Milli Savaş Uçağı

Milli Savaş Uçağı

Son dakika Milli savaş uçağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milli savaş uçağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milli savaş uçağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Savaş Uçağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli savaş uçağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 526 milli savaş uçağı haberi bulunmuştur. Tüm milli savaş uçağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak Türkiye'nin ilk yerli ve milli muharip uçağı Kaan'ın kaska entegre görüntüleme sistemi Tulgar, Kaan pilotlarının adeta gözü olacak. CNN Türk ekibi, sistemin üretildiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki ASELSAN tesislerini ziyaret etti.
27.03.2024 Ekonomi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri Kaan bugün gökyüzü ile buluşarak tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan'ın ilk uçuşu dünya basınında yer buldu. Bloomberg tarihi uçuş için 'dönüm noktası' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını Kaan'ın gelişmiş özelliklerini yazdı.
21.02.2024 Dünya
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Milli savaş uçağı Kaan için geri sayım başladı
Milli savaş uçağı Kaan için geri sayım başladı Milli Savaş Uçağı "KAAN" için geri sayım sürüyor. Türkiye'nin en önemli teknoloji projeleri arasında gösterilen muharip uçak, kısa süre içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek. KAAN stratejik taarruz imkanı sağlayacak.
14.01.2024 Gündem
MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN | İlk milli muharip uçağı ne zaman uçacak? Milli Savaş Uçağı Kaan’ın ilk uçuş tarihi ertelendi
MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN | İlk milli muharip uçağı ne zaman uçacak? Milli Savaş Uçağı Kaan’ın ilk uçuş tarihi ertelendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen en büyük proje olan Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN’ın, en son 27 Aralık olarak açıklanan ilk uçuş tarihi ertelendi. Peki, Milli Muharip Uçak Kaan ne zaman uçacak, Kaan ilk uçuş ne zaman?
27.12.2023 Gündem
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı Türk Hava Kuvvetleri filosuna katılan yeni neferlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli ve milli savaş uçağı KAAN'nı filoya katmak için gün savaş Türk Hava Kuvvetlerini gücüne güç katarken, Global Firepower adlı sitenin açıkladığı raporla dünya sıralamasındaki yeri ortaya çıktı.
20.05.2023 Dünya
Bakan Akar: Bu projeler bir zihniyet devrimidir
Bakan Akar: Bu projeler bir zihniyet devrimidir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda konuştu. Savunma sanayinin önemine dikkat çeken Akar, "Bu projeler bir zihniyet devrimidir. Savunma alanında güçlü olmayan milletlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Made İn Türkiye markası uluslararası pazarda hak ettiği konuma yükselmiştir." dedi.
1.05.2023 Gündem
AK Parti'nin seçim stratejisiyle ilgili detaylar ortaya çıktı
AK Parti'nin seçim stratejisiyle ilgili detaylar ortaya çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklama sonrası AK parti'nin seçim stratejisiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.
20.01.2023 Gündem
Türkiye için sevindiren gelişme! Milli savaş uçağı havalanıyor, işte o tarih
Türkiye için sevindiren gelişme! Milli savaş uçağı havalanıyor, işte o tarih Türkiye için sevindiren gelişme. Canlı yayında son dakika açıkladı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli savaş uçağının hangardan çıkacağı tarihi verdi. Demir, 2023 yılında milli savaş uçağının hangardan çıkacağını ve HürJet'in uçacağını söyledi.
11.05.2022 Gündem
Bayraktar DİHA'nın yeni görüntülerini Baykar paylaştı!
Bayraktar DİHA'nın yeni görüntülerini Baykar paylaştı! Baykar Savunma tarafından milli ve özgün üretilen keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Bayraktar Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı (DİHA)'nın yeni görüntüleri paylaşıldı.
20.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama Dışişleri Bakanlığı'nca Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Filistinli sivil kadının İsrail güvenlik kuvvetlerince herhangi bir uyarıda bulunulmadan vurularak öldürülmesi kınandı.
