Milli Elektrikli Tren

Milli Elektrikli Tren

Son dakika Milli Elektrikli Tren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milli Elektrikli Tren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milli Elektrikli Tren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Elektrikli Tren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli elektrikli tren gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 milli elektrikli tren haberi bulunmuştur. Tüm milli elektrikli tren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin saatte 160 kilometre hıza sahip 'Yeni Sakarya' ismini verdiğimiz ilk milli ve yerli elektrikli tren seti projemizde, 2 prototip (ilk örnek) seti tamamlayarak hizmete sunduk. Seri üretime başladık" dedi.
3.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde açıklamalarda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Hızlı Tren ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 km olan Milli Hızlı Trenimizde tasarım çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. İlk prototip montajına 2024 yılı başında başlamayı planlıyoruz. 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli hızlı tren 2025'te taşımacılığa kazandırılacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: Milli hızlı tren 2025'te taşımacılığa kazandırılacak Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah, 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
21.06.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz  Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail’de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah, 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
21.06.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak
Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli ve milli trenin ilk kez bugün saat 20.10'da Adapazarı'ndan yolcu taşımaya başlayacağını açıkladı.
27.05.2023 Ekonomi
Milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti
Milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti Sakarya'da ilk yerli ve milli elektrikli tren, TCDD’ye teslim edilip Sakarya Garı’na hareket etti. Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gururla belirtmek istiyorum ki; ülkemiz artık hızlı tren ve yüksek hızlı trenlerini kendisi üretebilecek duruma gelmiştir. Ülkemizin eşsiz coğrafi konumundan da yararlanarak, lojistikte küresel ve bölgesel bir merkez haline gelmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ışığında karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme ağımızı ekonomik, etkin, verimli, emniyetli, çevreye duyarlı ve afetlere dayanıklı şekilde daha da geliştirmek, temel önceliğimizdir" dedi.
27.04.2023 Gündem
Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılışı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Karaismailoğlu duyurdu
Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılışı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Karaismailoğlu duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye’nin güvenli yarınları, tam bağımsız Türkiye için yerli ve milli kabiliyetlerimizi her alanda artırmak nihai hedefimizdir. Raylı sistemlerimiz için önemli olan ve bakanlığımızın desteği ile Aselsan tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemlerinin kullanılacağı Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattımızın açılışı için gün sayıyoruz" dedi.
3.11.2022 Ekonomi
Karaismailoğlu: Uzaydaki hak ve menfaatlerimizi korumada emin adımlarla ilerliyoruz
Karaismailoğlu: Uzaydaki hak ve menfaatlerimizi korumada emin adımlarla ilerliyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "TUSAŞ tesislerindeki uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezinde yapımı devam eden ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’da, 2023 yılında uzaya fırlatmayı hedefledik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ülkemizin uzaydaki hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yol haritamızda emin adımlarla ilerlemekteyiz" dedi.
24.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz
Bakan Karaismailoğlu: Lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "E5000 Milli Elektrikle Anahat Lokomotif projemizle lokomotif üretiminde katma değeri yüksek bileşenlerin yerli tasarımı ile elektrikli lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz" dedi.
18.08.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi: 2022 yılında milli elektrikli tren raylarda olacak
Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi: 2022 yılında milli elektrikli tren raylarda olacak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 bütçesi ile ilgili olarak milletvekillerine bilgi verdi. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Yap-İşlet-Devret modeliyle otoyol projelerine devam edeceklerini belirterek, "2023 yılına kadar 6 proje ile toplam 579 kilometre, 2035 yılına kadar 13 proje ile toplam 3.767 kilometre daha otoyol yapımını hayata geçirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı
12.12.2021 Ekonomi
Fabrika testleri tamamlandı! Milli elektrikli tren için tarih verildi
Fabrika testleri tamamlandı! Milli elektrikli tren için tarih verildi Raylı sistem araçları ile kritik bileşenlerinin yerli imkanlarla üretilmesine yönelik çalışmalara hız verilirken bu kapsamda fabrika testleri tamamlanan milli elektrikli trenin gelecek yıl raylarda olması hedefleniyor. 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, saatte 160 kilometre hıza uygun milli elektrikli tren setlerinden 3'ü gelecek yıl TCDD Taşımacılık AŞ'ye teslim edilecek. Söz konusu tren setlerinin hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere gerekli tasarım değişikliklerinin sağlanmasıyla saatte 225 kilometre hıza çıkabilen Milli Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçirilmesi hedefleniyor
26.10.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'ndeki TBM tünelinde ışık  göründü
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'ndeki TBM tünelinde ışık göründü Son dakika haberine göre... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Eşme-Salihli kesiminde yer alan ve Türkiye'nin TBM tekniğiyle yapılan en büyük çaplı tünelinin 206 gün gibi rekor bir sürede tamamlandığını belirtti.
