Migren Atakları

Migren Atakları

Son dakika migren atakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan migren atakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını migren atakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Migren Atakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan migren atakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 68 migren atakları haberi bulunmuştur. Tüm migren atakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durun
Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durunTürkiye'de yaklaşık 12 milyon migren hastası bulunuyor ve bu hastalar, stres, hatalı beslenme, uykusuzluk gibi faktörlerin yanı sıra sıcak yaz günlerinin de ataklarını tetiklediğini belirtiyorlar. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, migren ataklarının özellikle sıcaklık ve nem değişimlerinden, rüzgar ve havasız ortamlardan etkilendiğini, bu ortamlardaki düşük oksijen oranının migreni tetikleyebileceğini vurguluyor ve parlak güneş ışığında gözlerin kısılması sonucu yüz ve göz çevresi kaslarının gerilmesinin de migren ağrılarına yol açabileceğini belirtiyor.
6.07.2024Gündem
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023Sağlık
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023Sağlık
Botoks ile migren ataklarına çözüm!
Botoks ile migren ataklarına çözüm!Kronik baş ağrısı ve migren atakları için yapılan botoks uygulaması, ilaca karşı duyarlılığı olan hastalar için alternatif çözüm olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ülkü Figen Demir ‘Migren tedavisinde botoks uygulamasını anlattı.
18.03.2022Sağlık
Migren hastaları mutlaka günlük tutmalı!
Migren hastaları mutlaka günlük tutmalı!Hava değişiklikleri ile en ilişkili nörolojik hastalıkların içerisinde baş ağrıları olduğunu belirten uzmanlar, migrenin kısa süreli hava değişikliklerinden etkilendiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, lodos başta olmak üzere tüm rüzgar çeşitlerinin yanı sıra hava nem oranı ve hava basıncının ani değişikliği, güneş, aşırı soğuk ve sıcağın migren ataklarını tetikleyebildiği uyarısında bulunuyor. Hava değişikliklerinden başka pek çok faktörün tetikleyici olabildiğini belirten uzmanlar, günlük tutmalarını tavsiye ediyor.
1.03.2022Sağlık
Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Migren aşılamaları başladı
Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Migren aşılamaları başladıMigren tedavisinde son dakika gelişmesi! Dünyada üç yıldır kullanılıyordu, migren aşısı Türkiye’ye de geldi. Sağlık Bakanlığı onayladı, uzmanlardan migren aşısı ile ilgili uyarı geldi. Aşının her migren tipinde uygulanabildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Uygulanması çok kolay olan ve özel hazır enjektörler içinde satılan migren aşısı, ayda bir kez cilt altına enjeksiyon şeklinde yapılabiliyor. Migren aşısı migren ağrısını başlatan maddeleri engelleyerek ağrı gelişmesini önleyici bir etki yaratıyor" dedi.
19.02.2022Sağlık
Hava değişiklikleri migren ataklarını tetikliyor!
Hava değişiklikleri migren ataklarını tetikliyor!Ataklar halinde seyreden bir baş ağrısı sendromu olarak tanımlanan migren, bugün toplumun yaklaşık yüzde 16’sını etkileyen bir sorun. Kişinin gündelik yaşamını, iş ve sosyal hayatını da yakından ilgilendiren migren, yarattığı sosyoekonomik sorunlar açısından da önem taşıyor. Migren ataklarını tetikleyen birçok unsur olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Emin Özcan, hava değişikliklerinin de migren atakları için önemli bir tetikleyici olduğuna vurgu yaptı.
1.02.2022Sağlık
Dokların bile çoğu haberdar değil! Çok sayıda kişide görülüyor
Dokların bile çoğu haberdar değil! Çok sayıda kişide görülüyorGörsel Kar Sendromu nüfusun %2'sini etkiliyor olabilir, ancak uzmanlar çoğu doktorun bunun varlığından haberdar olmadığını söylüyor.
