Migren Tedavisi

Migren Tedavisi

Son dakika migren tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan migren tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını migren tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Migren Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan migren tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 migren tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm migren tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor! Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023 Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Türkiye'de en çok bilinen ve duyulan otlardan biri olarak karabaş otu öne çıkmaktadır. Özellikle farklı biçimlerde kullanılması ile beraber aynı zamanda faydaları üzerinden önemli yere sahiptir. Daha çok Akdeniz Bölgesi'nde yetişen, 30 ila 100 cm boyutuna sahip, çok yıllık bitki türlerinden biridir.
11.07.2023 Sağlık
Botoks ile migren ataklarına çözüm!
Botoks ile migren ataklarına çözüm! Kronik baş ağrısı ve migren atakları için yapılan botoks uygulaması, ilaca karşı duyarlılığı olan hastalar için alternatif çözüm olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ülkü Figen Demir ‘Migren tedavisinde botoks uygulamasını anlattı.
18.03.2022 Sağlık
Migren kişiye özel tedavilerle önleniyor
Migren kişiye özel tedavilerle önleniyor Nöroloji Uzmanı Dr. Işıl Güzel, migren hastalığı ve tedavisi hakkında bilgiler verdi. Nedeni hala tam olarak bilinmeyen migren hastalığının insanların yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Uzman Dr. Güzel, kişiye özel tedavilerle hastalığının önlenebilir olduğunu vurguladı.
17.03.2022 Yaşam
Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Migren aşılamaları başladı
Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Migren aşılamaları başladı Migren tedavisinde son dakika gelişmesi! Dünyada üç yıldır kullanılıyordu, migren aşısı Türkiye’ye de geldi. Sağlık Bakanlığı onayladı, uzmanlardan migren aşısı ile ilgili uyarı geldi. Aşının her migren tipinde uygulanabildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Uygulanması çok kolay olan ve özel hazır enjektörler içinde satılan migren aşısı, ayda bir kez cilt altına enjeksiyon şeklinde yapılabiliyor. Migren aşısı migren ağrısını başlatan maddeleri engelleyerek ağrı gelişmesini önleyici bir etki yaratıyor" dedi.
19.02.2022 Sağlık
Dinamik bir yüz için hangi işlemler tercih edilebilir?
Dinamik bir yüz için hangi işlemler tercih edilebilir? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka, dinamik ve genç bir yüz görünüme kavuşmak isteyenlerin tercih edebileceği işlemleri derledi.
20.01.2022 Sağlık
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor!
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor! “Sıklıkla tek taraflı ve zonklayıcı, şiddetli bir baş ağrısı çeşidi” olarak tanımlanan migren, kadınlarda erkeklere nazaran üç kat fazla ortaya çıkıyor. Migrene bulantı ve kusmanın eşlik edebildiğini belirten uzmanlar, ayrıca sese ve ışığa karşı rahatsızlık hissinin de yoğun olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, stres, lodos, çikolata, mayalı içecek ve yiyecekler, uykusuzluk ve bazen aşırı uykunun migren ataklarını tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.
29.09.2021 Sağlık
Migren tedavisinde kullanılan aşılar uygulanmaya başlandı
Migren tedavisinde kullanılan aşılar uygulanmaya başlandı Beyin Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz, "Türkiye'de de iki firma geçen hafta kullanım onayı aldı ve ürün eczanelere girdi. Şu an için ürünler geri ödeme kapsamında bulunmuyor." dedi.
12.05.2021 Sağlık
Dolgu ile botoksun farkı nedir?
Dolgu ile botoksun farkı nedir? Dolgu ve botoks, birbirinden oldukça farklı uygulamalar olup bu iki işlem sıklıkla karıştırılmaktadır. Op. Dr. Yağmur Reyyan Erol dolgu ve botoks arasındaki farkları sizler için anlattı.
10.02.2021 Sağlık
Nöral terapi ile migren tedavisi
Nöral terapi ile migren tedavisi Dr. Meltem Ayran, Nöral terapi ile migren tedavisi’ni anlattı.
