Mezgit

Mezgit

Son dakika mezgit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mezgit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mezgit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mezgit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mezgit gelişmeleri de dahil olmak üzere 352 mezgit haberi bulunmuştur. Tüm mezgit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Trabzon'da balıkçı tezgahlarında bugün ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.
15.04.2024 Ekonomi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
25.03.2024 Ekonomi
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki tezgahlarda balık çeşidi azalırken, fiyatlar ise arttı.
16.02.2024 Ekonomi
Fiyatı uygun ama vatandaştan ilgi görmüyor
Fiyatı uygun ama vatandaştan ilgi görmüyor Samsun'da geçtiğimiz günlerde istavrit ve mezgit balığı 100 TL’den satılıyordu, güneyden gelen sıcak havayla beraber kilosu 30 TL’den satılmaya başladı. Vatandaştan ilgi yok denecek kadar az olduğu belirtildi.
13.02.2024 Ekonomi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi Trabzon'da soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçılar, Karadeniz'e açılamayınca tezgahlarda balık fiyatları yükseldi. Sezon başında 30 liraya kadar gerileyen hamsinin kilo fiyatı, az avlanınca 100 liraya yükseldi.
28.01.2024 Ekonomi
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Tezgâhlarda hamsinin yerini istavrit almaya başladı
Tezgâhlarda hamsinin yerini istavrit almaya başladı Karadeniz’de son yılların en bereketli hamsi sezonu geride kalırken, tezgâhlarda hamsinin yerini istavrit almaya başladı. Trabzon Balık Hali’nde bu günlerde tezgâhlarda bol miktarda görülen istavrit 50 TL'den satılırken, normalde Ağustos aylarında denizde görülen çingene palamudunun da ağlara takılması ve tezgâhlarda yerini alması balıkçıları şaşırttı.
16.01.2024 Ekonomi
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi Sezon başından beri bol miktarda avlanan hamsi, yeni yılda da tezgâhları süslemeye devam ediyor. Trabzon Balık Hali’nde 2023 yılının son gününde kilosu 60 TL’ye satılan hamsi, yeni yılın ilk gününde 10 TL, gerileyerek 50 TL’ye inerken en çok tercih edilenler arasında yerini almayı sürdürdü.
1.01.2024 Ekonomi
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi!
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi! Sezon başından beri bol miktarda avlanan hamsi, yeni yılda da tezgâhları süslemeye devam ediyor. Trabzon Balık Hali’nde 2023 yılının son gününde kilosu 60 TL’ye satılan hamsi, yeni yılın ilk gününde 10 TL, gerileyerek 50 TL’ye inerken en çok tercih edilenler arasında yerini almayı sürdürdü.
1.01.2024 Ekonomi
Hamsi avı düşüşe geçti, fiyatı ikiye katlandı
Hamsi avı düşüşe geçti, fiyatı ikiye katlandı Sezon başından beri bol miktarda avlanan hamsinin avı bugünlerde düşüşe geçerken, bu durum fiyatının artmasına neden oldu. Trabzon Balıkçı Hali’nde 3-4 gün öncesine kadar kilosu 35 TL’den satılan hamsi bugün itibariyle tezgâhlarda 60-70 TL’ye satılırken, hamsi avının üçte bir oranında azaldığı belirtildi.
27.12.2023 Ekonomi
Fırtınanın ardından balık tezgahlarında son durum
Fırtınanın ardından balık tezgahlarında son durum Hafta sonu Karadeniz'de etkili olan fırtınanın ardından Düzce'de balık tezgahlarında değişiklik gözlenmedi. Fırtınadan etkilenen limanlarda temizlik çalışması yapıldığını söyleyen balıkçılar, olumsuz hava şartlarının şimdilik balık fiyatlarını etkilemediğini ifade etti.
22.11.2023 Gündem
Kötü hava koşulları hamsi fiyatlarını vurdu
Kötü hava koşulları hamsi fiyatlarını vurdu Sinop’ta 2 gündür devam eden kötü hava şartları, balıkçılığı olumsuz etkiledi. Balıkçılar 2 gündür denize çıkamadı. Hamsinin kilo fiyatı 35 liradan 60 liraya yükseldi.
21.11.2023 Ekonomi
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira Geçen günlerde kilosu 30 liraya kadar düşen hamsi, yeniden 60 liraya yükseldi.