11.04.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu yine saçmalamış
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu yine saçmalamış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Göç İdaresi Başkanlığı'ndan randevu talep edeceğini açıklamasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" dedi.
11.04.2022 Siyaset
Milli Savaş Uçağı TF-X devreye alınana kadar, açık F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak
Milli Savaş Uçağı TF-X devreye alınana kadar, açık F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak Milli Savaş Uçağı TF-X'in 2030'da envantere girecek olması nedeniyle Türkiye önümüzdeki sekiz yıllık dönemde hava gücünde oluşabilecek açığı, ABD Kongresi’nin kit satışına olumlu yanıt vermesi halinde F-16 Blok 70 uçakları ile kapatacak.
11.04.2022 Siyaset
Temel Kotil, CNN TÜRK'te F-35'in rakibi milli uçağı anlattı
Temel Kotil, CNN TÜRK'te F-35'in rakibi milli uçağı anlattı Türk Havacılık-Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Kotil, Ahmet Hakan ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sorularını yanıtlıyor. Kotil, Milli Muharip Uçak'ın 2022'de biteceğini ve 2028'de seri üretime başlanabileceğini açıkladı.
10.11.2021 Gündem
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere...
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere... Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulundu. Olumlu yanıt gelmemesi durumunda İngiltere, Fransa veya Rusya’dan yeni nesil savaş uçağı alımı gündeme gelebilecek
9.10.2021 Gündem
Bayraktar DİHA'nın rekor kırabileceği düşünülüyor
Bayraktar DİHA'nın rekor kırabileceği düşünülüyor İlk kez TEKNOFEST 2021'de görücüye çıkan Bayraktar DİHA önemli kazanımları da beraberinde getirecek. Farklı bir detaya dikkat çeken uzmanlar, sadece askeri değil sivil alanda da kullanılabilecek DİHA’nın ihracat rekoru kırabileceği görüşünde.
30.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı için dijital ikiz çalışmalarına başlandı
Milli savaş uçağı için dijital ikiz çalışmalarına başlandı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 18 Mart 2023'te hangardan çıkması hedeflenen Milli Muharip Uçak'ın (MMU) tasarımı ve üretimi için dijital ikiz teknolojisiyle çalışmalara başladı.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı için teknolojik seferberlik
Milli savaş uçağı için teknolojik seferberlik Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip Uçak (MMU) için ülkedeki tüm kabiliyetler bir araya getirilerek, kapsamlı bir çalışma yapılıyor.
11.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı ASELSAN teknolojileriyle donatılacak
Milli savaş uçağı ASELSAN teknolojileriyle donatılacak Türk savunma sanayisinin lider şirketi ASELSAN, sahip olduğu kabiliyetler ve geliştirdiği teknolojilerle Milli Muharip Uçağı'nı (MMU) donatacak.
9.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması
Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması HAVELSAN, sahip olduğu simülasyon yazılımı teknolojisiyle Milli Muharip Uçak Projesi'nden sonra yerli uçak motoru geliştirilmesine de destek verecek.
8.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı için yazılım çalışmaları başlıyor
Milli savaş uçağı için yazılım çalışmaları başlıyor Türkiye'nin 5'inci nesil bir muharip uçak üretmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi için Türk savunma sanayisindeki güç birliği genişliyor.
2.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağı için yüksek gerilim sınavı
Milli savaş uçağı için yüksek gerilim sınavı Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında, sayılı ülkede bulunan ve hava platformlarının yıldırım etkilerine karşı test edilmesine imkan sağlayan Yıldırım Test Tesisi, Türkiye'ye kazandırılacak.
24.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli Savaş Uçağı için Malezya'ya ortaklık daveti
Milli Savaş Uçağı için Malezya'ya ortaklık daveti Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Malezya, Milli Muharip Uçak Projesi'ne davet ediliyor. 'Bitirelim sonra satarız' da bir metot ama ortak almak daha iyi" - "Gökbey helikopteri, bir gün her yere gidecek. Malezya'ya da teklif ettik" dedi.
10.01.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Milli Savaş Uçağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli savaş uçağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.