16.01.2020 Sağlık
Araç tutması hastalık habercisi olabilir!
Araç tutması hastalık habercisi olabilir! Çocukluk çağı baş ağrıları çok zor teşhis ediliyor. Çünkü aileler özellikle 4 yaş altı çocuklarda belirtileri anlamıyor ya da önemsemiyor. Baş ağrısı sadece erişkinlik dönemi hastalığı değil. Ceninde bile baş ağrısı görülebiliyor. Çocuklarda karın ağrısı, araç tutması ve sık kusma ataklarının migren işareti olabileceğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'ndan Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı; aynı zamanda Dünya Baş Ağrısı Derneği Çocuk Baş Ağrısı Çalışmaları Dünya Koordinatörü Prof. Dr. Derya Uludüz, nöroloji dünyası için çocukluk çağı baş ağrılarının teşhisinin en zor konulardan biri olduğunu söyledi.
10.10.2019 Sağlık
Antestezi teknikerinin ölümünde dikkat çeken detay!
Antestezi teknikerinin ölümünde dikkat çeken detay! Ankara'da, erkek arkadaşı anestezi uzmanı doktor Ö.T.nin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25), yanında 1 ampul propofol (bilinç düzeyinin azalması ve hafıza yetersizliği ile sonuçlanan kısa etkili bir ilaç) ve içinde poropofol bulunan enjektörler bulundu. Genç kızın ölümüne neden olduğu tahmin edilen propofol ilacının, 10 yıl önce dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson'ın ölümüne neden olduğu açıklanan ilaçla aynı olduğu ortaya çıktı.
3.08.2019 Yaşam
"Her 5 kadından birinde migren var"
"Her 5 kadından birinde migren var" Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, "Migrenin kadınlarda görülme oranı erkeklere göre daha fazladır. Her 5 kadından birinde migren görülürken, erkeklerde bu oran 10'da 1'dir." dedi.
22.07.2019 Sağlık
Migrenin 7 belirtisine dikkat
Migrenin 7 belirtisine dikkat Hemen hemen herkes hayatında en az bir kere baş ağrısıyla karşı karşıya kalıyor...
14.02.2019 Sağlık
Migren ağrısına yeni tedavi!
Migren ağrısına yeni tedavi! Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkede eş zamanlı yürütülen migren aşısı araştırmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
26.04.2017 Sağlık
Baş dönmesine yol açan 10 neden
Baş dönmesine yol açan 10 neden Baş dönmesi, yani vertigo toplumda çok yaygın görülüyor. Net bir rakam verilememekle birlikte KBB polikliniklerine başvuran hastaların % 30- 40’ının yakınması vertigo oluyor.
18.04.2017 Sağlık
'Botoks, kronik migren tedavisinde çok etkili'
'Botoks, kronik migren tedavisinde çok etkili' Türk nöroloji uzmanlarının kronik migren tedavisinde botoks enjeksiyonunun etkilerini yansıtan araştırmaları, The Journal of Headache and Pain'de yayınlandı.
13.03.2017 Sağlık
Migreni olanlar bu uyarıya dikkat
Migreni olanlar bu uyarıya dikkat Nöroloji Uzmanı Dr...
27.07.2016 Sağlık
Kalıcı migren tedavisi mümkün mü?
Kalıcı migren tedavisi mümkün mü? Tüm dünyada en sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında olan migrenin cerrahi yöntemlerle tedavisi hakkında merak ettiklerinizi sizin için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı ve Migren Cerrahisi Uzmanı Op...
25.02.2016 Sağlık
Migren kadınlarda 2 kat daha fazla
Migren kadınlarda 2 kat daha fazla Migrenin kadınlarda erkeklere göre 2 kat daha fazla görüldüğü belirtildi...
3.02.2016 Sağlık
Migrene ameliyatlı çözüm
Migrene ameliyatlı çözüm Plastik Cerrahi ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op...
27.10.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Migren Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki migren tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.