30.10.2023 Ekonomi
Fiyatlar düşüşe geçti vatandaşlar akın etti! İşte tezgahların en ucuz balığı
Fiyatlar düşüşe geçti vatandaşlar akın etti! İşte tezgahların en ucuz balığı Balık fiyatlarının düşüşe geçmesi ilgiyi arttırdı. Zonguldak’ta vatandaşlar ucuz balık alabilmek için tezgahlara akın etti.
18.10.2023 Yaşam
Gürpınar Balık Hali'nde denetim! Ceza yağdı
Gürpınar Balık Hali'nde denetim! Ceza yağdı Beylikdüzü Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde boy ve zaman yasaklarına aykırı avlanıldığı tespit edilen yaklaşık 3 ton su ürününe el konuldu. Denetimlerde 3 kişiye 49 bin 153 lira ceza yazıldı.
7.10.2023 Yaşam
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira Çanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkların perakende satıldığı noktalara ve depolama alanlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Balıkların boyları ve uygunlukları ölçüldü, esnafa hijyen uyarıları yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "2023 yılında şu ana kadar 35 bine yakın denetim yaptık, yaklaşık 889 kişiye 4 milyon liraya yakın idari para cezası uygulandı, 90 milyon su ürününe ise el konuldu." dedi. Karaca, "Bu sene isravritte bir sıkıntı görüyoruz, 13 santimetre boyu. Geçen gün, yaklaşık 1 ton istavrit balığına su ürünleri halinde boy yasağından dolayı el koyduk." diye konuştu.
9.09.2023 Yaşam
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor.
3.09.2023 Ekonomi
Yasak bitti! 'Bu sene halkımız balığa doyacak'
Yasak bitti! 'Bu sene halkımız balığa doyacak' Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı av sezonu açılış programı sonrası balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. 4 buçuk ay süren av yasağı sonrasında atılan ilk ağlar balıkla doldu. Balıkçıların avdan dönüşüyle Gürpınar Balık Hali'nde hareketlilik yaşandı. Kasalara alınan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı.
1.09.2023 Gündem
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor Sardalyalar tezgahlara düştü. Çanakkale'de, temmuz ayının ortalarında yağ oranı zirveye çıkan sardalya boyuna göre, kilosu 120 TL ile 200 TL arasında satılıyor. Ayrıca 15 Temmuz itibarıyla Ege Denizi'nin 6 mil açığında trol balıkçılarının av yasağının kalkması, balık piyasasını hareketlendirdi. Balıkhane esnafı Cemal Kartal, "Sardalya 1,5 aydır yağlı ama şu an yağ oranı zirvede. Şu an mangal söndüren cinsten dediğimiz zaman. Tezgahta iri ve ufak olmak üzere iki boy sardalyamız var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Kıyı balıkçıları da umut olmadı! Balık fiyatları uçuşa geçti
Kıyı balıkçıları da umut olmadı! Balık fiyatları uçuşa geçti Denizlerde büyük tekneler için 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından denizler kıyı balıkçılarına kalırken onlarda şuana kadar istenilen avcılığı pek yapamadı. Trabzon Balık Hali’nde tezgahlarda genellikle yetiştirme balıkları yer alırken kıyı balıkçıların az miktarda getirdiği barbun kilosu 200-250 TL, sargan ise 175 TL ile en pahalı balıklar arasında yerini aldı.
4.05.2023 Ekonomi
Cumhur İttifakı'nda son durum! Listenin iskeleti hazır
Cumhur İttifakı'nda son durum! Listenin iskeleti hazır 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken Ankara kulislerinde hareketlilik sürüyor. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhur İttifakı'na ilişkin son bilgileri aktardı.
3.04.2023 Gündem
Mezgit ve somon  Ramazan ayının vazgeçilmezi oldu! 'Fiyatlar yine aynı'
Mezgit ve somon Ramazan ayının vazgeçilmezi oldu! 'Fiyatlar yine aynı' Ramazan ayının balık sezonunun son günlerine denk gelmesiyle tezgâhlarda satışlar azaldı. İftarda balık tercih edenler ise mezgit ve somona rağbet gösteriyor.
3.04.2023 Yaşam
Balık fiyatları düştü! Hamsinin kilosu 20 TL
Balık fiyatları düştü! Hamsinin kilosu 20 TL Düzce'de havaların ısınmasıyla birlikte balık fiyatları düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 100 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatı 20 liraya geriledi.
26.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mezgit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mezgit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.