16.10.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşarak, "Kanal İstanbul enine boyuna konuşulmuş tartışılmış ve fiilen uygulanma aşamasına gelinmiştir." ifadelerini kullandı.
8.10.2021 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-İstanbul YHT hattında çalışmalar önümüzdeki yıl bitecek
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-İstanbul YHT hattında çalışmalar önümüzdeki yıl bitecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Seyahat süresini 40 dakika daha kısaltacak Ankara-İstanbul YHT hattındaki ilave çalışmalarımızı önümüzdeki yıl bitiriyoruz" dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Milli elektrikli tren bu yıl içinde hizmete sunuluyor! Bakan duyurdu
Milli elektrikli tren bu yıl içinde hizmete sunuluyor! Bakan duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saatte 160 kilometre hıza ulaşan Milli Elektrikli Tren Seti'nin prototip üretimini ve fabrika testlerinin gerçekleştirilmesini takiben yol testlerine başlandığını belirterek, "Bundan sonra da akredite kuruluş kontrolündeki seyir emniyet ve konfor testlerine geçilecek. Trenimizi bu yıl içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız." dedi.
14.06.2021 Ekonomi
Bakan açıkladı! Uzay ve haberleşme çalışmaları...
Bakan açıkladı! Uzay ve haberleşme çalışmaları... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 19 yılda hızlanan uzay ve haberleşme çalışmaları gelecekte daha büyük bir hızla ilerleyecek. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünde, kendi uydusunu kendisi yapabilen dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerimizi alacağız" dedi.
31.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Çin'e giden ilk ihracat treni önümüzdeki hafta varacak
Bakan Karaismailoğlu: Çin'e giden ilk ihracat treni önümüzdeki hafta varacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat treniyle ilgili, "Yapılan iftira ve saldırgan tavırlara rağmen trenimiz yoluna devam ediyor. Trenimiz, Azerbaycan'a ulaştı ve bugün Hazar Denizini geçerek Kazakistan'a ulaşarak normal Çin yolculuğuna devam etmektedir. Önümüzdeki hafta Çin'e varacak." dedi.
10.12.2020 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Milli Elektrikli Tren Seti'nin seri üretimine 2021'de başlıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Milli Elektrikli Tren Seti'nin seri üretimine 2021'de başlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hepimizin göğsünü kabartan projemiz Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretimine başlandı. 2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz" dedi.
7.12.2020 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 6A 2022’de fırlatılacak
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 6A 2022’de fırlatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Uzaydaki 3 haberleşme uydumuza ek olarak Türksat 5A’yı Kasım ayının sonunda uzaya göndereceğiz. Türksat 5B, 2021’in ikinci çeyreğinde; ilk milli ve yerli haberleşme uydumuz olan Türksat 6A’da 2022’de fırlatılacak."
21.10.2020 Ekonomi
Milli elektrikli tren ile ilgili flaş açıklama! Yıl sonuna kadar...
Milli elektrikli tren ile ilgili flaş açıklama! Yıl sonuna kadar... Bakan Mustafa Varank milli elektrikli trenle ilgili yaptığı açıklamada, "Trenimiz mayıs sonunda raylara indi, hamdolsun bugün itibarıyla da fabrika testlerine başlanıyor."dedi.Bakan Karaismailoğlu ise, Milli elektrikli trenle ilgili, "Bu yıl sonunda raylara indirilecek ve Allah'ın izniyle kısa sürede yolcu taşımacılığına başlayacağız." dedi.
29.06.2020 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! Milli elektrikli tren 29 Haziran'da raylara iniyor
Bakanlık açıkladı! Milli elektrikli tren 29 Haziran'da raylara iniyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim sürecinin tamamlandığını, pazartesi günü Sakarya'da trenin raylara inerek test sürüşlerinin başlayacağını bildirdi.
26.06.2020 Gündem
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da... Çalışmalarını 18 Mart’tan beri İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziranın ilk haftasında Ankara’ya dönecek. Erdoğan’ın İstanbul’da telekonferans yoluyla gerçekleştirdiği görüşmelerini artık yüz yüze yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi son kez telekonferans yöntemi ile toplayacak. Toplantıda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının sürdürülüp sürdürülmeyeceği, restoran-kafelerin açılış takvimi, seyahat yasaklarının değerlendirilmesi ve bazı illerde kaldırılması, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanacak kısıtlamalar başta olmak üzere corona virüs tedbirleri gözden geçirilecek... Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekilleri, belediye başkanları ve AK Parti teşkilatına “Sahaya inin, vatandaşın isteklerini dinleyin” talimatı verdi. AK Parti’de bugünden itibaren milletvekilleri ve teşkilat esnaf ziyaretleri yapacak, vatandaşın ihtiyaçlarını tespit edecek ve karşılanmasını sağlayacak.
27.05.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Milli Elektrikli Tren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli elektrikli tren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.