31.01.2022Yaşam
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün. Peki, Migren hastalarının uzak durması gereken besinler neler? Migrende beslenme şekli nasıl olmalı? Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Belma Doğan Güngen anlattı.
27.11.2021Sağlık
Migren hastalarının korkusu mevsim geçişleri
Migren hastalarının korkusu mevsim geçişleriProf. Dr. Derya Uludüz, kış ve yaz aylarına geçiş dönemlerinde migren ataklarında artış olduğunu belirterek, hava durumu değişikliğinin migren hastalarının yüzde 50'sinde atakları tetikleyebildiğini söyledi.
8.10.2021Sağlık
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor!
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor!“Sıklıkla tek taraflı ve zonklayıcı, şiddetli bir baş ağrısı çeşidi” olarak tanımlanan migren, kadınlarda erkeklere nazaran üç kat fazla ortaya çıkıyor. Migrene bulantı ve kusmanın eşlik edebildiğini belirten uzmanlar, ayrıca sese ve ışığa karşı rahatsızlık hissinin de yoğun olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, stres, lodos, çikolata, mayalı içecek ve yiyecekler, uykusuzluk ve bazen aşırı uykunun migren ataklarını tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.
29.09.2021Sağlık
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktırEnse, şakaklar ve göz çevresinde yoğunlaşan ağrılarla migrenin ataklar halinde görülen baş ağrısı tipi olduğunu ve tedavi gerektiren bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Yaşam tarzında yapılacak ufak değişikliklerin yanı sıra, son yıllarda Türkiye’de de uygulanan özellikle akupunktur, ozon terapi, nöral terapi, proloterapi, ağrı mezoterapisi ve kupa-hacamat gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) yöntemleri ile migren tedavisinde çok başarılı sonuçlar alınmaktadır” dedi.
16.08.2021Sağlık
Diş gıcırdatmaya akupunkturla tedavi
Diş gıcırdatmaya akupunkturla tedaviBruksizm yani diş gıcırdatmanın tedavi edilmediğinde çene ekleminde ve dişte rahatsızlıklar, baş ağrısı, migren atakları, kabızlık, mide şikayetlerine neden olabileceğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, bu hastalığın akupunkturla tedavi edilebileceğini belirtti. Koran, "Akupunktur tedavisi, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemi olup hastanın fiziksel ve psikolojik durumunu bir bütün olarak ele alır. Bir başka ifade ile hem bruksizm tablosuna neden olabilecek psikolojik sorunu temelden çözer hem de bruksizmin yol açtığı şikayetlerin gerilemesini sağlar” dedi.
1.12.2020Sağlık
“Ağrıdan kaçarken migrene tutulmayın”
“Ağrıdan kaçarken migrene tutulmayın”Tüm baş ağrıları içerisinde doktora en çok başvuru nedeninin migren olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Fatma Ebru Yücel Algül, “Kronik migrenin en önemli sebebi ağrı kesici ilaçların aşırı tüketimidir. Çikolata, peynir, alkol, yüksek doz kafein tüketiminin atak sıklığını arttırdığına dair birçok çalışma mevcuttur. Bunun yanı sıra stres, hava değişikliği, uyku bozukluğu da atakları başlatabilir. D vitamini düşüklüğünün de atak sıklığını, şiddetini ve süresini arttırdığı kanıtlanmıştır” dedi.
4.10.2020Sağlık
Depresyonda tüketilen yiyecekler migreni tetikliyor!
Depresyonda tüketilen yiyecekler migreni tetikliyor!Corona virüs sürecinde evde uzun süre kapalı kalmak ve hasta olma korkusu en çok migren hastalarını zorladı. Bu süreçte birçok kişide kilo artışı, depresyon ve anksiyete görüldü. Depresyonda tüketilen yiyecekler de migren atakları sıklığını 5 kat artırdı. Nöroloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Halide Rengin Bilgen Akdeniz corona virüs döneminde migren atak sıklığı ile şiddetinin arttığını gözlemlediklerini belirtti.
