açıklama geldi! Milli Piyade Tüfeği göreve hazır Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonun tamamlandığını açıkladı.
7.02.2021 Gündem
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu Türk savunma sanayisi, 2020 yılında güvenlik güçlerine bir dizi yeni ürün kazandırdı, geleceğin harp ortamında görev alacak sistemler için de çalışmalarını sürdürdü.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk SİHA'lara övgü yağıyor! 'Gizli güç haline geldi'
Türk SİHA'lara övgü yağıyor! 'Gizli güç haline geldi' Alman Der Spiegel dergisi, Türkiye’nin gizli bir yeni nesil silahlı insansız hava aracı gücü haline geldiğini yazdı.
1.06.2020 Dünya
Milli tüfek teslimatı 65 bini geçti
Milli tüfek teslimatı 65 bini geçti Güvenlik güçlerinin 5,56 milimetre kalibre piyade tüfeği ihtiyacının karşılanması amacıyla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Kalekalıp ve Sarsılmaz tarafından üretilerek teslimatı yapılan tüfeklerin sayısı 65 bini geçti.
26.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan duyurdu! Kırıkkalelilere hızlı tren müjdesi
Bakan duyurdu! Kırıkkalelilere hızlı tren müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine kavuşacağının müjdesini verdi.
23.01.2020 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar Akıncı TİHA'nın teslim tarihiyle ilgili bilgi vererek, "2020 sonunda teslim edeceğiz." dedi.
6.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı için tarih belli oldu!
Milli savaş uçağı için tarih belli oldu! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli savaş uçağının Türk Silahlı Kuvvetlerinde gönül rahatlığıyla bir filo olarak kullanılmasının 2028-2029 gibi düşünüldüğünü bildirdi.
2.12.2019 Bilim ve Teknoloji
3 koldan milli tüfek teslimatı
3 koldan milli tüfek teslimatı Güvenlik güçlerinin 5,56 milimetre kalibre piyade tüfeği ihtiyacının karşılanması amacıyla MKEK, Sarsılmaz ve Kale Kalıp teslimatlarını sürdürüyor.
25.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'nda büyük ölçüde yerli ve milli ürünleri kullanırken, savunma sanayisine yönelik ambargolar için alternatif kaynak ve yerli üretim konularında da tedbirler alındı.
16.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor Barış Pınarı Harekatı'nda 3. gün... Operasyon bölgesinden gelen son haberlere göre, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 342 oldu. Tel Halef'in teröristlerden temizlenmesiyle Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi. Harekatta kurtarılan köy sayısı 13 oldu. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn'daki köyler teröristlerden temizlenirken, paniğe kapılan teröristlerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirtildi. Teröristlerin, Tel Abyad'daki bir kiliseyi karargah olarak kullanmaya başladığı ve buradan Mehmetçiğe saldırı düzenlediği öğrenildi. MSB "TSK'nın Kamışlı ve Derik’te halkı hedef aldığına dair yalan haberler akıl sınırını zorluyor. Bu bölgelerde TSK’ya ait operasyon unsuru yok" açıklaması yaptı.
11.10.2019 Gündem
Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği
Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği MKEK'nin manga seviyesi keskin nişancı tüfeği olarak geliştirilen KNT-76'da seri üretim süreci başarıyla sürüyor.Güvenlik güçlerine teslimatı gerçekleştirilen KNT-76'nın sayısı bin 200'ü geçti.
23.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisinde yerli silah mesaisi
Savunma sanayisinde yerli silah mesaisi Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından, yüksek atış kabiliyeti, benzerlerine göre hafif ve etkili bir silah olma özellikleriyle ön plana çıkan, meskun mahal gibi dar alanlarda kullanılabilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-55) güvenlik güçlerinin kullanımına sunuluyor.
22.08.2019 Bilim ve Teknoloji
'Milli Piyade Tüfeği'nde 40 bin teslimat başarısı
'Milli Piyade Tüfeği'nde 40 bin teslimat başarısı Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve üretilen MPT-76'ların teslimat sayısı 40 bini geçti.
20.08.2019 Bilim ve Teknoloji
TSK'ya 3 binden fazla MPT-76 teslim edildi
TSK'ya 3 binden fazla MPT-76 teslim edildi Savunma Sanayii Başkanlığı'nca 3 binden fazla milli piyade tüfeğinin (MPT-76) Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim edildiği açıklandı.
21.05.2019 Gündem
TÜBİTAK geliştirdi! Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor
TÜBİTAK geliştirdi! Mehmetçiğe süper lazer silah geliyor TÜBİTAK, milli piyade tüfeği MPT 76'ya monte edilebilen ve bir kilometreye kadar caydırıcı etkisi olan milli lazer silahı geliştirdi. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda görücüye çıkan Tüfeğe Monte Lazer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tanıtıldı.
1.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Savunmaya yerli üretim damga vurdu
Savunmaya yerli üretim damga vurdu Türk savunma sanayisi, geçen yıl güvenlik güçlerinin kullanımına yeni yerli ürünler sundu.
10.02.2019 Gündem
Yerli 4 bin piyade tüfeği TSK'ya gönderildi!
Yerli 4 bin piyade tüfeği TSK'ya gönderildi! Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen yerli 4 bin piyade tüfeği,Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmek üzere 3 TIR'la yola çıktı. Silahların sevkiyatı öncesinde düzenlenen törende konuşan MKEK Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgül, "MPT 55' inanılmaz bir başarı hikayesidir. Çünkü bunlar tamamen kendi tasarımlarımızla ortaya çıkmış olan silahımızdır. Bunlar yüreklerine kadar işlenmiş bir başarı hikayesidir" dedi.
24.01.2019 Gündem
Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor
Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor Kırıkkale'de 500 dönümde kurulacak ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika blokları yükseliyor.
15.10.2018 Ekonomi
Teröristlere göz açtırmıyorlar
Teröristlere göz açtırmıyorlar Güneydoğu Anadolu Bölgesinde motorlu piyade taburlarının komando taburlarına dönüşmesi ile terörle etkin mücadele yürüten kahraman komandolar, PKK’lı teröristlere adeta nefes aldırmıyor.
14.10.2018 Gündem
Bomba atarlar kışla yolunda
Bomba atarlar kışla yolunda Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ihaleye katılan Konya’daki Akdaş Silah firması, Kara Kuvvetlerine 8 bin adet “AK40-GL” bomba atar yapacak.
11.10.2018 Gündem
Yerli "bomba atarlar" kışla yolunda
Yerli "bomba atarlar" kışla yolunda Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ihaleye katılan Konya'daki Akdaş Silah firması, Kara Kuvvetlerine 8 bin adet "AK40-GL" bomba atar yapacak.
11.10.2018 Gündem
ASELSAN'ın gözdeleri için "geri sayım" başladı
ASELSAN'ın gözdeleri için "geri sayım" başladı ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi Anonim Şirketi ortaklığında Konya'da kurulacak, başta SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi olmak üzere Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma sistemlerinin üretileceği yatırımın, 2019 sonunda hizmete alınacağı bildirildi.
3.10.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mpt-76 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mpt-76 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.