23.08.2020Sağlık
Türkiye’de her iki kadından biri baş ağrısı sorunu yaşıyor
Türkiye’de her iki kadından biri baş ağrısı sorunu yaşıyorTürkiye’de yapılan bir araştırmaya göre her iki kadından birinin baş ağrısı sorunu yaşadığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Sandıkçı, sık migren atakları olan ve baş ağrısı nedeniyle sık ilaç kullanan hastalarda ‘migren botoksu’ tedavisi ile yüz güldürücü sonuçlar elde edilebildiğini söyledi.
8.07.2020Sağlık
Stres ve baskı 'gerilim tipi baş ağrısı'na neden oluyor
Stres ve baskı 'gerilim tipi baş ağrısı'na neden oluyorNöroloji Uzmanı Dr. Özen Yetkin, "Sinir, kaygı bozuklukları, korku ve endişe nedeniyle oluşan, stres ve baskı altında kalındığında nükseden, öğleden sonra daha sık yaşanan baş ağrıları gerilim tipi baş ağrısı olarak adlandırılır." dedi.
5.03.2020Sağlık
Soğuk hava, hastalıkları ve domuz gribi vakalarını tetikledi
Soğuk hava, hastalıkları ve domuz gribi vakalarını tetiklediSon günlerde hava sıcaklığının hızla düşmesi ve şiddetli fırtına hastalıklara davetiye çıkardığı gibi domuz gribi vakalarında da artışa sebep oldu. Dr. Hakani Hazar “Mevsim değişikliği, soğuk ve sıcağın birbirine karışması hastalıkları tetikledi. Son bir ayda 10’dan fazla kişinin halk arasında domuz gribi diye adlandırılan hastalığa yakalandığını gördük” diye konuştu.
10.01.2020Sağlık
Migren en yaygın beyin hastalığı
Migren en yaygın beyin hastalığıNöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Yiğiter, ‘22 Temmuz Dünya Beyin Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, migrenin en yaygın beyin hastalığı olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.
20.07.2019Sağlık
Migren hastaları bu besinlere dikkat
Migren hastaları bu besinlere dikkatNöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Kerem Bıkmaz, migren hastalarına beslenme konusunda uyardı.
11.05.2019Sağlık
Kalpteki delik inmeye sebep olabilir!
Kalpteki delik inmeye sebep olabilir!Kalpte iki kulakçık arasında bulunan ve doğumdan sonra kapanması gereken PFO, yani Patent Foramen Ovale açıklığı, yetişkin bireylerde inmeye sebep olabiliyor. Doğumdan itibaren kalbin yakından takip edilmesiyle ileride oluşabilecek birçok hastalığın önüne geçilebildiğini belirten Pediatrik Kardiyolog Prof. Alpay Çeliker, özellikle 60 yaş altında oluşan inmede sebep bulunamıyorsa, PFO araştırılması gerektiğini söylüyor.
17.11.2018Sağlık
Hava değişimi migreni tetikliyor
Hava değişimi migreni tetikliyorNöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Kerem Bıkmaz hava değişimlerinin migreni tetiklediğini ifade ederek “Özellikle lodoslu havalarda migren sorunu yaşayan kişiler dışarıyla temastan uzak durmalı” dedi.
13.09.2018Sağlık
Beynimizi oyan migren ağrısına çare aşı 500 dolara piyasada
Beynimizi oyan migren ağrısına çare aşı 500 dolara piyasadaAmerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) migren hastalığının tedavisinde, atakları önleyici olarak kullanılan migren aşısına onay verdi. 2012 yılından beri çalışmaları devam eden aşı satışa sunuldu. Dünyada 3 bin hasta üzerinde denenen aşının klinik çalışmalarına Türkiye’den de 12 hasta katıldı.
23.05.2018Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Migren Atakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki migren atakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.